- 20 Ocak 2015
- 9.615
- 14.056
- 448
- 41
- Konu Sahibi cesursincap
-
Etrafındaki herkes bu düşünceye sahip diye eşiniz de bunu devam ettirmek onlara ayak uydurmak zorunda mı, eşim doğulu ve onların yaşayış tarzına göre de baba sadece ekomomiden sorumludur cocuklarla ilgilenmez sadece iki agucuk gugucuk yarım saat oynama yeterlidir. Oğlum doğduğunda eşim hiç öyle olmadı ama, her gece sabah işe gidecek olsa dahi kalktı ilgilendi, gazını çıkardı saatlerce kucağında uyutmak için uğraştı, sabah da o yorgunlukla işine gitti, ki çoğumuzun eşi de böyle babalık yapıyor. Etraf öyle diye bunu kabullenmek, babayı soyutlamak odasını koskoca iki yıl ayırmasına müsade etmek sizin hatanız, ben anneysem sen de babasın deyip sorumluluğunu başından savıp size atmasına izin vermeyecektiniz. Adam odasını ayırıyor, surat asıyor ama maşallah cinsellikten uzak kalmak da işine gelmiyor hem karnım doysun hem pastam dursun süpermiş.Aldattığını düşünmüyorum. Erkek kardeşi ve yakın arkadaşlarının birkaçı da böyle. Rahatlarına aşırı düşkünler ve baba çocukla sadece oynar bakımından anne sorumludur düşüncesindeler.
Doğurmamak en mantıklısı şunu anlayın artık çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz bu kadar mı basit size göre bu işler. Yaşınız 44 evliliğiniz sallantıds baba istemiyor, eminim karun kadar zengin de değilsiniz.. ee tek motivasyon ne? Bizim piremses bebemiz kardeşsiz kalmasın.. sizce mantıklı mı?İyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.
istemiyorsan korunmalıydın, Madem yaptın bir cahillik aldırma sakın, babası istesin istemesin günah yazık yani o da bir can senden bir parçaİyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.
Başliga istinaden inşallah bu şoku bir gün bende yaşarim cenneteki yavruma dünyada bir kardeş olur.İyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.
Maddi skntin yoksa dogur bence.. kocandan bosanirsanda bosanirsin yani, sanki dunyanin sonu.. ayrica cocuklu tek bosanan kadin sen olmazsin… ama ha 42 ha 44 demis biri dogru demis..2. Gebelik vucut cok yipranmamistir.. 4-5 olsa
Oyle
Olabilirdi cunku..
Ayrica kocan niye surat asiyo sana? Sanki kendi basina yaptinkorunsaymis madem.. tek sorumlu kisi kadin degildir bu konuda
Yapıyorsunuz yapıyorsunuz olunca da aldırayım mı?
Ya ilişkiye girince çocuk olacağı belli yani madem istemiyorsun, korun o zaman!
Şimdi karnındaki meleğin günahı ne?
Allah sizin gibi insanları ıslah etsin deyip gidiyorum.
Eskiden herkes folik asit mi kullanıyordu? Ben de gebeliğin 6.haftasında anca başladım folik asite? Sağlıksız olduğunu nerden bildiniz bi de?
Anladım . İnşallah istediğiniz gibi gider her şey. Vitaminler zaten sağlıksız bebeği sağlıklı yapmaz, evet gebelikten önce başlanması çok iyi olurdu ama nerdeyse spontan gebe kalan herkes taa kaç hafta sonra başlıyor zaten anlayana kadarSağlıksız olduğunu bilmiyorum elbette. Sadece yaşımın ileri olması ve hiçbir takviye, vitamin kullanmamış olmam beni korkutuyor. İlk bebeğime down sendromlu demişlerdi ayrıntılı ultrasonda ve alalım demişti doktor. Biz ne olursa kabulümüz diyerek amniyosentez yaptırmadık. Çok şükür sağlıklı doğdu. Bir daha bu kadar şanslı olur muyuz bilmiyorum.
