- 6 Temmuz 2023
- 813
- 4.544
- 33
Çocuğunu ısıtamadığı için intihar eden anneye de verseymiş ya da parasızlıktan kendisini yakan babaya. Bırakın bu saçmalıkları, geçmişte çocuklar tarlada çalıştırılacak işçi olarak görülüyordu. Çocuk demek beleşe tarım işçisi demekti, yediğini çalışarak çıkartacaktı bir nevi. Bu yüzden söylenen bir söz bu. Düşündüğünüz şeyle alakalı değil.Lütfen bi cana kıymayın !
Bu kaç tedavi geçirmişsiniz bebek sahibi olmak için.. sonunda Allahın size bi hediyesinin canınamı kıyacaksınız... rızık Allahtan.. bebeğinde sizin rızkınızıda Allah veriyor.. şuanki hislerinizle hareket etmeyin.. öfke ve hayal kırıklıkları yüzünden belkide hayatınızın en güzel ve tek şansını kaybetmeyin..
Aldırsanız nereden biliyorsunuz bidaha Allah size bi bebek nasip edeceğini...helede cana kıymak büyük bir günah iken...
Kendi hakkınızı değil, çocuğunuzun hakkını almalısınız. Neyin gururu buSorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Uzaktan atıp tutuyor, ne güzel değil mi? Sanki çocuğa kendisi bakacak.Konu sahibini maaşa bağlarsınız o zaman.
Arkadaşlarım ailem oturduk onu anlamaya çalışıyoruz. İnanın herkesin başı ağrıdı düşünmekten. Annem aradı ama açmadı telefonunuBen anlamadım birden ne oldu?
Açıkçası manevi olarak destek olamayacağını düşünüyordum hep zaten çok da seyahat ediyor. Sayısız kez konuştum ve hep çok olumlu yaklaştı. Her ay denemeden önce tekrar tekrar konuştum. Hep yanımda olacağına çok inandırdı. Annem babam arkadaşlarım çok severdi hep reklamları izletti bize. Güzel kandırılmışım diyorum şimdi. 45 yasinda.Allah bildigi gibi yapsin o merhametsizi. Sakin kalmaya çalış. Boyle biri icin aglamaya bile degmez oyle düşün. Biraz kafani dağıtacak bir seyler izle 2-3 hafta daha vaktin var sonucta bu karar için. Birinin fevri olmadan yetiskin gibi davranmasi lazim neticede. Normalde aldır derdim ben kesin ama zor oldu diyorsun üzülebilirsin. Bu gezme tozma olaylari olmadan bebek denemeleri yaparken sen bu adama güveniyor muydun gerçekten? Bence sanki hep hissetmissin eli kapidaligini. O zaman neden bu israrla hamile kalmaya calisman? O gitse bile kendime güvenirim dioduysan o zmn simdi seni ikilemde birakan ne? Kac yasinda bu adam müsveddesi?
30 yasindayim. Fiziksel olarak vaktim olduğuna inanıyorum. Ama tekrar biriyle bu yola girebilecek cesaretim olur mu bilmiyorum. Çok fazla soru işareti ve karar vermem gereken çok acımasız konular var.Kaç yaşındasınız? Bir daha doğurmama ihtimaliniz varsa ve gerçekten bu çocuğu istiyor ve bakabilecek durumdaysanız doğrun. İstemiyorum diyorsanızda aldırın.
sanırım intikam beğenmedimi , iade-i beğenmedimBu yorum çok güzel normalde sormam ama neden beğenmedim atılmış? Gayet güzel mantıklı bir yorum.
Hahahhahh evet sanırım.sanırım intikam beğenmedimi , iade-i beğenmedim
Anneniz neden arıyor? Gurur diyorsunuz sürekli sonra da anneniz arıyor. Nafaka almayacak kadar gururlu olan kadın, annesinin aramasına asla müsaade etmez.Arkadaşlarım ailem oturduk onu anlamaya çalışıyoruz. İnanın herkesin başı ağrıdı düşünmekten. Annem aradı ama açmadı telefonunu
Ona bakarsak 5 dk sonra hayatta olacağımızın garantisi var mı?Belki de olmayacak yeniden çocuk yapabileceği adam şak diye karşısına çıkacak mı bu işler öyle kolay mı oluyor
Belki de hayatında çocuk sahibi olacağı zaman dilimi sadece bu an aksi de olabilir tabiki ama bu ihtimali de göz önünde bulundurmalı konu sahibi bir daha çocuk sahibi olamazsa aldırdığına pişmanlık duyar mı
Korunmayı ogrenemedıniz gıttı. O bebeğe yazık doğmadan çilesi baslamıs. Aldırmak onun için daha hayırlı.Merhaba, Mart ayında yaşadığım tedaviyle olan bebek kaybından sonra mucize ve ilaçsız ve geç döllenme ile kürtaj sonrası korunmadığım ilk ilişkide hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra yani bugün evli olduğum kişi ayrılmak istediğini söyledi. Detaylarda boğulmak istemiyorum. Eğer bebek sağlıkla büyürse ailemle ama hayatım da yok olacaktır muhtemelen ona bakabilir miyim yoksa aldırmalı ve hayata sıfırdan mı başlamalıyım ? Karşı taraftan maddi manevi bir destek istemiyorum. Maddi durumumuz orta. Benim şuan hiç gelirim yok. Doğduktan sonra çalışabilirim, şuan 4 haftalık civarıdır. Ki bildiği halde bu konu yokmuş gibi ayrılık talebini iletti. Kendime ve doğacak bebeğe haksızlık mıdır doğurmak yoksa vicdansızlık mıdır hayata tutunacak cana kıymak ?
Tanımadan etmeden, birini suçlayınca elinize ne geçiyor anlayamıyorum.Korunmayı ogrenemedıniz gıttı. O bebeğe yazık doğmadan çilesi baslamıs. Aldırmak onun için daha hayırlı.
Açıkçası manevi olarak destek olamayacağını düşünüyordum hep zaten çok da seyahat ediyor. Sayısız kez konuştum ve hep çok olumlu yaklaştı. Her ay denemeden önce tekrar tekrar konuştum. Hep yanımda olacağına çok inandırdı. Annem babam arkadaşlarım çok severdi hep reklamları izletti bize. Güzel kandırılmışım diyorum şimdi. 45 yasinda.
Tanıdıgım yapsa gerçek hayatta da aynılarını soylerım. Ortada bır yanlıs var ve körü körüne yapılmış çocuk değilsiniz dıkkat edıp korunmanız gerekıyordu. Sımdı gelıp konu acıyorsunuz ne yapsam dıye calısmıyorsunuz maddı durum yok o çocuk doğunca sefilllik çekecek neden sızın zevkınız ugruna. Dikkat etmeniz gerekiyordu.Tanımadan etmeden, birini suçlayınca elinize ne geçiyor anlayamıyorum.
Nasıl ki normal hayatta tanımadığınız birine bu üslupla saldıramazsınız burada da öyle davranmalısınız bence.
Ben konu sahibi değilim yalnız. Sizin üslubunuzdan rahatsız olan herhangi biriyim.Tanıdıgım yapsa gerçek hayatta da aynılarını soylerım. Ortada bır yanlıs var ve körü körüne yapılmış çocuk değilsiniz dıkkat edıp korunmanız gerekıyordu. Sımdı gelıp konu acıyorsunuz ne yapsam dıye calısmıyorsunuz maddı durum yok o çocuk doğunca sefilllik çekecek neden sızın zevkınız ugruna. Dikkat etmeniz gerekiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?