• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

Canım çok sağol cevapladığın için bende tam 7 haftalığım şuan.
İnşallah bebeğini sağlıklıca kucağına alırsın.
Bana izin vermedi kd dr. ilaç için 3 ay bitsin başka dr gidicem ve bir psikiyatriye görünücem.
Bazı drlar çok karşı ilaca 9 ay boyunca ilaç içmemelisin dedi bu kadın bana.
Ben zaten ilaç kullanmıyorum kullanmaya meraklı da değilim ama hamileliğim kötü geçmesin bebeğim hissetmesin istiyorum tek derdim bu.

Cok tsk ederim Rabbim cumlesinin evladini saglikla bagislasin insallah.Benim durumum biraz agirdi normal hastanedeki doktorlar vermedi zaten ilaci ustunkoru oluyo biraz psikatrik muayeneler orda ozel bir prof doktora gittigimde verdi cunku mecbur kaldim durumun ne bilmiyorum ama son raddeye gelmedikce kullanmayi dusunme bence

Cok tsk ederim Rabbim cumlesinin evladini saglikla bagislasin insallah.Benim durumum biraz agirdi normal hastanedeki doktorlar vermedi zaten ilaci ustunkoru oluyo biraz psikatrik muayeneler orda ozel bir prof doktora gittigimde verdi cunku mecbur kaldim durumun ne bilmiyorum ama son raddeye gelmedikce kullanmayi dusunme bence
Hangi ilacı verdiler size

merhabalar 37 yasındayım bir kızım var istanbulda yasıyorum. 2. bebegi düşünüyorum amma velakın ümitsizim. Gecen sene beni doktor doktor dolasmama sebep olup en son kendimi psikiyatri kapısında buldugum hastalık. bas dönmesi, lenf sismesi, mide bulantısı-yanması, titreme, terleme, çarpıntı, bayılacak gibi olma falan fisman. Psikiyatri bölümüne gittigimde dr bana 2.5 mg rexapin 50 mg misol verdi. ilaclarımı 1 yıl kullandım. 1.5 aydırda ilacsızım fakat ilacı bırakınca 2 hafta superdi 2. haftadan sonra mide bulantısı ve carpıntı basladı. dayan dedim kendi kendime. Sabır, dua o bu su ama maalesef olmadı ben kardiyolojıde buldum kendimi 1. ayın sonunda neyse holter ekg kan tahlıllerı yapıldı sınus carpıntı cıktı yanı strese baglı. tam kendimi toparladım haydı bu seferde dilim agrıyomu, kasılıyomu, cekiliyormu garıp bir his bende anlamadım . yanagımda uyusma boynumda kasılma neyse nörolojıye gittim dilimin stresten boyle olabılecegını soyledi. BT cekildi. pazartesi sonucu alıcam umarım bırseyim yoktur :( oradada sonuclarım temız cıkarsa sanırım tektrar psikiyatrıye gidicem ilaç kullanmak istemıyorum. Ama bu sekıldede yapamıyorum mutsuz ölüm korkusu her gn her gun bıktım namazımı kılıyorum kafam cok karısık. Esımde ılgısız bu konuda

mesajlarınızda bende okudum ve su hipnoz işini bende cok merak ediyorum. ama duzgun bilindik bir yere gidilmeli. Allah muhafaza insanın basına hersey gelir

ben xanax kullanıyorum.1 mg hem de. 24 haftalık hamıleyım. bagımlısı oldum sanırım. etkı bıle etmıyo ılac. ama ıcmedıgımde dunya duruyo. bogazdan vajınaya kadar acı agrı hıssedıyorum. mıdem benı mahfedıo. kırmızı recete serum bıle yedım hamıle kalmadan once. ve suan dogum anından sezeryandan korkuyorum. hergun bın kere ölüyorum. cok pısmanım ıyılesmeden hamıle kaldıgıma. allahtan bebek cok saglıklı suan...
uzun zaman olmuş yazınız ama merak ettim xanax kullanmışsınız hamilelikte sırf bu yüzden evliliği reddediyorum hamile kalsam xanax kullanmadan benim anksiyetem geçmez diye korkuyorum sizin bebek nasıl umarım çok sağlıklı doğmuştur

ben xanax kullanıyorum.1 mg hem de. 24 haftalık hamıleyım. bagımlısı oldum sanırım. etkı bıle etmıyo ılac. ama ıcmedıgımde dunya duruyo. bogazdan vajınaya kadar acı agrı hıssedıyorum. mıdem benı mahfedıo. kırmızı recete serum bıle yedım hamıle kalmadan once. ve suan dogum anından sezeryandan korkuyorum. hergun bın kere ölüyorum. cok pısmanım ıyılesmeden hamıle kaldıgıma. allahtan bebek cok saglıklı suan...
Bebeğin şu an nasıl merak ettim

