Hamilelik belirtileri

Ben geçen aylarda çok istedigim için bütün belirtileri yasiyodum bu ay umursamadhm için hiçbir belirtim yok. Folik asite başladım eşlerinden keçi boynuzu soyu içmesi gerekiyor gebeliği hizlndrmk icin

En son adet tarihim 8 aralık. 28 güne bi adet oluyorum. 19 unda ve 21 inde ilişkim oldu hamile kalma şansım var mı.

İyi geceler bayanlar bütün yorumları okudum hepsinden kendime istemsiz paylar çıkardım 6-7 gün var olmama inşallah hamiledirim .. psikolojik olarak kendimi hamile sanıyorum herhalde

Benimde bel çukurumda acı hissediyorum bugün ve bacaklarım çok ağrıyor ayakta fazla durdum bugün ..göğüs ağrılarım her ay adet belirtim olduğu için onlara istesemde yorum yapamıyorum ...normal gebelik test i alsam çıkarmı 6-7 gün var olmama.

En son adet tarihim 8 aralık. 28 güne bi adet oluyorum. 19 unda ve 21 inde ilişkim oldu hamile kalma şansım var mı.
Evet canım hamile kalma şansın var 14 ncu gün muhtemelen yumurtan çatlıyodur sende 11 ve 13 günlerde ilişkide bulunmussun spermlerde 48 saat canlı kalabildiklerinden hamile kalma şansın var

Bence normal gebelik testinde çıkması zor 6 7 gün var diyosun çünkü ama erken gebelik testleri var onlarda çıkabilir

Amaan saldım çayıra mevlam kayıra modundayım. 5 aylık evliyim bu 5 ay da o günü bi türlü tutturamadım ki devamlı hesaplıyorum regl takviminde her ay gözüm. Bu ay da uydum o takvime ama nasılsa her ay kızılı gördüğüm için göğüslerim koltuk altıma kadar ağrımaya başladığı için adet olacağım kesin yine. O yüzden de umut etmiyorum bir daha ki aya kaldı. Jillian michaels in sporuna da başladığımdan her yanım zaten ağrıyor yani belirti falan yok hiç. Belirtiyi de boşverdim keşke bebeğim beni bulsa ama işte... Doktora da gittim herşey temiz güzel ama yok.. yok.. Bat a son 9 gün .

Hafta Hafta Gebelik Takibi Neden Önemli
Hafta hafta gebelik döneminiz hakkında detaylı bilgilere yukarıdaki tablodan hafta numaralarına tıklayarak gebeliğiniz ile ilgili hem kendiniz hem bebeğinizde yaşanan değişimler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Hafta hafta gebelik (hamilelik) anne adayları merak ettiği soruların cevaplarını bizimle birlikte edinin gebeliğiniz hakkında bilgi edinmeniz için bu site hazırlanmıştır.Bütün anne adaylarımıza sağlıklı, huzurlu bir gebelik dönemi diler sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeniz dileği ile… Gebelik yaklaşık olarak 40 hafta olarak değerlendirilir (9 Ay 10 gün) lük bir süreçtir. Gebeliğinizin başlangıc tarihi olarak adet gününün ilk gününü olarak alınır. Bu sebeple gebeliğin 1. Haftasında daha hamilesiniz diyemeyiz. Tıbbi cihazlar kullanılarak ölçümleri yapılan gebeliğinizi haftalara ayırırlar daha önceleri gebelik dönemi ay ay takip edilirken artık en etkili teknik hafta hafta gebelik takibi biçiminde uygulanır. Tıbbi yönden gebelik 3 kısımdan oluşmaktadır Bu dönemler latince “ Trimester ’’ (üç ay) olarak isimlendirilir

1.Trimester
Bebeğin organlarının oluşmaya ve gelişmeye başladığı annenin hamilelik sürecine ayak uydurduğu ilk üç ayı temsil eder. 1. trimester gebeliğin ilk 13 haftalık kısmını oluşturur.

