Hamilelik Şoku

Neden sağlık problemi olsun ki, ilk çocuğunuzda sağlık problemi mi vardı,onu 42 yaşında dogurdunuz . Ha 42, ha 44... Bizim iş yerinde bir abla vardi, ilk çocuğuna tedaviyle yıllar sonra hamile kalmış, ikinci için de yıllarca ugrasmis ama hamile Kalamamis. İlk çocuğu 17 yaşındayken kadın son bir kez daha tedavi olmuş ama tutmamis, O da kafam dağılsın diye o defter kapatıp bizim orada ise başlamış.
Sonuç olarak bizim iş yerinde bir senesi dolmadan sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğrendi, hatta menapoza girdim diye doktora gitmeye çekiniyordu,epey erteledi, iki aylık hamile olduğunu öğrendi:)
Onun da yaşı epey ileriydi ,üstelik sigara kullandi tüm hamileliği boyunca. ama bebişi maşallah sağlıkla dogdu

Benim arkadaşımda çocuk doğduğundan beri birlikte uyumuyoruz deyip hamile kalmıştı. Uyur-sevişir diyordum ona, tek değilmiş. Hamileliğin sonlandırılması veya devam etmesi konusunu eşinizle konuştunuz mu? Sadece haberi mi verdiniz? Eşlerin birlikte karar vermeleri lazım böyle durumlarda ama konuşmuyorsunuz galiba. Çocuk yalnız kalmasın diye yeni çocuk yapılmaz. Sonuçta bu bebeğe bakacak, büyütecek olan, masraflarını karşılayacak olan sizsiniz. Siz ne hissediyorsunuz, ne istiyorsunuz. Sadece eşinizin hislerini, var olan çocuğun yalnız kalmamasını yazmışsınız. Sizin içinizde büyüyecek, siz ne hissederseniz hissedecek, ilk duygusal bağını sizinle kuracak. En önemlisi sizin ne hissettiğiniz o yüzden. Ben ne istiyorum, yaoabilir miyim diye sormanız lazım en çok.

Ne desem bilemedim Allah kolaylık versin. Millet bebek olsun diye Senelerce uğraşıyor valla şaştım kaldım. İmtihan dünyası işte

Boşanmayı düşünecek kadar aranız bozuk ama cinsel hayatınızda sıkıntı yok.Bu da bana ilginç geldi.

Boşanmayı düşünecek kadar aranız bozuk ama cinsel hayatınızda sıkıntı yok.Bu da bana ilginç geldi.
Mutlaka boşanacağız demiyorum. Geçen yıla kadar önemli bir sorun olmadığını düşündüğüm evliliğimde boşanma aşamasına gelince güvenimi kaybettim. Rutin hayatımızı sürdürüyoruz ama içimde hep belki de bir gün boşanacağız duygusu var.

44 yaşındasınız bebeğiniz var ve belkilerle uğraşıyorsunuz. Güvensizliğinizi eşinizle konuşmadan ortak kararlar almadan yenemezsiniz ki.Sanırım iletişim problemi de var aranızda?Oturun herşeyi konuşun herkes taşın altına elini koysun artısı eksisiyle evliliği kurtarmak mı istiyorsunuz bitirmek mi? çocuğunuz için yapın bunu ve bir karara varın.Sankilerle gibilerle ömür geçmez ikinci bebek de geliyor durum ciddi.

Maddi skntin yoksa dogur bence.. kocandan bosanirsanda bosanirsin yani, sanki dunyanin sonu.. ayrica cocuklu tek bosanan kadin sen olmazsin… ama ha 42 ha 44 demis biri dogru demis..2. Gebelik vucut cok yipranmamistir.. 4-5 olsa
Oyle
Olabilirdi cunku..

Ayrica kocan niye surat asiyo sana? Sanki kendi basina yaptin korunsaymis madem.. tek sorumlu kisi kadin degildir bu konuda

Eşinizle olan durumunuza çok üzüldüm fakat Allah size böyle bir mucizeyi verdiyse bir hayrı var demektir. Sabredin umarım herşey güzel olur

Sanırım ilk çocuğunuzla beraber hormonlarınızda değişiklik oldu .Birkaç arkadaşımın başına geldi ..ben zaten hamile kalamıyorum/tüp bebek dışında gebeliğim olmuyor diye korunmayan arkadaşlarım ilk bebeleri iki yaşını doldurmadan ikinciye hamile kaldılar menopoza kadar korunmalıydın diyen arkadaşlarım olmuş ama menopoza gireli 1 yıl olmuşken 3.çocuğuna hamile kalmış bir kadınla tanışmıştım..hamile olduğunu anladığında gebeliğinde 4.ayı doldurmuş bile .Bebeğinin down olacağı anlaşılınca "ben herşeyine kabulüm " diyip gebeliği sonlandırmamış...arada parkta karşılaşıyoruz cıvıl cıvıl bir kadın ,çocuğu da öyle yani demem o ki herşey sizde bitiyor.Eşinizin çocuğunuzu büyütürken sorumluluk almayacağını deneyimlediniz .İkincide geceleri kalkıp bebeğe mama hazırlayan ,altını üstünü değiştiren birisine dönüşmeyeceği ortada..ve evet gebeliğiniz sağlıklı gelişse de kucağınıza aldığınız bebek "özel gereksinimli" bir bebek olabilir(bunu folk asit kullanmamanızdan ..hatta yaşınızdan bağımsız yazıyorum) çünkü hayatın içinde bunlar da var Eğer siz anneliği sevdiyseniz ve geniş bir aile olma hayali sizi mutlu ediyorsa sadece kendiniz için doğurabilirsiniz ..ama ben zaten bu çocuğu büyütürken bile zorlanıyorum,çok şükür ben anneliği tattım 2.çocuk istemiyorum tüm imkanlarımı /enerjimi kıcağımdaki bebeğime vermek istiyorum ,farklı gelişen bir çocuğun olması ihtimali bile beni soğutuyor diyorsanız eşinizle oturup konuşup en kısa zamanda gebeliğiniz ile ilgili almak istediğiniz kararı alın derim.

Benim küçük gece 15 yirmi kere kalktığı oluodu. Odasıni bir yaşında ayridim. Gece boyu mekik dokudum. Benim yatağıma alışmasını istemedim çünkü çok hazırdı buna. Ben onun odasında çok uyudum. Ama o uyuduğu an yatağıma eşimin yanına gittim. Bebek yuzunden yatak ayıran her çift sorun yaşıyor gibi. Esin anlayışsız gibi ama çözülmeyecek sorunlar yok sanki. Her şeyi baştan konuşun. Düzelmeye çalışın. Hayırlısı olsun.

Sürekli karşıma aldırılmak istenilen bebek konuları çıkıyor aklımı yitireceğim. Üstelik yıllarca bebek hasreti çekmiş insansınız sizin bunu hiç sormamaniz gerekirdi. İnsan evladına hiç kıyar mı kendi eliyle

Sorunlu bir evliliginiz varsa ve bir cocuk daha istemiyorsaniz neden korunmadiniz?

Eskiden herkes folik asit mi kullanıyordu? Ben de gebeliğin 6.haftasında anca başladım folik asite? Sağlıksız olduğunu nerden bildiniz bi de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…