Hamilelik Öncesi ve Sonrası Diyet Günlüklerimiz

Hareket edin
Kış aylarında vücut biraz rehavet dönemine girer. Yazın yoğun ve canlı temposunun aksine daha az gezeriz ve daha az hareket ederiz. Buna soğuk havalar nedeniyle kapalı mekanlardan çıkmamak ve hareketsizlik de eklenince kış, beraberinde fazla kiloları da getirmiş olur. İşte bu nedenle kış aylarında vücut yağlanmaya diğer dönemlere göre çok daha fazla meyillidir.. Hergün hareket edin, vücudunuzu mutlu edin...

Düşük tempolu egzersiz bile yeter
Bilinçli egzersiz ve spor aktiviteleriyle kış aylarında aşırı kilo alımı kesinlikle önlenebilir. Uzun süreli ancak düşük tempolu egzersizler kışın kilonuzu kontrol etmenizi sağlayacak en önemli yardımcınız olacaktır.

Spor zor geliyorsa dans edin
Kışın bazı spor dallarıyla uğraşmak pek pratik olmayabilir. Dışarıda spor yapmak, yürüyüş yapmak ya da bisiklete binmek gibi sporlarla kışın uğraşmak gerçekten çok zor olabilir. Bu kış kendinize yeni bir hobi edinerek hem formunuzu koruayabilir, hem de yepyeni bir beceri edinebilirsiniz: Salon dansları yapması çok zevkli bir aktivite türüdür. Emin olun yaptıkça bağımlısı haline geleceksiniz.

Yeme alışkanlıklarına dikkat!

Yemek saatlerinizi aksatmayın. Salatanıza yağ eklemeyin. Lifli besinler tüketin. Hazır meyve suları yerine meyve tüketin. Etli pişen sebze yemeklerine yağ eklemeyin.

Sabah mutlaka edin
Sabah kahvaltı yapmadan güne başlamak, kilo almak için her zaman kapıları açar bunu unutmayın. Beyaz ekmek, margarin, tereyağ, 1 tatlı kaşığından fazla reçel/bal tüketmeyin. Beyaz ekmek yerine kepekli, tam buğday, çavdar vb. çeşitleri tüketmek kalori alımımızı çok fazla değiştirmeyebilir ancak bağırsak hareketlerine olan olumlu etkileri, tokluk süresini arttırmaları, vitamin ve mineral yönünden daha zengin olmalarıyla çok iyi tercihlerdir

Öğün atlamayın
Her atladığımız öğün, daha çok acıkmamıza, metabolizmamızın yavaşlamasına ve sonraki öğünlerde normalden fazla yiyecek tüketmemize neden olmaktadır. Bu durumda kilo almak kaçınılmaz olur. Öğle yemeklerinde hafif atıştırmalar, salata gibi düşük kalorili öğünler yerine daha doyurucu yiyecekler tercih edip, hafif yemekleri akşam öğününüze saklayın. Akşam saatlerinde yavaşlamaya başlayan metabolizma fazla enerjiyi kullanamaz ve kilo almaya başlarız.
 
kızlar neden şubat ayı çizelgesi yapmıoruz.. bu arada regenciim tabloda benım degerlerımı degıstırmeyı unutmussun 50,8 olcaktı 4.haftada... ben 1 haftadır koruma programı uyguluodum.. ama artık diete tekrar dewam.. çok sinirliyimmm.. kayınvalıde-k.baba pazar gunu bıze geldi.. ayyy herseye elestrı herseyeee... dun aksamda lokmalarımı saydılar.. 1 lokma al sundan ayy ben gormedım bı dahaa. 3. yüde ben alınca " aa vvur dedık sende oldurdun" die. yemıorum deyıp kalktım sofradan.. elımde yarım kalan lokmayıda eşimin tabaana attım.. asker mıyım ben kuralın 1mm sını asınca elestrıi. ev benım mıde benım.. oğlu da hiç adeti deil " anne, mıde onun mıdesı ıster yer ıster yemez.. ben benım mıdemle ılgenırım " dedi.. sınırlerım bozuk yaa onun dedııde koydu.. yemıorum ohhh işte.. adama dıorum ki tatlı cok yeme babacım kansere kadar herseye neden oluo.. adam recel delısı olduundan ona toz kondurmuo.. tuz yeme dıo doktoru onu solemıs anca tuzu kesebılıo ya.. halbukı ben tuzu kesersem tansıyonum duser komaya bıle gırevılırım.. benı benden daha mı ıı bılecek.. kimseye boyun egmedım bu gune kadar.. egmııcemde.. cok canım sıkıldı.. gece benımkı uyuduktan sonra aglaya aglaya gozlerım şişti.. nefret edıorum.. yemıcem... sonrada eşim tepkı gosterırse " hepınız lokmalarımı sayıodunuz obez mısım gıbı , şimdi bana yalandan numara kesme, dediin gibi kendı mıden ılgılendırır senı" dicem.. off offf
 

