hamilelikte 20 kilo ve üzeri alanlar

Doğuma Giderken : 100.0
Ertesi gün : 96,3
19.05.2012 ------> 100.0
26.05.2012 ------> 91.2
02.06.2012 ------> 89.00
09.06.2012 ------> 87.00
16.06.2012 ------> ?????

çok zor gidiyor ama istikrarlıyım. haftaya 85 olmam lazım. bol bol emziriyorum, bu kilo vermek için değil mecburiyetten. sütüm çok olduğu için bebeğim her seferinde boğuluyor. bazen fazla sütü sağıyorum biboronla veriyorum sonra emzirmeye başlıyorum. gündüzleri 1.5-2 saatte bir emziriyorum, gecede 3 saati geçmiyor zaten kendi uyanıyor hemen. bebeğim boğulmasın diye işim gücüm emzirmek oldu. sütüm artmasın diye humanayı ve rezene çayını bıraktım. yinede gün içersinde yaşıyoruz bu durumu :(

19.05.2012 ------> 100.0
26.05.2012 ------> 91.2
02.06.2012 ------> 89.00
09.06.2012 ------> 87.00
16.06.2012 ------> ?????

çok zor gidiyor ama istikrarlıyım. haftaya 85 olmam lazım. bol bol emziriyorum, bu kilo vermek için değil mecburiyetten. sütüm çok olduğu için bebeğim her seferinde boğuluyor. bazen fazla sütü sağıyorum biboronla veriyorum sonra emzirmeye başlıyorum. gündüzleri 1.5-2 saatte bir emziriyorum, gecede 3 saati geçmiyor zaten kendi uyanıyor hemen. bebeğim boğulmasın diye işim gücüm emzirmek oldu. sütüm artmasın diye humanayı ve rezene çayını bıraktım. yinede gün içersinde yaşıyoruz bu durumu :(

sende benim gibi 87 de takili kalmissin:))emzirmenin kilo verdirdigine inanmicam yakinda..bende neryse 1 bucuk 2 saatte bir emziriyorum ve hemen hemen 1 saat emiyor 2 taraftan.kamburum cikiyor:))omuzlarim ve sirtimda inanilmaz bir agri ve agirlik var sendede varmi???dün hamilelikten önce giydigim pantolonlari denedim zor girdim iclerine ama dügmelerini kapatamadim resmen moral bozucu,daha 2 hafta gecti sporada baslamadim ama yinede insan biran önce kurtulmak istiyor kilolardan..bakalim bu hafta kac kilo gidecek..he birde kabizlik sorunumuz var sen ne durumdasin??

sende benim gibi 87 de takili kalmissin:))emzirmenin kilo verdirdigine inanmicam yakinda..bende neryse 1 bucuk 2 saatte bir emziriyorum ve hemen hemen 1 saat emiyor 2 taraftan.kamburum cikiyor:))omuzlarim ve sirtimda inanilmaz bir agri ve agirlik var sendede varmi???dün hamilelikten önce giydigim pantolonlari denedim zor girdim iclerine ama dügmelerini kapatamadim resmen moral bozucu,daha 2 hafta gecti sporada baslamadim ama yinede insan biran önce kurtulmak istiyor kilolardan..bakalim bu hafta kac kilo gidecek..he birde kabizlik sorunumuz var sen ne durumdasin??

yatarak emzirebilirsin, sezeryan olduğum için ben genelde öyle yapıyorum. daha yeni koluma almaya başladım. hamile pantalonumun içine giriyorum ama hamilelikten öncekilere girmeme daha çoooookkk var :( spor olarak yürüyüş ve ebru şallının hamile platesini yapıyorum. hamile platesi göbeğimi zorlamıyor, normal plateside denedim şimdilik mümkün değil. bende 3-4 günde bir wc ye çıkıyorum. kan hapım kabızlığı önlüyordu hamilelikte şimdi fayda etmiyor. hem yaş hem kuru kayısı yiyorum. kuru kayısıya bu gün geçtim. geceden suyun içine koyuyorum sabah yiyorum. bazende yarım nescafe içiyorum. sıcaklarda başladı, bebeğim isirik oldu. sıcak yüzünden çok yemekte yiyemiyorum. kabızlık bu aralar benim içinde büyük bir sorun :(

