Hamilelik ve yumurtalık rezervi

canım ben seni başka bi topikte okudum.bu arada sayfa sayfa gezinirken kaybetdim,burd a bulduguma sevindim.sayfa sayfa seni arıyodum inan.fsh ın çok yüksek tamamda kendini menepoza girdim çocugum olmaz diye şartlamışsın sanki.ben 2 yıllık evliyim evlenmeden öncede fshım 119 çıkmıştı,zekai tahirde menepozsun çocuğun olmaz dediler.hacettepeye gitdim kadın doğum hapı verdi ve fsh 1 ay sonra 4.5 oldu.bu fsh streslede çok yükseliyo.şuan fshım 45 ve ben 4 ay öncesine kadar 175 lerdeydim.sadece dhea kullandım.ve amh değerimde 0.1 den düşükmüş.ve benim şöyle bi kötü yönüm daha var eşim yurt dışında.anca ben yumurta bulcamda eşim gelcekte tüp deniycez.gerçekten seni çok iyi anlıyorum ama yaşın daha çok genç ve stres etdikçe dahada kötü olur.ve zekai tahirde esma hanım diye bi doktor vardı kendi bana şunu dedi.stresten uzak dur.benim fshı 70 olup hamile kalan hastam var dedi.bide herşey allahın izniyle olur.biz çabalıyoruz.rabbimde nasip edecekse zaten olacaktır.çok aglarsan dahada değerlerin yükselir.şuan bal çörek otu keten tohumu karışımı yiyorum bide günde 3 incir yemeye başladım.bu ay tekrar doktora gitcem.Allah büyük çokta stres etme

Ablacim çok sağol önemseyip yorum yaptığın için :( ama işte insanın elinde değil üzülmemek ben doktora basit bir adet düzensizliği sorunum olduğu için gitmiştim birde çocuk düşünüyorduk calismalra başlamadan önce bir muayene olayım dedim... :(((( ve doktor menopozsun diyince başımdan aşsagi kaynar sular döküldü neye uğradığımı şaşırdım daha normal yoldan çocuk denememistik bile.. direk tüp bebek bile çok zor diyince mahvaldum
Oysa 2 ay önce spora başlamıştım doğum kolay olsun gebelik kolay geçsin diye.. folik asit bile almıştım gebelikten 3 ay önce başlıyorlar diye :(((( bende başladım soğan kurune snra bir sürü bitki aldım karıştırıp çay yaptım bal polen karışmış bir kavonoZaldim dün yağmur yağdı çok. Annem dediki dua et
kızım dedi yağmur yağarken edilen dualar kabul olur direk... Hepinize dua ettim tüm topikte ki ablalarima dua ettim elif ablaya dua ettim :(( rabbim Rahim sıfatıyla viE şifa versin eski sagligimiza kavuştursun..

kızlr benim umudum bitiyor erken ama daha

geçenki aşılama vetüp bebekde 4 gün adet agrım başlamıştı ve bugün yine 4 günüm şiddetli bel vekarın agrım var
erken oldugunu biliyorum ama aileme diyordum 4 veya 5 günde ben bilişrim diye tutmadı eminim ama umut işteallahdan umudumu kesmedim

