Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

Ben o süreci de paylaşmak istemezdim sanırım. Rahatsız ediyor beni. Düşük olunca insan daha çok etkileniyor. Olmuyor mu düştü mü ne oldu vs. Vs

Ben o süreci de paylaşmak istemezdim sanırım. Rahatsız ediyor beni. Düşük olunca insan daha çok etkileniyor. Olmuyor mu düştü mü ne oldu vs. Vs
Annem olmadığı için kv'yle paylaştım bende. Paylaşmasamda olurmuş bi yararını görmedim.

Tebrik ederim.

Biz keseyi gördükten sonra söylemiştik ailelerimize.Birkaç zaman sonra bebeğin kalbi durdu aldılar. Şuan, hamile kaldığımda cinsiyeti öğrenelim yani 3 ayı geçirelim öyle söyleyelim dedik eşimle. Nasip olursa tabi.

Ben de daha önce iki düşük yaşadım erkenden söylemiştik sonra insanlar soruyorlar düşük oldu demek o acıyı tekrar tekrar yaşatmıştı. Oğluma hamileyken 12. Haftayı bekledik, risk çok azalıyor o zaman, şimdi de kalp atımını duyduktan sonra öğrendiler saklayamadık çünkü bulantılarım her şeyi ele verdi

Biz ikisindede kan testi belli olur olmaz söylemiştik.Sadece ailelere ama.Ne biliyim mutlu oluyor onlarda öyle heyecanimizi paylasiyoruz.
İkinciside biraz geçsin öyle söyleyelim dedim ama eşim duramadı.
Bi defada boş gebelik geçirdim ondada hemen soylemistik.
Ama bencede 12. haftadan sonra söylenmeli

Öncelikle Tebrik ederim Hayırlı Olsun Sağlıkla gelsin miniğiniz Söyleme süresi olarak 3 Ay biraz uzun sanki 2.ayda söyleyin derim .
Çünkü 3.ayda eşe dosta arkadaşa söyleniyor genelde .
Rabbim korusun ama sadece aksi durumlar gebeliğin başlarında yaşanmıyor eğer bu yüzden 3.ayda söylemeyi düşünüyorsanız .
Yine de size kalmış bir durum ama aileye söylemek için 2 ay ideal diye düşünüyorum aksi halde doğurunca mı söyleyecektin ya da hiç söylemeseydin gibi gibi .. tepki gösterebilirler haklı olarak kırılabilirler.. çünkü yaşadığınız durum şu an sadece size özel gelebilir fakat tam da öyle değil aslında..onlarında torunu olacağını bilmek ilk heyecanlarını yaşamak hakları Yine de nasıl arzu ederseniz öyle olsun bu sadece benim fikrim

İlk gebeliğimde herkese haber verdim.
Düşük yapınca tek tek arayıp söylemek zor geldi.
O yüzden 3-4. aylarda söyledim.
Bekleyin bence de.

Öncelikle allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Hiç hamile kalmadım düşünmüyorum da fakat öyle bir durumum olsa kendi anneme bile söylemem ilk 4 ay. Sonra zaten ortaya çıkacak. Allah korusun bir aksilik olunca herkese dert anlatması daha zor oluyor siz daha iyi bilirsiniz bunu. Kocanıza bu şekilde izah edin.
İsim mevzusuna gelince bence anında koyun tavrınızı sonradan kırması daha zor oluyor.
Siz daha önceki yazımlarınızdan tahminle ailelere ve eşinize set çekmeyi iyi bilen biriydiniz. Aynı şekilde devam ederseniz halledersiniz bence. Eşiniz de buna saygı duymalı.

Gözünüz aydın sağlıkla gelsin inşallah. Herkesin aile dinamiği farklı oluyor gerçi ama 3 ay söylememek garip geliyor bana ya, sanki yabancıymış gibi. Ben sanırım öğrenir öğrenmez annemi arardım, gerçi bizimkiler olur olmaz söylemez kimseye. Düşük olursa falan diye düşünmezdim açıkçası o da allahtan gelen bişey sonuçta.

Aile yapısına göre karar ver. Ben iki bebeğimdede hemen söyledim ama karışan görüşen laf söyleyen kişi değiller. Koyacağım ismede detaylarada karışmazlar. Anladığım kadıyla kv karışıyor çok morelin bozulur gereksiz yere , bence bir süre söylememen daha iyi olur.

Bence de söyleme. İlk gebeliğimde 2 aylıkken söyledim sonra düşük yaptım sadece ailelere söylemiştik ucuz atlattık ama keşke onlara da söylemeseydim demiştim içimden. Bunda 2 buçuk aylıkken söyledik. Bence 3 aya kadar söylenmemeli hiçbi sıkıntı yoksa 2 2 buçuk aylıkken söylenebilir ama ilk 3 ay düşük riski felan olabiliyor Allah korusun. İsim konusunda kv isme ne karışırmış ya hiç dahil etme muhattap etme. Kendi doğursaymış hevesi kalmışsa. Isim annenin hakkıdır eş de ondan sonra fikir sahibidir

Yani aile de sıkıntı iyi bari dememişler kimseye. Benim kv komşulara, akrabasının komşusuna bile duyurdu. Bir de o zamana kadar habire bebek soruyorlardı, kesildi neyse ki. Yine başladı çene yapma hani bebek diye. Evleneli 10 ay olmadı oysa. İsim için ben de öyle düşünüyorum. Anne söz sahibi olmalı yani.

Evet onlar karışıyorlar. Saçını kestirme, onu yapma bunu yapma demeleri de ayrı dert.

Söyleyince kullanmaları sinirimi bozmuştu o dönem açıkçası. Kıskandırma aracı sanki benim hamileliğim. Aile yapısı böyle olmasa ben de düşünmezdim. Düşükte de kötü olan habire sormaları, olmuyor baskıları.

Merhaba oncelikle saglikla kucaginiza alin 6m haftada kalp atisi duyunca anne babalarimiza kardeslerimzie soyledik calistigim icin ve dusuk tehlikesi atlatinca is yerime soylemek zorunda kaldim suan 11 haftaligiz ama 3 4 ay evde iseniz soylememniz iyi olur disariya soyleme taraftari degildim ama durum degisince mecbur kaldik saglikla gelsin bebeginiz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…