bilmiyorum belki böyle üstüste sürekli kayıp yaşadığım için acabalar hep içimi kemiriyo, 26 yaşındayım dr menopoza erken girebilirsin dediğinde dünya başıma yıkıldı sandım, ben 2-3 çocuk birden istiyorum daha 1.si bile olmamışken böyle bi sonuç gözümü korkuttu... yılmıyorum ama korkuyorum işte... kan pıhtılaşması topiğini de okuyorum ara ara, dediğin gibi birde o problem var hani herşey yolunada gitse öyle bi sorunumuz hep olacak... inşallah tedavinden olumlu sonuçlar alırsın...Hayır henüz bebeğim yok.Önümüzdeki hafta tedaviye başlıyorum.Ben 40 yaşında hala mücadele ediyorken sen neden korkuyorsun? Evet tekrar düşürebilirsin çünkü kan pıhtılaşman var dedi doktorum.Ama ben elimden geleni yapmak istiyorum.Yaşın gençse de erteleme sakın.Her ay hormonlar aleyhimize çalışıyor.Kan pıhtılaşması topiğindeki kızları okumadın mı hiç? 7 bebeğini düşürenler var ama yılmıyorlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun!
Hayır henüz bebeğim yok.Önümüzdeki hafta tedaviye başlıyorum.Ben 40 yaşında hala mücadele ediyorken sen neden korkuyorsun? Evet tekrar düşürebilirsin çünkü kan pıhtılaşman var dedi doktorum.Ama ben elimden geleni yapmak istiyorum.Yaşın gençse de erteleme sakın.Her ay hormonlar aleyhimize çalışıyor.Kan pıhtılaşması topiğindeki kızları okumadın mı hiç? 7 bebeğini düşürenler var ama yılmıyorlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun!
Evet iki gebeliğim de 39-40 yaşlarımda spontandı.Evlenmekte geç kaldım ben :)
evet ilk yapmamız gereken aslında beynimzden yine aynısımı olacak korkusunu azaltabilmemiz ama olmuyo her seferinde katlanarak artıyo...1 ay vitamin olayına sıcak bakıyorum zararı olmaz sanırım herşeyi yeterince kullanırsam yeterki rahmin kendini toplasın... kendimi çok suçlamadım ben cnm yapılabilecek herşeyi yapıyoruz biz aslında, kendime iğne yaparken mutlu oluyodum... ama son kürtajımda resmen acıdım kendime,aynı operasyona 3.kez hazırlanışımadumancım bencede hemen tedaviye başlama..bu süre içinde bitkisel destek alıp yumurtaları rahimi güçlendirmelisn..
düşük sonrası arı sütü bal polen başladım...tabiki vucud, rahim yarım kalan gebelikten çok etkileniyor..vitamin destegi şart.
tabi bir de duygusal olarak arındırsak vucudumuzu..kafamızı rahatlatsak belki çok daha kolay olacak...
ahh tabi buarada rabbim tekrar nasip ederde hamile kalırsam hayatım en stresli 9 ayını geçirecegimi bende düşünüyorum..
düşük sonrası hep şuçladım kendimi..yok çok yoruldum dedim..yok çok ayakta mı kaldım dedim..yok çok mu yürüdüm dedim..
cnm sanırım dr a göre karar değişiyo,kendi dr um hemen tüp bebek önerdi çünkü tüp bebek alanında uzmanlaşmış...ama bi prof.la görüştüm riskli gebelik uzmanı onun dediği bu değer ve menopoz konusunda yeterli bilimsel delil olmadıgına inanıyorum, bence acele etme tüp bebek konusunda oldu... muayene olmaya gidicem tüm sonuçlarımla birlikte,bakalım o ne diyecek. Allah inşallah hepimizin yüzünü güldürür anne olmayı bu kadar çok istiyoruz inşallah dualarımız kabul olurKızlar evet amh 0.42 düşük bir değer ama şöylede bir durum varr..Benim 0.2 olan amh değerim ile bile dr spontan gebeliğin tüpe göre daha kuvvetli olduğunu belirtmişti.Çünkü tüpe başlarken dışardan alınan hormonlar ve ilaçlar yumurtaları ters etkileyebiliyor.Zaten 3-5 olan yumurtalar kalitesiz çıkabiliyorr..Döllenme olmayabiliyorr vb..Ama tabii bu durumlar senin 2-3 ayda bir kendiliğinden hamile kalabilmeni açıklayamazz...Belki yanlış bir değerdirr,belkide Rabbim önce bunları yaşamanı istedi diyerek açıklanabilir..Sonuçta spontan gebeliklerde 1 yumoş ve 1 sperm yeterli olmaktaa:44::44: Ama demekki yumurtlama da da problemin olmadığının bir göstergesidir bu..Valla kafam karıştıı senin hikayenii okuyunca..Rabbim inşş en kısa zamanda meleğini gönderir.Hiç tüpe falan gerek kalmazzz..
