hamilelikte 20 kilo ve üzeri alanlar

ne çok kilo almışsınız hanımlar, benim kuzenim 47 ile hamile kaldı 58 le doğurdu 54 kilo geliyodu doğumdan sonra 3 ayada verdi kilolarını, e tabi yemedi öyle hominigırtlak yiyim de kilo vereyim olmuyor :) dolu ama az beslenmek şart, süt yapcam diye şekerli şerbet içmeye hiç gerek yok su içmeniz yeterli..
Emziren anne istemeden kilo veriyor zaten bunu avantaja çevirmek ellerinizde :8:

ne çok kilo almışsınız hanımlar, benim kuzenim 47 ile hamile kaldı 58 le doğurdu 54 kilo geliyodu doğumdan sonra 3 ayada verdi kilolarını, e tabi yemedi öyle hominigırtlak yiyim de kilo vereyim olmuyor :) dolu ama az beslenmek şart, süt yapcam diye şekerli şerbet içmeye hiç gerek yok su içmeniz yeterli..
Emziren anne istemeden kilo veriyor zaten bunu avantaja çevirmek ellerinizde :8:

sadece su süt olmasında , artı sütünün kaliteli olmasında sütünün bebeğine yaramasında yeterli değil arkadaşım. tmm su süt yapıyor ama yeterli ve kaliteli olmuyor. bebeğin varmı bilmiyorum ama oldugunda görürsün. afaki konuşma bence.

sadece su süt olmasında , artı sütünün kaliteli olmasında sütünün bebeğine yaramasında yeterli değil arkadaşım. tmm su süt yapıyor ama yeterli ve kaliteli olmuyor. bebeğin varmı bilmiyorum ama oldugunda görürsün. afaki konuşma bence.

Kesinlikle katılıyorum sana..Sadece suyla olacak iş değil bu..Ben 20 kilo aldım hamileliğimde..17'sini verdim bile..Üstelik yemeğimden de hiç kesmedim..Hala daha sütüm var ve bebeğim emiyor..Risus, siz bu şekilde konuşarak belki de istemeyerek kötü örmek oluyorsunuz..Sizin kuzeninizin metabolizması daha farklı çalışıyor olabilir, onu bir başkasına hele ki yakında anne olacak bir bayana örnek göstermek büyük hata..Lütfen yaşamadığınız şeyler hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..

İfsumnadial..sakın gıdandan kesme..bebiş emebildiği kadar süt emsin..Onun aldığı her damla sağlığı için inanılmaz önemli çünkü..Kendini de sakın kasma..Hele bir doğsun bebeğin sağlıkla, sonrası kolay..Verirsin kilolarını, rahat ol..:nazar: Bebişin için koştururken nasıl gider kiloların anlamazsın bile..Benimkiler öyle gitti:1:

gebelik öncesinde 46 kiloydum 66 kiloyla doğum yaptım tam tamına 20 kilo almıştım
ama yaklaşık 2 ay sonra eski kiloma düşmüştüm
öyle hiiiç diyet felan yapmadım,korkmayın kızlar kilolar veriliyor bir şekilde,
ben doğumdan sonra 7 ay izin kullandım bebeğimle tek başıma ilgilendim bunun faydasını gördüm belkide
ayrıca ben çok su içen bir insanım kilo vermede suyunda etkisi faydası çok

şimdi ikinci hamileliğimi yaşıyorum şuan 35.haftadayız yine 46 kiloyla hamile kaldım ve şuan 68 kiloyum 22 kilo almışım (ikiz gebelik )
hiiiç kafama takmıyorum vallahi nasıl olsa veririrm bir öncekinde olduğu gibi

kendinizi şartlamayın derim ,kiloyu nasıl verecem ay vermem gibi şeylerle beyninizi bulandırmayın

herkese sağlıklı günler dilerim

suan ne yaparsan kilo alımını durduramassın hamileliginin son günleri bu kilo alımı normal yani.ben 54kiloyla normalden 2kilo fazlakiloyla hamile kaldım ve 81 kiloyla doguma girdim.bu kiloların hepsi yemeden degil tansiyon ödem vs vs bi ton sıkıntım vardı tabi ama yemedende kısmadım.dogumdan 6 gün sonra 70 40 gün sonra 64 kiloya düsdüm ve bebegimde cok emmedi onunda etkisi oldugunu düsünüyorum.suan kilo vermem lazım kısmetse aklıma hakim olabilirsem yarın rejime baslıcam bakalım bi ise yarıcakmı bilmiyorum ama herkes 1 olmaz bünye ve vucut yapısı cok önemli.benim kilo almaya müsait bi yapım vardı aldım ve malesef yerlesdi kilolar akılsızlıgımdan.ama görümcem dogum yaptı 4kilo 600gr dogdu cocugu aldıgı kiloları sen düsün dogumdan 40 gün sonra görsen bumu dogum yaptı dersin cöp gibi.

