Hamilelik Şoku

Ne desem bilmiyorum. Zamanma düşünceler değişiyor. Ben tek cocuk yeterli dedim. Simdi oğlum 7 yaşında kardesi olmasını isterdim. Kardeşi olan çocuklar daha farkli, velhasil kelam yaşım 37 olmuyordu 1 senedir korumama rağmen, sonra polip alindi vs ağustosta hamile kaldim ama olmadi kalbi durdu. Simdi burda herkes duygularıyla, yaşadıklarıyla cevap verecek o yüzden iyice düşünün ama korunmadan olan bebeği aldirmak cok mantıklı gelmiyor zira kürtaj korunma yöntemi değil . Ben de hep demek kaderde olsa olurdu diyorum, çoğu kişi korunarak hamile kalıyor burda ben korundum 6 sene olmadi

Bu kararın verilme evresinde başkalarının doğur yada aldır demesine fırsat vermek insanları da vebale sokmaktır.
Derdinizi paylaşmak neyse ama buradaki insanlar hayat şartlarınızı vs. bilmeden bir can üzerine geleceğini belirlemek adına yorum yapıyorlar ve bu bana çok acımasızca geliyor. (sadece bebek için konuşuyorum kimsenin yorumu için bir ey demiyorum)
Anne rahmine düştüyse benim nezdimde o artık bir canlıdır ve kucağımda olan bir bebekten farksızdır, eğer bu konuda fikir istiyorsanız benim fikrimde bu yöndedir.

Etrafındaki herkes bu düşünceye sahip diye eşiniz de bunu devam ettirmek onlara ayak uydurmak zorunda mı, eşim doğulu ve onların yaşayış tarzına göre de baba sadece ekomomiden sorumludur cocuklarla ilgilenmez sadece iki agucuk gugucuk yarım saat oynama yeterlidir. Oğlum doğduğunda eşim hiç öyle olmadı ama, her gece sabah işe gidecek olsa dahi kalktı ilgilendi, gazını çıkardı saatlerce kucağında uyutmak için uğraştı, sabah da o yorgunlukla işine gitti, ki çoğumuzun eşi de böyle babalık yapıyor. Etraf öyle diye bunu kabullenmek, babayı soyutlamak odasını koskoca iki yıl ayırmasına müsade etmek sizin hatanız, ben anneysem sen de babasın deyip sorumluluğunu başından savıp size atmasına izin vermeyecektiniz. Adam odasını ayırıyor, surat asıyor ama maşallah cinsellikten uzak kalmak da işine gelmiyor hem karnım doysun hem pastam dursun süpermiş.
Ayrıca vitamin takviye ediciler kullanmadan hamile kalan çok insan var, doktora bile gitmemişken sağlıksız olacak diye önyargı taşımak neden?

Yapmadaydınız ozaman. Madem her şey bu kadar kötü evlilik eşiniz ilişkiniz .

eşiniz madem istemiyor o da korunabilirdi. ben olsaydım bebeğin sağlık problemi yok ise doğururdum hamile kalmışken. boşanırsanız da boşanırsınız.

Boşanmayi düşündüğünüz kişiyle iki üç hafta önce ilişki yaşamışsnz onu bunu bosverinde bu ara ne kdr çok hamileyim ama beklemiyordum diyen var bunların hepsinin kürtaj yaptığını varsayalm bir anlık hayal edin sadece ve boşuna demiyorum kürtaj gerçekten bencil bir düşünce hazır değilim beklemiyordum ee aldirayim bazı konular vardır onlar hariç diğerleri gerçekten çok çok bencilce

Kürtaj Bir kadının en doğal hakkı... Kürtaj karşıtı değilim ama korunmamayi da doğru bulmuyorum. Korunacaksiniz işin özü bu... İki yıl ayrı yatıp nasıl hamile kaldınız. Psikolojik savaş yaşamanız içten bile değil. Bir destek alınız. Ama hazır değilseniz anneliğe en doğrusu belli

Doğurmamak en mantıklısı şunu anlayın artık çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz bu kadar mı basit size göre bu işler. Yaşınız 44 evliliğiniz sallantıds baba istemiyor, eminim karun kadar zengin de değilsiniz.. ee tek motivasyon ne? Bizim piremses bebemiz kardeşsiz kalmasın.. sizce mantıklı mı?

istemiyorsan korunmalıydın, Madem yaptın bir cahillik aldırma sakın, babası istesin istemesin günah yazık yani o da bir can senden bir parça nasıl kıyabilirsin ki ? Biz olsun diye bir sürü şeyle uğraşıyoruz çabalıyoruz, maddi manevi yıpranıyoruz

2 senedir ayrı uyuyoruz diyorsun e o zaman nasıl oluyor bu hamilelik ?

