Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğunu ısıtamadığı için intihar eden anneye de verseymiş ya da parasızlıktan kendisini yakan babaya. Bırakın bu saçmalıkları, geçmişte çocuklar tarlada çalıştırılacak işçi olarak görülüyordu. Çocuk demek beleşe tarım işçisi demekti, yediğini çalışarak çıkartacaktı bir nevi. Bu yüzden söylenen bir söz bu. Düşündüğünüz şeyle alakalı değil.

Kendi hakkınızı değil, çocuğunuzun hakkını almalısınız. Neyin gururu bu

Ne münasebet hiçbir şey istemem diyorsunuz?
Siz eşinize ve ailesine hala paragöz değilim diye ispat peşindesiniz. Ne gerek var? Siz kendinizi bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz olay bitmiştir.

Kimseye bir şey ispat etmeye çalışmayın. Sizi bilen bilir. Zaten aile sizi baştan paracı diye etiketleyip mal ayrılığı sözleşmesi yapmış. Aile diyelim etiketledi eşiniz de onların etiketine inanmış. Baştan zaten eşiniz size güvenmemiş ki. Evliliğin biteceği belli imiş. Güven olmadan evlilik sürmez. Bir erkek mal ayrılığı yapalım diyorsa evlenilmez. Demek ki sizi paragöz diye etiketlemiştir öyle bir evliliğe hiç gerek yok.

Aynısını eski eşim yapmaya çalıştı. Bizde mal ayrılığı vs yoktu..Ev alırım babamın üzerine olur dedi bende babanın 2 çocuğu var dedim diye beni en büyük paragöz belledi. Halbuki evin tüm ihtiyaçlarının yüzde sekseni bendeydi, ortak mal aldık altın satıp para koydum. Gene de paragöz oldum. Bir insan seni etiketlemek isterse ne yaparsan yap etiketler.

Şu an beni aldattığı için boşanıyorum ama günün sonunda ne oldu biliyor musunuz? Kendisi inanılmaz paragöz çıktı. Ortak malımızdaki hakkımı bile gasp etmeye çalışıyor. Güya hakkımı hibe etmişim. Bende onunla mücadele edeceğim diye yemin ettim. Gerekirse yıllarca sürsün o hakkımı ona asla yedirmem. İnat ettim. Ne bırakacağım hakkımı? Kimin paracı, malcı paragöz oldugu belli.. Hakkımı almadım diyelim çok iyi mi anılacaktım? Yoo, onun hikayesinde kötüyüm. Umrumda mi? Zerre umrumda bile değil.Çünkü benim hikayemde de o kötü.

Zaten eşiniz evliliğe güvensiz başlamış. Sanırım aileler arasında maddi fark var. Hemen paramız için evleniyor tribine girmişler, tipik sonradan görmeler.. Böyle insanlar düşman başına.

Çocuğunuz konusunda bir şey diyemem. Benim yaşım 38. Hiç hamile kalmadım, hiç bebek kaybetmedim. Sadece sizin yerinizde olsam böyle paragöz sonradan görme insanlarla aramda bir organik bağ olsun istemezdim. Ama bu benim düşüncem. Ben siz değilim.

Eğer çocuğunuzu doğuracaksaniz teflon tava gibi geçirmez olmanız lazım. Sizin hakkınızda düşündüklerini zerre takmayacaksınız. Eğer onların düşünceleri umrumda bile değil, ben çocuğuma yeterim diyorsanız doğurun. Ama hem onların dediklerini takıp hem hayatınızı kendinize zindan ederseniz çok mutsuz olursunuz.

Önce kendinizi eş ailesine ispat etmeyi bırakmanız lazım. Niye arabayı veresiniz ki? O sizin hakkınız. Çocuğunuz olursa size araba lazım olacak. Eşiniz ve ailesi hakkınızda istediklerini düşünebilir. Umrunuza gelmesin. Hatta yüzünüze paragöz derlerse evet öyleyim ama siz benden daha paragözsünüz deyin sinir edin. Bir insanı sinir etmenin tek yolu, onun söylediklerinin senin için zerre kıymeti olmadığını hissettirmektir. Eski eşim gelip bana yüzüme paragöz dese zerre umursamam.Artık beni etkileme gücü yok. Çünkü ben asıl kimin paragöz olduğunu biliyorum. Bu benim için yeterli. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Onlar kim ki bu saatten sonra onlara bir şey ispat etmeye çalışacağım? Sizin de bu mentaliteye ulaşmanız lazım.

