Hamilelik Şoku

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
İyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.

Doktora gidip bebeğin sağlıklı olup olmadığı hakkında bilgi alın, hamileliğinizi netleştirin. Ayrıca eşiniz bebeği istemeyebilir ama yaparken de ona göre hareket edecekti o zaman. Sizde eşiniz istemiyor diye bebeğinizi aldırmak zorunda değilsiniz. Bebeğin alınması taraftarı değilim ama eğer siz annesi olarak bebeği istemezseniz o bebek bu dünyada rahat edemez, iyi karar verin ona göre hareket edin.

ilk çocuk zor oldu diye hiç hamile kalamayacaksınız anlamına gelmiyor , çocuk düşünmeyen her zaman tedbirli olmak zorunda .

yaşınız 60 gibi konuşmuşsunuz, sanki doktor muayene etmiş tahlil yapmış ve sağlık sorunları olabilir demiş gibi davranıyorsunuz 44 yaşında doğum yapan binlerce kadın var . Doktorla görüşmeden daha kalp atışını duymadan sağlık sorunu olur düşüncesiyle ,(sırf babası sevinç gösterisi yapmadı diye)zaten babasıda istemiyor diye kürtaj olunmaz , biz ölünce tek kalmasın ilk çocuk,ona oyun arkadaşı olsun diye de doğurulmaz.

Allahın mucızesı bence .Inaanlar o bebege javuşmak ıcın neler yapıyor .Tabıkı dız bılırsınız .Ben hiç bır zaman bır bebegın huzursuzluk yada maddı sıkıntı getırecegını dusunmuorum .Oncelkle doktora gıdıp bır kontrol ettırın

Keşke korunsaymışsınız.
Şu aşamada yapmanız gereken bebeğiniz sağlıklı mı değil mi onu öğrenmek. Ve sağlıklıysa doktorunuz folik asite başlatacaktır.
Ben olsam şu aşamada eşimin ne düşündüğü ile ilgilenmezdim. Tek odaklanmanız gereken bebekleriniz.

Menopoza girene kadar korunsaydınız keske.
Olmuyo nede olsa diye bişey yok tek bir sperme bakıyo bu iş. İşinizi şansa bırakmayıp korunacaktınız kusura bakmayın.
Cok zor şartlarda anne olmuşsunuz gebeliği sonlandırmayı düşünmenize şaşırdım doğrusu.
Korkmayın öncesinde vitamin kullanmayıp hamile kalan cok insan var yasınız geregi bebekte kesin sıkıntı cıkacak denmez.

BEnce anlattiklariniz hepsi bahane gibi geldi eşinle aran bozuk bosanmayi düşünüyorsun ama hamile kalirsam diye düşünmeyip korunmuyorsun..yaşın da çok değil 40 yaşından sonra dogurun çok tanıdığım var..bebek doğana kadar 3 yaşına gelmiş olur büyüğü ilerde çok iyi arkadaş olurlar birbirlerine aldırmayın bebeğinizi yazık olur

Bahane olan bir şey yok. Evet ihmalkarlık ettim ve doğru korunmadım. Ama evde öyle bir huzursuzluk var ki şu an çok moralim bozuk. Eşim iyi geceler bile demeden gitti yattı. Bu arada bebeğim doğduğundan beri ayrı uyuyoruz. İşe gittiği için uykusunu alamıyormuş. En erken 12 de uyur oğlum ve gece boyu 8-9 kez kalkar.

Bu arada bebeğim doğduğundan beri ayrı uyuyoruz. İşe gittiği için uykusunu alamıyormuş. En erken 12 de uyur oğlum ve gece boyu 8-9 kez kalkar.
2 senedir yani... Çok anormal bir durum bu kusura bakmayın , resmen uyuyamıyorum bahanesiyle odasını ayırmış.
Hepimizin kocası işe gidiyor, biz anneysek onlar da baba ? onların uykuya ihtiyacı varda bizi yok mu ? Normalde eşiniz yatağını ayırmak yerine size dayanabildiğim kadar ben bakayım sen de uyumaya çalış dinlen , uykum gelirse sana haber ederim demeliydi bu süreç birlikte atlatılması gereken bir süreç ki 2 yaşını doldurmuş artık .

Ayri uyurken de hamile kalmaniz Hem kirginsiniz ama cinsellik olmali hem bosanma ihtimali var korunmuyorsunuz hem sizin yataginjza girmeyen uykusu kıymetli olan adamdan hamilesiniz.Ne diyim aile olmayi beceremeyenlerin cocuk sahibi olmasi bana doğru gelmiyor ama bi cana kiymakda korkunc nerden baksam cikmazdasiniz Allah feraha cikarsin hayirlisi olsun

Evet öyle bir eşşeğim işte.

Ekonomik özgürlüğünüz varsa dogurun paşalar gibi de evlatlarınıza bakın derim,Babası istemiyorsa tutsaydı kendisini bir zahmet bir de surat asıyormuş,, tek tırnağıma ve çocuklarımın saçının teline muhtaç ederim ben olsam,onun tribini cekmeyin.Guclu olun,kararlı durun tabii sizin ne istediğiniz çok önemli burada.Yasiniz da gayet yerinde aklı da başında gibi birisiniz sanıyorum öyle hissettim...Acaba eşinizin aldatma durumu var mı yorumlarda yatağını ayırdı falan görmüştüm,hepimiz çocuk büyütüyoruz destek olması normal arada bir salonda yatması da normal ama ne bilim tamamen ayrılmak ev arkadasi mi bu!

Aldattığını düşünmüyorum. Erkek kardeşi ve yakın arkadaşlarının birkaçı da böyle. Rahatlarına aşırı düşkünler ve baba çocukla sadece oynar bakımından anne sorumludur düşüncesindeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…