- 30 Ocak 2016
- 581
- 639
- 103
Tup bebek mi tembel isi?Bilmiyorum ki hiç böyle düşünmedim. Çok insanda var yaptıran ya. Bizimki tembel işi gibi
29 da evlendim, ilk altı yedi ay zaten vajinusmusla mücadele ettim. Sonrasında ğç dört ay korunduk.. Evliliğimizin birinci yılında korunmayı bırakmış olduk. İki yıl olmadı çocuğumuz. Bende sadece çikolata kisti çıktı ve eşimde de bir problem yoktu. Tam 32 yaşımdayken doktor istersen aşılama gibi yöntemler deneyebiliriz ama vakit kaybı olur dedi, tüp bebek önerdi bizde kabul ettik. Aslında biraz daha deneyebilirdik ama ben vakit kaybetmek istemedim. Tüp bebek süreci maddi olarak zor olduğu kadar manevi olarak ta zor, özellikle kadın için.Kadere müdahale gibi demiş arkadaşlar ama bence alakası yok sonuçta tüp bebekte de evlat sahibi olacağın garanti değil. İyi düşünün derim bu süreçleri maddi manevi kaldırabilecekseniz vakit kaybı gereksiz geliyor bana. Bir de bu çocuk isteminizle alakalı sanırım, yani yaşım geçiyor hadi olsun çocuğum diye mi düşünüyorsunuz yoksa gerçekten çok mu istiyorsunuz? Bunu düşünerek karar verebilirsiniz.Merhaba kızlar, bir şey danışmak istiyorum size. 33 yaşındayim eşim 37. İştir güçtür derken bebek işini baya geciktirdik. Yapalım dediğimizde 20 cm miyomum olduğunu öğrendim ameliyat oldum. 6 ay bekleyin dedi doktor bekledik. Eşimin işi dolayısıyla çok denk gelemiyoruz şu sıra. Eşim tutturdu uğraşmayalım vakit kaybetmeyelim tüp bebek yaptıralım diye. Bu iş öyle ısmarlama iş mi? Doktor hemen yapar mı? Onun öncesinde deneyeceğimiz başka bir tedavi var mıdır bana bir akıl verin.
Tüp bebek çok kolay bir süreç değil. Maddi ve manevi anlamda oldukça yıpratıcı. Okulda bir hocamız erken menopoz gibi birtakım sorunlara neden olduğundan bahsetmişti. Doğal yollardan çocuğu olmayan çiftler için mucize ancak durup dururken başvurulması da çok doğru değil sanki. Aslında bunu sizi sürekli takip eden hekiminize danışsanız daha iyi olur . Durumunuz ne en iyi o biliyor çünkü. Belki aşılama falan denersiniz.Merhaba kızlar, bir şey danışmak istiyorum size. 33 yaşındayim eşim 37. İştir güçtür derken bebek işini baya geciktirdik. Yapalım dediğimizde 20 cm miyomum olduğunu öğrendim ameliyat oldum. 6 ay bekleyin dedi doktor bekledik. Eşimin işi dolayısıyla çok denk gelemiyoruz şu sıra. Eşim tutturdu uğraşmayalım vakit kaybetmeyelim tüp bebek yaptıralım diye. Bu iş öyle ısmarlama iş mi? Doktor hemen yapar mı? Onun öncesinde deneyeceğimiz başka bir tedavi var mıdır bana bir akıl verin.
Tüp bebek yapmayı "uğraşmayalım,tüp bebek yapalım" diye basite indirgeyen erkekMerhaba kızlar, bir şey danışmak istiyorum size. 33 yaşındayim eşim 37. İştir güçtür derken bebek işini baya geciktirdik. Yapalım dediğimizde 20 cm miyomum olduğunu öğrendim ameliyat oldum. 6 ay bekleyin dedi doktor bekledik. Eşimin işi dolayısıyla çok denk gelemiyoruz şu sıra. Eşim tutturdu uğraşmayalım vakit kaybetmeyelim tüp bebek yaptıralım diye. Bu iş öyle ısmarlama iş mi? Doktor hemen yapar mı? Onun öncesinde deneyeceğimiz başka bir tedavi var mıdır bana bir akıl verin.
