Hamileliğinde yapmaması gerekenleri yapanlar ve pişmanlık duyanlar..

Örnek Benim, öz annemden ötürü ileri düzeyde astım hastası olarak yaşıyorum. Ve evde makinaya bağlanıyorum. Üstelik kaç yaşında evli kadın olmama rağmen hala cekiyorum.

Hı bu arada eşimi sormuşsunuz bu durumun neresinde diye..tam ortasınsa en temel sebebimm..
Okumamıştım.. Yani derdiniz eşiniz o zaman.. Ama bunun acısını bebekten çıkarmayın..

Çift çizgiyi gördüğüm an sigarayı kırdım attım. (Tiryakiydim. Daha önce çok denemiştim ama hiç bırakamamıştım) "Birden bırakma, arada iç, azaltarak bırak, hormonların da değişiyor, ikisini aynı anda kaldıramazsın kafayı yersin sinirden dediler"
Ağzıma bir tane bile sürmedim.
Çayı kahveyi yok denecek kadar azalttım. Asitli içecek ağzıma sürmüyorum. Arada canım dışardaki patates kızartmalarından istiyor, yerken vicdan azabından ölüyorum. Neden? Çünkü ben 1 yıl boyunca bu bebeğin hayalini kurdum. Rüyalarımda onu emzirdiğimi gördüm. Uyandığımda elimi karnıma koyup "Gel artık" diye hıçkıra hıçkıra ağladım. Sadece 1 yıl.. Ki yıllarca uğraşan insanlar var.

Arada canım sigara istiyor. Bazen aklıma geliyor, çok sinirlendiğim zamanlar.. Sorunlarım var, herkesin vardır. Bazen ölsem de kurtulsam dediğim sorunlar.. Hemen sigara istiyor canım. Sonra bilerek, gözümün önüne hemen o üzüm tanesi boyutundaki minik yavrumu getiriyorum. Diyorum "Şu an kucağında olsaydı, bebeğinin yüzüne yüzüne sigara dumanı üfleyebilir miydin Aloise?"
Hayır.
Sonra süt ısıtıyorum, ceviz fındık falan... Öyle.

Son düzenleme:
A asli2510 bebeğini düşün yazık degilmi bak 20 haftalık olmuş masallah bir üye yazmış hamileyken icmistim sigara kalp anamolisiyle doğdu şimdi bana her gün cehennem diye bak o anneye ne kadar zor hayat içme at paketi gitsin bebeğinden daha mi vazgeçilmez

Bebekte sorun var mı? Kaç kilo.dogdu

V Vinka çok üzüldüm Allah derdinize şifa versin benim oğlumda allerjik bronşit ve allerjik bir bünyesi var çok zor dönemler geçirdik ki hamileligimde asla içmedim ama icseydim ve böyle bir durum olsaydı vicdan azabından mahvolurdum Allah muhafaza bizler bilinçli olmaliyiz onlar bize birer emanet bu kadar basit değil hele o günde 2 3 iç diyen doktorlar yokmu çok hak alıyorlar böyle cahillik olmaz olmamali

Oluyor diyorsunuz sanki konuda bilginiz var gibi rica etsem ne gibi kronik sorunlar...

Oluyor diyorsunuz sanki konuda bilginiz var gibi rica etsem ne gibi kronik sorunlar...

Astım , otizm , hiperaktivite , bronşit v.s gibi kalıtsal hastalıklara yakalanma riskleri çok yüksek oluyor.
Aldığınız alkol ve sigara direkt kana karışıyor. Bebeğin oksijen alımını çok azaltıyor. Bu da beyin gelişimine büyük engel.
Ileriki yaşlarda algı sorunları oluşuyor.
Ayrıca iç organlarda ileri yaşlarda sorunlar meydana geliyor.

Sigara içen annelerin bebekleri yeteri kadar beslenemedigi için çok düşük kilolu doğuyor. Gözlerinin altı mor ve şiş oluyor.

Doktor kontrollerinde her şey yolunda göründüğü için anne ferahliyor ama işte arka perde böyle değil maalesef.

Mavi Anne masallah size ne kadar bilinçli bir annesiniz ne olur çoğalın çünkü bu saçma zihniyetler içinde sizlere çok ihtiyaç var inanın yooo aksine artırıp ictim dicek kadar bilinçsizliği okuduktan sonra Bu çok iyi geldi sağlıkla gelsin inşallah findik

Kötü nasihat bu yazdığınız ..

Vitamin haplarından , kan ilaclarindan o bebekler öyle şişiyor .

Senın enerJı cocuktan gelıyormus anlasılan maşallah senden ona gecmemıs ondan san gecmıs bencee

Sigara, alkol zaten hayatımın hic bir döneminde kullanmadım.
Asitli icecegi, kahveyi, çayı, cipsi 7 aydır ağzıma sürmedim.
Yani tamam illa ki yumurtanın en organigini bulmak zorunda değilsiniz ama alkol almak nedir?
Hamileyken insanın dirayeti çok düşük oluyor gerçekten, yaşadık biliyoruz. Ota çöpe hüngür hüngür ağlıyorum. Ki sizin gerçek sorunlariniz var belli ki. Keşke alkol sigara yerine profesyonel birine basvursaniz. Telafisi olmayan sorunlar olsa, Allah korusun sagliksiz bir bebek dunyaya getirseniz, ömür boyu vicdan azabı cekmeye deger mi?