hanimlar önerileriniz ve destekleriniz ve motive edici tecrübeleriniz icin cok tesekkür ederim.doguma az kaldi benim ellerim ve ayaklarim sismeye basladi ve buda kiloya yansidi hemen dediginiz gibi cogu kisidende duyduguma göre hamilelikte alinan kilolar gercekten cok cabuk gidiyor.cünki bende artik yemekle alakasi olmadigina inananlardan oldum hamilelikte alinan kilolarin.cünki ben daha hamile kaldigimi ögrendigim ilk haftasinda 2 3 kilo aldim yani ne yemis olabilirimki birden 2 3 kilo alayim arti 6 hafta kusmaktan zaten yemek yiyemiyodum ona ragmen aldim.dedginiz gibi doguma allahin izniyle 2 bucuk 3 hafta kaldi teorik olarak pratik olarak hic sanmiyorum okadar bekleyeceginide bebegimin:)))dogduktan sonra görececgim bende nekadar kilo gidecegini bende yazarim buraya ozaman.ben zaten spor yapan ve cok su icen biriyim ama yinede kilo almaya müsait biriyimde ayni zamanda:))))insallah dogumdan sonra eski kiloma geri dönebilirim.yazdiklariniza bakilirsa veriliyor demekki:))

buarada Risus kuzenin sansli bünyeye sahip olan kisilerden biri demekki fazla kilo almamis.kuzenini örnek verdigine göre sen henüz anne degilsin sanirim.temennim sana umarim fazla kilo almazsin ve su icerek sütün olur..

63 kiloyla hamile kaldım 94 kiloyla doğuma gittim nasıl bu kadar kilo aldım anlamıyorum çok dikkat etmedim yediğime ama bu kadar kiloyu alacak kadar yemedim hamile kalmadan önce ne kadar yiyorsam işte, ama hamile kaldıktan sonra eski düzenim bana tam 30 kilo aldırdı mayısın 10 da bebeğim 3. ayını bitirecek ve yaramaz bir kızım var ve emziriyorum buna rağmen doğumdan sonra verdiğim 10 kilo dan başka yarım kilo bile veremedim çok kötü moralim her aynaya baktığımda iğrenç bir şişko görüyorum nasıl vereceğim bu kiloları bilmiyorum eskiden tartıya çıkmaktan nefret ederdim 63 kilo, kilo almış halimdi şimdi 83 84 kilo falanım kendime çok şaşırıyorum
birde şu kuzenini örnek veren arkadaş doğum yaptığında sütün gelmeyip bebeğini besleyemeyince sende bol bol su içersin bize doktorlar komplo kurup yemeğini yemen lazım yoksa sütün olmaz diyip dahada şişmanlattılar

63 kiloyla hamile kaldım 94 kiloyla doğuma gittim nasıl bu kadar kilo aldım anlamıyorum çok dikkat etmedim yediğime ama bu kadar kiloyu alacak kadar yemedim hamile kalmadan önce ne kadar yiyorsam işte, ama hamile kaldıktan sonra eski düzenim bana tam 30 kilo aldırdı mayısın 10 da bebeğim 3. ayını bitirecek ve yaramaz bir kızım var ve emziriyorum buna rağmen doğumdan sonra verdiğim 10 kilo dan başka yarım kilo bile veremedim çok kötü moralim her aynaya baktığımda iğrenç bir şişko görüyorum nasıl vereceğim bu kiloları bilmiyorum eskiden tartıya çıkmaktan nefret ederdim 63 kilo, kilo almış halimdi şimdi 83 84 kilo falanım kendime çok şaşırıyorum
birde şu kuzenini örnek veren arkadaş doğum yaptığında sütün gelmeyip bebeğini besleyemeyince sende bol bol su içersin bize doktorlar komplo kurup yemeğini yemen lazım yoksa sütün olmaz diyip dahada şişmanlattılar

