Hamileliğiniz boyunca size verilen en saçma nasihatlar :)

bende ne zaman annemın mezarustune gıtmeye kalksam babanem tutuyo benı sakın gıtme hamıleyken mezarlıga,turbeye gırılmez dıye walla bana son derece batıl geldı ama yınede gıtmıyorum :uhm:

kavun yıyenın cocugu guleryuzlu olur derler,o zaman benımkı agzı kulaklarında dogacak :dance:

sac kestırme yı bende duydum hatta gıttım sacımı kestırdım dıye sagolsun basrolde yıne babanem olmak uzere bı alay ınsandan fırca yedım :oklava:

kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye :ecrin_bebek:

ben mezarlıga gıttım nolcakkı sankı Allahın verdgı canı mezarlık mı alcak sankı sacma...
hamılelıgım basında ve sımdı olmak uzere hıc kanamam olmadı ve oglusum olacak.

bir de hamile kişinin kafasına belli etmeden tuz serpilirmiş, eğer bir yerini kaşırsa kızı olurmuş...kocamı yaparken yakaladım dadelikafadulden

aynı seyı annem yaptı bana bende kasımısım bır yerımı ama oglusum oluyor....
ne komık seyler yaaaa...

Allegra ya iyi ki açmışsın bu topiği valla çok sevdim azcık neşeleniyoruz kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bende ikinci kızıma hamileyken büyük kızımı hayvanat bahçesine götürdüm
duyan herkesden fırça yedim hatta babannem öyle abarttıki ağladı yavrum senin yüzünden tüylü olcak bide kız çocuğu evde kalcak yazık diye
şimdi kızımı görseniz 8 aylık kafada bitutam saç yok
çok alem bunlar yaaaaa

bence tüylere takmışlar bunlar kaydirigubbakcemile3
babannem de hep halama hamileyken gördüğü ayıyı anar (eskiden sokakta oynatırlardı ya), karşıdan seyretmiştim o ayıyı halanın o yüzden şimdi bu kadar gür ve koyu tüyleri var diyo kaydirigubbakcemile3 Genetiğin hiç mi rolü yok babanne diyorum ama üstüne alınmıyor naniknanik

babannem de hep halama hamileyken gördüğü ayıyı anar (eskiden sokakta oynatırlardı ya), karşıdan seyretmiştim o ayıyı halanın o yüzden şimdi bu kadar gür ve koyu tüyleri var diyo kaydirigubbakcemile3 Genetiğin hiç mi rolü yok babanne diyorum ama üstüne alınmıyor naniknanik

:roflol::roflol:

Kızlar topik güzel oldu da ben ofisteyim bilgisayara bakıp bakıp sırıtıyom habire kaydirigubbakcemile3 hakkımda ne düşünüyolar bilmem artık sositososito

Ha bir tane daha geldi bak aklıma bebek karnında ilk kıpırtadığında bol bol güzel birine bakarsan ona benzermiş.Kadının biri hamileliği boyunca Hülya Avşara bakmış bebek çıkmış aynı o. :roflol: Yaniiii ne anlıyoruz genetik faktörler yalaaaan bak resime olsun bitsin.

Ha bir tane daha geldi bak aklıma bebek karnında ilk kıpırtadığında bol bol güzel birine bakarsan ona benzermiş.Kadının biri hamileliği boyunca Hülya Avşara bakmış bebek çıkmış aynı o. :roflol: Yaniiii ne anlıyoruz genetik faktörler yalaaaan bak resime olsun bitsin.

o zaman yanımızda güzelce bi resim taşıyalım bari kıpırdayınca gözleri kapatır resmi çıkarır bakarız lülülülülülü

Ben de yaz sonu saçlarımı kestireceğim, çok kırıldı, kimbilir ne tepkiler gelecek kaydirigubbakcemile Yani ağır kaldırma ya da yüksek bir yere uzanma gibi şeyler tabiiki çok mantıklı ama diğer batıl inançlar saçma geliyor bana

Kanamalı hamilelik ve erkek çocuk bağlantısını duymamıştım. Ne zaman belli oluyor senin cinsiyet? 11. haftan olduğuna göre yaklaşık 5-6 hafta sonra heralde değil mi? Ne kadar güzeeell 11 hafta... Benim daha çok yeni olduğundan kulağıma çok hoş geldi :kedi:

canım bı 4-5 hafta sonra ogrenıcez ınsallah ıste erkek cıkarsa gelıcek tepkılerı dusunemıyorumm kaydirigubbakcemile2 bak bız sana demıstık de ınanmamıstın dıcekler hehe komık ınanıslar ama ya her kafadan bı ses cıkıyo walla :teytey:

