Hamileliğime annemin tepkisi

Annen daha önce bebek kaybı mi yaşamış? Bebeğe bir sey olur korkusundan pek heveslenmek istemiyor sanki

Her insanın duygularını dışa yansıtması farklıdır. Sizinle olan diyaloğuna bir şey diyemem annenizi en iyi siz tanırsınız.
Ama dışarda olan babanızı aramadı veya eşinizi arayıp kutlamadı diye üzülmenizi anlayamadım.
Babanıza eve gelince söyler elbette, ne acelesi var?
Ayrıca kız anneleri böyle haberleri babaya verirken utanıp tutuk davranabiliyor.
O bebeğin nasıl olduğunu düşünürseniz bizim gibi daha tutucu, cinselliğin tabu olduğu toplumlar için normal bir tepki.
Eşinizi tebrik meselesini de böyle değerlendirmek mümkün.

İlkinde annem çok güzel karşıladı kayınvalidem çok önemsemedi... ikincisinde ikiside istemediğini belirtti .. açıkçası yaptıkları umrumda bile değil ama annem 2 ay geçtikten sonra çok ilgilenmeye başladı benimle .. kayınvalidem yine aynı nötr ilgikenmiyor bile .. ama bebek benim bebeğim zaten onlara güvenerek hamile kalmamıştım .. yalnız değilsin anlayacağın bunları hiç düşünme kafana da takma hamileliğinin tadını çıkar .. gez dolaş sağlıklı beslen ve dua et bol bol ☺️☺️

Ben anneme soyledim sok oldu zaten benden cok o istiyordu ilk soku atlattiktan sonra kendine geldi cok sevindi...ben ilk basta kimseye soyleme bak dedim tamm dedi babama, kardesime falan soylemjs onlar beni de esimj de aradilar, teyzelerime falan soyleme ben soylerim zamani gelince dedim ona da tamam dedi ama hepsine soylemjs onlara da size soyledigimi bilmiyor caktrmayin demis :) bilmiyorum annenin tavri biraz garip geldi ama ne yasadigini bilemeyjz, insan ilgi bekliyor anliyorum seni ama uzme kendini, dogduktan sonra degisir cok sever

Merhaba bayanlar. 7 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendik bebeği. Tabi çok sevindik. İlk bebeğimiz olacak inşallah. Öğrenir öğrenmez önce annemi aradım sonra kayınvalidemi. Anneme hamileyim deyince aaa öyle mi hayırlı olsun dedi sadece. 1 dk filan konuştuk zaten. Bu arada benim ailemin ilk torunları. Ben çok hevesliyim ama annem hiç tepki vermedi yani insan duygulanır filan ya öyle bir şey olmadı. Babam evde değildi babamı bile aramamış haber vermek için. Sonra kimseye söylemeyelim dedi neden dedim. Daha yeni ya millete çok uzun gelir sürekli sorarlar daha doğum yapmadı mı diye dedi. Ben o kadar heyecanlı ve hevesliyken onun bu davranışları beni üzdü. Sonra kayınvalidemi aradım kızım benim hamile misin şimdi sen çok şükür dedi ağlamaya başladı sevinçten. Sonra kayınvalidem benimle yada eşimle her konuşmamızda benim nasıl olduğumu bulantım filan olup olmadığını sordu. Annem tebrik etmek için henüz eşimi aramadı. Evde yaptığımız birkaç heves ettiğimiz şeyi anlattığımda bu kadar heveslenirseniz sonu kötü olur bir şey olur bebeğe dedi. Annemi gün aşırı ararım bir gün ararım bir gün aramam o şekilde. Konuştuğumuzda bana hiç nasılsın nasıl hissediyorsun diye sormuyor. 2 haftada bir kere sordu sadece. Bebekle alakalı bir konu ben açmazsam açılmıyor. Sizce ilk torun için ve bir anne için bunlar normal mi? Ben alınganlık mı yapıyorum? Sizin hamileliklerinizde anneniz nasıl tepki verdi? Annem eşimi aramadı sizin hamile olduğunuzu kayınvalideniz duysa ve tebrik bile etmese üzülmez misiniz?
Senin annen yine hayırlı olsun demiş benimki hııı bi o eksikti demişti:) ne bozulmuştum ama annem yeni evlilerin hemen bebek yapmasına karşı biraz hayatı yaşasalar, gezip tozacakken bebek ayak bağı derdi hep haklıymışta, bi bana değil abimlerin eşlerinede aynı tepkiyi verdi istemediğinden değil şimdi canından çok seviyo, kayınvalideye bakma ona hiçbişey olmayacakta ondan rahat, benimkide öyle çok duygulanmıştı sonuç doğumda ve sonrasında kıskançlıklarıyla burnumdan getirdi