2.Trimester
Bebeğin gelişim sürecinin sürdüğü 14-26 gebelik haftalarını içeren ikinci 3 aylık dönemidir.

3.Trimester
Doğum için hazırlıkların hız kazandığı ve gebeliğin sonuna gelindiğini belirten dönemdir. 27-40 haftalık gebelik dönem yani son üç aylık dönemdir. hafta hafta gebelik nasıl takip edilir

Hafta hafta Gebelik Döneminde Hangi Testler Yapılır?
Mucizevi bir süreç olan hamilelik dönemi hafta hafta gebelik şeklinde takip edilmesinin bir diğer nedeniyse belli haftalarda yapılan testler olmaktadır. Bu testler anne ve bebeğin sağlığını kontrol etmek için yapılmaktadır. Bütün anne adaylarımıza bu testleri yaptırmalarını önermekteyiz. Hamile olunduğu öğrenildikten sonra ise ilk muayene yapılır. Bu muayenede anne adayında kan, idrar alınarak tahlilleri yapılır. Kan uyuşmazlığı testide yapılır, sürekli kullanılan ilaç var mı yok mu diye doktorunuz soracaktır her soru açıkça cevaplanmalıdır. Tansiyon, şeker gibi ölçümlerde uygulanır. Ardından ultrason muayenesi ile gebelik kesesi görüntülenir ve kaç haftalık hamile olunduğu net olarak belirlenir. Yapılan bütün kontrollerin ardındansa gebelik takibi için program hazırlanır.

İkili Tarama Testi
İkili tarama testi hamileliğin 11 ile 14. Haftaları arasında yapılır. Amacına bakarsak bebekte meydana gelebilecek kromozom bozuklarını önceden belirmektir. Aslında down sendromu açısından bebek değerlendirilir. Bütün anne adaylarımıza bu testi yaptırmalarını önermekteyiz. İkili tarama testi hakkında detaylı bilgiler >>>

Üçlü Tarama Testi
Bu testimiz ise gebeliğin 16-20 haftalarında uygulanır. İkili test ile benzerlikleri vardır fakat ikili test sonucuna göre yapılır ancak kesin bir tanı konulması zordur. Üçlü tarama testinde ise bu ikisinin üzerine bir de nöral tüp defekti adı verilen riskler belirlenir. Oluşan nöral tüp defekti ise bebekte oluşabilecek sinir sorunlarını belirlemek için yapılmaktadır. Üçlü tarama testi hakkında detaylı bilgiler >>>

Dörtlü Tarama Testi
Yine bu testimizde 16 ile 20. Haftalar arasında yapılmaktadır. Bebekte gelişebilecek bazı anomalilerin tespit edilme amacını taşır. Hatta bu testin bebekte gelişen down sendromunu belirmede yüzde seksen oranında başarı sağladığı görülmüştür. Dörtlü tarama testi hakkında detaylı bilgiler >>>

NST
Hamileliğin 28. Haftası geçtikten sonra uygulanabilen bu test daha erken yapılamaz. Çünkü bu testin gereksinimlerini bebek karşılayacak kadar gelişmemiştir. Bu nedenle 28. Gebelik haftasından sonra uygulanmaktadır. Bebeğin kalp atımları kontrol edilir ve anne adayının rahim kasılmaları bu test sayesinde kontrol edilmiş olur. Bebeğe herhangi bir zararı yada riski yoktur. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde 36. Gebelik haftasından itibaren her hafta 40. Haftada hala doğum gerçekleşmemişse iki veya üç günde bir nst testi tekrarlanır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun canım inşallah saselamet doğurursun canım yardımına ihtiyacım var lütfen cevapla bende hesaplamama göre 4haftalık hamileyim ama mide bulantım falan yok sende nasıl oluyo
Benimde henüz yok ama akşamları yemekten sonra hafif midem döner gibi oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…