• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik. İlk bebek. Yalnızlık.

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.

Merhaba çocuğum da yok hamile de değilim, güzel şeyler söylemeye geldim🥳 unutmayın ki biz kadınlar herşeyle mücadele edebiliriz ve ediyoruz da, eşiniz yardımcı da olduğu sürece kimseye ihtiyacınız yok evet belki biraz zor olabilir ama benim annem de bizi sadece babamla beraber büyütmüş, sağlıkla kucağınıza alın gerisi olur gider inşallah 🥰

Merhaba çocuğum da yok hamile de değilim, güzel şeyler söylemeye geldim🥳 unutmayın ki biz kadınlar herşeyle mücadele edebiliriz ve ediyoruz da, eşiniz yardımcı da olduğu sürece kimseye ihtiyacınız yok evet belki biraz zor olabilir ama benim annem de bizi sadece babamla beraber büyütmüş, sağlıkla kucağınıza alın gerisi olur gider inşallah 🥰
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Korkma Allah sana yardım edecek bak gör.. tabiki zorlanacak yorulacaksın ama bebeğini mis gibi büyüteceksin.. Allah size bir can nasip etmiş bunu düşün.. kayınvaliden zaten gelmesin aman öyle yapandan hayır gelmez! Bebeğin uyuyunca yemek yaparsın. Bazen hazır pratik yaparsın abartma yemek işini.. eşinde sana yardım eder korkma

Kimseye en ufak bi ihtiyacınız yok. Okumakla,araştırmakla yapılabilecek bişeyde değil maalesef. İllaki yararı olacak ama her bebek birbirinden çok farklı. Çoğu sizde işe yaramayacak yada tam tersi. Kendi kendinize çözüm üretmeyi bileceksiniz içgüdüsel olarak. Yeni doğan bebeklerin çoğu Emer ve uyur zaten başlarda. Emzirme konusunda bana hastanede hemşire göstermişti nasıl emzirmem gerektiğini. Onun için hiç zorlanmadım emzirmekte.Uyuturken beyaz gürültüden yararlanabilirsiniz. Biz direk öyle yapmıştık sonrasında çok rahat ettik. 2 saatte 1 emmesi lazım bebeğin. İlk kakasını da yaptıktan sonra bikaç kez alt değiştirmeyle o işi de halledersiniz. Bence en zoru alt değiştirme ve banyoydu. Ama bizimki çok zayıftı ben onun içinde çok korktum. Bikaç seferden sonra insan alışıyor emin olun. Gece kalkmak,emzirmek,ilgilenmek bi süre sonra sanki hep yaptığınız şeylermiş gibi gelmeye başlıyor. Korkmayın ilginç bi şekilde herşeyin altından kalkabildiğinizi göreceksiniz 🌸

Kız kardesiniz veya teyzeniz yokmu ilk 10 gün zorlanırsınız sonrası kolay olur inşallah saglıcakla büyütün🥰

Allah anneciğinize rahmet eylesin
o haset kv'yi de sizden uzak tutsun.
Hiç üzülüp dertlenmeyin.
Anneler bebeğinin ihtiyaçlarını içgüdüsel olarak anlayıp ona bakabilir.
Binlerce yıldır kadınlar doğurup,
bebeklerini büyütüyorlar.
Kaldı ki siz bu konuda okuyup araştırıyormuşsunuz.

Acil ihtiyaçlar için yeni anneler size daha iyi yardımcı olur benim oğlum 19 yaşında,
o işleri unuttum ama buzluğa biraz yiyecek stoğu yapmanızda fayda var.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inşallah.

burdaki konuları şöyle biraz tarasanız görürsünüz ki doğumda yanınıza yardım olsun diye asla birisini çağırmamalısınız.ekstra huzursuzluk ve evliliği yerinden oynatan sorunlar çıkıyo o lohusalıkla özellikle.kendi başınıza halledersiniz tabi o milyonlarca yıldır insanlar yapıyo siz niye yapamayasınız.

Üzülme canım biz kadınlar çok güçlüyüz eminim ki üstesinden geleceksin. Sadece sakin ol eminim onu gördüğünde herşey kendiliğinden olcak 🥰

Hic korkmayin. Onemli olan bebegi saglikla kucaginiza alabilmeniz. Simdi kayisi zamani, dogum zamani kayisi kompostosu gaz ve kabizlik icin hayatinizi kurtaracak. Kardesim sezeryanda hic problem yasamadi sıksık kayisi icirdik.
Dolabiniza borek kofte atabilirsiniz. Haslanmis nohut fasulye kolay yemek olur.
Bezelye de size sebze olur
Ben bir yufkayi ikiye bolup cok hafif sutle islatiyorum, icine peynir ve tereyagi koyup katliyorum. Tek tek posetliyorum. Dondurup yagsiz tavada pisiriyorum. Borekten daha kolay geliyor hem yapmak kolay hem pisirmesi hizli.