maşallh canım ya maşallah bende artsın diye nekadar suyu bitki çayını tükettiğimi anlatamam
genede 3 ay emzirebildim canım oğlumu napalım, maşallah sana genede dilini ısırda söyle valla içim yanıyo benim emzirmeyi özlediimmmm :21:

sütüm çok olduğu için bebeğim her seferinde boğuluyor. bazen fazla sütü sağıyorum biboronla veriyorum sonra emzirmeye başlıyorum. gündüzleri 1.5-2 saatte bir emziriyorum, gecede 3 saati geçmiyor zaten kendi uyanıyor hemen. bebeğim boğulmasın diye işim gücüm emzirmek oldu. sütüm artmasın diye humanayı ve rezene çayını bıraktım.

86.1 de kaldı kilom, c.tesiye kadar 85 olmam gerekiyordu. 2 günde verebileceğimi sanmıyorum. kilo vermem durdu :(
gamzelif ne güzel 21 kiloyu vermişsin darısı başıma. en kısa zamanda veririm inşallah fazlalıklarımı. daha önce hiç kilo problemim olmadığı için, bu durum çok garip geliyor bana. alışamadım bir türlü, eski halimi çok özlüyorum :(

merhaba arkadaşlar

Hamileliğimde 17 kilo aldım.(64 kilo başladım 81 kiloyla doğum yaptım)Şuanda 72 kiloyum aama hala fazlam var.Nasıl vereceğim bilmiyorum.Sütüm fazlalaşsın diye herkes bişe söledi bizde yedik ne yapalım:))Sizler bu hataya düşmeyin.

59 la hamıle kaldım 27 kılo aldım 86 ıle doguma gıttım
dogumdan cıktım hastanede tartıldım 80 olmustum
lohusalık bıttı kırkım cıktı 70 oldum
kızım 9aylıktı 59 oldum
kızım bır yasındaydı 57 oldum

kızım 3yasına kadar ben 59 dum
kızım 4 yasında ben 61 ım ve veremıyorum su ıkı kıloyu ıyı mı?anlamıyorum nasıl bısı yemesemde gıtmıyor .

kızım 9aylıktı 59 oldum

kızım 4 yasında ben 61 ım ve veremıyorum su ıkı kıloyu ıyı mı?anlamıyorum nasıl bısı yemesemde gıtmıyor .[/QU

herhangi bir diyet falan yaptinmi kendi kendimi gitti zamanla.bende dogum yapali 3 hafta oldu süt yüzünden yemekten kisamiyorum ve kabizlik sorunum var kalorili seyler yememeye gayret ediyorum ama bakalim nekadar zamanda eski kiloma geri gelicem.

kızım 9aylıktı 59 oldum

kızım 4 yasında ben 61 ım ve veremıyorum su ıkı kıloyu ıyı mı?anlamıyorum nasıl bısı yemesemde gıtmıyor .[/QU

herhangi bir diyet falan yaptinmi kendi kendimi gitti zamanla.bende dogum yapali 3 hafta oldu süt yüzünden yemekten kisamiyorum ve kabizlik sorunum var kalorili seyler yememeye gayret ediyorum ama bakalim nekadar zamanda eski kiloma geri gelicem.