cok garip inanislar varmis,,ama buna cevap vermeden gecemiycem
kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye annem kardesime hamile iken 9 ay kanama gecirmis,doktor alalim demis cocugu yoksa hayatin tehlikeye girer,annem aldirmamis ve simdi 26 yasinda 3.cocuguna hamile bi kizi var,,,,,,,,,,,,sacma inanislar bunlar,,,,,,

sacma tabıkı hıc bı bılımsel yonu kanıtı yok. sız bıde ınternette arayın bebegın cınsıyetını tahmın etmenın yolları dıye neler cıkıyo sıtelerde... yok sabah bulantın yoksa erkek warsa kız. yok karnının ustu sıserse kız yoksa erkek falan neler yazıyolar ya bı goz atın acayıp komıkler :dance:

ben mezarlıga gıttım nolcakkı sankı Allahın verdgı canı mezarlık mı alcak sankı sacma...
hamılelıgım basında ve sımdı olmak uzere hıc kanamam olmadı ve oglusum olacak.

mezarlık konusunda o kadar cok uyarı aldım kı ınanamazsınız gulup gecıyo ınsan artık her soylenenı kafaya taksak. erkek cocuk konusundada kayınvalıdemden yengeme walla hepsı erkek dıye beklıyolar sehır dısından akrabalar arıyo erkektır dıye allahım gormenız lazım erkek cıkarsa komık olucak :CüvCüv: sırnaşık şey

genetikde neymiş canım babannenden iyimi bilcen
hem o bizden daha çok çocuk doğurduğu için bu işin alimi
benimki öle diyo( benden dahamı iyi bilcen ben 9 doğum yaptım :bbo:

bende hamileyken hayvanat bahçesine gitmiştim orda bi yaşlıca teyze geldi kızım napıyorsun bakma burdaki maymunlara falan.çocuğun onlara benzer demişti çok şaşırmıştım..

puahhaaa, koptum buna yaa, süpermiş. delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

cok garip inanislar varmis,,ama buna cevap vermeden gecemiycem
kanamalı hamılelık gecırenlerın oglu olur dıyolar sımdı merakla beklıyoruz bızımkıde oglan mı dıye annem kardesime hamile iken 9 ay kanama gecirmis,doktor alalim demis cocugu yoksa hayatin tehlikeye girer,annem aldirmamis ve simdi 26 yasinda 3.cocuguna hamile bi kizi var,,,,,,,,,,,,sacma inanislar bunlar,,,,,,

öyle bi kural gibi söylemek yanlış tabii ama benim oğlum olucak inş.ve kanamalı geçiriorum doktorum erkek çocuklarının tutunması ve yaşaması daha zor olur demişti çokbilgili birirsi çok da duydum doğru olabilir ama herkesin öyle olucak die bi kural yok tabii zaten benim kanamamın sebebi de çok uzun ve zor geçen bi yolculuk..............yani sadece erkek olması değil

öyle bi kural gibi söylemek yanlış tabii ama benim oğlum olucak inş.ve kanamalı geçiriorum doktorum erkek çocuklarının tutunması ve yaşaması daha zor olur demişti çokbilgili birirsi çok da duydum doğru olabilir ama herkesin öyle olucak die bi kural yok tabii zaten benim kanamamın sebebi de çok uzun ve zor geçen bi yolculuk..............yani sadece erkek olması değil

hayır arkadasım kural gıbı degıl tabıkı... oyle dıyolar dedım,kesın oyledır degıl,yanı bana denen seyler boyle.elbette kı hıc bı bılımsel tarafı yok kız da olabılır erkek te. aman saglıklı olsun da gercı kızıda benım erkegıde benım sonucta. bu sadece benım kulagıma bı cok kısıden gelen bı hurafe mı denır ne denırse artık,ondan... bende paylasıyım dedım bu dusunceye bel baglamak elbette kı dogru degıl. eskıler ıste ne dıyeyım :emir_bebek:

size babaanneniz söylüyormuş bana kaynanam söyledi tuzlu limonlu yeme çocuk erir dedi. gelde gülme bunaa

hay ne güldüm kızlar yaaa :)

benim duyduklarım ise;
gamze için meşhur ayva hurafesi ( ki belki tutar diye yaptım)
cami ve mezarlık yasak
habersiz bişi yenmes lekesi kalır
çiğ et elleyip bi yerine sürme lekesi kalır
kıllı mıllı şeyler bakma :)
çok uyursan bebek kızdır
kime çok bakarsan ona benzer

he bide doğumdan sonrası var.... onları yeniöğrendim
bebeğin ilk işediği bezi eve getirip eşiğe koycakmışım :)
ilk tırnağını kesince babamızın cebine koycakmışız bereket olsun diyemişşşş kaydirigubbakcemile3

ha bide benim annemde ilk zamanlarımda sakız çiğneme sıçıklı olur bebek demiştiiii heheh kaydirigubbakcemile3

Back
X