Merhaba bayanlar. 7 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendik bebeği. Tabi çok sevindik. İlk bebeğimiz olacak inşallah. Öğrenir öğrenmez önce annemi aradım sonra kayınvalidemi. Anneme hamileyim deyince aaa öyle mi hayırlı olsun dedi sadece. 1 dk filan konuştuk zaten. Bu arada benim ailemin ilk torunları. Ben çok hevesliyim ama annem hiç tepki vermedi yani insan duygulanır filan ya öyle bir şey olmadı. Babam evde değildi babamı bile aramamış haber vermek için. Sonra kimseye söylemeyelim dedi neden dedim. Daha yeni ya millete çok uzun gelir sürekli sorarlar daha doğum yapmadı mı diye dedi. Ben o kadar heyecanlı ve hevesliyken onun bu davranışları beni üzdü. Sonra kayınvalidemi aradım kızım benim hamile misin şimdi sen çok şükür dedi ağlamaya başladı sevinçten. Sonra kayınvalidem benimle yada eşimle her konuşmamızda benim nasıl olduğumu bulantım filan olup olmadığını sordu. Annem tebrik etmek için henüz eşimi aramadı. Evde yaptığımız birkaç heves ettiğimiz şeyi anlattığımda bu kadar heveslenirseniz sonu kötü olur bir şey olur bebeğe dedi. Annemi gün aşırı ararım bir gün ararım bir gün aramam o şekilde. Konuştuğumuzda bana hiç nasılsın nasıl hissediyorsun diye sormuyor. 2 haftada bir kere sordu sadece. Bebekle alakalı bir konu ben açmazsam açılmıyor. Sizce ilk torun için ve bir anne için bunlar normal mi? Ben alınganlık mı yapıyorum? Sizin hamileliklerinizde anneniz nasıl tepki verdi? Annem eşimi aramadı sizin hamile olduğunuzu kayınvalideniz duysa ve tebrik bile etmese üzülmez misiniz?
Anneanne olacak kadın ilk defa . İleriki zamanları gozlemleyin bakalım daha çok yeni . Hayırlı uğurlu olsun

Eger eltimin hamileligine şahit olmasaydim sizi hakli bulabilirdim.
Ama insanlar bazen herkesle ayni tepkiyi veremiyor.

Bizi heycanlandiran seyler baskalarini heyecanlandirmiyor. Birde bu olagan bisey zaten onlarin gozunde.. insanlara biraz zaman verin zamani geldiginde o heyecani eminim goreceksinizdir. Şuan duygusal bakiyorsunuz olaya.

Mesela benim kaynanam ogrendiginde gozunun ici parlayacak icten ice cok sevinecek ama bunu kelimelere dokmeyecek... Cunku nazar deger diye korkar. Içten içe yaşar sevgisini. Ama eltim hamile kalinca sizin ilk torununuzu doguruyorum insan bir sevinir dedi. O yuzden annenize darilmayin..

Babanı niye arayip söylesin. Hamilesin. Eee? Bu kadar abartı niye yani. Dünyada tek hamile kalan misin? Yooo. Degisik.

Sizin beklentiniz yüksek bana göre. Ne yapsın ki kadın , hayırlı olsun , erkenden daha duyurma demiş doğru olarak.

Ben abartılı sevinclerden hiç haz almıyorum, çok samimiyetsiz geliyor.

Bebek doğunca hayırla büyütün der kocaniza, şimdi eşinizi niye kutlasın ki ? Size demiş yeterli değil mi ?

Senin annen yine hayırlı olsun demiş benimki hııı bi o eksikti demişti:) ne bozulmuştum ama annem yeni evlilerin hemen bebek yapmasına karşı biraz hayatı yaşasalar, gezip tozacakken bebek ayak bağı derdi hep haklıymışta, bi bana değil abimlerin eşlerinede aynı tepkiyi verdi istemediğinden değil şimdi canından çok seviyo, kayınvalideye bakma ona hiçbişey olmayacakta ondan rahat, benimkide öyle çok duygulanmıştı sonuç doğumda ve sonrasında kıskançlıklarıyla burnumdan getirdi
Ay aynı şeyler olmuş hem anne hem kv ile benim annemde daha erkendi evliliğin bir tadını çıkarsaydınız demişti kv ise sözde çok sevinmişti şimdi annem oğlumu benden çok seviyor her istediğini alır hayatta Kıyamaz

Sakin takilma
Herkesin duygularini ifade edis bicimi farklidir.

Benim annem de 2 hamileligimde de oyle senin bekledigin gibi tepkileri vermedi mesela.

Ama benim annem de oyle duygularini pek disa vurmaz huyu budur ben de takilmam hic bu durumlara.

Ama cok sevindigini bilirim annecigimin aslinda

Sen de uzerinde durma bence
Anne bu sevinmez mi hic?

Hamileligini hemen herkese soyleme bence de.
Simdilik cok yakinlarin bilsin yeter

Back
X