insallah canim benim yaa.... eskilerime girsem de yeter bana


tatlim bildirim yapmamissindri ondan yazmamisimdir, en son merys'in bilgilerinde degisiklik yaptim baska da bir sey diyen olmadi.. zaten subat ayi icin tablo acicam ocak ayina tek sütun yapcam, karisik durur yoksa.. ama iste kizlarla da konustuk her hafta bildirim yapmak yerine iki haftada bir yapalim yoksa az bi kilo verince hemen birakiyoruz diye konustuk.. en son vardigin kiloyu ocak ayina yazarim o zaman..
 
kızlar hamile kalmayı planlama aşamasında dişlerimize de dikkat etmemiz gerekiyor benim doktorum söylemişti pek dikkate almamıştım, kaç gündür dişlerim iltihaplandı nasıl ağrıyo aman siz dikkat edin
 

merys'im peki tatlım.. saol bılgı werdıın ıcınn.. bu arada ben kımyasal gebelık gecırdım.. yenı oldu..son 10 gunum hava gıbı karlıydı .. ööyle işte.. 3 ay koruncam 2 ayda eşim.. ööle hazıran mı olsun ocak mı dıe dusunuoduk ya regencımmm ööle werdı Allahbız farkında olmadan .. soora hemen aldı..
 

çok geçmiş olsun canım Rabbim hayırlı gebelikler hayırlı evlatlar versin hepimize moralini bozma inşallah daha güzel günler bekliyor bizi
 

tesekkürler canim benim uyardigim icin.. ayrica hareketlerde cok güzel iki dakka yaptim hemen gerildi kaslarim.. cok cok cok sagol canim benim bir de su tabloyu nasil yapcaz onu konusalim olur mu??
 

tatlim gecmis olsun.. ama kimyasal gebelik ertesi ay denemene engel degil diye biliyorum.. normal bi gebelik gecirip düsük yasasan en az 3ay beklemelisin.. ama dedigin gibi demekki hayirlisi buymus, canin sagolsun.. dikkat et kendine kuzum benim
 
arkadaslar tesadüfen görüdügüm bi yaziyi okudum ve kendimle esimi karsilastirinca sonuna kadar hak verdim.. yazi birazcik uzun ama bence sabirla ve anlayarak bastan sona okuyun...

bu yazi _Mustang_ isimli kullancidan alintidir.. tesekkür ediyorum güzel yazisi icin..

Dr. Ozan Tunçer - zayıflama Diyetleri Çöpe

Dr. Ozan Tunçer, zayıflama Diyetleri Çöpe adlı kitabında diyet sektörünü "Yağ Pazarı" olarak tanımlıyor.

Dr. Tunçer'e göre :
" zayıflama diyetlerinin yüzde 99'u şişmanlatıyor
" Bilimsel diye pazarlananlar, sağlığa uçuk diyetlerden çok daha zararlı
" Şişmanlama, kilo alma korkusuyla başlıyor. Zayıflamak için bu korku yenilmeli


" Ömür boyu zayıf kalmış olanlar, sadece acıkınca yemiş, doyunca
durmuş insanlardır

" 'diyetçilerin' amacı sorun çözmek değil, karlı çıkmak için sorun
yaratmaktır

diyet öneren herkese, kendi deyimiyle "diyetçilere", zayıflama
palavralarına, "bir kısım medyaya", şok diyetlerin zararlarını
vurgulayıp diyet listesi veren uzmanlara, uzman geçinenlere, tıp
dünyasına, zayıflama ilacı üretenlere, zayıflama genini bulanlara ve
daha pek çok şeye ateş püskürüyor Dr. Ozan Tunçer.

