Hamileliğiniz boyunca size verilen en saçma nasihatlar :)

Allegra

Rüya'm gerçek oldu :)
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
758
14
96
İzmir
Kızlar hadi burdan hamileliğiniz boyunca size verilen en saçma, en anlamsız, en komik, en bilinçsiz ya da en sinir bozucu nasihatlar neydi paylaşalım :CüvCüv:
Özellikle çok sevgili büyüklerimizden bazen o kadar garip fikirler çıkıyor ki şaşıyorum doğrusu...

İşte hatırladığım birkaçı:

- Hergün bol bol çikolata, tatlı vs. ye çok zayıfsın kilo al bol bol çocuğun küçücük doğmasın (çikolata büyütür tabi ama çocuğu değil anca benim kalçalarımı kaydirigubbakcemile3 )
- Saçını kestirme çocuğun ömrü de kısalır (bundan daha saçma bişey duymadım, benim saçlar zaten belimde rapunzel mi olayım ben şimdi kaydirigubbakcemile2 )
- Annenin evine gittiğinde bir şey alma, bir şey yeme (bunu hiç anlamadım :1shok: neden diye sormaya da korktum açıkçası)
- Bacak bacak üstüne atma (oldu! -tatlicadiarzu- )

Bu yazıya çok güldüm evet ben de o saç mevzusunu duymuştum.Ayva yersen bebek gamzeli olurmuş şeftaliye dokunup bir yerine sürme falan filan bunları duydum ben de.

bende ne zaman annemın mezarustune gıtmeye kalksam babanem tutuyo benı sakın gıtme hamıleyken mezarlıga,turbeye gırılmez dıye walla bana son derece batıl geldı ama yınede gıtmıyorum :uhm:

kavun yıyenın cocugu guleryuzlu olur derler,o zaman benımkı agzı kulaklarında dogacak :dance:

sac kestırme yı bende duydum hatta gıttım sacımı kestırdım dıye sagolsun basrolde yıne babanem olmak uzere bı alay ınsandan fırca yedım :oklava:

kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye :ecrin_bebek:

hamileliği sırasında güzelleşenin erkek çocuğu olur...çirkinleşenin kız çocuğu olur...bu ne demekse!!!bütün kadınlar güzeldir:sm_cool:

Bu yazıya çok güldüm evet ben de o saç mevzusunu duymuştum.Ayva yersen bebek gamzeli olurmuş şeftaliye dokunup bir yerine sürme falan filan bunları duydum ben de.

Şeftaliye dokunursan da çocuk tüylü mü oluyomuş acaba ahahaahaa sırnaşık şey

bir de hamile kişinin kafasına belli etmeden tuz serpilirmiş, eğer bir yerini kaşırsa kızı olurmuş...kocamı yaparken yakaladım dadelikafadulden

bende ne zaman annemın mezarustune gıtmeye kalksam babanem tutuyo benı sakın gıtme hamıleyken mezarlıga,turbeye gırılmez dıye walla bana son derece batıl geldı ama yınede gıtmıyorum :uhm:

kavun yıyenın cocugu guleryuzlu olur derler,o zaman benımkı agzı kulaklarında dogacak :dance:

sac kestırme yı bende duydum hatta gıttım sacımı kestırdım dıye sagolsun basrolde yıne babanem olmak uzere bı alay ınsandan fırca yedım :oklava:

kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye :ecrin_bebek:

Ben de yaz sonu saçlarımı kestireceğim, çok kırıldı, kimbilir ne tepkiler gelecek kaydirigubbakcemile Yani ağır kaldırma ya da yüksek bir yere uzanma gibi şeyler tabiiki çok mantıklı ama diğer batıl inançlar saçma geliyor bana

Kanamalı hamilelik ve erkek çocuk bağlantısını duymamıştım. Ne zaman belli oluyor senin cinsiyet? 11. haftan olduğuna göre yaklaşık 5-6 hafta sonra heralde değil mi? Ne kadar güzeeell 11 hafta... Benim daha çok yeni olduğundan kulağıma çok hoş geldi :kedi:

bir de hamile kişinin kafasına belli etmeden tuz serpilirmiş, eğer bir yerini kaşırsa kızı olurmuş...kocamı yaparken yakaladım dadelikafadulden