Merhabalar. Fibroadenomlar kanserleşmiyor diye biliyordum size neden kanserleşme olduğu ihtimalini söyledi doktor acaba?Bu 6. gebelik. İlk 4 gebeliğimde bebeklerimi ortalama 3. Ayda kaybettim. 5. gebeliğimde çocuğumu kucağıma aldım. Göğsümde kanserleşme riski olan fibroadenom denen kitleler var. Emzirme olayı bittikten sonra bu yaz gibi onları da aldırmayı planlıyordum. Yarın için doktor randevusu aldım. Hepsini danışacağım
Böyle bir konuda karar vermek zor. Ama sağlıklı olmayan bir ailede yeni bir üyenin olması işleri düzelmez. Hatta bahane bile yapılabilir. Zira karşı tarafın gönlü yok belli. Kendinize sorun bebek tamam insan kıyamaz ama bu konularda mantıklı karar verin duygusal değil. Yani kardeşi olmadı diyede yalnız kaldığı anlamı taşımaz. Kuzen var yeğen var iyi olcak. Sosyal çevresi olcak. Hadi yaptınız kardeşiyle hiç anlaşamayan hatta kanlı bıçaklı o kadar çok kişi varki. Bir gün dönüp neden bana bunu yaptın deme ihtimali de var. Yani kendiniz önemli olan. Kimseye tamah etmeyip ben kaldırırım diyorsanız karar sizin. Yaş ileri ikiz gebelikte olabilir. Tabiki yine can ama bazı anomali ihtimaline var. Her ihtimali düşünün. Bu evlilik bu yükü kaldırabilir mi. En önemlisi siz hazır mısınız? Tekrar gebeliğe ve sürece. Duygusal bakmamak çok zor olacak, hatta hormonlarda işin içinde olduğu için. İsterseniz bir uzman ile de görüşün. Tabi karar yerinize verecek değil. Ama şu süreçte mantıklı olmak en iyisi.İyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.
Eğer maddi olarak eşinden boşandıktan sonra iki çocuğuna bakabileceksen ve sende bi zorunluluk olarak değilde bu bebeği gerçekten istiyorsan doğru bence eşinin isteyip istemediği umrunda olmasın boşanmayı kafandan geçirdiğine gore bu evliliğin sonu uzun sürmez ama eğer boşandıktan sonra iki çocuğa bakacak durumun yoksa sırf çocuğuna kardeş olsun diye doğurup hem kendi hayatini hem bebeğin hayatını mahfetme bzn Allah cok istediğinde vermiyor istemediğimiz zaman inadını veriyor korunmakta bzn çözüm olmuyor ben korundugum halde olmuştu benim maddi sıkıntım olmadığı icin hem bebeğimi doğurdum hem boşandım iki çocuğumla mutluyumİyi akşamlar herkese. 9 yıllık evli 28 aylık bebeği olan 44 yaşında bir kadınım. 6 yıllık uğraşlar, düşükler, operasyonlarla zorlu bir süreçten geçerek bebeğime kavuştum. Doğuma kadar kustum, 9 ay boyunca göbeğimden iğne vuruldum. Ailemden benimle ilgilenecek kimsem yok ve eşimin ailesi de beni sevmediği için ilgilenmez. Bu ayki adet döngüm farklı olunca akşam test yaptım ve hamileyim. Hiç beklemiyordum. İlk bebeğim için o kadar çok uğraştım ki hiç olmaz sanıyordum. Eşimle geçen yıl boşanmanın eşiğinden döndük. Döndük ama kırgınlığım geçmedi. Hamileyim dediğimden beri hiçbir şey söylemedi. Astı suratını oturuyor. İstemiyor sanırım. Benim de korkum çok büyük. Yaşım ileri ve folik asit, vitamin falan hiçbirşey kullanmadım. Tek çocuk diyordum hep. Bir yanım babasının istemediği ve sağlık problemleri olabilecek bu hamileliği sonlandır derken diğer yanım bebeğimin kardeşi olursa biz öldüğümüzde yanlız kalmaz ona bunu yapma diyor. Ama belki de boşanırız o zaman daha büyük sıkıntılar mı yaşarız bilemiyorum. Kafam çok karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?