hamilelik hakkında öğretmenlere bir sorum.

ogretmen3891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2008
81
0
86
İçel Mersin
Ben öğretmenim ve ben ve eşim bu yıl bir çocuk istiyoruz... Etrafımdaki bütün öğretmen arkadaşlar doğumu planlıyorlar... ( Tabi planlasak ne fayda Allah'ın dediği olur!) Bunun sebebi ise doğum izinlerinin yaz tatili izinlerine denk gelip tam olarak izinlerini harcayamamalarıymış. Yani, bir memurun 4 hafta doğum öncesi 4 hafta da doğum sonrası izninin yaz tatili dönemine denk gelmemesi gerekliymiş çünkü böyle bir durumda çocuk 2-3 aylıkken okul açılır ve göreve başlamak zorunda kalırsın... Rapor alarak ancak durumu kurtarırsın. Ama ben rapor kullanmak istemiyorum belki daha kötü durumlar için raporumu kullanmak zorunda kalırım. Sizin önerileriniz neler? Aklım çok karıştı??? :sm_confused:

Canım bende böyle düşünürdüm.Ama istedikten sonra 2,5 yıl sonra hamile kaldım :)))

Yani benim ki biraz zor oldu.En iyisi planlamadan kaderine ne zaman olursa onu kabullenmek.

Benim doğum kasıma gelecek yine de güzel denk geldi.hem yaza kadar büyütürüm mink kuşumu .Hemde iznimi doğum sonrası kullanıp dönemi kapatırım.2. dönemde başlarım göreve.

arkadaşlara katılıyorum 3 senedir ancak sağlıklı bir hamilelik yaşıyorum.başlarda yine düşük tehlikem vardı.2.dönem hiç okula gitmedim yani bebişim gelmeden ben 1 dönem kapatacağım.rapor hakkı her an var o nedenle bunları düşünme.rabbim sağlıklı bir hamielik,sağlıklı bir bebek nasip etsin

doğum öncesi 8 haftanın istesen 5 haftasını doğum sonrasına aktarıp doğum saonrası 3 ay kullanırsın tabi hamilelikte bi problem olmazsa bi de mart sonu gibi doğum olursa yaz tatilinin donuna kadar hiç raporsuz 5 aylık olur bebeğin ayda benim gibi allahın izniyle ekim ortasında olunca şubat tatili dönüşüne kadar kullanırsın tabi çoğu arkadaş heyet raporu alıyo yada hastanede yatış gösteriyo öyle olursa rapor hakkın da eksilmiyo hem de maaşın kesilmiyo bunlara artı olarakyılda 40 günlük rapor alma hakkın var ama bildiğim kadarıyla heyet raporu almak epey zorlaşmış tabi tanıdık dr. varsa hiç sorun değil bence en temizi 3 ay ücretsiz izin alıp çocuğuna bakmak ama ekonomiye bağlı tabi

Bizim okuldaki pek çok öğretmen,ayarladı.Ve ikinci dönem hiç okula gelmediler.
Okul açıldığında da bebekleri 5 aylık falan oldu galiba....Tabi onlar şanslı çıktı.Denk geldi yani.Önümüzdeki yıl içinde ben de planlıyorum.Denk gelirse süper olur.
:sm_cool:Tabi dediğiniz gibi önemli olan isteyen herkesin sağlıklı bebeklere sahip olması

Evet biz öğretmenler için haziran ya da temmuz ayında hamile kalmak en iyisi ama planlanan gibi olmuyor çoğu zaman.

dogum ıznı dogumdan once 8 hafta dogumdan sonra 8 haftadır... dusunsenıze 4 hafta olsa neye yetecek kı ? cocugun ve annenın saglıgı acısından 8 er hafta olarak ardından da bıldıgım kadarı ıle emzırme ıznı oluyor gunde 1 saat... ama idareciler daha ıyı bılır sormak lazım yınede....

haziranda hamile kalman lazım.doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktarıp tatili kullanınca bebek kocaman oluyor zaten.inşallah istediğin gibi olur.son haftalara kadar çalışmak zor.ben 8 haftalık doğum öncesindeyim şuan ve iyiki de ayrıldım diyorum.benim bebeğim haziran 5 te doğacak.birde ilk ayların tatile denk gelirse ve mide bulantısı falan da çekersen o sıcaklarda mahvolursun.tabi plan yapmaklada olmuyor bazen.

Insallah herkesin bebeisi planladigi gibi gelir. Ben de basta plan yapmistim ama 18 aydir gelen giden yok, artik olsun da ne zaman dogarsa dogsun diyorum.

canım Allah bizim için en doğru zamanı biliyor merak etme
başta çoğumuz planlayarak karar verdik bu işe
ama ben tam 1 yıl beklemek zorunda kaldım bebiş için
şimdi çok şükür Rabbim nasip etti ve artık zamanı hiç önemli değil benim için
bebeğim sağlıkla doğsunda gerisi halledilir nasıl olsa...

ben de arkadaşlara katılıyorum.planlamakla olmuyor.ben de planlamıştım ama henüz bişey yok.artık ne zaman olursa olsun yeter ki olsun diyorum.ücretsiz izin falan hallederiz.nasılsa.allahım hayırlısını versin çok bekletmeden inşallah.

haziranda hamile kalman lazım.doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktarıp tatili kullanınca bebek kocaman oluyor zaten.inşallah istediğin gibi olur.son haftalara kadar çalışmak zor.ben 8 haftalık doğum öncesindeyim şuan ve iyiki de ayrıldım diyorum.benim bebeğim haziran 5 te doğacak.birde ilk ayların tatile denk gelirse ve mide bulantısı falan da çekersen o sıcaklarda mahvolursun.tabi plan yapmaklada olmuyor bazen.
yazından anladığım kadarıyla kötü matamatik hesabımla dediğin doğru... O zaman haziranda çalışmalara başlamalıyız. Ya herkesin dediği gibi Allah derse olur ve kısmet işi... İnşallah herşey istediğim gibi olur tabi sizin de...

Arkadaşlar merhabalar. bu yıl öğretmen olarak ağrıya atandım, eşim konyada çalışıyor.epeydir bebek istiyorduk ancak kpss yüzünden olmadı.şimdi atandım ayrıyız yine olmuyor:((.acaba 2012 haziranda hamile kalsam okullar açıldığında 3-4 aylık hamile olacağım. ancak konya-ağrı arası gidip gelmek ve ağrıda tek başıma hamilelik geçirmek çok zor olacak, o nedenle hamileliği konyada eşimin yanında geçirmemin bir yolu var mı? ağrıya hiç gelmeden heyet raporu ile çocuk doğana kadar, doğduktan sonra da yine raporla kısacası 2012-2013 eğitim yılının 2 dönemini de hiç ağrıya gelmeden geçirmem mümkün mü? heyet raporu almak zor mu? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

temmuzda hamile kaldım, mart sonu nisan başı gibi bekliyorum bebeği
rapor neyim kullanmayacağım, başı sonu denk geldi 2.dönemi tamamen kapattım:D
tavsiye ederim

Back
X