Ovulasyon testi ile yumurtlama zamanlarınızı takip edip, ilişkiyi ona denk getirebilirsnizMerhaba kızlar, bir şey danışmak istiyorum size. 33 yaşındayim eşim 37. İştir güçtür derken bebek işini baya geciktirdik. Yapalım dediğimizde 20 cm miyomum olduğunu öğrendim ameliyat oldum. 6 ay bekleyin dedi doktor bekledik. Eşimin işi dolayısıyla çok denk gelemiyoruz şu sıra. Eşim tutturdu uğraşmayalım vakit kaybetmeyelim tüp bebek yaptıralım diye. Bu iş öyle ısmarlama iş mi? Doktor hemen yapar mı? Onun öncesinde deneyeceğimiz başka bir tedavi var mıdır bana bir akıl verin.
Vakit kaybetmeden doktora giderseniz o sizi yönlendirir normal şartlarda bir yıl beklenmesi gerekiyor ama sizin miyom falan varmış hasimato da dediginzi gibi bende de var düzenlenmesi gerekiyotNeredeyse olmadı. Bir de tiroid haşimatı rahatsızlığım var o da kalmamı etkileyebilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederm cevabınız için
bende de troid haşimati hastalığı var. Bir yıl olmadı çocuğumuz korunmadığımız halde. ilaçlarımı düzenli kullanıp stresten uzak kalınca hamile kaldım çok şükürNeredeyse olmadı. Bir de tiroid haşimatı rahatsızlığım var o da kalmamı etkileyebilir diye düşünüyorum. Teşekkür ederm cevabınız için
Bir şey sorabilir miyim size? Bir yakınım var, farklı bir şehirde yaşıyor. İstanbul'da iyi bir doktor bulmuş ve tüp bebek tedavisini burada yaptırmak istiyor. Tutarsa kontrollere de yine aynı hastanede aynı doktor ile devam etmek istiyor. Sorum şu ki mesela tüp bebek tuttu diyelim gebelik süresince kontroller kaç defa oluyor mesela? İki haftada bir mi?Evlendikten sonra 30 yaş altına tedavi olmak için 1 yıl denemek önerilir 30 yaş üstüne 6 ay denemek önerilir. Doktora görünüp bütün tetkiklerinizi yaptırıp ona göre ilerleyebilirsiniz. İnşaallah bir sorun çıkmaz da kendiliğinden olur.
Tüp bebek öyle kolay iş değil, tembel işi hiç değil.
Süreç boyunca eşim yan gelip yattı, bütün yük omuzlarımdaydı
Bir sürü hormon ilacı kullanacaksınız, her gün kendinize iğneler yapacaksınız. Süreç içerisinde sürprizlerle karşılaşacaksınız. Belki yumurtanız gelişmeyecek belki çok fazla yumurta gelişecek...zor iş yani, bebeği pat diye yapıp karnımıza koyamıyorlar
28 haftaya kadar ayda 1Bir şey sorabilir miyim size? Bir yakınım var, farklı bir şehirde yaşıyor. İstanbul'da iyi bir doktor bulmuş ve tüp bebek tedavisini burada yaptırmak istiyor. Tutarsa kontrollere de yine aynı hastanede aynı doktor ile devam etmek istiyor. Sorum şu ki mesela tüp bebek tuttu diyelim gebelik süresince kontroller kaç defa oluyor mesela? İki haftada bir mi?
Özelde hemen yaparlarMerhaba kızlar, bir şey danışmak istiyorum size. 33 yaşındayim eşim 37. İştir güçtür derken bebek işini baya geciktirdik. Yapalım dediğimizde 20 cm miyomum olduğunu öğrendim ameliyat oldum. 6 ay bekleyin dedi doktor bekledik. Eşimin işi dolayısıyla çok denk gelemiyoruz şu sıra. Eşim tutturdu uğraşmayalım vakit kaybetmeyelim tüp bebek yaptıralım diye. Bu iş öyle ısmarlama iş mi? Doktor hemen yapar mı? Onun öncesinde deneyeceğimiz başka bir tedavi var mıdır bana bir akıl verin.
Tamamen gebeliğin gidişatına bağlı bir durum. Benim gebeliğin başından beri ara ara kanamalarım oldu o yüzden hiç iki haftadan fazla kontrol sürem olmadıBir şey sorabilir miyim size? Bir yakınım var, farklı bir şehirde yaşıyor. İstanbul'da iyi bir doktor bulmuş ve tüp bebek tedavisini burada yaptırmak istiyor. Tutarsa kontrollere de yine aynı hastanede aynı doktor ile devam etmek istiyor. Sorum şu ki mesela tüp bebek tuttu diyelim gebelik süresince kontroller kaç defa oluyor mesela? İki haftada bir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?