Boşanmanın eşliğine getiren şeyler nelerdi ? Yani o kadar senelik evlilik ve çocuğunuz oldupuna göre belki çocukla beraber bocalama yaşadınız bilemeyiz

Yerinizde olsam sanırım çalışıyorsam mesleğim varsa bu çocuğu dünyaya getirirdim.

Zaten zor çocuk sahibi olmuşsunuz , nasıl bir nimete sahip olduğunuzu da biliyorsunuz.

Başliga istinaden inşallah bu şoku bir gün bende yaşarim cenneteki yavruma dünyada bir kardeş olur.
Bebeginizin sagligi konusunda endiselisiniz anliyorum ama bunun cevabini doktordan net bir sekilde alabilirsiniz.
Saglikla dogmasini diliyorum, unutmayin bu bebek sizin sizden bir parça...

Bu 6. gebelik. İlk 4 gebeliğimde bebeklerimi ortalama 3. Ayda kaybettim. 5. gebeliğimde çocuğumu kucağıma aldım. Göğsümde kanserleşme riski olan fibroadenom denen kitleler var. Emzirme olayı bittikten sonra bu yaz gibi onları da aldırmayı planlıyordum. Yarın için doktor randevusu aldım. Hepsini danışacağım

Eskiden herkes folik asit mi kullanıyordu? Ben de gebeliğin 6.haftasında anca başladım folik asite? Sağlıksız olduğunu nerden bildiniz bi de?

Sağlıksız olduğunu bilmiyorum elbette. Sadece yaşımın ileri olması ve hiçbir takviye, vitamin kullanmamış olmam beni korkutuyor. İlk bebeğime down sendromlu demişlerdi ayrıntılı ultrasonda ve alalım demişti doktor. Biz ne olursa kabulümüz diyerek amniyosentez yaptırmadık. Çok şükür sağlıklı doğdu. Bir daha bu kadar şanslı olur muyuz bilmiyorum.

Anladım . İnşallah istediğiniz gibi gider her şey. Vitaminler zaten sağlıksız bebeği sağlıklı yapmaz, evet gebelikten önce başlanması çok iyi olurdu ama nerdeyse spontan gebe kalan herkes taa kaç hafta sonra başlıyor zaten anlayana kadar hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Merhabalar. Fibroadenomlar kanserleşmiyor diye biliyordum size neden kanserleşme olduğu ihtimalini söyledi doktor acaba?

Böyle bir konuda karar vermek zor. Ama sağlıklı olmayan bir ailede yeni bir üyenin olması işleri düzelmez. Hatta bahane bile yapılabilir. Zira karşı tarafın gönlü yok belli. Kendinize sorun bebek tamam insan kıyamaz ama bu konularda mantıklı karar verin duygusal değil. Yani kardeşi olmadı diyede yalnız kaldığı anlamı taşımaz. Kuzen var yeğen var iyi olcak. Sosyal çevresi olcak. Hadi yaptınız kardeşiyle hiç anlaşamayan hatta kanlı bıçaklı o kadar çok kişi varki. Bir gün dönüp neden bana bunu yaptın deme ihtimali de var. Yani kendiniz önemli olan. Kimseye tamah etmeyip ben kaldırırım diyorsanız karar sizin. Yaş ileri ikiz gebelikte olabilir. Tabiki yine can ama bazı anomali ihtimaline var. Her ihtimali düşünün. Bu evlilik bu yükü kaldırabilir mi. En önemlisi siz hazır mısınız? Tekrar gebeliğe ve sürece. Duygusal bakmamak çok zor olacak, hatta hormonlarda işin içinde olduğu için. İsterseniz bir uzman ile de görüşün. Tabi karar yerinize verecek değil. Ama şu süreçte mantıklı olmak en iyisi.

Eğer maddi olarak eşinden boşandıktan sonra iki çocuğuna bakabileceksen ve sende bi zorunluluk olarak değilde bu bebeği gerçekten istiyorsan doğru bence eşinin isteyip istemediği umrunda olmasın boşanmayı kafandan geçirdiğine gore bu evliliğin sonu uzun sürmez ama eğer boşandıktan sonra iki çocuğa bakacak durumun yoksa sırf çocuğuna kardeş olsun diye doğurup hem kendi hayatini hem bebeğin hayatını mahfetme bzn Allah cok istediğinde vermiyor istemediğimiz zaman inadını veriyor korunmakta bzn çözüm olmuyor ben korundugum halde olmuştu benim maddi sıkıntım olmadığı icin hem bebeğimi doğurdum hem boşandım iki çocuğumla mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…