- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Bizim tüp bebek olduğu için kv süreci biliyordu. Öğrenince ilk kardeşime, sonra kv'ye söyledim. İlkinde kimseye söyleme demiştim eşim ve kv herkese söylemişti öğrenir öğrenmez 7. haftamda düşük yaptım. Kv'yi tembihledim ama yine yetiştirdi kardeşlerine, bebeğimin ultrason videosunu bile paylaşmıştı güya yanlışlıkla.. Ben babama yaklaşık 3 aylıkken söyledim. Diğer aile üyelerinden bilen yok, teyzedir, haladır, amcadır, dayıdır kimse bilmiyor.
Annem olmadığı için kv'yle paylaştım bende. Paylaşmasamda olurmuş bi yararını görmedim.Ben o süreci de paylaşmak istemezdim sanırım. Rahatsız ediyor beni. Düşük olunca insan daha çok etkileniyor. Olmuyor mu düştü mü ne oldu vs. Vs
Ben de daha önce iki düşük yaşadım erkenden söylemiştik sonra insanlar soruyorlar düşük oldu demek o acıyı tekrar tekrar yaşatmıştı. Oğluma hamileyken 12. Haftayı bekledik, risk çok azalıyor o zaman, şimdi de kalp atımını duyduktan sonra öğrendiler saklayamadık çünkü bulantılarım her şeyi ele verdiArkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.
Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
Annem olmadığı için kv'yle paylaştım bende. Paylaşmasamda olurmuş bi yararını görmedim.
Allah tamamına erdirsin çok sevindimben olsam karnım belirginleşmeden söylemem
İlk gebeliğimde herkese haber verdim.Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.
Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
Bence de söyleme. İlk gebeliğimde 2 aylıkken söyledim sonra düşük yaptım sadece ailelere söylemiştik ucuz atlattık ama keşke onlara da söylemeseydim demiştim içimden. Bunda 2 buçuk aylıkken söyledik. Bence 3 aya kadar söylenmemeli hiçbi sıkıntı yoksa 2 2 buçuk aylıkken söylenebilir ama ilk 3 ay düşük riski felan olabiliyor Allah korusun. İsim konusunda kv isme ne karışırmış ya hiç dahil etme muhattap etme. Kendi doğursaymış hevesi kalmışsa. Isim annenin hakkıdır eş de ondan sonra fikir sahibidirArkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.
Bence de söyleme. İlk gebeliğimde 2 aylıkken söyledim sonra düşük yaptım sadece ailelere söylemiştik ucuz atlattık ama keşke onlara da söylemeseydim demiştim içimden. Bunda 2 buçuk aylıkken söyledik. Bence 3 aya kadar söylenmemeli hiçbi sıkıntı yoksa 2 2 buçuk aylıkken söylenebilir ama ilk 3 ay düşük riski felan olabiliyor Allah korusun. İsim konusunda kv isme ne karışırmış ya hiç dahil etme muhattap etme. Kendi doğursaymış hevesi kalmışsa. Isim annenin hakkıdır eş de ondan sonra fikir sahibidir
Aile yapısına göre karar ver. Ben iki bebeğimdede hemen söyledim ama karışan görüşen laf söyleyen kişi değiller. Koyacağım ismede detaylarada karışmazlar. Anladığım kadıyla kv karışıyor çok morelin bozulur gereksiz yere , bence bir süre söylememen daha iyi olur.
Gözünüz aydın sağlıkla gelsin inşallah. Herkesin aile dinamiği farklı oluyor gerçi ama 3 ay söylememek garip geliyor bana ya, sanki yabancıymış gibi. Ben sanırım öğrenir öğrenmez annemi arardım, gerçi bizimkiler olur olmaz söylemez kimseye. Düşük olursa falan diye düşünmezdim açıkçası o da allahtan gelen bişey sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?