Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cnm doktor banada folbiol verdi ama ben tam kullaniyorum tarim kullan demedi vallaha bende cok unutuyordum 1 kere kimyasal gecirince aklim.basina geldi hep kullandim bu ay cnm

Ya bende tam mı kullansam. Hamileyken çünkü yarım demişti. Neden acaba Öyle kulladırdı bana Hatta şimdi gidip içeyim ya

Kızlar bu ay adetim 2 gün oldu hiç yaşadınız mı böyle birşey

Ya bende tam mı kullansam. Hamileyken çünkü yarım demişti. Neden acaba Öyle kulladırdı bana Hatta şimdi gidip içeyim ya
Folbiol ün mg ı çok çok yüksek normalde günlük alınması gereken doz 400 mg, fazla folik asit kullanımının bebeklerde otizme sebep olduğuna dair araştırmalar var. Dozu 400 mg ı aşmayacak folik asitler kullanmanızı tavsiye ederim

Teşekkür ederim Ozaman fazla kullanmamam açısından vermiş. yarım kullanmaya devam:)

Teşekkür ederim Ozaman fazla kullanmamam açısından vermiş. yarım kullanmaya devam:)
Aynen canım yarım kullanmaya devam et elindeki bitince de uygun mg ı olan bi folik asite geçersin folbiol yeni nesil bir folik asit olmadığı için pek tavsiye edilmiyor

Aynen canım yarım kullanmaya devam et elindeki bitince de uygun mg ı olan bi folik asite geçersin folbiol yeni nesil bir folik asit olmadığı için pek tavsiye edilmiyor

Normalde doktor vitamin verdi içinde folik asit olan bu daha iyi olur demişti ama oda bitti. Elimde o olunca şimdi onu içiyorum

Cnm benim ki 5 mg gebelik hazirlik icin almistim bu da mi yüksek doktor verdi

Canım şöyle söylim günlük almamız gereken doz 400 MCG (MİKROGRAM) yani 0,4 MG a (MİLİGRAM) eşdeğer. Folbiol ise 5 MG yani 5000 MCG yapıyor yani 12,5 katı günlük alınması gereken dozun
O zamam fazla aldigimdan belki mide bulantisi yapiyor cnm cok saol o zaman bende onu yarim alaym

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…