Herkesin "mucizevi"diyetler, şok yöntemler önerdiği bu sektörü bir 'yağ pazarı' olarak> adlandıran Tunçer'e göre 'dengeli beslenme', "kalıcı zayıflama
sağlayan diyet", 'bilimsel diyet', 'sağlıklı diyet' gibi "inciler", bu 'yağ
pazarının' uydurduğu palavralar. "Diyetlerin hepsi zararlı, yüzde 99'u
başarısız, hatta başarısız olmaya mahkum" diyor Dr. Tunçer.

'diyetçi, dayatmacı zihniyet' olarak adlandırıyor şişman insanları kobay olarak
kullanan, hiçbir diyetin işe yaramadığını bile bile insanlara sayfalarca diyet reçeteleri öneren, zayıflama ilaçları veren bu 'yağ pazarı'mensuplarını.

Bu nedenle de yeni çıkan kitabında "zayıflama Diyetleri Çöpe" diyor Dr. Tunçer. Çünkü enerji kısıtlamasıyla kilo verilemiyor, kilo verebilmek için aç değil tok olunması gerekiyor, vücuda aç kalmayı birtakım diyetlerle dayatmak ise zayıflamaya değil, aksine şişmanlamaya yol açıyor.

Hatta Dr. Tunçer, şişmanlamak isteyenlere diyet yapmalarını öneriyor. Çünkü, söylediklerine göre en geç 5 yıl içinde fazlasıyla kilo alacakları garanti.
Şişman insanlara tembel, pis boğaz veya iradesiz gibi sıfatların yakıştırılmasına çok karşı olan Tunçer, "Bu insanlar sadece diyet tuzağına düşürülmüş kişiler" diyor.

'Kisiye özel diyet' lafına ise çok sinirleniyor. Çünkü bu diyetler kendi deyimiyle 'kişiye özel' değil, 'diyetçiye özel' oluyor.

Diyetin bilimseli olmaz

Dr. Ozan Tunçer'e göre insanları şişmanlatan hamburger türü yiyecekler değil, diyetler. Yani tıp dünyasının niyeti şişmanlık sorununu çözmek değil, aksine yaygınlaştırmak, hatta sorun yaratmak.

Tunçer, "Yağ pazarı" olarak adlandırdığını diyet endüstrisinin insanlarda yapmak islediği birinci şey kilo korkusunu yerleştirmek. Yani 'Eyvah kilo alıyorum' korkusuna kapıldığınız an, kilo almaya başlarsınız. ınsanlarda bu korkuyu yerleştirmek için durmadan estetik, sağlık hatta ahlaki kriterler kullanılıyor.

Şişman insan, diyet tuzağına düşürülmüş insandır. Sadece vücudun ihtiyacını bilmeden yemek yiyen, zayıflama diyetleri, zayıflama ilaçları, light ürünler, mezoterapi-bioenerji, hipnoz gibi vücudun doğal mekanizmasını bozan yöntemlerin tuzağına düşen insanlar şişmanlar.
Vücudun doğal kontrol mekanizmaları olduğu ve ağırlık, kilo dengeleme yeteneğine sahip olduğumuzu unutturuyorlar insanlara. O yeteneği ellerinden kaybediyorlar insanlar diyet yaparak" diyor.

Peki, nasıl zayıflayacağız? diyet yapmadan, boğazımızı kısıtlamadan nasıl kilo verilebilir?

"yemek yemeyi öğrenerek. Yani açken yiyip, doyunca durmalısınız.

Vücudun acıkma, doyma ve tokluk sinyallerini dikkate alırsanız, vücut fazla kiloları, ihtiyacı olmadığı için kendiliğinden atıyor.

Vücut kalori hesabını doğal bir şekilde kendi yapıyor. Bu hesabı siz dışarıdan diyetlerle yaparsanız, bu doğal mckanizmayı bozuyorsunuz. Bu mekanizma bozulunca da şişmanlarsınız, işte bu yüzden diyet yapanlar şişmanlıyor. Çünkü vücudun sinyalleri yok ediliyor.

ınsanlar acıkma, doyma ve tokluk hissini unutuyorlar. Dolayısıyla acıkmadan yiyerek şişmanlıyorlar" diyor Dr. Tunçer.

Peki acıkma, doyma ve tokluk hissi nasıl tekrar öğrenilebilir?

"zayıflama Diyetleri Çöpe" adlı kitabında acıkma ve doyma alıştırmalarından da söz eden Tunçer, acıkma hissinin 3 günde, doyma hissinin ise en geç 15 gün içinde öğrenilebileccğini söylüyor.