Bu da çok enteresanmış a.s ama saçların gür ya da seyrek oluşu sonucu etkileyebilir bence fisfisfis yerimseniben

Son düzenleme:
cok garip inanislar varmis,,ama buna cevap vermeden gecemiycem
kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye annem kardesime hamile iken 9 ay kanama gecirmis,doktor alalim demis cocugu yoksa hayatin tehlikeye girer,annem aldirmamis ve simdi 26 yasinda 3.cocuguna hamile bi kizi var,,,,,,,,,,,,sacma inanislar bunlar,,,,,,

bende hamileliğimin başında saçlarımı kestirmiştim,bir sürü fırça yemiştim çevremdekilerden :) bana komik geldiği için sadece gülmüştüm :) birde sakız çiğnememek gerekiomuş (normaldede sevmem ama sırf inat için çiğnemek gelmişti içimden :D )komşumuz söylemişti bebek ishal olurmuş :D :D :D

bende hamileliğimin başında saçlarımı kestirmiştim,bir sürü fırça yemiştim çevremdekilerden :) bana komik geldiği için sadece gülmüştüm :) birde sakız çiğnememek gerekiomuş (normaldede sevmem ama sırf inat için çiğnemek gelmişti içimden :D )komşumuz söylemişti bebek ishal olurmuş :D :D :D

Bebek ishal mi olurmuş ayy çok güldüm buna :roflol:
Gerçi ben de pek sakız çiğnememeye çalışıyorum da bu sebepten dolayı değil tabi, içinde tatlandırıcı var diye... :)

bende hamileyken hayvanat bahçesine gitmiştim orda bi yaşlıca teyze geldi kızım napıyorsun bakma burdaki maymunlara falan.çocuğun onlara benzer demişti çok şaşırmıştım..

bende hamileyken hayvanat bahçesine gitmiştim orda bi yaşlıca teyze geldi kızım napıyorsun bakma burdaki maymunlara falan.çocuğun onlara benzer demişti çok şaşırmıştım..

Ay bu da çok komikmiş.:roflol: biz de evde sık sık Animal planet kanalını izliyoruz bana da demişlerdi izleme o kanalı diye çok gülmüştüm.

bende ikinci kızıma hamileyken büyük kızımı hayvanat bahçesine götürdüm
duyan herkesden fırça yedim hatta babannem öyle abarttıki ağladı yavrum senin yüzünden tüylü olcak bide kız çocuğu evde kalcak yazık diye
şimdi kızımı görseniz 8 aylık kafada bitutam saç yok
çok alem bunlar yaaaaa

evet canım aynen öyleymiş :roflol: ben de şimdi psikolojik olarak etkilendim herhalde şeftaliye dokunduktan sonra ellerimi yıkıyorum hemen sırnaşık şey

Ayyy bi kere daha koptum :roflol: Ben espri olsun diye söylemiştim cidden öyleymiş kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol: bu topik harika olmuşşş
bende çiğ ete dokunma çocuğunda leke olur batıl inancını duymuştum

geçen günde bana otobüsde giderken yanımda oturan yaşlı teyze kualağıma sen çok kapalı gyinmişin bebeğin çok sessiz olucak dedi üstümdekileri söylüyorum kısa kapri üstümdekide kolsuzdu fisfisfis dalgamı geçti acaba benle

bende ikinci kızıma hamileyken büyük kızımı hayvanat bahçesine götürdüm
duyan herkesden fırça yedim hatta babannem öyle abarttıki ağladı yavrum senin yüzünden tüylü olcak bide kız çocuğu evde kalcak yazık diye
şimdi kızımı görseniz 8 aylık kafada bitutam saç yok
çok alem bunlar yaaaaa

:roflol: süpermiş yaaa

Back
X