haftaya kadarnasıl dururum bilmem eşime demiyecegm

ben de erken menapoz riski taşıyorum AMH ım geçen yıl 0,4'tü,yaş 27....1,5 yıl içinde 1 aşılama 4 tüp bebek,rahim film ve histereskopi geçirdim....regli 3. günü 4-5 yumurtam oluyo....bu süre içerinde,bitkiel kürler (soğan kürü, incir kürü),DHEA,vitaminler(Omega3-6-9, q enzim vs.) her şeyi denedim.ben de hiç bir değişiklik yaratmadı yumruta sayım ne ise öyle devam etti....ama bazıalrında etkili oalbiliyor denemeye değer....sorularına gelince, doktorların mutabık olduğu 3 tane belirteç var rezerv konusunda...1. yüksek FSH değeri 2.düşük AMH değeri ve reglinin 3. günü ultrasondaki folikül sayısıı.... sayı 6-7 az ise hatta 10 rezerv düşük diyorlar. AMH ve FSH arasında ters orantı var evet....ama yine de tutursızlıklar olabiliyor.mesela benim FSH 7,5 İKEN AMH 0,4 çıktı...doktolara sordum hiç biri bu tutarsızlığı açıklayamadı...çünkü rezerv az diyebilmek için sadece fsh, yada sadece amh gösterge değil....söyledikleri AMH FSH dan aha güvenilir...yani 3 bulgu üzerinden tahimini yorum yapıyorlar...azsa rezerv zaten biliyosun hemn tüp bebek diyorlar ancakkkkk bunca şeye rağmen menapoza ne kadar süre sonra girerim diyorsan bu sorunun cevabını hiç doktor veremiyor...bana 6 ay sonra da olabilir 6 yıl sonra da dedi.ama sonuç belli 40 yaşından önce gireceğim....ve dediğin gibi malesef kemik erimesi vs. menapoz sıkıntıları yaşanmasın diye risklerine rağmen kar zarar ilişkisi zonucu horman tedavisi veriyor doktorlar genelde .....40 yaşına kadar falan hormon hapı içip regl oluyosun, kemik erimesi falan olabildiğince bu şekilde önleniyormuş....kurtuluşu var mı dersen benim şahsi fikrim araştırmalarım, yaşadıkalrım sonucu bunun hiç bir şekilde tedavisi yok.mantık şu zaten: kadınlar daha anne karnındayken yumurta kapasitesi belli.yıllar içerisinde sen bu rezervi kullanıyosun yani yeni üretmiyosun....sperm gibi deği yanii...dolayısıyla bir umut her şeyi denemiş biri olarak ben kürlerin vs. etkisi olduğunu sanmıyorum...şu olabilir sadece o ay fazla yumurtlarsın ama menapoz yaşın değişmez....evet 20 yaşında menapoza giren biri 25 de evlenseydi büyük ihtimal bebeği olmayacaktı haaa olanalr yok mu var tabiiii ama az ...bunlar tıbbın söyledikleri...bunları seni üzmek için söylemiyorum böyle paldır küldür.. ben de aynı durumdayım 3 yıldır uğraşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum...kafan karışık bu yüzden nacizane terübelerimi söyliyeyim istedim...bunları senin umutsuzluğa düşürmesin sadece tedavilerini geciktirme vaktin kısıtlı diye uyarmak için yazdımmmm ve bunun dışında da pozitif ol ve allaahhh a du et...

canım devlette tüp bebek yaptırabilmek için aşılama yaptırmak gerekiyo sanırım, hızlı hızlı onu deneseniz sonra da vakit kaybetmeden tüp bebeğe yönelseniz..belki aşılamaylada olur... bizim için zaman çok önemli..ben doğal yolla hamile kalabiliyorum,amh ım 0.4 benim bu durumuma bile dr 3-4 ay bekleyemeyiz tüp bebek yapalım demişti...
eşin için de çok geçmiş olsun Allahtan acil şifalar diliyorum..

Cnım teşekkür ederim.
Evet öyle 4 kez klomen tedavisi 3 kez aşılama sonra tüp
Ama eğerki erken menopoz riski var ise direk tüp yapılabiliyor.
Eşim iyileşsin gidicem yakınımda yok ne yapacagımı bilemiyorum şaştım kaldım valla.
Bu sene başladığımda özlede dr menopoza heran girebilirsin erken den yapalım bu ay dedi.
Ben sevmedim ilaçşlara başlayacagım gün bıraktım çünki sadece ilaç parası denkleştirmiştik 3 binnira vardı tamamı 7 binlira tüp
Zeynep Kamile gitmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı inşallah..
ama 1 sene içinde süper değerler 1 senede nasılda değişti anlayamadım hala.
Birde aslında benim ilk problemim tüp tıkanıklığı dendi onun üstünde durdum 2. filimde hiçbir problem çıkmadı
bu tedavidede rezerv azlığı oldugunu ögrendim gitmeye korkuyorum artık bu defa ne çıkarıcaklar.