Yani fazla kilolardan kurtulmak için, "midenin sesini" dinlemek şart. Tunçer, "Bu işin çözümü, beynin 'palavralardan' ve şişmanlama korkusundan mutlaka arındırılması, acıkma, doyma ve tokluk hissinin ise farkına varılması.

Bu sinyalleri dikkate alan kilo sorununu çözcr. Ama bu çözüm gıda ve diyet endüstrisinin hoşuna gitmiyor. Çünkü sadece Amerika'da l milyar dolarlık kazançları ortadan kalkmış olur. Amaçları kilo sorunlarını çözmek değil.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bile 'tokken yiyin' diyor kitabında. Hemen hemen bütün diyetçiler tokken yemeyi öneriyorlar. Eğer tokken yemek yemeye başlarsamz, acıktığınızı nasıl anlayacaksınız? Eğer tokken yerseniz, enerji depolanır. Acıkma sinyallerini de yok etmiş olursunuz" diyor.
Diyetin iyisi, kötüsü, hatta bilimseli olmadığından söz ediyor Tunçer. Çünkü enerji kısıtlamasıyla vücuda zayıflama "dayatılıyorsa" hepsi kötüdür. "Bugün sağlıklı, dengeli, bilinçli, bilimsel adlarıyla pazarlanan diyetler, insanların ruh ve beden sağlığına uçuk diyetlerden çok daha zararlı.
Uçuk diyeti insan bir kere yapıyor ve yapamadığı zaman bırakıyor.Oysa 'bilimsel' diye pazarlananlarda bunun sağlıklı olduğuna inanıyor, işte bu çok daha kötü. Diyetlerin hiçbiri bilimsel değil.
Gazetelerde size bir diyet reçetesi veren bir profesör de olsa, bu reçeteler bilimsel olamaz. Herkes bilimsel bir araştırma çıkarıyor verdikleri diyetle ilgili ve bu araştırmaların hiçbiri birbirine uymuyor. Araştırma bulmaya kalktığınızda örneğin domatesin zayıflattığını da şişmanlattığını da ispatladığını iddia eden her türlü araştırmayı internette bulursunuz.
Herkes kendi ihtiyacına göre araştırmayı buluyor ve insanlara sunuyor" diyor Tunçer.
diyet yapan şişmanlar

"Dünyada zayıflama diyetine başlayan her 20 kişiden 19'u bir süre sonra mutlaka şişmanlayacak. ıstatistikler ve gözlemler böyle söylüyor.
Farklı bir diyete başladığınızda bir şey değişmiyor. Mantık aynı. Sadece ambalaj değişiyor.

Diyetlerin yüzde 99'u şişmanlatıyor. Diyetler kalıcı zayıflama sağlamıyor. Sağladığını iddia eden varsa çıksın konuşsun. Bir diyetin beş yıl sonra da aynı kiloların korunmasını sağladığı ispat edilmiş tek bir çalışma bile yok" diyen Dr. Tunçer'c göre kalıcı bir kiloya sahip olmak için vücudun bir şekilde uyuyan, daha doğrusu diyetlerle uyutulan doğal mekanizmasını uyandırarak, vücudun beslenmeyle ilgili ayarını tekrar kurmak şart.

Bu da acıkma, doyma ve tokluk hissini tekrar tanımakla,öğrenmekle oluyor. Aslında buna, doğru zamanda, doğru dozda, yani sadece acıkınca, vücudun ihtiyacı kadar yemek yemek de diyebiliriz.
Uzmanlar doğru yemek yemenin öğrenilebileceğini ve sadece bu şekilde zayıflamanın sağlıklı, en önemlisi de kalıcı olduğunu söylüyorlar.

ınsanlara diyet yapmalarını öneren herkese "diyetçi" diyen Dr. Tunçer, "Her besin, vücudun ağırlık dengeleme yeteneği kullanılarak tüketilse, organizma tarafından ihtiyaç kadar alınır" diyor.

Organizma alınan enerjiyi hesaplamayı, dengeyi korumayı ve fazla enerjiyi atmayı çok iyi biliyor.Ama siz bunu bilinçle, kendi kafanızla hesaplamaya dengelemeye kalktığınızda her şey çuvallıyor, denge bozuluyor.