Ikizlerimde sezaryen oldum ilk 10 gun annem vardi sonra yalniz baktim cok sukur 10 bucuk aylik oldular. Kendini toparladiginda rabbimin yardimiyla bakarsin. Herkese de parmak isirtirsin. Bebegin senin dilinden bi sen anlicaksin. Baska uykusuzluk yorgunluk bi yetememe hissi gelebilir. Yaninda anasi kv kalanlara da bu his geliyo ama bu duyguyu yavrunun saglikli olusuna sukrederek yeniceksin. Hayirli dogumlarin olsun saglikla al kucagina

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hiç stres olmayın ilk günler biraz zorlanacaksınız fiziksel olarak eşiniz izinli olur zaten o size yardımcı olur. Zamanla bebeğinizle aranızda bir iletişim oluşacak dilinizi çözeceksiniz. Ne zaman gazı var, ne zaman uykusu geldi, ne zaman acıktı ağlayış şekline göre bile ayırt edeceksiniz. Zaman zaman zorluklar olacak ama başaracaksınız.
Buzluğa bir şeyler hazırlayıp atmak sizi çok rahatlatır, çok ağırlaşmadan yapın. Bol şanslar🙏

Buzluğa atmak elbette iyi fikir ama uzun vadede Size yemek yapacak birini ayarlarsanız süper olur.

Tanıdık - komşu veya ne bileyim elinden yemek geleni biriyle ücrete mukabil sizin için yemek yapması konusunda anlaşırsanız sırtınız yere gelmez.

Ha kimseyi bulamazsanız da sırtınız yere gelmez ama hazır yemek hakikaten rahatlatır sizi.

Temizlik asla dert değil, benim kızım 14 aylık oldu hala çarşamba pazarı gibi evin içi. Ama yemek hep lazım.

Sağlıkla büyütün inşallah.

Esinizin birikmis izni falan varsa o donem kullansin super olur. Sezeryanda da tabi ki kisiye gore degisir ama bir hafta yeterli olabiliyor. Sagliginiz yerinde olursa eger yanlizlik guzel bile gelir emin olun. Esiniz ise donecegi zaman da yalininizda oturan komsunuz arkadasiniz falan varsa acil bir durumda ararsiniz, herkes boyle zamanlarda yardim etmekten memnuniyet duyar.

Korkma güçlü ol ve nasıl yaparım nasıl olacak diye çok düşünme iyi düşün .Çok küçük yaşta 0 bilgi ile ilk çocuğumu büyüttüm ne annem ne de k.v vardı sadece eşim bebegimi görmeye gelen gelecek hiç kimse bile yoktu. Çokta önemli değildi benim için ve 3 günlükken bebegimi tek başıma yıkadım o gün annelik işte bu olsa gerek dedim benim bu ve ona bakmalıyım en güzel şekilde ve bunu yapabilirim ve yaptım şükür ki sende yaparsın hiç kimseye ihtiyacın yok hiç bir zamanda birine ihtiyaç duyma ne zaman ki birine ihtiyaç duyarsan ozaman bebeğine bakmak daha güç hale gelir ben yaparım demek seni her zaman güçlü yapar .. Kolay doğumlar yeni anne 🤗

Hic korkmayin. Onemli olan bebegi saglikla kucaginiza alabilmeniz. Simdi kayisi zamani, dogum zamani kayisi kompostosu gaz ve kabizlik icin hayatinizi kurtaracak. Kardesim sezeryanda hic problem yasamadi sıksık kayisi icirdik.
Dolabiniza borek kofte atabilirsiniz. Haslanmis nohut fasulye kolay yemek olur.
Bezelye de size sebze olur
Ben bir yufkayi ikiye bolup cok hafif sutle islatiyorum, icine peynir ve tereyagi koyup katliyorum. Tek tek posetliyorum. Dondurup yagsiz tavada pisiriyorum. Borekten daha kolay geliyor hem yapmak kolay hem pisirmesi hizli.
Ne kadar iyisiniz

Back
X