geçenki aşılama vetüp bebekde 4 gün adet agrım başlamıştı ve bugün yine 4 günüm şiddetli bel vekarın agrım var
erken oldugunu biliyorum ama aileme diyordum 4 veya 5 günde ben bilişrim diye tutmadı eminim ama umut işteallahdan umudumu kesmedim

canım dur hemen moralini bozma,inşallah tutacaktır bu sefer.stress yapmamaya çalış.ah bu beklemeler sabır taşı olsa çatlar.keşke bir teknoloji bulsalar hemen öğrenebilsek değilmi tutmuşmu tutmamışmı diye.gönlünü ferah tutmaya çalış bitanem çok zor ama.dualarımız seninle canım.

kıslar ben 28 yaşındayım yaklaşık 10 senedir erken menopoz denen illetle uğraştım kemik erimem başladı bu yaşta erime oranım 50 yaşındaki kadın gibi.. -2.5 oldu oranım kaybım fazla ve yüksek kırık riskim var yani osteoporoz teşhisim bile var ama umrumda değil.. yıllardır her şey olumsuzken şimdi küçcük yumuşlarımın bir gün beni anne yapacağına inanıyorum eskiden onlardan habersizdim yada onlar saklanıyolardı. şimdi onlarda benim yavyum olmak için uğraşıyorlar Rabbim ol dediğinde olacak ama umudumuzu kaybetmeyip duamızı eksik etmeyeceğiz... Allah hepimizin gücünü sabrını arttırsın İnşallahhh....

canım daha çok erken tutunmada da aynı adet belirtilerini yaşayabiliyosun öyle bişeydir inşalah... umudunu yitime lütfen çok erken daha...

Cnım teşekkür ederim.
Evet öyle 4 kez klomen tedavisi 3 kez aşılama sonra tüp
Ama eğerki erken menopoz riski var ise direk tüp yapılabiliyor.
Eşim iyileşsin gidicem yakınımda yok ne yapacagımı bilemiyorum şaştım kaldım valla.
Bu sene başladığımda özlede dr menopoza heran girebilirsin erken den yapalım bu ay dedi.
Ben sevmedim ilaçşlara başlayacagım gün bıraktım çünki sadece ilaç parası denkleştirmiştik 3 binnira vardı tamamı 7 binlira tüp
Zeynep Kamile gitmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı inşallah..
ama 1 sene içinde süper değerler 1 senede nasılda değişti anlayamadım hala.
Birde aslında benim ilk problemim tüp tıkanıklığı dendi onun üstünde durdum 2. filimde hiçbir problem çıkmadı
bu tedavidede rezerv azlığı oldugunu ögrendim gitmeye korkuyorum artık bu defa ne çıkarıcaklar.
off çok pahalıymış gerçekten yaa:( sende Ankara dasın sanırım, eşinin iyileşmesi uzun sürmezmi çok zaman geçmezmi bu arada:( hakkımızda hayırlısı olsun, bazen çok korku sarıyo beni herkes bu kadar kolay bebek sahbi olabiliyoken bizler bu yaşımızda menopozun hesabını yapıyoruz,inşallah bebeklerimize kavuşuruz bunca çaba sonunda.

kıslar ben 28 yaşındayım yaklaşık 10 senedir erken menopoz denen illetle uğraştım kemik erimem başladı bu yaşta erime oranım 50 yaşındaki kadın gibi.. -2.5 oldu oranım kaybım fazla ve yüksek kırık riskim var yani osteoporoz teşhisim bile var ama umrumda değil.. yıllardır her şey olumsuzken şimdi küçcük yumuşlarımın bir gün beni anne yapacağına inanıyorum eskiden onlardan habersizdim yada onlar saklanıyolardı. şimdi onlarda benim yavyum olmak için uğraşıyorlar Rabbim ol dediğinde olacak ama umudumuzu kaybetmeyip duamızı eksik etmeyeceğiz... Allah hepimizin gücünü sabrını arttırsın İnşallahhh....

aminnnn:18: sonunda bizde güzel güzel hikayemizi anlatırız inşallah şu kadar uğraştım sonunda oldu diye...