Diyete başladığınız an,ya da diyet fikri kafanızda doğduğu andan itibaren, vücuttaki kıtlık sinyalini çaldırıyorsunuz ve vücut kendi doğal mekanizmalarını kullanmak yerine tam aksine kıtlık savunma mekanizmalarını kullanmaya başlıyor,çünkü kıtlığa girildiğini zannediyor. Her şeyi depoluyor.

Dolayısıyla beslenme davranış bozuklukları ilk andan itibaren başlıyor. diyet yapacağım diyen bir insanın, diyete başlamadan önce fazla yemeye başlaması bir rastlantı değil. Bu, biyolojik mekanizmaların, organizmanın yaşamda kalma içgüdüsünün kullanmasının bir ifadesi.

Vücudun sesini dinle

Dr. Ozan Tunçer kitabında pek çok önerilere, vücudun sesini dinleyerek zayıflama yollarına, "Diyetsiz Kalıcı zayıflama Programı"na, diyetlerin maddi manevi zararlarına, insanları nasıl şişmanlattıklarına uzun uzun yer veriyor.

Özellikle de kilo alma korkusuna kapılmamanın çok önemli olduğunu vurguluyor. Çünkü günümüzde insanların tamamına yakınında şişmanlama kilo korkusuyla başlıyor.
Tunçer, "Bu kişilerde ya birebir kilo korkusu oluyor,ya da alicisinin kilo korkusu oluyor. Diyete başlayan anne-baba, çocuklarını şişmanlatıyor. Böyle vakaları maalesef çok gördük. anne birsene önce diyete başlamış, çocuğun şişmanlaması bir sene önce başlamış.

Bir yıl içinde obez hale gelmiş çok çocuk var. anne çocuğa baskı yapmadığını söylüyor, ancak çocuğa baskı yapması için ona 'yeme' demeyi gerekmiyor. 3-4 yaşındaki çocuk etrafta olup bitenleri anlıyor, zayıf olması gerektiğini hissediyor. Az yemesi gerektiği fikri bir yerlere yerleşiyor.

Yememeye çalıştıkça da çocukların, kontrolü kaybetmeleri çok daha kolay. Propaganda öyle kötü bir hale geldi ki zayıf insanları da rahat bırakmıyor.

9 yaşın altındaki Kanadalı çocuklann %45'i en az l kez zayıflama diyeti yapmışlar. 18 yaşın altındakilerin ise %80'i diyet yapmış. Hala Kanadalılar, Amerikalılar neden şişmanladıklarını düşünüyorlar. ışte nedeni ortada. 6-7 yaşındaki çücuklara diyet yaptırılırsa, bütün sistemleri altüst edilir ve ömür boyu kilo sorunu yaşamaya mahkum olurlar" diyor.

Sağlıklı beslenmenin uzman kontrolünde olmasını da çok saçma buluyor Tunçer: "ınsanlar beslenmelerini doktor kontrolünde yönlendiremez.

Hastalık varsa doktor kontrolüne ihtiyaç vardır, Eğer, siz bir kaşığı ağzınıza götürmek için bile doktora, diyetisyene, uzmana ihtiyaç duyar hale getirildiyseniz o yaşam yaşam olmaktan çıkar.

Siz beslenmeyi denetim altına aldığınız sürece, acıkma, doyma, tokluk sinyallerini kullanmıyorsunuz. Organizma da bu denetimi kırmanın yollarını buluyor. O zaman her denetim girişimi kontrol kaybına, her kontrol kaybı da denetimin artırılmasına yol açıyor, insanlar yokuşa çıkıyor. Kilolar artıyor, ruhsal yapınız çöküyor, 3-5 yıl içinde kilolar fazlasıyla geri geliyor. yemek yerken doktor kontrolüne ihtiyaç yok" diyor.

Doyma nasıl öğrenilir?

" Başta kilo korkusundan arının.

" Başlangıçta neler yiyeceğinizi ve miktarlarını tespit edin.

" Mutlaka sevdiğiniz yemeklerden oluşan bir mönüyü kafanızda
planlayın.

" Bu yemekten ne kadar zaman sonra tekrar yemeğe ulaşabileceğinizi
düşünün ki organizma, o zaman aralığındaki enerji ihtiyacını
hesaplayıp sizi durdurabilsin.

" Bütün bunları düşündükten sonra keyifle yemeğe başlayabilirsiniz.

