hamilelikte 6 santimlik miyom? bu ne demek?

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
ben 20 haftalık hamileyim.. bugün kontrole gittim.. doktor 6 santimlik miyom olduğunu söyledi.. pek bir açıklama yapmadı.. internetten baktım.. düşük, erken doğum, sezeryan, bir sürü riski varmış.. miyomlu hamilelerin yakından takip edilmeleri lazımmış.. ama beni taa 6 hafta sonra çağırdı..ne yapmalıyım?bu durumda olan var mı?

bende de 4cm lik bi myom var... 20. haftalarda miyom büyüme yapmaz öylece kalır erken doğum falan riski var diyorlar ama miyomunun yeri ve cinsi önemli doktorundan bunlar hakkında bilgi alıp internettki miyom çeşitlerini okursan daha da bi aydınlanıyorsun.. korkma inşallah bi sıkıntı çıkmaz canım.. geçmiş olsun....

bende de 4cm lik bi myom var... 20. haftalarda miyom büyüme yapmaz öylece kalır erken doğum falan riski var diyorlar ama miyomunun yeri ve cinsi önemli doktorundan bunlar hakkında bilgi alıp internettki miyom çeşitlerini okursan daha da bi aydınlanıyorsun.. korkma inşallah bi sıkıntı çıkmaz canım.. geçmiş olsun....

sağol cnm.. peki doğumdan sonra bu miyomlar ne oluyo? kendiliğinden erime şansı var mı?

Merhabalar, bende myomlu gebelerdenim. Sizin ki gibi 6 cmde değil üstelik, 8 cm.lik kocaman bi myom benimki. tavsiyem internetten felaket senaryolarını okumamanız, bundan önce myomun cinsini öğrenmenizdir. benimki şükür ki subseroz myom, dışa doğru büyüyen ve bebeğe zararı olmayan. Önceleri internetten düşük, kanama vs... risklerini bende okuyup tedirgin olmuştum, tavsiye üstüne Prof Alkan Yıldırıma gittim. Saolsun oda bu tarz miyomların önemsenecek bir tarafı olmadığını, bebekle birlikte büyüse bile (aynı boyuta çıkanı varmış) birşey olmayacağını söylemiş, sadece anneye ağrılı bir gebelik yaşatır demişti. Bana ikiz gebelik yaşadığını düşün, onlar ne yapsın demişti. İnşallah sizinki de sorunsuz bir miyomdur, korkmayın. Şuan benim miyomumda herhangi bir büyüme vs.. gözlenmedi 3 aylıkken ki ölçüsüyle aynı, hala 8 cm. Unutmadan miyomun gebeliğime en önemli etkisi sezeryan olmak zorunda olmam, doğum kanalını kapattığı için. Ama elbette bunu çok dert etmiyor insan. Sezeryan sırasında kimi miyomlar temizleniyormuş ama bendeki miyom bunun için uygun değil. Allahtan şifa diliyorum. Umuyorum sorunsuz sıhhatli bir gebelik yaşarsınız.

sağol cnm.. peki doğumdan sonra bu miyomlar ne oluyo? kendiliğinden erime şansı var mı?

Beslendiği hormonların salınımı duracağından küçülüyorlar. Zaten gebelikten önce bu denli büyük bir miyom illaki gözlenirdi ultrasonda. Ya da etkileri olurdu. Benim gebelikten önce girdiğim ultrason taramalarında miyom gözlenmemişti (önemsenmeyecek boyuttaydı muhtemelen). Ama gebelikle birlikte nasıl büyüyorsa, bundan sonrada küçüldüklerini pek çok doktordan işittim.

Merhabalar, bende myomlu gebelerdenim. Sizin ki gibi 6 cmde değil üstelik, 8 cm.lik kocaman bi myom benimki. tavsiyem internetten felaket senaryolarını okumamanız, bundan önce myomun cinsini öğrenmenizdir. benimki şükür ki subseroz myom, dışa doğru büyüyen ve bebeğe zararı olmayan. Önceleri internetten düşük, kanama vs... risklerini bende okuyup tedirgin olmuştum, tavsiye üstüne Prof Alkan Yıldırıma gittim. Saolsun oda bu tarz miyomların önemsenecek bir tarafı olmadığını, bebekle birlikte büyüse bile (aynı boyuta çıkanı varmış) birşey olmayacağını söylemiş, sadece anneye ağrılı bir gebelik yaşatır demişti. Bana ikiz gebelik yaşadığını düşün, onlar ne yapsın demişti. İnşallah sizinki de sorunsuz bir miyomdur, korkmayın. Şuan benim miyomumda herhangi bir büyüme vs.. gözlenmedi 3 aylıkken ki ölçüsüyle aynı, hala 8 cm. Unutmadan miyomun gebeliğime en önemli etkisi sezeryan olmak zorunda olmam, doğum kanalını kapattığı için. Ama elbette bunu çok dert etmiyor insan. Sezeryan sırasında kimi miyomlar temizleniyormuş ama bendeki miyom bunun için uygun değil. Allahtan şifa diliyorum. Umuyorum sorunsuz sıhhatli bir gebelik yaşarsınız.

sağol cnm yaa içimi rahatlattın.. doktorun kesin sezeryan mı dedi? normal doğum şansı yok mu?

Merhaba canım sana bir kaç şey sormak istiyorum. Ben 5 haftalık hamileyim ve ilk kez gebelik kontolü için doktora gittim. 6 cm miyom olduğunu öğrendim bebek sevinci yaşayamadım. :43:Çok tedirginim kahverengi lekelerim oluyor. Senin de miyomun olduğunu gördüğümde bilgi sahibi olduğunu düşündüm. Hamilelik yaşadın mı... Nelerle karşılaştın ve şuan miyomun ne durumda umarım kurtulmuşsundur. Sevgiler

Merhaba ben yaklaşık sekiz aydır gebelik deniyorum cok sukur 5 haftalık hamileyim. Bende 5 cm submukoz yerlesimli miyom var. Gebeligi bu nedenle dr um onerdi baska dr kesinlikle hamile kalamazsin demisti. Allahtan umid kesilmez nasip etti. Fakat simdide kahverengi lekelenmeler oluyor. Beta hcg hormonum takip ediliyor. İlk test 85 ikincisi 1gun sonra100.1oldu.yukselme olmasi iyi ama az yukselmis dedi dr. Dusuk tehtidi olabr fakat ilac veremem once keseyi gormem lazm dedi. Kimyasal gebelik olabilir ihtimaliyle. Bilgilerinizi paylasirmusinz lekelenmeler korkutuyor beni.

Selam kızlar bende 9 haftalık hamileyim ve nerdeyse 9 cm miyomum var. Hamilelikle birlikte 3 cm büyüdü . Doktor dikkat etmem gerektiğini söyledi ilerde agrı yapabilirmiş ve sezeryan ile doğum oluyomuş. Allah inşallah hepimize saglıklı doğumlar nasip etsin ama çok korkuyorum:((

Back
X