Hamilelik Öncesi ve Sonrası Diyet Günlüklerimiz

ben bi su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı sirke birkaç damla limon koyuyordum canım öyle dene istersen. limonla sirke çok yakar mideni dikkat et

ben bi su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı sirke birkaç damla limon koyuyordum canım öyle dene istersen. limonla sirke çok yakar mideni dikkat et

hmmm anladim canim cok cok sagol uyardigin icin, zaten hassas benim midem.. yarim limonu iciyorum ben gerci yarim saat sonra yemek yiyorum bilmiyorum iyi mi kötü mü :44: birazdan da bildirim yaparim

ölçümlerim yapıldı malesef
bir ayda 1.5 kilo vermişim ve toplamda 19 cm incelmişim beni ev taşıma bu hale getirdi

ölçümlerim yapıldı malesef
bir ayda 1.5 kilo vermişim ve toplamda 19 cm incelmişim beni ev taşıma bu hale getirdi

neden kafa salliyorsun fistigim yaa??? 19 cm incelmissin masallah yani öyle deme.. keske ben senin yarin kadar olsaydim yavas verdigin kiloyu geri almiyorsun ama bu cok güzel bir sey..

neden kafa salliyorsun fistigim yaa??? 19 cm incelmissin masallah yani öyle deme.. keske ben senin yarin kadar olsaydim yavas verdigin kiloyu geri almiyorsun ama bu cok güzel bir sey..

2 kilodan çok vermiştim canım sonra ev taşıma diye dikkat edemedim ya daha çok incelmeliydim neyse bu ay daha dikkat edeceğim inşallah daha çok veririm

Sivilce ilacı Yıldıray'ı ne hale soktu!

Hamile kaldığını öğrenmeden önce sivilcelerini gidermek için ilaç kullanan Türkan Y'nin 3 aylık bebeği Yıldıray, ilacın yan etkileri nedeniyle doğduğu günden beri pek çok anomaliyle mücadele ediyor

Tuba Karahan'ın haberi

Minicik vücuduyla hayata tutunmaya çalışan henüz 3 aylık Yıldıray bebek, annesinin hamile olduğunu bilmeden kullandığı ilaçlar nedeniyle pek çok anomaliyle mücadele ediyor. Doğduğu günden beri yoğun bakımdan çıkamayan Yıldıray bebek, 3 aydır yaşam savaşı veriyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, önce yenidoğan yoğun bakımında kalan, ardından bebekler için oluşturulan yoğun bakım ünitesine alınan Yıldıray bebek, annesinin hamile kaldığını öğrenmeden önce sentetik A vitamini içeren sivilce ilacını kullanması nedeniyle pek çok anomaliyle dünyaya geldi.

Yıldıray bebeğin annesi Türkan Y, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzündeki sivilcelerin tedavisi amacıyla cildiye uzmanının kendisine sivilce ilacı verdiğini söyledi.

Hamile kaldığını bilmeden bu ilaçtan kısa bir süre kullandığını anlatan Türkan Y, gebe kaldığını öğrendiğinde ise ilacı hemen bıraktığını belirterek, ''Ama artık çok geç olmuş. 5 aylık hamileyken bebeğin beyninde su toplanması olduğu fark edildi. Alınamayacağı bir dönemde olduğu için de doğduktan sonra müdahale edileceği söylendi'' dedi.

Türkan Y, Yıldıray adını koydukları bebeğinin doğduğu günden beri yoğun bakımda olduğunu, anomaliyle yaşam savaşı verdiğini anlattı.

Yaşama tutunmaya çalışıyor

Çocuk Yoğun Bakım Kıdemli Doktoru Habip Almiş de, Yıldıray bebeğin annesi Türkan Y'nin gebe kalmadan önce kullandığı sivilce ilacının yan etkileri nedeniyle bebeğin pek çok anomaliyle dünyaya geldiğini söyledi.

Sentetik A vitaminini yoğun bir şekilde barındıran ilacın prospektüsünde de yan etkilerinin anlatıldığını ifade eden Almiş, bebeğin bu yan etkiler dolayısıyla çok ağır bulgularla hayat mücadelesi verdiğini kaydetti.

Kulağında ve göz kapağında anomaliler olan Yıldıray bebeğin, beyninde de su toplandığını dile getiren Almiş, 3 aylık bebeğin akciğerlerinin işlevlerini tam anlamıyla yerine getiremediği için cihaza bağlı olarak yaşama tutunmaya çalıştığını ve damağındaki yarık dolayısıyla hortum aracılığıyla beslendiğini anlattı.

Anne adayları dikkatli olmalı

Anne adaylarının sadece gebelikte değil, gebelik planlandığı dönemden itibaren yaşamlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Almiş, ''Annelerin gebelik planladıkları andan itibaren artık kullanacakları her ilacı mutlaka doktora danışarak kullanmaları gerekir. Gebe kaldıktan sonra da mümkün olduğu kadar hiçbir ilaç kullanmamalarını öneriyoruz. Zararsız gibi görünen ilaçların ileride telafisi olmayan anomalilere, geri dönüşümsüz bozukluklara yol açabileceği unutulmamalı'' diye konuştu.

kaynak :Sivilce ilacı Yıldıray'ı ne hale soktu! Sağlık Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

AA

ayy haberi okuyunca vallahi yüregim hopladi, cünkü benzer bi ilac ben de kullandim. muhtemelen de ayni ilacti.. ama ben ilaci birakali 2sene oldu yani.. ay allahim ne zor bir sey yaa...

benimde tuylerim diken diken oldu canım ya Allah sağlıklı sıhhatli evlatlar versin diye dua ediyoruz ama kendimize vucüdumuza aldıklarımıza beslenmemize çok çok dikkat etmemiz gerekiyor Rabbim acil şifalar versin bu bebeciğe

evet canim ya allah yardimcisi olsun.. cok üzüldüm gün boyu cikmadi aklimdan..

