Hamilelikte aşırı kilo almaktan korkuyorum

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
kızlar polikistik overliyim bu nedenle metabolizmam çok yavaş. 89 kiloyu gördüm geçen yıl şimdi 77 kiloyum bebek düşünüyoruz folicasite başladım ama çok korkuyorum hamilelikte aşırı kilo almaktan.çocuk sahibi arkadaşlar siz nasıldınız kilo konusunda hamilelikte????

valla canım genelde kilolu hamileliğe başlayanlar az kilo alıyor senin bünyen nedir bilmiyorum ama, benim fikrimi soracak olursan,

ben 55 kilo ile başladım şimdi 70im ve inanılmaz ağırlaştım. 15 kilo aldım yani. çok zorlanıyorum. uyurken sağa sola dönmek bile dert oldu. oturduğum yerden debelene debelene kalkıyorum paytak paytak yürüyorum. minyon biriydim çünkü bu kadar kilo kaldıramıyorum. şimdiki aklım olsa hamileliğimin en başında almazdım bu kadar kilo. geçen ay biraz az yemeye çalıştım çocuğumun gelişimi geri kaldı mecbur tekrar yemeğe başlıcam tekrar. artık son ay naparım bilmiyorum. doğum vakti kim bilir kaç kilo almış olurum

bence 60lara kadar düşmeden hamile kalma canım. zor oluyor inan.

Valla canım ben de PCOS'um. Aynı korkuyu ben de yaşıyorum. Ve hamileliğimin ilk aylarındayım, müthiş iştahım açık. arada bir yürüyüşe çıkarak ve akşamları az yemeye çalışarak (yani çoğunlukla meyve ağırlıklı yiyerek) sürdürmeye çalışıyorum.

kilo alma potansiyelim de yüksek. kendi tartımla 68 dr'un tartısıyla 70 kilo ile hamileliğim başladı sayılır. 20 kilo alırsam 90'ı bulurum gibi geliyor. Allah'ım yardım etsin de maksimum 10 kilo alayım.

Valla guzelim su an 35. haftamdayim.Eskiden hamileligimde depresyona gircem diye dusunurdum. Uzulurdum.Ama su an hiiiic takmiyorum 😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

73 kg ilevhamilevkaldım vevtambdoktorun istedigi gibi 9 kg alarak dogum yaptim. 3 kg bebekti. Ben ilk 5 ayda 6 kg aldim ve hemen diyetisyene kostum.son aya kadar verdigi programla beslendim. Sagolsun onun yardimiyla saglikli bir dogum yaptim ayrica bebek 2 aylikken de 9 kg vermistim. Tabi emzirmenin sayesinde.

kilo alman tamamen vücut yapısıyla alakalı canım.Umarım korktuğun gibi olmaz.Hamur işinden ve tatlılardan uzak durmayı başarırsan çok da almazsın .

Hiç kafana takma canım . Hamileliğin tadı çıkart. Bir daha gelmez o günler :)
70 le hamile kaldım. 82 ile doğum yaptım. Şu anda oğluşum 8 aylık ve ben 66 kiloyum :)
Emzirme harika bir kilo verdirici. Mucize bişey :) Sakın emzirmekten vazgeçme ve bol bol su iç :)

hergün yaklaşık bir saat yürüyüş,tatlı,hamur işi ve abur cuburdan
hamilelik boyunca ve emzirme süresince uzak dur.
yemek olayını abartma yeter.

25+3 haftalık yani yaklaşık 6 aylık hamileyim. 45 kilo hamile kaldım ve 16 kilo aldım şu an 61 oldumm. Doktorum çok almışsın ekmeği kıs biraz dedi. Ama ben ekmek yemeden doyduğumu hissetmiyorum. Başım dönüyor, bayılacak gibi oluyorum. Doğuma kadar kaç kilo daha alırım sizce? Herkes 7. aydan sonra alırsın asıl kiloyu diyor, korkuyorum aşırı kilo alırım diye..

Bende hamile olmadan once ekmek vs asla yemezdim , hamile kaldim kalali ekmek ve makarna yesem gece gubduz doymam.
Suan 15 kilo aldim ama hic dert etmixorum dogrusu bebisten sonra veririm yediklerime fikkat ederek..
Zaten 2 hafta sonra geliyor bizimkisi insallah :)

ilkinde 17, ikincisinde 20 kilo aldım, deliler gibi yedim, yedikçe mutlu oldum, mutlu oldukça şiştim, şiştikçe mutsuz oldum, mutsuzluğumu çikolata ile giderdim

Düzenli beslenirseniz almazsınız. Ben hamilelikten önce çok zatıftım (1.70 boy 42 kilo) hamileliğimin 5. Ayında bulantımın geçmesiyle öyle bir iştah geldi ki ömrümde yemediğim yemeği 4 ayda yedim ve 30 kilo aldım:d
Hayatım boyunca kilo almaya çalıştığım için tüm sülaleyi şoka uğrattım kendimde dahil.
Şuan bebeğim 10 aylık ve ben yine eski kilomdayım çünkü doğumun ertesi günü eski iştahıma geri döndüm.
Muhtemelen size çok hamileyken bebek beslensin diye doğumdan sonrada sütün olsun diye ye ye baskıları olacaktır. Hamileyken düzenli beslenin doğumdan sonrada yemezsen sütün olmaz laflarına aldırış etmeden bol bol su içip süt yapacak şeyler yiyin ve kesinlikle aklınıza sütünüzün kesilme ihtimalini getirmeyin. Çünkü psikolojiniz hormonları etkiler.
Eğer yemezsen sütün olmaz lafları doğru olsaydı benim bir damla sütüm olmaması gerekirdi heralde.

Bende hamile olmadan once ekmek vs asla yemezdim , hamile kaldim kalali ekmek ve makarna yesem gece gubduz doymam.
Suan 15 kilo aldim ama hic dert etmixorum dogrusu bebisten sonra veririm yediklerime fikkat ederek..
Zaten 2 hafta sonra geliyor bizimkisi insallah :)

dert kilolu olmak degil de dogumu yapmak.. Aşırı kilo alınca malum doğum da zorlaşıyormuş.. Ben normal doğum istiyorum ama çok şişersem nasıl yapıcam, korkuyorum :/ :/

Eski konuyu hortlaşmış birileri:)
Konu sahibi 30 haftalık hamileymiş.
Kilo konusunu ona sormak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…