rieuse azmine hayran kaldımm...inşallah son tedavin olur saglıkla kavuşursun bebeğine..bitkisel bir şeyler kullanıyor musun?
peki hamleyken iğne dozajın kaçtı? ben coraspirin filan kullanmadım hiç..Aslına bakarsan bebek ve evlilik fikri hiç aklımda,planlarımda yoktu.Ama bir kere hamile kalınca hayata bakışım değişti.Arkadaşlarımın üniversiteye giden çocukları var.Çocuklarıyla yaşadıkları sorunları görünce vazgeçsem mi diye düşünmüyor değilim ama biz kadınlar bencilce istiyoruz anne olmayı.Egomuzu tatmin edecek ben de verimli bir kadınım diyeceğiz işte millete :)
Bitkisel olarak zaman zaman civan perçemi ,hayıt otu tohumu falan içiyorum.Ama düzenli olarak pıhtılaşmamdan dolayı coraspirin ve folik asit alıyorum.Bunun yanında multivitamin ve omaga 3 kullanıyorum.Başka da bişey kullanmıyorum.
evet ilk yapmamız gereken aslında beynimzden yine aynısımı olacak korkusunu azaltabilmemiz ama olmuyo her seferinde katlanarak artıyo...1 ay vitamin olayına sıcak bakıyorum zararı olmaz sanırım herşeyi yeterince kullanırsam yeterki rahmin kendini toplasın... kendimi çok suçlamadım ben cnm yapılabilecek herşeyi yapıyoruz biz aslında, kendime iğne yaparken mutlu oluyodum... ama son kürtajımda resmen acıdım kendime,aynı operasyona 3.kez hazırlanışımaanestezi ekibi bile artık bana ne olacagını ne yapmam gerektiğini anlatmadı zaten biliyosun diye
cnm sanırım dr a göre karar değişiyo,kendi dr um hemen tüp bebek önerdi çünkü tüp bebek alanında uzmanlaşmış...ama bi prof.la görüştüm riskli gebelik uzmanı onun dediği bu değer ve menopoz konusunda yeterli bilimsel delil olmadıgına inanıyorum, bence acele etme tüp bebek konusunda oldu... muayene olmaya gidicem tüm sonuçlarımla birlikte,bakalım o ne diyecek. Allah inşallah hepimizin yüzünü güldürür anne olmayı bu kadar çok istiyoruz inşallah dualarımız kabul olur
canımsın belki erken evlensende tüm bu yılları gene tedavi ile geçirecektin böyle dşün..
olmayacaksa inan olmuyo..hani şu vakti saati meselesi:)
spontan gebeliğin olumlu birşey oldugunu söyledi doktorum...sonuçta vucud hamile kalabiliyor..
nerde tedavi olacaksın?
bağlantıyı kopartmayalım azmine hayran kaldım
fsh ne değeri oluyo? bana sadece anti mullerıan bakıldı şimdi anlıyorum amh oldugunu:)Canım bende 26 yaşında geçtiğimiz sene eylül ayında yüksek fsh ve düşük amh ile erken menopoz??? durumlarıyla tanıştımm..Kasım ayında tüp denemeye kalktım 4 folikül görünüyordu sadece ama benim fsh da çok yüksekk ondan uyarılma olmadı..Şimdi diğer arkadaşın yazdığı vitamin,kür vb ne duyuyorsam okuyorsam alıpp içip yiyorumSenin ilk işin bence önümüzdeki ay adetin 2.3. günü bir hormon değerlerine baktırman olmalı..Ve ultrasonda antral folikül sayının kaç olduğunu öğrenmen tabiiki..Onları öğrenip paylaşırsan sana daha detaylı bilgi aktarımı yapabiliriz gibi geliyor Ben artık 5 aydır kk dahil olmak üzere forum forum gezip bu konuda insanlar neler yapmış araştırmaktan helak oldum..Masaüstümde başarı hikayeleri diye bir dosyam bile var..Kopyalayıp yapıştırıyorummm insanların nasıl başarıya ulaştıklarını..dediğin gibi anne olmayı çok istiyoruzz Rabbimm gerektiği zamanda yollayacak inşş..Ben inanıyorum..