ben de erken menapoz riski taşıyorum AMH ım geçen yıl 0,4'tü,yaş 27....1,5 yıl içinde 1 aşılama 4 tüp bebek,rahim film ve histereskopi geçirdim....regli 3. günü 4-5 yumurtam oluyo....bu süre içerinde,bitkiel kürler (soğan kürü, incir kürü),DHEA,vitaminler(Omega3-6-9, q enzim vs.) her şeyi denedim.ben de hiç bir değişiklik yaratmadı yumruta sayım ne ise öyle devam etti....ama bazıalrında etkili oalbiliyor denemeye değer....sorularına gelince, doktorların mutabık olduğu 3 tane belirteç var rezerv konusunda...1. yüksek FSH değeri 2.düşük AMH değeri ve reglinin 3. günü ultrasondaki folikül sayısıı.... sayı 6-7 az ise hatta 10 rezerv düşük diyorlar. AMH ve FSH arasında ters orantı var evet....ama yine de tutursızlıklar olabiliyor.mesela benim FSH 7,5 İKEN AMH 0,4 çıktı...doktolara sordum hiç biri bu tutarsızlığı açıklayamadı...çünkü rezerv az diyebilmek için sadece fsh, yada sadece amh gösterge değil....söyledikleri AMH FSH dan aha güvenilir...yani 3 bulgu üzerinden tahimini yorum yapıyorlar...azsa rezerv zaten biliyosun hemn tüp bebek diyorlar ancakkkkk bunca şeye rağmen menapoza ne kadar süre sonra girerim diyorsan bu sorunun cevabını hiç doktor veremiyor...bana 6 ay sonra da olabilir 6 yıl sonra da dedi.ama sonuç belli 40 yaşından önce gireceğim....ve dediğin gibi malesef kemik erimesi vs. menapoz sıkıntıları yaşanmasın diye risklerine rağmen kar zarar ilişkisi zonucu horman tedavisi veriyor doktorlar genelde .....40 yaşına kadar falan hormon hapı içip regl oluyosun, kemik erimesi falan olabildiğince bu şekilde önleniyormuş....kurtuluşu var mı dersen benim şahsi fikrim araştırmalarım, yaşadıkalrım sonucu bunun hiç bir şekilde tedavisi yok.mantık şu zaten: kadınlar daha anne karnındayken yumurta kapasitesi belli.yıllar içerisinde sen bu rezervi kullanıyosun yani yeni üretmiyosun....sperm gibi deği yanii...dolayısıyla bir umut her şeyi denemiş biri olarak ben kürlerin vs. etkisi olduğunu sanmıyorum...şu olabilir sadece o ay fazla yumurtlarsın ama menapoz yaşın değişmez....evet 20 yaşında menapoza giren biri 25 de evlenseydi büyük ihtimal bebeği olmayacaktı haaa olanalr yok mu var tabiiii ama az ...bunlar tıbbın söyledikleri...bunları seni üzmek için söylemiyorum böyle paldır küldür.. ben de aynı durumdayım 3 yıldır uğraşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum...kafan karışık bu yüzden nacizane terübelerimi söyliyeyim istedim...bunları senin umutsuzluğa düşürmesin sadece tedavilerini geciktirme vaktin kısıtlı diye uyarmak için yazdımmmm ve bunun dışında da pozitif ol ve allaahhh a du et...

KIZLARR MRBB YAZDIKLARINIZII OKUDUM AMA BU AMH DENEN TESTTE DAHA KESIN GUVENILIR BI TEST DGL DEDI EN SON GITTIM DOKTOR.BENDE HACETTEPEDE DOC VARDI OZEL MUAYENESINE GITTIM HEMEN AMH ISTEDI 1.1 CIKTI ASILAMA YAPALIM DEDII OLMAZSA TUP GECERIZ DEDI OYLE DEYINCE BEN DEVLETE GECTIMM TABI ILK ASILAMAMI 1.5 TL VERERK ILACDA DAHIL YAPILDI AMA TUTMADI SUAN DEVLETTE 2. ASILAMAM YAPILDI ZTB ANKARANIN EN IYI KADINA RASTIRMA HASTANELERINDEN BIRIDIR...

