Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

Anneme ve iş yerimde sorumlu hemşireme hemen söyledim. Akrabalara ve İnstagramda paylaştığımda 7 aylık falandı zaten sonrada doğdu erkenden. Nazara inanıyorum şahsen ikinciyi yaparsam doğrunca söylicem

Böyle şeyler yapıyorlarsa elbette paylaşmayın. Ne ayıp şey üstelik, burada önemli olan sizin bedenden de öte ruh sağlığınız, huzursuz hissediyorsanız eşinize de sebepleriyle söyleyince anlaması lazım.

Ilk gebeliğimde heyecandan öğrenir öğrenmez herkese duyurduk.Sanki her gebelik mutlu sonla bitiyormuş gibi. Sonra kaybettik, o acılı günlerimde bir de herkese laf anlatmak benim için çok yıpratıcı oldu. Şimdi tekrar gebeyim, anne baba ve kardeşler dışında kimse bilmiyor onlara da kimseye soylememek şartıyla duyurduk. 3 ay dolmadan bence de söylemeyin kimseye

Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah. Başka bi konuda gebeklikle ilgili tartismistik sizinleordan hatırladım bebek beklediğiniz görünce şaşırdım kesinlikle istemediğinizi saniyodum. Bence de kimseye şimdilik söylemeyin üç ay sonra söylersiniz.

Öncelikle gözünüz aydın, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Biz İkisindede kalp atışını duyunca paylaştık ailelerimiz ile. İlkinde gebelik testi yaptığım gün duyduk 5 haftalıktı, ikincide hemen duyamadık. Geç döllenme olabilir, düşük riskide olabilir dedi dr kimseye söylemedik kalp atışını duyana kadar. 7 haftalık duyduk öyle paylaştık.
3 ay geçsin söyleriz diye hiç düşünmedik çünkü 3 ay sonrasıda garanti olmuyor ne yazikki.

Oyy Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Eşinizin de içi içine sığmadığı için mutluluğunu paylaşmak istiyor belliki. Tatlı dille söylemeye ikna edersiniz diye düşünüyorum. Galiba önceden düşük yapmışsınız, bunu örnek göstererek: “3 ay olunca bebek iyice tutunmuş oluyor o zaman söyleyelim, eğer aksi bir durum olursa kimse üzülmesin“ diye söylemesine engel olabilirsiniz.
İsim konusunda da “soyadını babası veriyor ismini de ben vereceğim” dersiniz kayınvalidenize, o zaman anlar heralde

Çift çizgiyi görür görmez söyledim.

2 defa gebe kaldım ikisinde de aileler sayesinde birçok kişi duydu düşük yaptın ikisini de ..
Geçen sene Bayramda ee hani bebek Nerede hamileydin en son öyle duydum diyenler .
Haa sen 2 düşük yapmistin demi sebep ne diye soranlar..
Patavatsiz insanlar çok . Kalp atışı duyulsun
Söylemek isterseniz öyle söyleyin sonra insan üzülüyor birsey olunca

Cinsiyeti öğrenene kadar söylememeyi düşünüyordum eşimle de öyle kararlaştırmıştik , annem , anneannem bebek düşündüğümü bildiği için oldu mu diye çok merak edip dert ediyorlar di kendilerine bebeğim 7 haftalıkken annem sordu yok olmadi dedim üzüldü diye eşim kıyamadı itiraf etti

Basınızdan talihsiz bi olay gectiği icin nezman isterseniz ozman söyleyin
Ben kocamdan önce annemle kardesime söylemistim

Büyük kızıma 7 haftalık hamileydim söylediğimde. Küçüğüne sanırım 3 ay bitmişti. 12-13 haftalıktım. Aslında bir süre daha söylemeyecektik ama hamileliklerim çok bulantılı geçtiği ve yemek yapamadığım için söylemek zorunda kaldık.
Bence bir süre daha söylemeyin.

Herkese laf anlatmak zorunda kalmak ne acı. Bilmiyorum biz mi ince düşünceliyiz yoksa insanlar mı fazla meraklı, şimdiye kadar kimseye gebeliğin akıbetini sormadım şahsen, annem de soruşturup durmaz mesela. Aradan aylar geçtiği halde karnı büyümemişse bişeyler yolunda gitmedi demek ki, kişi kendisi konusunu açmadığı sürece illa aslına ermeye ne gerek var çok ayıp bişey.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sihhatle kucağınıza alırsınız inşallah

Benim çok riskli geçmişti o yüzden başta kimseye soylemedik çünkü olumsuz bi durumda kimseye açıklama yapacak durumda değildim. Eşim gorevdeydi ve benimde sağlığım tehlikeye girince mecburen annemlere söylemek durumunda kaldım doğal olarak herkes yavaş yavaş öğrendi benim söylediğim zaman iki buçuk aylık hamileydim. Kimseyle göre değil bu dönem siz nasıl istiyorsanız öyle yaşanmalı. Kimisi ilk gün dünyaya haykırmak ister bu da normaldir kimisi bin karnı kocaman olur insanlar öyle öğrenir bu da normaldir. Anne adayı nasıl istiyosa öyle olmalı. Ben eşime ailene söyleme ama mutluluğunu paylaşmak istersen arkadaşlarınla paylasabilirsin demiştim. Çünkü bizim arkadaş çevremiz ailelerimizden çok uzakta . İki taraflada ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Eşim sadece bi arkadaşıyla paylaşmıştı . İnsan mutluluğunu da paylaşmak istiyo bu da çok normal

Ben 1. Ayda öğrenip söylemiştim. Sızın haklı sebepleriniz var. İstediğiniz kadar saklayın bence acelesi yok. İsim meselesini de siz düşünüp kendinize dert edeceğinize bastan bu çocuğun adını ben koyacağım deyin onlar dert etsin. 2. Hamileliğim olsa 5. 6. Ayda söylerim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…