- 14 Kasım 2016
- 536
- 478
- 33
- 36
Sen herhangi iğne yada hap kullandın mı yoksa normal mi kaldın ?hepinize selam . burdan size umut olmak için bu konuyu açıyorum. iki yıldır evliyim evlendiğimiz ilk aylardan sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik ,herkes gibi iyi bi jinekolog arastırmaya basladım bulduk giitik hersey yolundaydı fakat bir sene bitmesine rağmen çocuk sahibi olamadık daha sonra eşimde doktora görünmek istedi testleri yapıldı sperm sayısı sıfır çıktı hayatımızın en zor aylarını gecirdik tedavi yontemlerini arastırdık neler yapılabileceğimizi araştırdık.daha sonra baska bi hastanede baska bir doktorun yanında testleri yenilemek istedik çünkü üç haftada bir degerler değişiomuş,testi yaptık sonuç mucizeydi hersey olması gereken değerlerdeydi .üç hafta sonra yine aynı testleri istedi doktorumuz sonuç lar yine olması gereken değerlerdeydi,nasıl böyle oldugunu anlamadık ilk hastenedeki cihazlarmı sorunluydu doktormu yanlış bilgi verdi sınavmıydı ,sınanmamıydı,ne oldugunu anlamadık .su anda dokuz haftalık hamileyim hersey yolunda :) hiç bi zaman dünyanın sonu demeyin mucizelere inanın .inşallah cocuk sahibi olmak isteyen herkes bu ay hamile kalır =)
İlk hamile kaldın haftalarda bi değişiklik hissetim mi acaba ben yumurta takibi sonrası çatlatma ignesi vurdum ve agdet sancısı gibi belim agrıyor mögüslerin şiş ve meme uçları dik be feci agrım var insanın aklına acaba hamilemiyim geliyor tabi çok erken belirti için ama bi Umut..canm benim kanımda pıhtılaşma var coraspin kullandım subat ayında basladım nisanda hamile kaldım bide iğne kullanıyorum hamilelelğim boyunca kullancam
Bende herkesin soledigi şeyleri solicem canm ama gerçekten öle strese girme düşünmemeye çalış gerçekten ben çok düşünmediğim Ay hamile kaldım . Ya bi şekilde hissediosun bnde hiç adet olacakmışım belirtisi yoktu karnımın alt tarafında çok deisiik ağrilar oluyodu bi çalışma olduğunu anliosun:) inşallah hamilesindirİlk hamile kaldın haftalarda bi değişiklik hissetim mi acaba ben yumurta takibi sonrası çatlatma ignesi vurdum ve agdet sancısı gibi belim agrıyor mögüslerin şiş ve meme uçları dik be feci agrım var insanın aklına acaba hamilemiyim geliyor tabi çok erken belirti için ama bi Umut..