yok canım hıcbısı yapmadım hatta dusunmedım bıle ama her sabah tartılıyordum ve cok nadır eksılme olmuyordu hegun ıllakı daha az cıkıyordu gr gr gıttı cok sukur.emzırdıgım ve uyksuz kaldıgım ıcın gıttı benımkıler

yok canım hıcbısı yapmadım hatta dusunmedım bıle ama her sabah tartılıyordum ve cok nadır eksılme olmuyordu hegun ıllakı daha az cıkıyordu gr gr gıttı cok sukur.emzırdıgım ve uyksuz kaldıgım ıcın gıttı benımkıler

ben gram gram değilde kilo kilo gitsin istiyorum, yaz sıcagında çekilmiyor bu kilolar :(

bu arada bilginize olsun bende ve ablamda kalça çıkıklığı vardı bu yüzden bebeğimin kalca çıkıklığına bakıldı bu gün. bebek 1 aylıkken bakılıyor, bizimki 27 günlük bu gün bakıldı. bazen fiziksel muayenede gözükmüyormuş, ailede olunca bakılması gerekiyormuş. çok şükür bi sorunu yok, herşeyi normal :)

19.05.2012 ------> 100.0
26.05.2012 ------> 91.2
02.06.2012 ------> 89.00
09.06.2012 ------> 87.00
16.06.2012 ------> 85.40

Bende hamılelıkte fazla kılo alanlardanım.

Hamılelıkte kılo alıs surecım de soyleydı.

Hamıle oldugumu ogrendıgım tarıhte; 53-54 arası.

Ve sonrası;
Hızla ama hızla kılo alımı gerceklestı.
Dogumumdan bır hafta once tartıldıgımda 79,700 gr oldugumu gordum.
Son bır hafta ıcınde ne kadar aldıgımı bılmıyorum, tartılmadım.
Tahmınımce 81 olmustur.

Dogum yaptıktan ıkı gun sonra; 76,500 (Zaten kızım 3,520 dogmustu!)
Onbes gun sonra; 75
Bır ay sonra; 70'lerde
42. gun; 64,450
Ve dun sabah; 59,500

Yanı su an ıtıbarı ıle mınımum 21,5 kılo vermıs bulunmaktayım ve henuz dogum yapalı 4 ay oldu!
Ve kılo kaybetmek ıcın hıc bır sey yapamıyorum.
Kosu bandı aldım ama kosacak vaktım yok.
Yememden de kesmıyorum, kızımı emzırdıgım ıcın.

Sadece ekmek tuketımımı cok azalttım ve tatlı yemek ıstedıgımde sutlu tatlı tercıh edıyorum.

Vakıt bulabılırsem spor yaparak vucudumu sıkılastırmak ıstıyorum ama ıs arkadaslarım genel olarak hamılelıgımden oncekı gorunumumden farklı olmadıgımı soyluyorlar ve bu benı cok mutlu edıyor.

bugün dogum yapali tam 21 gün oldu.40imizin cikmasina 19 gün kaldi:))hadi hayirlisi...kizim fazla emmiyor bu aralar boguluyor sürekli sonra kusuyor midesi cok dolu benimde gögüslerim:)))sütü sagiyorum ama onlari yediremiyorum cünki gögsümdekide doluyor bende gögüsümdekini veriyorum dogal yolla bosalsin diye.öyle yapmasam sürekli sagip biberonla vermek zorunda kalicam süt ziyan olmasin diye bu seferde birbirimize temasimiz kalmicak..bunuda istemiyorum ne yapicam bilmiyorum.artan sütlerinizi ne yapiyorsunuz dökmekte istemiyorum...dün itibariyle 86 kiloya düstüm bugün yürüyüse basladim ve tamamende olmasa yinede iyilestigimi anladim bayir yukari kostum hicbir aci falan hissetmedim yani artik spor yapmama hic bisey engel degil.bakalim hergün yürüyüsle kilolar daha cabuk gidecekmi...freedom sen iyi gidiyorsun hafta sonu 85 olmam lazim dedin ve olmussun tebrikler:))

ifsumnadial sağdığım süt 20-30 ml ise biboronla veriyorum bebeğime, ondan sonra emziriyorum. en iyi sağma şekli elle yapılanmış, ben elimle küçük bir çay bardağına sağıyorum sonra biborona koyuyorum. spora gelince ben hepsini bıraktım. bir sitede spordan 2 saat sonra emzirmek gerekiyormuş bebekleri ondan bahsetmişler. iyicede araştıramadım malum vaktim yoktu. spor yapınca vucut bi toksin üretiyormuş oda süte geçiyormuş. bebegim dakka başı emiyor o yüzden yürümüyorum bile. ama akşam 2-3 kaşık yoğurt ye yatmadan, sporcular yağ yakmak için yoğurt yiyormuş nette okudum her akşam yiyorum :) bundan sonrası çok zor yavaş yavaş vericem. hergün 3 tam cevizide eksik etme, her şeyden ama azar azar ye..