Aslına bakarsan bebek ve evlilik fikri hiç aklımda,planlarımda yoktu.Ama bir kere hamile kalınca hayata bakışım değişti.Arkadaşlarımın üniversiteye giden çocukları var.Çocuklarıyla yaşadıkları sorunları görünce vazgeçsem mi diye düşünmüyor değilim ama biz kadınlar bencilce istiyoruz anne olmayı.Egomuzu tatmin edecek ben de verimli bir kadınım diyeceğiz işte millete :)
Bitkisel olarak zaman zaman civan perçemi ,hayıt otu tohumu falan içiyorum.Ama düzenli olarak pıhtılaşmamdan dolayı coraspirin ve folik asit alıyorum.Bunun yanında multivitamin ve omaga 3 kullanıyorum.Başka da bişey kullanmıyorum.
peki hamleyken iğne dozajın kaçtı? ben coraspirin filan kullanmadım hiç..
Teşekkür ederim yüreklendirdin beni.Ben İzmirdeyim Kent hastanesinde İsrael Aruh yapacak tedavimi.
0,45 innohep iğne kullandım günde bir kez olmak üzere.Hamileliğim sırasında coraspirin bana da kullandırmadı doktorum.Ama tüp bebek doktorum kullanmamı söyledi.Kan pıhtılaşması konusu tıpta bir muamma.Pıhtılaşması olduğunu bilmeden sağlıklı 2 doğum yapanlar var.Sadece aspirinle doğuranlar da var.Ama her türlü önleme karşı düşürenler de var.Bir doktorun makalesini okumuştum.Aspirin ve kan sulandırıcı iğneyi sadece hastanın kendisini iyi hissetmesi için verdiklerini yazıyordu.
fsh ne değeri oluyo? bana sadece anti mullerıan bakıldı şimdi anlıyorum amh oldugunu:)
fsh ne değeri oluyo? bana sadece anti mullerıan bakıldı şimdi anlıyorum amh oldugunu:)
neler öğrenicem daha merak ediyorum :) bunların hepsini merak ettim,bilmiyorum aynı şeymi ama dr ultrasonla bakıyodu nerde ne kadar yumoş var diye:44: acaba onamı baktı hiç bilmiyorum yaa... en kısa zamanda gitmek istiyorum dr a artık bişiler yapmak lazım... gelişmeler konusunda yorumlara ihtiyacım var ve deneyimlerinize tabikiCanım fsh folikül uyarıcı hormon..Beyinde üretiliyor bir ay düşük diğer ay yüksek çıkabilir ama genelede yüksek çıktıysa bir daha düşmüyor..Ama amh ise yumurtalıklarda üretilen bir hormon olduğundan yanılşma payı çok az demişti doktorumm.Yalnız amh dede şöyle bir durum varmışş,mesela0.42 çıkan değerin başka bir labaratuarda 0.65 de çıkabilir.Ama zaten buda çok bir şey fark etmemekte..1 değerinin altı çok kötü sayılıyor..Ben artık böyle durumda olan birçok arkadaş edindim kendime..Durumlarını takip ediyorum..Mesela bu ay amh si 0.2 olan ve ikinci tüpü deneyen arkadaşımdan 5 folikül toplandı ve transferi bugün gerçekleşti.Öte yazdan amh si 0.40 olan arkadaşım 2 yumoş göründüğünden tedavisi iptal oldu..Yanii dediğim gibi senin ultrasonda antral foliküll ve hormon değerlerin bu işte önemli..Bu topiği boş bırakmayalım inşş.Hep görüşelimm böyle dertleşelimm.Öpüyorum herkezii.
evet çok karışık, tıpta herşey mümkün ama bi yere kadar,oturup bekleyemeyiz tabi bizde elimizden geleni yapıcaz ama herşeye rağmen sonucu Allah bilir, umudumuz bitmesin yeter...canım FSH da rezerv hakkında bilgi veriyor ama amh ye göre daha değişken olabiliyor...
adetin 2. yada 3. gnü yapılan testlerde sonuç alınıyor...
hepsi hikayeee varyaaa 1 yumurta 1 sperm varsa
Allah ol dediyse oluyor..
benim fsh yüksekti...folikül gözükmediği aylar oldu..negatif tüp denemelerim...spontan gebe kaldım
ama gebe kalmak yolun sonu degilmiş malesef mutlu sona ulaşamadım...
ama umutluyum yeterki pes etmeyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?