İnsan her nekadar düşünmesede olur ister istemez canım ... ilk kez bu belirtiler oldu iğnenin mi etkisi hamilelik mi belirtisi kestiremedimBende herkesin soledigi şeyleri solicem canm ama gerçekten öle strese girme düşünmemeye çalış gerçekten ben çok düşünmediğim Ay hamile kaldım . Ya bi şekilde hissediosun bnde hiç adet olacakmışım belirtisi yoktu karnımın alt tarafında çok deisiik ağrilar oluyodu bi çalışma olduğunu anliosun:) inşallah hamilesindir
Hadi inşallah hayırlısı tez zamanda olsun canımTüp bebek tedavisindeyim şu an. Çarşamba yumurtalarım toplanacak
Hakkında hayırlısı olsun canım. İnşallah en yakın zamanda güzel neticeler alırsın.Benim de 1.5 senedir olmuyor. 5 hazirandan Üniversite hastanesine randevu aldık. Hem araştırılsın hem de tedaviye başlayalım dedik. Hayırlısı artık
Tebrik ederim canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin inşallahhepinize selam . burdan size umut olmak için bu konuyu açıyorum. iki yıldır evliyim evlendiğimiz ilk aylardan sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik ,herkes gibi iyi bi jinekolog arastırmaya basladım bulduk giitik hersey yolundaydı fakat bir sene bitmesine rağmen çocuk sahibi olamadık daha sonra eşimde doktora görünmek istedi testleri yapıldı sperm sayısı sıfır çıktı hayatımızın en zor aylarını gecirdik tedavi yontemlerini arastırdık neler yapılabileceğimizi araştırdık.daha sonra baska bi hastanede baska bir doktorun yanında testleri yenilemek istedik çünkü üç haftada bir degerler değişiomuş,testi yaptık sonuç mucizeydi hersey olması gereken değerlerdeydi .üç hafta sonra yine aynı testleri istedi doktorumuz sonuç lar yine olması gereken değerlerdeydi,nasıl böyle oldugunu anlamadık ilk hastenedeki cihazlarmı sorunluydu doktormu yanlış bilgi verdi sınavmıydı ,sınanmamıydı,ne oldugunu anlamadık .su anda dokuz haftalık hamileyim hersey yolunda :) hiç bi zaman dünyanın sonu demeyin mucizelere inanın .inşallah cocuk sahibi olmak isteyen herkes bu ay hamile kalır =)
Aminn canım. İnşallah sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Benim 3 yılı geçti ilk yıllarda çok yıkıldım çok bunalımlara girdim. Artık elhamdülillah o dönemlerim geçti şimdi kendimi her sonuca hazırlıyorum. Zaman geçtikçe insan daha farklı bakıyor. Herşeyin bir zamanı var diyorsun yada hakkımda hayırlısı neyse o olsun diyorsun. Bunun bir imtihan olduğunu farkediyorsun.....Öncelikle herkese merhabalar. Sayfa sayfa bütün herkesin yorumlarını okudum ve benzer sıkıntıları yaşayan biri olarak kendi yaşadıklarımı anlatarak sizlere ufak da olsa bi umut vermek istedim. 1 yıllık evliyim ve evlendiğimiz günden beri korunmuyoruz. Çocuk istediğimiz için 3. Ayımızda rutin hormon kontrollerimizi yaptırmaya karar verdik ve bana kan tahlilleri eşime de spermiyogram yapıldı. Eşim açısından herşey normaldi fakat benim hem tsh hemde fsh değerlerim yüksek çıkmıştı. Doktor bir sonraki adet dönemim de tekrar fsh değerine bakılması gerektiğini söyledi ve sonra ki ay yine kan tahlili yaptırdım ve fsh bu Sefer bi öncekinden daha yüksek çıktı. Ne olduğunu pek anlayamadığım bu değer hakkında internette çok şey araştırdım ve yumurta rezervini zamanla düşüren ve aşırı artmasıyla erken menopoza bile götürebilecek bi değer olduğunu öğrendim. Tabi o anki üzüntüm günlerce sürdü ve farklı bi doktora devam ettim. Bu değerin çok da önemli olmadığını söyleyip klomen tedavisine başlattı. Kullandığım ay yumurtam baya büyüdü fakat çatlatma iğnesi bu seferlik yapmayacağını kendi haline bırakacağını söyledi. O ay adet günüm 4 gün geçti ve kan testi yaptırdım, sonuç negatif çıktı. Adetlerim her zaman çok düzenlidir ve neden olmuyorum diye o gün kendi doktorum olmadığı için farklı bi doktora muayene olduğumda, sebebinin klomenin dozunun fazla gelmesinden kaynaklı kist olduğunu söyledi ve ardından aynı gün zaten adet oldum. Sonrasında vücudumdan kistler atılsın diye 3 ay hiçbirşekilde tedavi doktor vs hiç bişey yapmadım. 