Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

içmemen en iyisi. azaltebildiğin kadar azalt.
benim yakın tanıdıklarımda içtiler hamileyken.birinin çocuğu ağır astımlı doğdu helanda var.
öbür tanıdığımında çocuğu çok zayıf ve iştahsız .anemili.

sigaranın etkisimi bilmiyorum ama.:26:bence öyle.

sen çocuğun için onun sağlığı için içmemelisin.

umarım en kısa zamanda tamamen bırakırsın

malesef bende içiyorum.tiksinemedim zaten hiç bişeyden tiksinmedm midem bulanmadı.teysem anlatır ömrunde sigara içmemiş hamileyken hiç bilmediğim sigarayı aşerdim diyordu.kocasının izmaritlerini yakıp içmiş.kimisinde canı çekiyor napsın.yani tamam bırakmak gerek ama cidden sinirlilik hali basıyor.doktorum banada hiç bırakamıosan gunde 4 taneyi geçme 2 3 duman çek at demişti.bende öyle yapıyorm maksımum 5 i geçmemeye çabalıyorm.kim ister evladını orda zehirlemek ama olmuyor iradeye sahip çıkamıyorum şahsen.

gebeliğimi geç öğrendim,8.haftada. öğrenmeden önce de sigaradan tat alamaz olmuştum.
öğrendikten sonra asla içmedim. daha önce 2 bebek kaybettim, kötü bişey olunca insan kendini suçluyo.
şimdi de bebeğimin sağlığını meraktan ölüyorum, riskli bi durum var, canım sigara istiyo arada ama asla içmem.
gebelik sağlıklı gidince sigarayı bırakamamak bi sorun olabilir ama böyle riskli bi durum varsa sigara içmek içmemek bi sorun bile olmuyo, anında bırakılıyo.

bırakamayanlara tek tavsiyem sağlıksız veya ölü bi bebek doğurduğunuzu düşünün, canlandırın ayrıntılı. belki içemezsiniz bi daha.
dışardan konuşmak gibi geliyo ama dr suyu azalmış dese bile bırakırsınız annelik duygusuyla.
uzun yıllar sigara içmiş birisiyim, yanlış anlamayın,
bebeğim sağlıkla doğsa emzirme de bitince bahçede bi sigara yaksam diye hayaller kuruyorum yani o derece

hamilelikte özellikle ilk ve son 3 ayda öyle kafana göre beslenemezsin bol bol greyfurt ye diyen arkadaşa sözüm kafanıza göre bilgi vermeyin ... söktürücü etkisi olanlar düşüğe sebep oluyor erken doguma sebep oluyor bazıları gebelik ilaçlarının etkisini indirgiyor

böyle konular bile insanda sigara içme hissi uyandırıyo bence İşteyken aklıma bile gelmez sigara ama şimdi canım istiyoo

Canın her sigara içmek istediğinde bebeğine vereceğin zararları düşün
Muhtemelen biliyorsundur ama zeka geriliği, erken doğum ve düşük kilolu doğum riski var...

Bol bol greyfurt suyu ic. Icinde nikotin olan yiyeceklerin basinda geliyormus. Sigarayi dayim greyfurt suyu ice ice birakti. Belki azda olsa yardimci olur

greyfurt hamilelere tavsiye edilmiyor yalnız..
dikkat edin..ayrıca bol greyfurt tansiyon düşüklüğüne sebep olur

Konuyu görünce aklımdan geçen
"hemen bırak çok büyük zararı var" demek oldu ama
düşününce sigara içmediğim için bunu demek çok kolay.
O yüzden en doğru kararı sen vermelisin bu durumda.
Sigaranın zararlarını sen benden daha iyi biliyorsundur çünkü
özellikle de bebeğine verdiği zaraları
sigara aklına geldiğinde bunları düşün
bbeğinin ultrason görüntülerini sigara paketinin üzerine yapıştır
belki elin gitmez böylelikle tiksinmede neden olabilir
sinir stres yaptığını söylüyorsun buda zararlı bebeğin için
bunun için de hastanelerde sigarayı bıraktırma bölümleri var
oradaki bi dr yardım alabiirsin
arkadaşlarında dediği gibi nikotin ihtiyacını karşılayacak
yiyeceklerle beslenmen sana bi nebzede olsa yardımcı olur
tabi bunuda dr kontrolünde yapmanı tavsiye ederim
umarım başarılı olursun bebeğinle sağlıklı günleriniz için