elefera 4 ayda 21.5 kilo vermişsin süper, eski kilona kavuşmak üzeresin. darısı başıma, 70 i gördükten sonra bi 5 kilo daha verebilirsem ideal kloma kavuşmuş olucam. 70 e bile 15 kilo var, dag gibi büyüyo gözümde :(

ifsumnadial sağdığım süt 20-30 ml ise biboronla veriyorum bebeğime, ondan sonra emziriyorum. en iyi sağma şekli elle yapılanmış, ben elimle küçük bir çay bardağına sağıyorum sonra biborona koyuyorum. spora gelince ben hepsini bıraktım. bir sitede spordan 2 saat sonra emzirmek gerekiyormuş bebekleri ondan bahsetmişler. iyicede araştıramadım malum vaktim yoktu. spor yapınca vucut bi toksin üretiyormuş oda süte geçiyormuş. bebegim dakka başı emiyor o yüzden yürümüyorum bile. ama akşam 2-3 kaşık yoğurt ye yatmadan, sporcular yağ yakmak için yoğurt yiyormuş nette okudum her akşam yiyorum :) bundan sonrası çok zor yavaş yavaş vericem. hergün 3 tam cevizide eksik etme, her şeyden ama azar azar ye..

elefera 4 ayda 21.5 kilo vermişsin süper, eski kilona kavuşmak üzeresin. darısı başıma, 70 i gördükten sonra bi 5 kilo daha verebilirsem ideal kloma kavuşmuş olucam. 70 e bile 15 kilo var, dag gibi büyüyo gözümde :(

Benımde gozumde buyuyor, asla bır daha eskı halıme donebılecegıme ıhtımal vermıyordum.
Fakat, ınanılmaz bır sekılde hızla kılo vermeye basladım.
Ve bunu sadece 'sütün olsun, sunu ye bunu ye' dıyenlere kulak asmayarak basardım!
Kayınvalıdem bılhassa cok dıyordu, 'ye yee yeeee'
Her defasında 'hayır yemeden de sutum olabılır, benım daha cok sıvı tuketmem gerek' dıyordum.
Cok sukur su ana kadar sutum de oldu.
Tavsıyem budur, 'sütün olsun, ye' dıyenlere kulak asmayın.
Ve ekmek tuketmeyın.
Ben ekmege tamamen veda edemedım, ama en azından sadece sabah kahvaltısı ıle sınırlamayı basardım.

kızım bu gün 1 aylık oldu ve boğulmaları azaldı. humanaya tekrar başladım, rezene ve ısırgan otu çayınada bu gün 1 er bardak içtim sadece ne olur ne olmaz diye. Annem sağ olsun kilolarımı vermemde çok yardımcı, hiç ısrar etmiyor ye ye diye. ama temel besinleri günlük hiç aksatmadan alıyorum.
günlük 2 yumurta, peynir, 5 zeytin, 3 ceviz, 2-3 avuç kuru üzüm, çorba, kırmızı/beyaz et, yoğurt, dondurma, bol meyve tüketiyorum. bulduğum tüm kuru yemişleri azıma tıkıyorum tabi kararınca. her 2 saatte bir azıma bişiler atıyorum. birde forumda bunu buldum ; http://www.kadinlarkulubu.com/spor-gorsel-paylasim/320949-leslie-sansone-yuru-incel-programi.html tek kelimeyle mükemmel. yürüyüş bandı almanıza gerek kalmadan, küçücük bir alanda klometrelerce yümüş kadar oluyorsunuz.

yanlız buna dikkat..