BENDE 27 YAS OLUP FSH:9,5 AMH 1.1 BENDE NE YAPMACAMI BILMIYROUM TUPE GECMELIMIYIM ZAMANMI KAYBETDIYORUM BUNU BANA ACIK BILLE ANLATAN OLMADI ..
OZELDEKI DOKTORR COK KOTU DGL DURUMUN DEDI COK IYI DE DGL DEDI YANI YASIMA GORE FSH DAHA DUSUK OLMALIYMIS AMA BUDA SENIN HAMILE KALMANADA ENGEL DGL DEDI YANII ANLIYCCANIZ ALLAHA KALAN BI IS ZATEN ALLAHA KALIYO AMA NE BILIYIM NIYE O KADAR IGNE VURUNUYOM O ZAMAN DIMI ILK ASILAMADA GONAL F KULLANDIM 2. PRUGEON HEM EN DUSUK DOZLARDA KULLANDIMM

UAMRIM ALLAH HERKESE YARDIM EDDERR

ablacim çok sağol önemseyip yorum yaptığın için :( ama işte insanın elinde değil üzülmemek ben doktora basit bir adet düzensizliği sorunum olduğu için gitmiştim birde çocuk düşünüyorduk calismalra başlamadan önce bir muayene olayım dedim... :(((( ve doktor menopozsun diyince başımdan aşsagi kaynar sular döküldü neye uğradığımı şaşırdım daha normal yoldan çocuk denememistik bile.. Direk tüp bebek bile çok zor diyince mahvaldum
oysa 2 ay önce spora başlamıştım doğum kolay olsun gebelik kolay geçsin diye.. Folik asit bile almıştım gebelikten 3 ay önce başlıyorlar diye :(((( bende başladım soğan kurune snra bir sürü bitki aldım karıştırıp çay yaptım bal polen karışmış bir kavonozaldim dün yağmur yağdı çok. Annem dediki dua et
kızım dedi yağmur yağarken edilen dualar kabul olur direk... Hepinize dua ettim tüm topikte ki ablalarima dua ettim elif ablaya dua ettim :(( rabbim rahim sıfatıyla vie şifa versin eski sagligimiza kavuştursun..

canım yelkenlerı suya ındırme bunu vercek olan allahh o vermek sıtedıkten sonra fsh ıstersen 200 olsun.
Ben burda cok okudum cok yuksek degerlerden kendılınden hamıle kalan olmaz dıyıp tuple olann....
ınan sana morel olsun dıye soylemıyroummm gercek bu cunku morelden cok gerceklere ıhtıyacımız var

merhaba kizlar,

mesajlarınızı okudum. sözler kifayetsiz kaliyor. oylece kalakaldim.

ben de kendi adıma çok umut dolu degilim şu günlerde. Allahın gücüne gitmesin bugünlerimizi aratmasın. rabbime sığınıyorum.

bizi oyalayan doktorlara yanlış yönlendirmelerine para tuzaklarına düşürmelerine çok üzülüyorum içim içime sığmıyor. benim de denemelerimde kaliteli yumurtalar olusmuyordu. ancak genetik mirasımızın yanı sıra yediğimiz içitiğimiz herşey etkili. bu topikte sık sık bahsettiğim ingilizce bir kitap var (infertility cure). menapoza girmiş olsanız dahi bir kaç yüz yumurta var diyor. sadece vucut bu yumurtaların gelişmesine olanak verecek ortamı oluşturamıyor. mümkün olduğunca vucudumuza yardımcı olacak seyler yapmamız lazım (ki son günlerde ben yapmıyorum açıkcası). fazla vakit kaybetmemek, dogru adımları atmak gerekiyor. umarım hepimiz bizi dogru adımları atmamıza yardım edecek doktorlarla karşılaşırız.

mucize haberlerine çook sevindim. umarım hepimiz mucizelerimize kavusuruz tez zamanda.
hepinizi tek tek öptüm.

daha once soz verdigim duaları şimdi edebilecegim ..
sevgiler hepinize.

mantı umut haberi olacagız hep beraber...bende birazdan abdest alıp duaya baslamıyı planlıyorum eş zamanlı baslayalım...guçlerıimiz birleşsin...umutsuz olmayalım gececek bugünlerr..mükafatı elbet olacak...

dumanım çıtırım artık çifte kavrulmuş lokum oldun :49:
gittinmi doktora?

ilknurlevent ne kadar guclu bi kadınsın:16:

hepimize dua edecegim....hayırlı cumalar olsun

mantı umut haberi olacagız hep beraber...bende birazdan abdest alıp duaya baslamıyı planlıyorum eş zamanlı baslayalım...guçlerıimiz birleşsin...umutsuz olmayalım gececek bugünlerr..mükafatı elbet olacak...

gittinmi doktora?