" Bir yemekten diğerine geçerken de bir şeylerin sizi durdurduğunu fark edeceksiniz. Vücut sinyalleri bozulmamış insanlar bir yemekten diğerine geçerken çok sevdikleri bir yemek bile olsa duruyorlar.
Örneğin bir antre ve bir de ana yemek varsa, antre ne kadar hoşunuza giderse gitsin, arkadan gelecek olan ana yemeği düşünerek elinizde olmadan yemeyi durduruyorsunuz; vücut sizi durduruyor. "Eğer antreyi abartırsam ana yemeği yiyemem" diyorsunuz. ışte bu bilinçle yemek yenirse kilo alınmaz.

" Kafanızda "Doydum mu?" sorusu oluştuğunda birazcık daha yemeğe devam edin. O zaman da vücut, doymanın ötesine geçildiğinde rahatsızlık uyarısı verir. Sizi bir şey rahatsız ettiğinde doydunuz demektir.

a" (Doyma alıştırması yaparken)Asla tokken yemeyin. Acıkmadan başladığınız bir yemekte, doymayı öğrenemezsiniz.

" Doyma hissi en geç 15 gün içinde tam anlamıyla öğrenilir.

Diyetsiz, kalıcı zayıflama programı

" Vücudun bozulmuş olan doğal kalori ayar mekanizması uyandırılmaya ve yeniden işler hale getirilmeye çalışılıyor.

" Hastalara kesinlikle bir beslenme programı veya bir reçete verilmiyor.

" Hasta ilk 1-2 hafta içinde, sevdiği, ancak istediği zaman durabileceği gıdaları tüketiyor. Eğer çikolata yerken kendini tutamıyor ve abartıyorsa, çikolatayı birinci haftalarda yemesi önerilmiyor.

" Vücut kendi mekanizmalarını çalıştırarak, kişinin hiçbir eksiklik, yoksunluk hissetmeden zayıflamasını sağlıyor.

" 1-2 hafta içinde kişinin, acıkma, doyma ve tokluk hislerini tanıması sağlanıyor. Vücudun ayar mekanizması düzeldiği için kişi abartma gereği duymadan, dolayısıyla kilo almadan sevdiği her şeyi yiyebiliyor. Çünkü ne zaman duracağını öğrenmiş oluyor.

" Zamanla vücut "stokladığı" fazla kiloları, fazla enerjiyi,ihtiyacı olmadığı için atmaya başlıyor ve kilo veriliyor.

" Hem fiziksel, hem psikolojik anlamda rahatlama oluyor.

" Diyetsiz zayıflama sağlıklı ve kalıcı oluyor.

zayıflama diyetlerinin zararları

" Vücudun ihtiyaçları karşılanmadan kilo verdirmeye çalışılıyor.

" Kurallarla yemek yemek öğretildiği için, acıkma ve doyma gibi sinyaller zamanla yok oluyor. Kişi acıkmasa da yemek yiyor.

" ıhtiyaçlarının karşılanmadığını fark eden beden, o andan itibaren "kıtlık sendromuna" girip, gerekli kaloriyi alamadığı için gelen enerjiyi stokluyor. Vücutta yağ stoklanması başlıyor.

" Diyetin ilk günlerinden itibaren kişilerin besin arayışı artıyor, aklında kurabiyeler, pastalar dolaşmaya başlıyor.

" diyet yapan kişi, sürekli gergin oluyor, iç dünyasında çok ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor, kendini suçluyor.

" Kilo veremeyen kişi iradesiz olduğunu düşünüyor. Oysa zayıflamanın iradeyle bir ilgisi yok.

" Kilo sorununu saplantı haline getiren, kendini sürekli kısıtlayan bir kişinin bu tutumu hayatın diğer alanlarına da sıçrıyor. Her alanda kendini kısıtlıyor.

" Uygulaması zor olan zayıflama diyetleri, kişilerde utanç ve özgüven eksikliği yaratıyor.
 