sen nasilsin?? sporun nasil gidiyor?? ben diyet yapiyorum modundan ciktim biliyor musun, ok azalttim ve acikmadikca yemiyorum ama her seyden yiyorum ve iyi hissediyorum.. bakalim ay sonunda ne olacak ve sogan kürüne basladim, insallah iyi gelir

ben spora gidiyorum canım ama eski motivasyonum yok malesef yediklerime pek dikkat etmiyorum kıştan mı nedir ekmeği çok yiyorum. kendime bi dur diyemiyorum. geçen akşam spora aç gittim biraz motive etsin beni diye. orda da kan şekerim düştü bir çarpıntı tuttu :44: soğan kürünü ne için yapıyorsun canım zayıflamak için mi :44:

yok canim rahme iyi geliyormus ya sogan kürü onun icin yapiyorum.. kilom yerinde duruyor simdilik cok sükür almiyorum yani bu da iyidir canim ekmeksiz yemek olmuyor ama snairim bizim yemek kültürümüzden geliyor :44:

yok canim rahme iyi geliyormus ya sogan kürü onun icin yapiyorum.. kilom yerinde duruyor simdilik cok sükür almiyorum yani bu da iyidir canim ekmeksiz yemek olmuyor ama snairim bizim yemek kültürümüzden geliyor :44:

ekmeği kesmek lazım da nasıl soğan kürünü duymuştum da nasıl yapılır ne için yapılır bu konuda biraz cahilim canım hoş gör :44:

ekmeği kesmek lazım da nasıl soğan kürünü duymuştum da nasıl yapılır ne için yapılır bu konuda biraz cahilim canım hoş gör :44:

tatlim sabah aksam yemekten yaklasik yarim saat önce ictim ben, 1 sogani 4e bölüp 1,5 su bardagi su koyup kaynattim, icecek kadar soguyunca ictim. cok sogumayacak ama. her defasinda taze hazirlanacak, ocaga koyduktan sonra kaynamaya baslayinca 5 dk orta ateste kaynatilmali ve sonra süzülüp icilmeli.. ben böyle okudum forumda.. biliyorsun zayiflamak icin degil rahim icin yaptim ben.. zayiflamak icin farkli bi tarif var mi bilmiyorum.

regen napon ttalım nasılsınn diyet nasıl gidooo ben yarın başlıcam bugünn markete gititim kendime göre yiyecek iççek aldımm başlomm sen napon bebişlimm

regen napon ttalım nasılsınn diyet nasıl gidooo ben yarın başlıcam bugünn markete gititim kendime göre yiyecek iççek aldımm başlomm sen napon bebişlimm

diyet mi?? o neki??? valla tatlim diyeti bi hafta yapiyorum bi hafta yapamiyorum, esimin is saatlerinden dolayi ama iyiyim simdilik, tartilmiyorum henüz esimin dogumgününe iki kilo vermis olsam süper olur yaa.. gecen haftam cöpe gitti zaten.. kaldi 3 hafta.. eger kendimi tutarsam 3haftada 3kilo bile veririm o zaman da kilo yükünü sirtimdan atmis olurum.. ama hepsi su an icin plan, gerceklesir mi, iste ona söz veremem madem basliyorsun yarin birlikte devam edelim kaldigimiz yerden, bak merys de takip de, güzel olur yani..

tammdır o zman tatlımm sende dikkat et yarın başlıyalım ebnimde eşimin işe gidiş gelş satlerinden dolyı değişiyo ama yokk yapmm lazım yoksa doktor topa tutck benii...başlıyalım yarın valla...bırkmıylımm..bırkanada kızalım azcık morel verelimm.sende benim gbisin 1 hafta var 1 hafta yokk

evet tatlim, bu hafta benim uygun oldugum hafta valla cok iyi olur.. havalar biraz daha iyi olursa yürüyüs de yaparim su an halen yürüyüs yapilcak hava yok, kulakliklarim da bozuldu zaten müzik dinleyemiyorum yürürken evde spor aleti var ama nedense hic dikkatimi cekmiyor ben söyle yapiyorum seydacim, kahvaltiyi cok iyi yapiyorum, iki dilim cavdar ekmeginin yanina ne bulursam dolduruyorum yesillik domates biber bazen mantar yumurta peynir... zeytini az yiyorum malum cok yagli, ama peyniri felan öyle light mi degil mi diye irdelemiyorum, hangisin tadi hosuma giderse yiyorum.. cok sIktIgIm zaman kabizlik sorunum artiyor asagi bir de yazi paylastim da acikinca yemek diye, ona dikkat et istersen tatlim gercekten bana günde iki anaiki de ara ögün yetiyor.. söyleki; kahvalti, is yerinde kusluk vakti, evde aksam yemegi ve yatmadan.. böyle yapiyorum ve kilom su an iyi, tartilmadim ama hissediyorum.. kilo vermek icin de miktarlari biraz azaltmak ve hareketi artirmak lazim, bilmiyorum belki de vermisimdir kilo, görcez :26:

senin acikma durumun nedir gün icinde nasil bi düzenin var??

valla tatlım senn kilon ztn ideal kendini ii histmek için vermek istonn ben kilo aldım bu ara yaaa..başlıcam valla yarın...ben abur cuburu çok yiyomm hiç yemesem valla yemm..ama bi saldırıyomki desen 10 gündür bişe yemiyoo..ztn spor yapma ihtimalim hiç yokk..mery verdi hareketleir yapodum onu yapmaya başlarım gene nasıl 1 haftda vermiştim 2.2 yi yine veriim alim allh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…