BSnde bırakmıyorum hayatımın hiç bir dönemin de bu kadar iradesiz olduğumu hatırlamıyorum ama doktorumun haberi var nikotin yokluğunun sigaradan daha zararlı olduğunu söyledi ama tabiki abartmaya Gerek yok ben bazen abartıyorum malesef

Her seferinde 3er 5er bira içtiniz, bi de üzerine sigara?

Kuzenimin arkadaşının bebeğinin bağırsakları dışarıda doğdu, günde yarım paket sigara içmeye devam ederdi. Sebep sigara mı bilinmez ama ihtimaller dahilinde.

Stresle baş edemeyen bağımlılara (geçmişinde psikolojik rahatsızlıkları da varsa depresyon vb.) ancak o zaman doktor günlük maksimum 4 dal, en light, sigarayı salık verir. Öyle her stres olduğunuzda sigaraya yapismaniz, iradesizligine bahane, dilinize doladiginiz stres kelimesi de vicdanınızın ağzına çaldığınız bir parmak bal.

Hayır bir de içmişsiniz üstelik.
"Bağımlı doğan bebekler" cümlesi ile arayın bi youtubeda ve izleyin henüz yeni doğmuş iki günlük bebeklerin girdiği madde, alkol krizlerini. İzleyin bi, nasıl titriyor bacakları, nasıl ağlıyor, terliyorlar, çırpınıyorlar da doktorlar krizleri daha kolay atlatmaları için uyuşturucu vermek zorunda kalıyorlar o bebeklere. Açın, bakın. Annesi her sigara içtiğinde karnında öylece donakalan, hareketleri yavaşlayan, huzursuzlanip ellerini yüzüne kapatan bebeklerin ultrason videoları var, açın izleyin bakın ne yapıyorsunuz evladınıza.

Birkaç kutu bira içtim, yok şu kadarcık sigara içtim diye kendinizi teselli etmeyin, siz içmediniz sadece, sizin yüzünüzden doğmamış bir bebek de içti onları. Annesini seçebilme hakkı olsaydı, sizi seçer miydi acaba? Hm? Hayatını gasp eden, onun bedeninden çalan bir anneyi ister miydi sorun kendinize. Burada konunuza 4-5 kişi "Ben de içtim" yazsin da siz de oh çekin, beklentiniz bu belli ki.

Doktorunun sigara izni verdiği bir kadınım hamileliğinde, "Sen zorlama" dediği bir insanım, ben bile bıraktım. Hamile kaldığımı öğrendiğim ilk bir ay içinde, bir nefes daha çekemedim, gitmedi elim. Sizin nasıl gidiyor? Nasıl gidiyor bira kutusuna, sigara paketine eliniz, nasıl geçiyor boğazınızdan? Bu kadar mı güçsüz, iradesiz, hiçsiniz? Köpek bile hayır dendiğinde önündeki mamaya dokunmuyor, hiç mi tutamıyorsunuz kendinizi koca bir insan olarak?

Bilerek sert yazıyorum, aklınızı başınıza alın, yazık o cana, yazık. Aynaya bakın ve "Elin şu kadınından ne eksiğim var, o yapabilmis, bırakmış, ben bu kadar aciz miyim?" diye sorun kendinize.

Son düzenleme:
Dün baya polemik yaşadık konunuzda, eşinizi içki içiyor eve geç geliyor diye şikayet etmiştiniz ben tepki verince de bana tepki verdiniz. Eşinizden daha beter durumdasınız bir anne çocuğuna nasıl bunu yapar. Eşimle hep söylediğimiz bir cümle var söylemeyeceğim. Gayet sabırla bilgilendireceğim sizi. Sigara ve madde kullanan annelerin çocukları bağımlı doğar. Huzursuz mutsuz çocuk olurlar.
Yetişkin bir insan karaciğeri alkolü süzebilir ancak daha organları gelişmemiş bir fetüs veya 5-10-15 yaşındaki çocukların cıgerleri gelişimi tamamlanmadığından alkolü süzemez ve bu karaciğerde birikerek iç organlara zarar verir. Yazıyorum ama siz yine evliliğinizdeki saçma sapan şeyleri bahane edip içmeye devam edeceksiniz adım gibi eminim. Buraya diğerleri de hatalarını yazsın da vicdanınız rahat olsun suya başlık acmissiniz ama masum üyeler gereksiz testler ve fazla portakaldan öte gitmemiş. Çünkü evlatlarını düşünüyorlar...

Ben 2 hamileligimde tika basa surekli yedim yedim bebislerim kilolu olsun die we sonra o kilolari werene kadar anamm agladi keske okadar yemeseydimm

Keşke vitamin destek,kan haplarımi kullansaydim. Dogumdan sonra tüm depolarımin boşalması beni çok zorda bıraktı.

Icinizi bir nebze olsun rahatlatmak icin bu konuyu acmissiniz belli ki ama unutmayin; o size emanet bir can. O sizi istemedi, siz onu istediniz ve ona en guzel sartlari saglamak zorundasiniz. Gerekirse destek alin bir profesyonelden ama bir daha bu hatayi tekrarlamayin, sizin yuzunuzden bir omur aci cekecek belki o cocuk.

Bir an çocuk turuncu doğdu diyeceksiniz sandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…