Son düzenleme:
tesekkürler canim benim uyardigim icin.. ayrica hareketlerde cok güzel iki dakka yaptim hemen gerildi kaslarim.. cok cok cok sagol canim benim bir de su tabloyu nasil yapcaz onu konusalim olur mu??

canım benim tartılmam ayda bir olacak ocak 9da vücut ölçümüm yapıldı şubat 9 da yapılacak tekrar. spora devam ediyorum bir taraftan da eşya topluyorum diyet miyet unuttum gitti sen nasıl düşünüyorsun kilo bildirimini nasıl yapalım kızlar ne düşünüyor
 

bilmiyorum canim kizlara sordum bakalim geldikce cevap yazarlar.. ben o zaman birazdan 2haftada bir olacak sekilde yapayim, ilk sütuna ocaktan kalan kiloyu yazayim, durumu degismis olanlar bildirir zaten.. seninkini o zaman ayin dokuzundan dokuzuna yazariz.. sorun degil, sen bilyiorsun zaten nezamandan ne zaman bildirceni..
 

tamam canım kilo bildirimimi gönderirim sana. buraya da kimseler uğramaz oldu zaten. terkedilmiş topik olduk :2:
 
tamam canım kilo bildirimimi gönderirim sana. buraya da kimseler uğramaz oldu zaten. terkedilmiş topik olduk :2:

canimiz sagolsun tatlim.. ikimiz yeteriz biribirimize :13::13::13::13::13: belki de isleri vardir kizlarin yaa.. gelirler gelirler sorun degil.. eveettt ben bugün yedilerimi yazayim yaa.. yoksa ucundan tutamicam artik aciktikca yiyorum, bu da iki ana bir ara ögüne denk geliyor asagi yukari..


sabah : 1 bardak yesil cay + 2 dilim ekmek + 1 sosis + yesillik

ögle : 1 avuc ekmek cipsi

aksam : el kadar yufka + 1 dilim light kasar + iki yesil zeytin + 1 bardak sekersiz kola

1 saat yürüyüs + 1 bardak yesil cay, 1 bardak papatya cayi + 1 litre su.... su ana kadar böyle, bu saatten sonra da cok acikirsam süt icerim artik ve 1,5 litrelik su sisesini bitirmeye calisirim..
 

birbirimize yeteriz tabi ki canım.listeni eleştireyim kahvaltıda ne kadar az yemişsin.öğlende öyle. bence sabah ve öğlen öğünlerini daha kuvvetli ye, akşama daha az acıkırsın.sporu kesme akşamları iştahı kesiyor spor
 
Son düzenleme:

canim benim arada agzima bir seyler skuyorum o da o azligi karsilar muhtemelen tabi abartmamak kosuluyla... yürüyüsü de böyle cok spor havasinda degil de daha cok gezme gibi yapiyorum.. mesela carsida geziyorum, teee carsinin sonuna kadar gidiyorum, dönüs yolunda eve daha hizli geliyorum. öyle yani.. calistigim icin yürüyüsü is cikisi yapipi eve geliyorum.. hic yoktan iyidir kuzum, napiim havalar asiri soguk, - 15 derece felan.. sen yarin bildirim yapcan he???
 

merhaba canım. geçen hafta ev taşıdım salona da gidemedim malesef tartılmam da yapılmadı. bugün yapılır inşallah sen neler yaptın
 
merhaba canım. geçen hafta ev taşıdım salona da gidemedim malesef tartılmam da yapılmadı. bugün yapılır inşallah sen neler yaptın

nasil olsun canim ya, ben yerim de sayiyorum kolay gelsin sana ya ev tasimak cok zor gercekten iyi bilirim.. hadi bakalim sabirsizlikla bekliyorum sonucunu.. ben sana bir sey sorcaktim.. sabahlari limonlu su iciyor musun??
 
nasil olsun canim ya, ben yerim de sayiyorum kolay gelsin sana ya ev tasimak cok zor gercekten iyi bilirim.. hadi bakalim sabirsizlikla bekliyorum sonucunu.. ben sana bir sey sorcaktim.. sabahlari limonlu su iciyor musun??

yok canım içmiyorum. diyet listemde var ballı sirkeli limonlu su ama ben tembellik edip içmiyorum. birkaç sene önce sirkeli ballı suyla acayip kilo vermiştim tavsiye ederim yani. sen içiyo musun
 
yok canım içmiyorum. diyet listemde var ballı sirkeli limonlu su ama ben tembellik edip içmiyorum. birkaç sene önce sirkeli ballı suyla acayip kilo vermiştim tavsiye ederim yani. sen içiyo musun

valla tembellik yaptim ben de aynen su aralar icmiyorum ama simdi kalkip hemen yapiyorum bi tane kendime.. nasil yapcam bal sirke limon karistircam mi hepsini bi??? :44: tadi nasil olur acaba ama ben de bal yok, neyse limon sirke ile yaparim idare ederiz simdilik..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…