Onların sizi etkileme gücünü bırakın. Artık hakkınızda ne düşünürlerse düşünsünler. Önemli olan sizin kendinizi bilmeniz. Çocuk konusunda da Allah yardımcınız olsun. Zor bir karar. En iyisini siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
Eşinizin ailesi size paragöz yaftası yapıştırmış. Sanırsın çok zenginler. Siz de karşı ispat için sözleşme teklif etmişsiniz, eşiniz de güle oynaya kabul etmiş. Bu şekilde başlayan bir evlilikte nasıl karı-koca olabildiniz? Çok resmi bir ilişki sanki.
Siz şu an normal düşünemiyorsunuz. Eşten para almamak, çocuk olunca çalışmak, arabayı eşe vermek ya da tam tersi arabayla tatile çıkmak. Olayları çok romantize ediyorsunuz bence.
Bebek sizin bebeğiniz, kimse aldırın veya aldırmayın diyemez

Açıkçası manevi olarak destek olamayacağını düşünüyordum hep zaten çok da seyahat ediyor. Sayısız kez konuştum ve hep çok olumlu yaklaştı. Her ay denemeden önce tekrar tekrar konuştum. Hep yanımda olacağına çok inandırdı. Annem babam arkadaşlarım çok severdi hep reklamları izletti bize. Güzel kandırılmışım diyorum şimdi. 45 yasinda.

Kaç yaşındasınız? Bir daha doğurmama ihtimaliniz varsa ve gerçekten bu çocuğu istiyor ve bakabilecek durumdaysanız doğrun. İstemiyorum diyorsanızda aldırın.
30 yasindayim. Fiziksel olarak vaktim olduğuna inanıyorum. Ama tekrar biriyle bu yola girebilecek cesaretim olur mu bilmiyorum. Çok fazla soru işareti ve karar vermem gereken çok acımasız konular var.

Bu evlilik en baştan çok saçmaymış zaten. Evlilik sözleşmesi nedir mesela? İnsan sevdiği kadından daha en başından mal kaçırmaya çalışır mı? Bir de adamla aranızda 15 yaş var galiba. Neresinden tutsam elimde kaldı. 30 yaş her şeye yeniden başlamak için gayet uygun bir yaş. Size doğur doğurma diyemem ama ben olsam doğurmazdım. Çocuk olunca mecburen hayat boyu muhatap olmak zorundasınız. Böyle bir adamla hayat boyu sürecek bir bağım olmasını istemezdim açıkçası.

Arkadaşlarım ailem oturduk onu anlamaya çalışıyoruz. İnanın herkesin başı ağrıdı düşünmekten. Annem aradı ama açmadı telefonunu
Anneniz neden arıyor? Gurur diyorsunuz sürekli sonra da anneniz arıyor. Nafaka almayacak kadar gururlu olan kadın, annesinin aramasına asla müsaade etmez.

Ona bakarsak 5 dk sonra hayatta olacağımızın garantisi var mı?
Çocuk konusunda doktorlar olasılıkları söylerler zaten, sonrası Allah'tan.

Korunmayı ogrenemedıniz gıttı. O bebeğe yazık doğmadan çilesi baslamıs. Aldırmak onun için daha hayırlı.

Korunmayı ogrenemedıniz gıttı. O bebeğe yazık doğmadan çilesi baslamıs. Aldırmak onun için daha hayırlı.
Tanımadan etmeden, birini suçlayınca elinize ne geçiyor anlayamıyorum.
Nasıl ki normal hayatta tanımadığınız birine bu üslupla saldıramazsınız burada da öyle davranmalısınız bence.

İlk yorum yaptığımda eşinizin yaşını bilmiyordum. Bu adam 45 yaşında ve hala sorunsuz biri. Ben olsam doğurmaz yoluma bakardım. Bu adam değişimez bu yaştan sonra. Sizide tamamen gözden çıkarmış. Başkasıda olabilir.

Tanımadan etmeden, birini suçlayınca elinize ne geçiyor anlayamıyorum.
Nasıl ki normal hayatta tanımadığınız birine bu üslupla saldıramazsınız burada da öyle davranmalısınız bence.
Tanıdıgım yapsa gerçek hayatta da aynılarını soylerım. Ortada bır yanlıs var ve körü körüne yapılmış çocuk değilsiniz dıkkat edıp korunmanız gerekıyordu. Sımdı gelıp konu acıyorsunuz ne yapsam dıye calısmıyorsunuz maddı durum yok o çocuk doğunca sefilllik çekecek neden sızın zevkınız ugruna. Dikkat etmeniz gerekiyordu.

Araba senin hakkın, gereksiz gururu bir kenara bırak… Bebek konusunda da birşey diyemiyorum. doğururdum. Ama ailem arkamda olurdu ve çalışıyorum. O nedenle şartlarınızı bilemem.

Ben konu sahibi değilim yalnız. Sizin üslubunuzdan rahatsız olan herhangi biriyim.
Düşüncem aynı. Herkese her şeyi söyleyemeyiz. Biraz tartarak konuşulmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…