"Emzirdiğiniz dönemde düzenli olarak orta derece zorluktaki hareketleri içeren egzersiz yapabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar…

- Aşırı egzersiz süt tadını değiştirebilir.

- Bebeğinizin, egzersiz sonrası sütünüzü almaması durumunda,

- Egzersiz sonrası duş alıp,

- İlk gelen sütü sağıp atarak,

- Sonraki sütü veya egzersiz öncesi sağdığınız sütü bebeğinize verebilirsiniz. "

freedom videolar iyi olmus yürüyüse cikamadigim zaman evde bunu izleyerek yapayim ben:)))ben hiiic kilo veremiyorum yaa inanilmaz kabizlik sorunum var dogum,dan bu yana belki 2 kez adam gibi cikmisimdir.sanirim bu yüzdende kilo veremiyorum.ne yapacagimi bilmiyorum kuru kayisi bol su gün 4 4 bucuk litre su iciyorum daha ne yapim.hicbisey fayda etmiyor cay falanda icemiyorum emzirdigim icin.beni inanilmaz rahatsiz ediyor ve tabiki agrida yapiyor sert olunca..söyle bi hafta falan sirf corba türleriylemi beslensem diyorum???sebzeli falan blenderdan gecirip böylece vitamindende bisey kaybetmemis olurum diyette olur..ama iyi fikir olurmu kabizligi gidereyim derken sütüm kesilmesin???tavsiyeleriniz tecrübe ettiginiz besinler bilgileriniz varsa noooolur söylein.

freedom videolar iyi olmus yürüyüse cikamadigim zaman evde bunu izleyerek yapayim ben:)))ben hiiic kilo veremiyorum yaa inanilmaz kabizlik sorunum var dogum,dan bu yana belki 2 kez adam gibi cikmisimdir.sanirim bu yüzdende kilo veremiyorum.ne yapacagimi bilmiyorum kuru kayisi bol su gün 4 4 bucuk litre su iciyorum daha ne yapim.hicbisey fayda etmiyor cay falanda icemiyorum emzirdigim icin.beni inanilmaz rahatsiz ediyor ve tabiki agrida yapiyor sert olunca..söyle bi hafta falan sirf corba türleriylemi beslensem diyorum???sebzeli falan blenderdan gecirip böylece vitamindende bisey kaybetmemis olurum diyette olur..ama iyi fikir olurmu kabizligi gidereyim derken sütüm kesilmesin???tavsiyeleriniz tecrübe ettiginiz besinler bilgileriniz varsa noooolur söylein.

kabızlık bendede büyük bir sorun, yarım sütlü nescafe bile içiyorum. hatta 2 gündür elma çayı içiyorum. içindekiler kısmında sadece elma ve bamya çiçeği yazanından bul. ben ondan içiyorum. bamya çiçeği tuvalete götürür sakın içinde sinameki olanını alma. çorbaya gelince sebze çorbası yapıp içebilirsin. annem mercimek çorbası yapıyor, içine patates, havuç, sogan, pirinç hatta geçengün yeşil biber bile katmış :) tavukta kilo verdiriyor. düdüklüde haşlama yapıyorum, suyunuda içiyorum. haftada 2 defa da kırmızı et ye. su ve sıvı gıda tükettiğin sürece sütün azalmaz merak etme :34::34::34:

birde benim hamileliğimde diyetisyenim yeşil çay içmeme izin verirdi. şimdide yeşil çay+mate yaprağı yapıp içiyorum günde bir bardak. demliğin üstüne 1 tatlı kaşığı yeşilçay, 1/3 tatlı kaşığı mate yaprağı koyuyorum, (çay demler gibi) üstüne sıcak su ekliyorum 2-3 dk demlendikten sonra (rengi fazla koyulmadan) bir bardak içiyorum. geri kalanını annem içiyor. yeşil çay ve mate yapragını aktardan almak lazım poşet çaylar olmuyor malesef, çok güzel ödem atıyor. bu arada bu gün alyansımı takabildim, biraz sıkıyor ama olsun :16::16::16:

Back
X