- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
Normalde cok cabuk kilo alan biriyim. Bu hafta 3. Ayimiz bitiyor hic kilo almamisim. Ikiz gebelik benimkisi ama birsey yiyemiyorum cok uzuluyorum . Yedigim seyler hep sabit makarna arada corba cok nadir pirasa ve karnabahari yiyebiliyorum ve sahab aksam tost ilk haftalar yumurta yiyiyordum ama simdi oda yok. Cok cabuk acikiyorum ama herseyden tiksindigim icin yiyemiyorum bu da iyi bisey degilarkadaşlar çok az kilo alanlara bir sorum var, hiç bir şey yemyor musunuz?
Gıpta ile okudum resmen yazılarınızı ve adınıza çok sevindimmaşallah sizlere.
ben 60 kilo ile hamile kaldım, şu anda 64.5 kiloyum ve 16. haftadayım yani ben böyle gidersem 20 kilo ile sonlandıracağım
sizleri tekrar tebrik ediyorum
pardon ya sen ben gibi olamazsın.
sen 15. haftada kilo almaya başlamışsın, bence harikasın :)
evet bebeğin kaç haftalık olduğunu ilk 8 hafta sat a göre söylüyorlar.sonrasında crl ölçümü yapılmaya başlanıyor 16. haftaya kadar .çünkü sizin tam yumurtlama gününüz tam 14. gün olmayabilir .benimki 24. gündü mesela 10 gün farklı çıkıyor bu yüzden . siz crl ölçümlerini (baş -popo uzunluğu)esas alın.Bende 81 kg ile hamile kaldım boyum var çok sırıtmıyor ama yine de çok endişeleniyorum.bugün ikili tarama yaptırdım 1 kg almışım.testler de iyi çıktı şükür ama bişeyi anlamadım.Bebeğin kaç haftalık olduğu sat göre hesaplanmıyor mu ? sat göre 13+4 ama bugünkü test sonuna göre 12+2 miş. Bunun hangisi doğru, böyle bişey yaşayan var mı ki ?
çok kilo almamak gerektiği doğru ama hamilelikte özellikle 5. aydan sonra alınan kalori miktarının arttırılması gerekiyor.zaten gerekli olan 1000 mg calsiyum ,protein ,vitamin ve minerali almaya kalkınca kalori direk artıyor.5. aydan itibaren ayda 1,5-2 kg almak gerekiyor .bebeğimiz muhakkak besleniyor fakat bizdeki depoları tüketiyor. ilerde kemik erimesi diş ve saç kaybı yaşamak istmiyorsak hailelikte iyi beslnmek gerekiyor.. hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişlerMrb kızlar benim 24.haftam sadece 1kilo almışım doktora 4 gün önce gittim... hamile olmadan önce nasıl yiyorsam yine aynı öyle yiyecek asermiyorum inşallah az kilo ile devam eder..
Canim cok doğru yazmissin ama bünye meselesi genetik bence ben herzaman ki gibi besleniyorum sutumu cevizimi balığı eksik etmiyorum degerlerimde allaha Şükür iyi yani bilerek az beslenme yapmıyorum önemli olan kilo alip almamak değil kendimizin ve bebisin sağlıklı olmasıçok kilo almamak gerektiği doğru ama hamilelikte özellikle 5. aydan sonra alınan kalori miktarının arttırılması gerekiyor.zaten gerekli olan 1000 mg calsiyum ,protein ,vitamin ve minerali almaya kalkınca kalori direk artıyor.5. aydan itibaren ayda 1,5-2 kg almak gerekiyor .bebeğimiz muhakkak besleniyor fakat bizdeki depoları tüketiyor. ilerde kemik erimesi diş ve saç kaybı yaşamak istmiyorsak hailelikte iyi beslnmek gerekiyor.. hepimize sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?