mrhblar öncelikle yoğun anksyete depresyon panik atak okb b tedavilerini gördüm yılarca ve düzeldim öyle ilaçsız haytımı devam ediyordum tam orada hamile kaldım neyse ilk başlar çok iyiydi sonradan saçma sapan korku ve kağı yüzünden fenalaştım ve piskyatris sevisine yatım hamileyken 6 aylı falandı hamileliğim ilaç başladılar zanakx ve cipraleks zanaksın yerine sonradan ativan diye bir ileç verdiler 20 gün falan kulandım sonra arştırdım bebeğe zaralıymış kulandığım ilaçlar dedim ölsemde kulanmıyacam o küçüğüm için sonra allah bir güç kuvet verdi düzeldim tam olmasada eskisine göre çok iyidim sonra normal yoldan doğurdum öyle böyle yaklaşık iki yılı devirdim ve taki iki buçuk ay öncesine kadar ve korunuyordum bir baktım hamileyim ilk günler çok çektim yoğun ankseyte iç sıkıntısı allahıma sığındım allaım şimdi iki buçuk aylık hamileyim arda yokluyor hastalık arada unutuyor arda ağlamk geliyor içimden şimdi nasılsın diye sorarsanız alaım inşalah bu günleri aratmaz
Şimdi nasılsın canım aynı sıkıntıları bende yasadım

Ben de antidepresanla dogum yaptım.Hamileligin 7.haftasindan beri ilaç kullandım sertralin etken maddeli.ilac kullanmaktan korkmayın ben emziriyorum ve hala ilaç kullanıyorum
. Bırakmam soz konusu değil malesef. Allahıma binlerce şükür ki bebegim saglikli
Canım sertralin kaç mg kullandın hamileyken ve emzirirken

Bir bucuk aylik hamileyim aklimi yitirmek uzere bugun prof bir psikatriye gittim cunku artik dayanamiyorum bebegi aldirmak esimden bosanmak gibi dusuncelere girmeye basladim Allahim sana emanet diyerek ilac kullanima basladim tekrar :KK43:
Bebeğin doğdu mu canim nasilsin

kızlar merhaba,
konu tam da benlikmiş
35 yasındayım ve bu hastalık yuzunden cocuk yapmaya cesaret edemiyorum
şaka gbi ama 15 yıldır ilaç kullanıyorum ve hayatımda sacede 6 ay kadar bir süre bırakabıldım ve 6 ay sonunda beni resmen bir deprem gibi yıktı geçti ve hayatımın en zor zamanlarını yasadım
3 haftada 10 kg verdim
işe gelemedim ve perdeler kapalı butun gun yattım
yeri geldı yanımda eşim ve annemı bıle ıstemedım ve suanda yıne ılac kullanıyorum

gittiğim psikiyatr doktorum bebek için sorun olmayacağini soylemıstı ilaç kullanmamın
artık tıbbın cok ılerledıgını ve bebeğe zarar vermeyen içerikli ilaçların oldugunu soylemıstı
ama ben hala cesaret edemıyorum

şuanda faverin kullanıyorum . paylasmak ıstedım ben gbi olanlar için
Iyi geliyor mu sana.Ef..r mu o.Hep ilac mi alacakmissin dr oyle mi dedi.Iyilestirip birakmiyor mu bu ilaclar?.Ben bana iyi gelen bir ilac bulamadim.Hallice iste.Evlilik olsa cocuk icin bana da zor.Bende de en yikici etkisi hicbirsey yapmak istememek oluyor.Bir de sureklilik arzeden ilac almadan uyuyamama.

Birakamamak bizi üzüyor ama hastalığı ilaca yanit veriyor olması da sevindirici aslında.
aynen bırakamamak çok üzüyor beni ilaçla iyi olunca da mutlu olabiliyorum bazen ilacı bırakıyorum ama tekrar tetikliyo sanırım ömrümün geri kalanını böyle devam edicem

Nasılsın nasıl gidiyor
nasıl olsun cnm anksiyete peşimi bırakmıyor hep ilaç kullanmak zorundayım bazen depresif ruh hali yaşıyorum mutsuz oluyorum ortada hiç bir neden yokken bu yüzden evlilik düşünmüyorum hamile kalınca ilaç bırakamam diye

nasıl olsun cnm anksiyete peşimi bırakmıyor hep ilaç kullanmak zorundayım bazen depresif ruh hali yaşıyorum mutsuz oluyorum ortada hiç bir neden yokken bu yüzden evlilik düşünmüyorum hamile kalınca ilaç bırakamam diye
Ben hamileligimdede de ilaç kullandım canım bir şekilde Allah kolaylik veriyor şimdi digum yaptin bebek 20 günlük

Back
X