Hamilelik,muayene,korona virüs!!!

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Herkese iyi geceler...
37.haftamı dolduruyorum nasipse 2 haftaya doğum zamanım gelmiş olur. Sorum şu ki en son 3 hafta önce rutin muayene için gittim. Her şey yolundaydı,doktor 2 hafta sonra tekrar gel nstye gir dedi. Ben açıkçası Doğum geldiği için gitmek istemiyorum. Hastane ortamı virüs sebebiyle hem riskli,hem de çok yorucu oluyor maske artı sıra bekleme olayları ...
Bir taraftan da ya bebeğimin suyu azaldıysa,kalp atışı yavaşlar da ben bilemezsem kaygıları oluyor kafam da. Siz olsanız ne yapardınız? Hareketlerini takip ediyorum gayet hareketli bir bebek nazar değmesin
Son muayeneme gitmeli miyim ?

Tabikide gitmelisin ... son haftalar sklasr hatta muayeneler nstler ben son haftalarmda kum doktum mesela enfeksiyon riski dha fazla olur son haftalarda ...
Korona var ama evde dogurmayacaksin hastaneye elbet gideceksin sonucta olacaksa ozamanda olur ki Allah korusun yani onlemleri alip gidin ihmale gelmez

Tabiki git konu sahibi bende 36.haftamdayim 37 de son kez gidip . 39 'un 2.günü sezeryan olacağım ..doktor 1 kez daha görmek istedi
Devlet e mi gidiyorsun acaba? Sıra beklemek demissin de. Gerçi bu aralar bir yoğunluk var ben özele gidiyorum ama baya bekledim.
Aksatma bence kontrol etsin açılma varsa fark edemezsin veya bazisinin ağrı eşiği yüksek olup kasilmayi fark etmiyormus.Doktorum söylemişti.

Muayeneye gitmelisiniz.. biz yurtdisinda oldugumuz icin mesela burada bazi yasaklar kalkti.. ve doktorlar aramaya basladi bizleri randevu icin.. ne bileyim gecen gun disciye gitmisligim var.. sonrasinda iste dogum dersleri filan almak icin hastaneye gidecegim.. ama tabikide onlemleri birakmiyorum.. maske, el temizleme jelleri, kolonya dikkat ediyorum.. panik yapmayin..

Tabiki gitmelsnz böyle şeyler ihmale gelmez kuzenm normal doğum istio diye gitmedi malesef kaybettik kuzenimi

Tabi ki gitmelisin kendimden ornek vermek gerekirse 33. Hafta kontrolumde hersey yolunda iken dahiliye randevum oldugu icin 34. Haftada gitmisken gozukeyim dedim ve dogum yaptim cunku bebegim kanala girmis plesentam kireclenmis bebegimin suyu azalmis o hafta hic kilo almamis kordondan kan damla damla gidiyomus ve ben gebelik zehirlenmesi geciriyomusum dogumda 21 mis tansiyonum dusurememisler iyi ki gitmisim bebegim 12 gun yogun bakimda kaldi ama cok sukur suan yanimda hicbir hamile kontrollerini aksatmamali Onleminizi alin ve gidin...

Gitmelisin. Tam virüs patlak verdi benim birkaç gün sonra kontrolüm vardı. Korka korka gittim baktırdım yine. Sorun yoktu ama olabilirdi de bilemezsin. İki hafta sonra da doğurdum zaten.

Tedbir Bizden, Takdir Allah'tan..
Bence gidin, olacak demiyorum ama bir ihtimal olası bir sorunda çok üzülür, kendinizi hiç affetmezsiniz..

Çok şükür bebeğiniz ve siz iyisiniz adınıza çok sevindim,onunla geçmiş olsun.Tüm bunlar olurken kendinizde bir değişiklik hissettiniz mi peki ? Olan ama hamilelikten kaynaklı olduğunu düşündüğünüz bir belirti. Gebelik zehirlenmesi ciddi bir durum

Doğum yaklaşmış riske atmayın önlem alıp gidin

Gitmelisiniz.
Son haflalarda ne olacağı belli olmuyor. Kızım 38 haftalıkken suyum geldi,ne sancı ne belirti hicbirşey yoktu öncesinde.
Oğlumda da son haftalarda suyum azalmıştı,onu takip etmemiz gerekti.
Ha benim yaşadıklarımı yaşayacaksınız illaki demiyorum ama riske girmeye gerek yok. Maske,el dezenfektanı vb önlemleri alıp gidin,eve gelince de giysilerinizi değiştirip duşunuzu alırsınız.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

son muayeneler çok önemlidir. bebeğin suyu, sancı durumun, bebeğin konumu, kalp atımı vs bir çok şeyi gösterip doktoru yönlendirir. benim 38. haftamda gittiğimde sancı hissetmeden rutin muayeneye gittim. adam doğuma hazır ol dedi. benden az az su da geliyordu hatta. o dönem durmuştu biraz. tekrar su vs hissedersen direk hastaneye geçeceğiz demişti( ben özel muayenehaneye gidiyordum) hakikaten de 2 gün sonra doğum yaptım. kısaca, muhakkak gitmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…