metabolizma bünye vücud yapisi hersey farkli herkeste.benim iki ablamda hamileliklerinde 25in üzerinde kilo alanlardan biri ilk bebeginde 25 kilo alip hepsini geri verdi kisa sürede ama ikinci cocugunda aldigi 30 kilolun cogu üzerine yapisti senin ilk bebeginmi??belki ikinci bebeginse sendede öyle olmus olabilir.kücük ablam ise oda 30 kilo aldi 40 kilo verdi nasil basardi hala bilmiyorum.:))kardes olmamiza ragmen ben onlardan cok cok iyiyim 37 haftalik 22 kilo suan bebegimin cok büyük oldugunu söylüyor doktorlar dün gittigimizde 3750 g cikti.doguma kadar sanirim 4 kiloyu gececek.ayaklarim ellerim bacaklarim ödem hep sis.su kordon bagi falan derken dogumdan sonra 10 kilo gidecegini umut ediyorum:)))geri kalanida artik zamanla bakip nekadaar sürede verecegim cok merak ediyorum.ama kesinlikle yazicam buraya...

Şekerli şerbetin sizin vücudunuza ve bebeğinize ne kadar zararı var siz biliyormusunuz peki ? yapay şeker yani meyvelerde ki şekerin dışında işlenmiş şekerin okadar zararı varki bilseniz hiç kullanmazdınız emin olun. ben zaten hiç kimseye sakın yemek yemeyin sadece su için demedim ki aksine DOLU beslenin dedim öyle bi tabak yemeğin yanında 3-4 dilim ekmek yememekten bahsettim.
Etinizi, sütünüzü, balığınızı yeşil sebzenizi öğünlerinizden eksik etmediğiniz sürece sütünüzde gayet kaliteli olacaktır.
ayrıca süt bünye meselesidir benim bir çok kuzenim var bitanesi ilk bebeğini 11 ayına kadar emzirdi tosun gibiydi ama 2. bebeği sadece 3 ay emdi oda ablasından ziyade zayıf mesela. Bunu insanlara aman yemek yemezsen çocuk sütünü beğenmez, sütün besleyici olmaz diyerek abartmanın gereksiz anlaşılmalara yol açmaya hiç gerek yok .
Hamile diyeti, emziren diyeti, gibi bir çok alternatif var ki ben size canan karatay ın sağlıklı beslenme kitaplarını öneririm.
mutlaka araştırın..

metabolizma bünye vücud yapisi hersey farkli herkeste.benim iki ablamda hamileliklerinde 25in üzerinde kilo alanlardan biri ilk bebeginde 25 kilo alip hepsini geri verdi kisa sürede ama ikinci cocugunda aldigi 30 kilolun cogu üzerine yapisti senin ilk bebeginmi??belki ikinci bebeginse sendede öyle olmus olabilir.kücük ablam ise oda 30 kilo aldi 40 kilo verdi nasil basardi hala bilmiyorum.:))kardes olmamiza ragmen ben onlardan cok cok iyiyim 37 haftalik 22 kilo suan bebegimin cok büyük oldugunu söylüyor doktorlar dün gittigimizde 3750 g cikti.doguma kadar sanirim 4 kiloyu gececek.ayaklarim ellerim bacaklarim ödem hep sis.su kordon bagi falan derken dogumdan sonra 10 kilo gidecegini umut ediyorum:)))geri kalanida artik zamanla bakip nekadaar sürede verecegim cok merak ediyorum.ama kesinlikle yazicam buraya...

ilk bebeğim, benimkide 3750 doğdu , sigara içiyordum hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım (süpriz bir hamilelikti) ona bağlıyorum bide üstüne hamilelikte gelince kilolar geldide geldi adette görmüyorum bir kaç yerde okuduğum kadarıyla buda etkiliyormuş kilo vermeyi bakalım srtık.. bir şekilde vercez

ilk bebeğim, benimkide 3750 doğdu , sigara içiyordum hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım (süpriz bir hamilelikti) ona bağlıyorum bide üstüne hamilelikte gelince kilolar geldide geldi adette görmüyorum bir kaç yerde okuduğum kadarıyla buda etkiliyormuş kilo vermeyi bakalım srtık.. bir şekilde vercez

bebegin kac aylik??yeni dogum yaptiysan okadar kafaya takma.ama dogumun üzerinden 1 sene falan gectiyse ozaman kötü.cünki hamilelik kilolarini 1 sene icinde vermek gerekiyormus verilmediginde üzerinde kaliyormus.göbek ise hep 9 ayda geldi 9 ayda gidecek diyorlar.dogumdan sonra korse giymek ve göbek kasi calismak gerekiyor.hayirlisiyla dogurayim insallah sagsaglim saglikli olsun kilolar verilir.hamilelikten öncede 5 ayda 20 kilo vermistim.gene veririm insallah:))