Son düzenleme:
aslında sigarayı gebelik planlanmadan en az 6 ay önce bırakmak gerekir öncelikle bunu belirtmek istedim
sigara içmeyi azaltmak bebeğine vereceğin zararları kesinlikle azaltmaz
bebeğin doğduğunda onun ağzını arabanın egsoz borusuna dayar mısın
o pis havayı içine çekmesine gönlün razı gelir mi
ne kadar iğrenç diimi :120::120::120:

anne olabilmek fedakarlık ister sevdiğin şeylerden ödün vermek ister
lütfen böyle düşün ve o günahsız masum bebeği de bu zehire ortak etme

hamile kalmadan en az 6 ay önce bırakılmalı diye düşünüyorum kaldı hamileyken asla içilmemeli,
kokudan uzak durulmalı,azaltmanın faydası yok ki biri de aynı onu da aynı bu zehirin...
her şey kafada bitiyor masum bir cana zarar vermek sadece hala bırakamıyorum demek....
bağımlı değilsen anlamazsın diyenler olacak mutlaka ...
ünv.yıllarımda,arkadaş ortamlarında felan tek tük içtim tiryaki olmadım son 2 yıldır da
ağzıma koymuyorum,
kokusu bile tiksindirici geliyor ,umarım bırakabilir bütün içen herkes tabi isterlerse.

ben toptan üyeliği sildireyim o zaman

ne rumuzda hayır var ne avatarda

MerWoSh'cuğum...

32 yaşındaymışsın ama fotoğraflarına baktığımda 25ten fazla olamazsın. 1 ay olmamış daha evlendim demişsin, ondan 1 2 ay önce yeni görüşmeye başladığın sevgilinden bahsetmişsin. Evleneli 1 ay olmuş hamileyim diyorsun. Sigaradan dert yanarken de bu hamilelik yeni değil gibi hissettim, çünkü sigarayla mücadelen anladğm kadaryla 1 günlük iş değil. Bu tezatlık sadece bana mı öyle geliyor anlamadım...

aynen katılıyorum biyolog86 ama eksik olanı tamamlamak istedim ki o da şu :
smileyi unutmuşsun.. hiç bir smiley bunun gibi özendirmiyor çok değişik istek verici içişi var. bunuda kullanmasak hatta kaldırsak.
rastgele bişey olsa dile getirmezdim, cidden can çektirici içiyor smile

Ben çok üzülüyorum hamileyken sigara içenlere vede anlayamıyorum içenleri...Benimde bir bebeğim var 1,5 yaşında. Grip olsam hasta etmemek için yaklaşmam bile, birde kendi ellerimle ona zarar vermekten Rabbim korusun.

Hamileyken bir tane sigara içmek bebeğin üzerine bir çuval taş atmak gibiymiş. Doğduğunda astımlı, cigerlerinden problemli, hiperaktif, dikkat eksikliği olsa yada prematüre doğsa daha mı iyi. Bir ömür vicdan azabını çekmektense bırak sinirli ol stresli ol.
Ayrıca annelik demek sabır demek, sevmek demek. Lütfen sabrını göstermeye şimdiden başla. Üzme bebeğini.
Hayırlı evlat olsun inşallah...

bende sigara kullanan birisiyim..hamilelikte inşallah tiksinirim dedim ama olmadı..
hamielik belirtileri diye bişey yaşamadım(aşerme bulantı) ,herşey normaldi..
doktorum sormuştu ne kadar içiyorsun diye günde 5 tane ye kadar içebilirsin demişti..
free shoplarda satılan nikotin değeri düşük bir marka vardı, patronumuzun kullandığı (daha önce de bir gelinimizin hamileyken bunu kullandığını görmüştüm) onu içtim:26:kötü ama..
şu anda birşey yok oğluşumda:26:

ben de yemeklerden sonra bir tane (günde 3 tane yani) içtim.çünkü gerçekten yemeklerden sonra ızdırap çekiyordum.yalnız sigaramı değiştirdim şu nikotinsiz olanlarrdan aldım.hoş kendini kandırmaydı belki,vicdanımı rahatlatıyormuydu hayır..ama içtim çok şükür kızımda sağlık sorunu olmadı.

ben evlenmeden hamile kaldim,ve evlendim hemen..Durum bu.

butun yorum yapan arkadaslarima tesekkür ediyorum.Bugun hic icmedim,ve icmemeye devam edicem...Tekrar cok tesekkür ediyorum tüm vakit ayirip yazanlara..

Mervecimöncelikle hayırlı olsun.
Sağlıkla doğsun, hayır getirsin bebeğin.
Bırakırsan ancak şimdi bırakabilirsin sigarayı.
Şimdi bırakmazsan doğduktan sonra daha da zorlaşır ki bebeğine aynı şekilde zararı olur.Hem madden, hem manen.
Pasif içici olmak bile zararlıyken içmeyi sen düşün.
Üstelik hamilesin.Her türlü risk vaar.
Sakat kalam, zihinsel engel, bebeğini kaybetmek.
Allah korusun.
Umarım seni motive eder burdaki msjlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…