çok geç uyuma sen hamiş sayılırsın hissediyorum yavyun sana tutundu ve ne olur kendini çok yorma....

çok geç uyuma sen hamiş sayılırsın hissediyorum yavyun sana tutundu ve ne olur kendini çok yorma....[/QUOTE

cnmsın inşallahhh öyleyimdirrr...sıra ile rabbim gönderir yavrularımızı inşallah...aglayarak dualar ediyorum...
ayrıca çok tatlısın bak heyecan bastı şimdi beni...havaya girdim:16::16::16:

Son düzenleme:

gittinmi doktora?

canımmm seninde çifte kavrulmuş olmana az kaldı inşalllahhhhh.... gittim cnm çok şükür herşey yolunda maşallah iyi gidiyo, c.tesi tekrar var randevum,sonra izne ayrılıyoruz memlekete gidiyoruz 2 hafta dinlenicem...korkularım hep devam ediyo her kontrol arasında yaşıycam sanırım bunları ama hepsi boş korkular olacak inanıyorumm...
senin test günün ayın kaçıydı canım?
iyi geceler öporum seni:54: sende fazla yorma kendini nette çok kalma bu aralar olmazmı??

merhaba kizlar,

mesajlarınızı okudum. sözler kifayetsiz kaliyor. oylece kalakaldim.

ben de kendi adıma çok umut dolu degilim şu günlerde. Allahın gücüne gitmesin bugünlerimizi aratmasın. rabbime sığınıyorum.

bizi oyalayan doktorlara yanlış yönlendirmelerine para tuzaklarına düşürmelerine çok üzülüyorum içim içime sığmıyor. benim de denemelerimde kaliteli yumurtalar olusmuyordu. ancak genetik mirasımızın yanı sıra yediğimiz içitiğimiz herşey etkili. bu topikte sık sık bahsettiğim ingilizce bir kitap var (infertility cure). menapoza girmiş olsanız dahi bir kaç yüz yumurta var diyor. sadece vucut bu yumurtaların gelişmesine olanak verecek ortamı oluşturamıyor. mümkün olduğunca vucudumuza yardımcı olacak seyler yapmamız lazım (ki son günlerde ben yapmıyorum açıkcası). fazla vakit kaybetmemek, dogru adımları atmak gerekiyor. umarım hepimiz bizi dogru adımları atmamıza yardım edecek doktorlarla karşılaşırız.

mucize haberlerine çook sevindim. umarım hepimiz mucizelerimize kavusuruz tez zamanda.
hepinizi tek tek öptüm.

daha once soz verdigim duaları şimdi edebilecegim ..
sevgiler hepinize.
canım bu aralar bi depresyon havaları geziyo üzerimizde galiba... kitabın bitince bizimle paylaşacaktın noldu??? özletme kendini,,,,

canımmm seninde çifte kavrulmuş olmana az kaldı inşalllahhhhh.... gittim cnm çok şükür herşey yolunda maşallah iyi gidiyo, c.tesi tekrar var randevum,sonra izne ayrılıyoruz memlekete gidiyoruz 2 hafta dinlenicem...korkularım hep devam ediyo her kontrol arasında yaşıycam sanırım bunları ama hepsi boş korkular olacak inanıyorumm...
senin test günün ayın kaçıydı canım?
iyi geceler öporum seni:54: sende fazla yorma kendini nette çok kalma bu aralar olmazmı??

AYY inşallah arka arkaya inşallah...:16::16::16:
çok şükür cnm gonlunu ferah tut hep pozitif düşün...rabbimm lokumuna uzuuuuuuuuuuuuun saglıklı ömür nasip etsin...benim test gunune daha çoooook varya.. (18 haziran) tabi ben dayanabilirsemm:51:
ama dayanacagım yaaa :51: bugün transferin 4.gunu e2 ve progesteron testi istedi sonucları arastırmaktan bi hal oldum bi ipucu yakalayamadım..doktorumun dediği gebelik için ipucu vermez!!! sadece dedi ki vucud kendini gebeliğe hazırlıyor ...
sonucu burayada yazayım belki bi bilen olur...e2..1,00 nmol -272,10 ngl
progesteron 90,83nmol - 28,6 ugl
ayyy iyi bişmi kötümü bilemedim..psikopata bagladım saatlerdir:27::27:
dumanım tatilde bol bol dinlenirsin isabet olmuş tatilin zamanlaması...ama sık sık buluşalım olarmı şekerim...:54:

hadi ben kaçarım..ilknurleventim iyi gecelerr öpüyorummm :54:

KIZLARR MRBB YAZDIKLARINIZII OKUDUM AMA BU AMH DENEN TESTTE DAHA KESIN GUVENILIR BI TEST DGL DEDI EN SON GITTIM DOKTOR.BENDE HACETTEPEDE DOC VARDI OZEL MUAYENESINE GITTIM HEMEN AMH ISTEDI 1.1 CIKTI ASILAMA YAPALIM DEDII OLMAZSA TUP GECERIZ DEDI OYLE DEYINCE BEN DEVLETE GECTIMM TABI ILK ASILAMAMI 1.5 TL VERERK ILACDA DAHIL YAPILDI AMA TUTMADI SUAN DEVLETTE 2. ASILAMAM YAPILDI ZTB ANKARANIN EN IYI KADINA RASTIRMA HASTANELERINDEN BIRIDIR...

BENDE 27 YAS OLUP FSH:9,5 AMH 1.1 BENDE NE YAPMACAMI BILMIYROUM TUPE GECMELIMIYIM ZAMANMI KAYBETDIYORUM BUNU BANA ACIK BILLE ANLATAN OLMADI ..
OZELDEKI DOKTORR COK KOTU DGL DURUMUN DEDI COK IYI DE DGL DEDI YANI YASIMA GORE FSH DAHA DUSUK OLMALIYMIS AMA BUDA SENIN HAMILE KALMANADA ENGEL DGL DEDI YANII ANLIYCCANIZ ALLAHA KALAN BI IS ZATEN ALLAHA KALIYO AMA NE BILIYIM NIYE O KADAR IGNE VURUNUYOM O ZAMAN DIMI ILK ASILAMADA GONAL F KULLANDIM 2. PRUGEON HEM EN DUSUK DOZLARDA KULLANDIMM

UAMRIM ALLAH HERKESE YARDIM EDDERR
tüpe geçsen ne kadar ödeyeceksin aşılamada ne kadar ödüyosun?bunları ve ikisinin şansını kıyaslayarak karar ver bence...ben devletten yardım almadığım için 1 aşılama sonrası hemen tüpe geçtim...gerçi yine de olmadı hala uğraşıyoruz...aşılama ile hamile kalan da çok, belli olmaz...ama diğer arkadaşın da dediği gibi zaman kaynetmememiz için üzülüp beklemek yerine gerçekleri kabullenip tam gaz devam etmek gerek bence de...AHM için doktorlar farklı görüşlerde ama beinm gittiğim tüp bebek doktoları hep AMH sordu, değeri duyunca da hiç memnun olmadılar.bir de şunu okudum bir yerde.AMH gelecekteki rezervi,tahimin menapoz yaşını gösterirken FSH sadece o ayın rezervini gösteriyor ve FSH farklı değerlerde çıktığında en yüksek değeri baz alıyor doktorlar.yani FSH ım düştü sorun bitti olmuyormuş..ben de bunları düşük fsh değeri aldığımda sevindiğim zaman doktorun bunları söylemesi ile sevincim kursağımda kalarak öğrendim malesef:((