bebegin kac aylik??yeni dogum yaptiysan okadar kafaya takma.ama dogumun üzerinden 1 sene falan gectiyse ozaman kötü.cünki hamilelik kilolarini 1 sene icinde vermek gerekiyormus verilmediginde üzerinde kaliyormus.göbek ise hep 9 ayda geldi 9 ayda gidecek diyorlar.dogumdan sonra korse giymek ve göbek kasi calismak gerekiyor.hayirlisiyla dogurayim insallah sagsaglim saglikli olsun kilolar verilir.hamilelikten öncede 5 ayda 20 kilo vermistim.gene veririm insallah:))

arkadaşlar 30 kilo fazlayla doğuma gidicem, 4 günüm kaldı :9: inşallah zamanında gelir. bazı şeyler engellenemiyor, kızım benden çıksın, herşey çok daha farklı olacak. hormonlarımız komple değişti, adet olamıyoruz, vucut su topluyor, kimbilir daha başka neler oluyor normal değiliz ve normal bir süreç işlemiyor. tüm değerlerimiz normale dönsün yavaş yavaş veririz kilolarımızı, seneye bu zamanlar eski kiloma gelmiş olurum :9::9::9::9: şu ana kafamdaki tek düşünce sağlıkla bebişimi kucağıma almak, öpüp koklamak :16::16::16::16:

arkadaşlar 30 kilo fazlayla doğuma gidicem, 4 günüm kaldı :9: inşallah zamanında gelir. bazı şeyler engellenemiyor, kızım benden çıksın, herşey çok daha farklı olacak. hormonlarımız komple değişti, adet olamıyoruz, vucut su topluyor, kimbilir daha başka neler oluyor normal değiliz ve normal bir süreç işlemiyor. tüm değerlerimiz normale dönsün yavaş yavaş veririz kilolarımızı, seneye bu zamanlar eski kiloma gelmiş olurum :9::9::9::9: şu ana kafamdaki tek düşünce sağlıkla bebişimi kucağıma almak, öpüp koklamak :16::16::16::16:

allah hayirli dogum nasip etsin insallah bir avazda dedikleri sekilde olsun.insallah hepimiz hayirlisiyla saglikli sihhatli kucagimiza alalim kilolar verilir.bende takmiyorum artik ayaklarim sisme eldivenlere benziyor ayni dedigin gibi vücutta neler oluyor baska kim bilir:))

selam hanimlar ben 36 haftalik hamileyim sisman hamile kalanlardanim 73 kiloyla kaldim suan 94 kiloyum yani 21 kilo aldim ve önümde daha 4 hafta var.73 kiloyada zayiflayarak gelmistim 90 kiloydum 70 kilo oldum hamile kalmadan 1 ay önce ramazan oldugu icin 3 kilo almistim ve o ay hamile kaldim..ve simdi tekrar verdigim kilolari geri aldigim ve hala almakta oldugum icin biraz kiziyorum kendime ama inaninki önceden yedigimin fazlasini yemiyorum belki arada tatli cikolata haricinde kendi kendine kilo aliyorum sürekli 90 kiloykenki giydigim pantolonlarlar bile olmuyor anlamiyorum:))kalcalardan bacaklardan cok kilo aldim bebegimde cok büyük doktorun dedigine göre.neyse bebgim sag saglim dogsunda kac kilo almam önemli degil önemli olan bu kilolari nekadar sürede verecegim..dogumdan sonra kac kilo gider ortalama.eski kilonuza nekadar zamanda döndünüz.dogum yapmayi sabirsizlikta bekliyorum hem bebegime kavusacagim icin hemde biran önce spora baslamak icin.ha buarada hem dogum kolay olsun hemde kalori yakmak amaciyla hergün en az 1 saat yürüyorum ona ragmen kilo aliyorum..:)))benimle paylasirsaniz cok sevinirim tecrübelerinizi ne yaptiniz dogumdan sonra kac kilo gitti nekadar zamanda verdiniz..

cnm ben 30 kg aldım doğumdan 6 ay sonra 31 kg gitmiştı hiç sıkıntı yok zaten o maratona o kgde kalmak biaz zor hayırlı doğumlar

3 aylık oldu bebeğim hiçte uyumuyor emiyor ona rağmen veremiyorum of:43:

Back
X