3 ay sonrasında İstanbul'da özel bi doktora gittim ve muayene ettikten sonra hiçbirşeyimin olmadığını o yüzden en az 1 yıl daha bekledikten sonra rahim filmi çektirmemi söyledi. O kadar üzüldüm ki peki neden olmuyor diye doktora güvenmeyip iki gün sonra başka özel bi doktora gittim. Elimdeki tüm daha önce yapılmış tahlillerime baktıktan sonra fsh yüksekliğinden kaynaklı beklememem gerektiğini yüksek çıkmasının iyi bi sonuç olmadığını ve zamanla yumurta rezervimin azalacağını söyledi. Ayrıca tsh yüksekliğiminde hamile kalmayı engellediğini belirterek sana bir sonraki ay aşılama yapalım diyerek bir sürü ilaç yazdı ve oradan en azından bir umudum olarak ayrıldım. Bu ay adetim gecikince bi kan tahlili yaptırdım ve sonuç pozitif :) aslında muayene olduğun esnalardan hamileydim ve henüz yeni olduğu için doktorlar ultrasonda görememişti. Şuan herşey yolunda çok şükür henüz 4 haftalık hamileyim. Aynı sıkıntıları, umutsuzlukları, her ay beklemeleri İnanın bende sizler gibi sabırsızlıkla yaşadım ama rabbim verince ne olursa olsun oluyo hiç bir şekilde umutsuzluğa kapılmayın ve bol bol dua edin. İnşallah sizlerde tez zamanda mutlu haberleri alırsınız
Öyle tabiki. Herşey bizler için şu hayatta. Bi bayan için hayatında yaşayabileceği en zor durumlardan biri bu çocuk olmama durumu , insanların sürekli çocuk düşünmüyor musunuz sorusu, senden beklentileri. Bi zaman sonra artık hiçbirşey düşünmek istemiyorsun aslında ama her ay yaşanan o umut ve bekleyiş ister istemez oluyo. Rabbim şuan vermiyorsa mutlaka bir bildiği vardır ben öyle düşündüm hep. Ve vereceği zaman da mutlaka en doğru ve hayırlı zamandır. Herkes için en hayırlısı olsun inşallah üAminn canım. İnşallah sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Benim 3 yılı geçti ilk yıllarda çok yıkıldım çok bunalımlara girdim. Artık elhamdülillah o dönemlerim geçti şimdi kendimi her sonuca hazırlıyorum. Zaman geçtikçe insan daha farklı bakıyor. Herşeyin bir zamanı var diyorsun yada hakkımda hayırlısı neyse o olsun diyorsun. Bunun bir imtihan olduğunu farkediyorsun.....
Amin çok teşekkür ederim. İzmirdeyimHakkında hayırlısı olsun canım. İnşallah en yakın zamanda güzel neticeler alırsın.hangi şehirdesin canım?
Amin inşallah rabbim gönlümüze göre versin .Üzülme herşeyin bir vakti vardır. Biz bize düşeni yapicaz gerisini Allah a bırakıp tevekkül edicez. Biraz teslim olmak gerekiyor biliyorum çok zor ben de 5 yıllık evliyim 3 yılı geçti çocuk için uğraşıyoruz. Geçen ay aşılama yaptırdım gene olmadı. Ama olacak inanıyorum sadece biraz sabır..
İzmirde hangi doktora gidiyorsun cnm??Amin çok teşekkür ederim. İzmirdeyim
Hangi bölüme ve hangi doktora gidiyorsn cnm?Aslında gayet güzel oldu benim yumurta takibim gün aşırı gibi çağırdılar ve öyle fazla da beklemedim hakkımızda hayırlısı kim sifasi nerdeyse orayı bulsun inşallah.
Cnm doktora gittiniz mi?? Benımde 1 kimyasalım var20 ayla ben varım 1 kimyasalım var
9 aydır her ay gidiyorumCnm doktora gittiniz mi?? Benımde 1 kimyasalım var
Ayy bende cok bilgi edindim vAllah :)9 aydır her ay gidiyorum
Hatta ben jinekolok oldum nerdeyse yakında tıp fakültesinde okutulan kitaplardan almayı düşünüyorumsıkıntıyı belki ben çözerim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?