ben de erken menapoz riski taşıyorum AMH ım geçen yıl 0,4'tü,yaş 27....1,5 yıl içinde 1 aşılama 4 tüp bebek,rahim film ve histereskopi geçirdim....regli 3. günü 4-5 yumurtam oluyo....bu süre içerinde,bitkiel kürler (soğan kürü, incir kürü),DHEA,vitaminler(Omega3-6-9, q enzim vs.) her şeyi denedim.ben de hiç bir değişiklik yaratmadı yumruta sayım ne ise öyle devam etti....ama bazıalrında etkili oalbiliyor denemeye değer....sorularına gelince, doktorların mutabık olduğu 3 tane belirteç var rezerv konusunda...1. yüksek FSH değeri 2.düşük AMH değeri ve reglinin 3. günü ultrasondaki folikül sayısıı.... sayı 6-7 az ise hatta 10 rezerv düşük diyorlar. AMH ve FSH arasında ters orantı var evet....ama yine de tutursızlıklar olabiliyor.mesela benim FSH 7,5 İKEN AMH 0,4 çıktı...doktolara sordum hiç biri bu tutarsızlığı açıklayamadı...çünkü rezerv az diyebilmek için sadece fsh, yada sadece amh gösterge değil....söyledikleri AMH FSH dan aha güvenilir...yani 3 bulgu üzerinden tahimini yorum yapıyorlar...azsa rezerv zaten biliyosun hemn tüp bebek diyorlar ancakkkkk bunca şeye rağmen menapoza ne kadar süre sonra girerim diyorsan bu sorunun cevabını hiç doktor veremiyor...bana 6 ay sonra da olabilir 6 yıl sonra da dedi.ama sonuç belli 40 yaşından önce gireceğim....ve dediğin gibi malesef kemik erimesi vs. menapoz sıkıntıları yaşanmasın diye risklerine rağmen kar zarar ilişkisi zonucu horman tedavisi veriyor doktorlar genelde .....40 yaşına kadar falan hormon hapı içip regl oluyosun, kemik erimesi falan olabildiğince bu şekilde önleniyormuş....kurtuluşu var mı dersen benim şahsi fikrim araştırmalarım, yaşadıkalrım sonucu bunun hiç bir şekilde tedavisi yok.mantık şu zaten: kadınlar daha anne karnındayken yumurta kapasitesi belli.yıllar içerisinde sen bu rezervi kullanıyosun yani yeni üretmiyosun....sperm gibi deği yanii...dolayısıyla bir umut her şeyi denemiş biri olarak ben kürlerin vs. etkisi olduğunu sanmıyorum...şu olabilir sadece o ay fazla yumurtlarsın ama menapoz yaşın değişmez....evet 20 yaşında menapoza giren biri 25 de evlenseydi büyük ihtimal bebeği olmayacaktı haaa olanalr yok mu var tabiiii ama az ...bunlar tıbbın söyledikleri...bunları seni üzmek için söylemiyorum böyle paldır küldür.. ben de aynı durumdayım 3 yıldır uğraşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum...kafan karışık bu yüzden nacizane terübelerimi söyliyeyim istedim...bunları senin umutsuzluğa düşürmesin sadece tedavilerini geciktirme vaktin kısıtlı diye uyarmak için yazdımmmm ve bunun dışında da pozitif ol ve allaahhh a du et...[/QUOH

HAKİKATEN NE ZAMAN NE OLACAĞI BELLİ OLMUYOR BENİM 1.5 SENE ÖNCE AMH 0.4 DÜ 1.5 SENEN SONRA (BU ARADA ILK DENEMEMDE KENDİM HAMİLE KALDIM ALLAHIMA ŞÜKÜR) AMH IM 0.1 İN ALTINA DÜŞMÜŞ ŞAKA GİBİ AMA BİR ARKADAŞ 2 SENE SONRA BAKTIRDI ONUN Kİ BU KADAR AZALMAMIŞTI

günaydın canım .. hemen o üzerindeki olumsuzluktan sıyrıl lütfen . bir önceki dönemde yaşadıklarından dolayı ikincisinde de yaşayacaksın diye bir şey yok.. belki bu seferki adet sancısı değildir de bebişinin tutunma ağrılarıdır. içini ferah tut güzel şeyler düşün. bak göreceksin hepsi senin kuruntuların çıkacak... ve bizlere güzel güzel haberler vereceksin..

günaydın canım .. hemen o üzerindeki olumsuzluktan sıyrıl lütfen . bir önceki dönemde yaşadıklarından dolayı ikincisinde de yaşayacaksın diye bir şey yok.. belki bu seferki adet sancısı değildir de bebişinin tutunma ağrılarıdır. içini ferah tut güzel şeyler düşün. bak göreceksin hepsi senin kuruntuların çıkacak... ve bizlere güzel güzel haberler vereceksin..

iinş. canım ya umudum bitmiş degil ama ne bileyim geçenkide aynıydı bugündesabah vardı karındaagrı hayırlısı artık

Back
X