Hamileliğinde yapmaması gerekenleri yapanlar ve pişmanlık duyanlar..

Eşiniz bu durumun neresinde? Kimse size bir uyarı yapmadı mı? Vallahi eğer pişmansanız daha da yapmayın şunu bebeğinize? Kuzenimin bebeği de 6 aya kadar çok normal giderken birden erken doğuma alındı.. Bebek 3 ay hastanede kaldı ama ne sıkıntılar çekti.. Annesi hamileyken sigara da içti alkol de aldı.. Herkesin hamileliği bir değil elbette ama olmayacağının garantisi yok.. Risk almaya değr mi? Allah size bir evlat nasip etmiş.. Emanet size o.. Şimdi psikolojiniz kaldırmıyor bazı şeyleri içiyorsunuz.. Bebek doğduktan sonra ki maceralı hayatınızda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bebek belki sabahlara kadar uyumayacak.. Gaz sancıları.. Gece uyanmaları.. Asul süreç doğduktan sonra başlıyor.. Napacaksınız? Bunaldım diyip alkol alıp bir köşede uyucak mıısnız? Allah kolaylık versin.. İnşallah toparlanıp bir kendinize gelirsiniz..

Alkol sigara hayatımın hiçbir döneminde olmadı.
Açık çay ve kahve. Hergün içiyorum. Yumurtadan tiksindim malesef. En çok üzüldüğüm şey. Ceviz ve badem de tuketemiyorum. Yiyemiyorum. Midem almıyor. Onun dışında günlük rutin aynı.
Midem düzelir inşallah ve yiyebilirim...

Ne yazalim istersiniz? Sigarayıda gectim, alkol diyorsunuz. Ben 7 aydır çay sürmedim agzima

Saolun teşekler peki şimdi kuzeninizin bebeğinin sağlık durumu nasıl iyimi....

Bir arkadaşım bebeğe en büyük zararın stres olduğunu söylemişti. Doktoru "seni aşırı strese sokacaksa günde bir ıkı tane sigara içebilirsin" demiş. Çok şaşırmıştım. Anne olmadan önce bence insanlar bu alışkanlıklarını torpulemeli. Içki ve sigara konusunda gereken iradeyi oluştur, sonra anne ol, böylece sigarasizlik seni strese de sokmaz.

Mutlu anne herşeyin kilit noktası.

Birde maharet gibi anlatmayın yüzlerce hamile kadın okuyo nasıl bir kafa yapısı anlamak imkansız azaltmamis hattâ artırmış olmanız sizin meseleniz vicdan yapmazsınız çok normal çünkü o fikir yok ama bari burda bilinçsizce yorum yapmayın olumsuz örneğe gerek yok

Sigara içiyorum ve vicdanım öyle rahatsız ki her gece yeminler edip aglıyorum ama sabahında tekrar içiyorum deliricem ama yapamıyorum bırakamıyorum

Sayfalarca alkolü ve sigarayı savunmuş, kimsenin dikkatini çekmedi mi diyecektim, neyse bir Allah kulu da dur demiş.

Gerçekten özenle anne olmuş bir kadın sigarayı ve alkolü asla burada savunmamalı. Kendine hakim olamamis icmis olan bile 'aaa bir sey olmaaaz yaaaa' dememeli. Bir noktadan bile küçükken büyümeye başlıyor içinizde, orada gelişiyor, sizden besleniyor, sizde bir şey olmaz diyorsunuz, maşallah.

Konu sahibi içip içip pisman olmuş, şimdi bir şey olur mu derdine düşmüş, doktor bir haber, kendinden bir daha yapmayacağına dair bırakın bir kelamı, ima bile yok.

Allah o bebeğe sağlık, size de biraz vicdan ve dirayet versin.

V Vinka teşekkür ederim hayır birde şaraptan bir şey olmaz yada bende ictim hattâ doktorum dedi diyen mi ararsın nasıl bir kafa anlamak imkansız hamilelik ve sigara alkol yan yana olamaz stresliymis konu sahibi pardon derler stresliysen yap bi kahve iç o kadar sigara alkol almak şartmı bebeğe zarar olmaz mı şimdi olmasa dahi ilerde mutlaka oluyor malesef insan böyledir ıste ancak kendini kandırır vede hiçbirşey yapmamis gibi arındırır kendini rahatlar daha ne diyim

Haberlerde izlemiştim uyuşturucu bağımlısı annelerin bebekleri de bağımlı olarak doğuyormus , küçücük bebek doğar doğmaz yoksunluk krizine giriyordu.Belki uc bir örnek oldu ama alkol ve sigara da masum değil, bağımlılık yapıyor sonuçta.Anne karnındayken tanistirmayin,yaziktir, günahtır Allah in emaneti o yavrucak.Ayrica alkol plasenta dan direkt bebeğe geçen bir madde ve bebeğin gelişimine ciddi zarar verebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…