- 3 Nisan 2014
- 36.582
- 149.766
- 798
- Konu Sahibi bynpikolata
-
Çatlamaya engel mi oluyor?
Ben catlaklar icin suna inaniyorum. Insan bedeninin yapisi ve elastikiyeti bunu belirliyor. Eger vucudunuz esnekse catlama olmadan bile atlatiyorsunuz eger tam tersi ise kullanilan kremler yine fayda ediyor ama tam engellemiuor maalesef. Benim arkadasim gunde 5 kere yaglardi farkli kremlerle doguma yakin gordum karni fenaydi tamamen genetik. Ben haftada 1 surdum sadece son ay surmedim bile hic olusmadi bu sadece insan bedeniyle ilgili diye yazi okumustum.Kullanıyorum zaten ona ragmen
Mustele kullaniyorum 4 aydan itibaren. Ilk gunden beri de bebe yagi kullaniyorum ama shic bisey fayda etmemis
Kasinmanun diger bir sebebi karaciger kaynakli olabiliyor. Hamilelik hormonlari etkiledigi icin sorun olusuyor. 22. Haftada catlak kasintisi olmaz diye biliyorum. Bir sonraki kontrolde doktorunuza soyleyin karaciger enzimlerinize bakarlar ve dogumdan once gerekli tedavi yapilur. Insallah sorun sadece catlaklarinizdir.
Benimde aynı yoktu kaşıntı. Ki ben ilk hamile kaldigim andan itibaren bebe yagi kullandim. Gittim Mustele aldim catlak onleyici. Doktorum erken daha 4 ayda kullanmaya basla dedi ve sonuç catliyorum
Allah Allah.. Gözle görülür bir çatlama varmı peki? Yada yaz aylarındayız malum alerjik bir durum olabilirmi acaba? Kabarcık falan varmı kızarıklarda?
Kasidiginizda sinek isirigi gibi yaralar oluyorsa bu catlak degildir onu bilin. Benim arkadasim boyle kasinma icin gitmisti onada karaciger enzimleri sorunlu cikmisti. Bebegide etkilememesi icin tedavisini oldu. O nedenle buda bir alternatif durum hamilelikte olusan. Siz kasintiyi anlatirsiniz o zaten bakip sizi yonlendirecektir. Hayirli dogumlar tekrardan..İnşallah... bir sonraki kontorulumde mutlaka soracağım teşekkür ederim
Hemen hemen herkes kasinir gebelikte geriliyor vücut sonrada çatlıyor aman diyim nemlendirici sür badem yağı vs bu kez çatılarda ömür boyu izi kalır bir arkadaşım harita gibi kaldiKızlar merhaba başlıktan anlaşılacağı gibi kaşınıyorum cok fena.
22 haftalık hamileyim 4 gündür felan hafif hafif aralıklarla kaşınmaya başladı göbeğim. Sonra bacaklarım felan. Ama en fecisi göbeğim kıpkırmızı oluyor. Su felan sürüyorum ama nafile...
Hamilelik sürecinde benim gibi kaşıntı sorunu yasayan oldumu? Ne önerirsiniz ne yapabilirim?
Ben catlaklar icin suna inaniyorum. Insan bedeninin yapisi ve elastikiyeti bunu belirliyor. Eger vucudunuz esnekse catlama olmadan bile atlatiyorsunuz eger tam tersi ise kullanilan kremler yine fayda ediyor ama tam engellemiuor maalesef. Benim arkadasim gunde 5 kere yaglardi farkli kremlerle doguma yakin gordum karni fenaydi tamamen genetik. Ben haftada 1 surdum sadece son ay surmedim bile hic olusmadi bu sadece insan bedeniyle ilgili diye yazi okumustum.
Benim cildim çok kuru,çatlak kaçınılmaz mı yani şimdio tamamen cilt yapısıyla alakalı. kuru ciltler illaki çatlıyor.
Catliycak bu bulgular onu gösteriyor kremini sür beklemeSuan gozle görülür bir catlak yok. Alerjimde yok normalde ama bilmiyorum. Kabarcık yok. Kaşıntı sonrasinda kızarık bir gobek. Ve yanıyor kasidikça ama kendimi tutuyorum kaşimiyorum
Benim cildim çok kuru,çatlak kaçınılmaz mı yani şimdi
Merhabalar.. Hamileyken ürtikerden hastaneye yattim. Eger vucudunuzda kabarma varsa minik minik veya su toplamış gibi doktorunuza basvurun.. Gobekte olmasi catlak haberciside bacagimda kasiniyo demissiniz. Insallah urtiker değildir..rabbim dusmanimin basina vermrsin o rahatsizligi.. 5 aylik hamileyken geldi basima aglaya aglaya soguk suyun altina girdim kasinmamak icin
İki ihtimal varKızlar merhaba başlıktan anlaşılacağı gibi kaşınıyorum cok fena.
22 haftalık hamileyim 4 gündür felan hafif hafif aralıklarla kaşınmaya başladı göbeğim. Sonra bacaklarım felan. Ama en fecisi göbeğim kıpkırmızı oluyor. Su felan sürüyorum ama nafile...
Hamilelik sürecinde benim gibi kaşıntı sorunu yasayan oldumu? Ne önerirsiniz ne yapabilirim?
Kasidiginizda sinek isirigi gibi yaralar oluyorsa bu catlak degildir onu bilin. Benim arkadasim boyle kasinma icin gitmisti onada karaciger enzimleri sorunlu cikmisti. Bebegide etkilememesi icin tedavisini oldu. O nedenle buda bir alternatif durum hamilelikte olusan. Siz kasintiyi anlatirsiniz o zaten bakip sizi yonlendirecektir. Hayirli dogumlar tekrardan..
Ben soylemeye utaniyorum 18 kilo aldim. Duba gibiydim resmen...Ben zayıfım bu yuzden asiri kilo alirsam catlama olma olasılığı yüksekdi bu yuzden en basindan beri krem ve yag kullanıyorum ama dediginiz cok mantıklı. Benimde etrafimsa hic birsy kullanmayip catlamayan insanalr var, kremler kullanıp çatlağı olanlarda..
Ben zayıfım bu yuzden asiri kilo alirsam catlama olma olasılığı yüksekdi bu yuzden en basindan beri krem ve yag kullanıyorum ama dediginiz cok mantıklı. Benimde etrafimsa hic birsy kullanmayip catlamayan insanalr var, kremler kullanıp çatlağı olanlarda..
Aaa suan moralimi duzelten bir örnek oldu :)) teşekkür ederim . Ama sanki benim.cilt yapisi kuru felan çatlayacak gibi herseye ragmen. Hayırlısı artikben 49 kilo ile hamile kaldım 25 kilo aldım ..hiçbirşey kullanmadım çatlamadım. tamamen cilt yapısı ile alakalı..
Bende çok kaşinmiştm sinirden agliyordum Kıpkırmızı oluyordu heryerım. Bende çok şey kullandım ama fecı çatlaklarım oldu basenlerimde ve karnımda. Bebek büyüdükçe. Karın gerılıyor. Bu yüzden. Kaşinti oluyor. Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?