Hamilelikte Ayak Şişmesi Çok mu Anormal?

preg_nant

Kocam+Bebeğim(Kızım)Herşeyimsiniz
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
887
381
Doktoruma 30.haftadan itibaren ayaklarımda şişme olduğunu söylediğimde normal olduğunu, yeterki yüzde ve vücudun diğer kısımlarında (el hariç) olmaması, bir de aşırı boyutta olmaması gerektiğini söyledi.Bunun için ayağını yukarı dik öyle otur ve saatte bir 10 dakika tur at, tuz miktarına dikkat et dedi.

Ama sağlık ocağına kayıt yaptırırken hekimim bana o kadar üzerine basa basa '' ödem hamilelikte hiç istemediğimiz birşey, sakın sakın'' dedi ki. Bi an noluyoruz oldum yani. Bu kadar büyük ve sıkıntılı birşey mi?

ben 23 haftaya giricem yarın ve benim ayaklarımda çok az şişme oldu babetimden anladım hemen....

Benim ödem değil ama babetlerden anladım bende azıcık şişmiş dinlenince geçiyor yoruşunca tekrar şişiyor sanki

Doktoruma 30.haftadan itibaren ayaklarımda şişme olduğunu söylediğimde normal olduğunu, yeterki yüzde ve vücudun diğer kısımlarında (el hariç) olmaması, bir de aşırı boyutta olmaması gerektiğini söyledi.Bunun için ayağını yukarı dik öyle otur ve saatte bir 10 dakika tur at, tuz miktarına dikkat et dedi.

Ama sağlık ocağına kayıt yaptırırken hekimim bana o kadar üzerine basa basa '' ödem hamilelikte hiç istemediğimiz birşey, sakın sakın'' dedi ki. Bi an noluyoruz oldum yani. Bu kadar büyük ve sıkıntılı birşey mi?
benim 25 26 haftalar arasinda oldu ayak sismem aile hekimim hemen anladi dedim odem yapmis tuz cok tuketiyoruz sanirim dedi ve hareket yok.
dedim evet o ara asiri tuzlu seyler istiyordu cnm tuketme kes ve aksamlari yuru dedi 10 dk felan.
bende ogle yaptim gecti ve cok sukur bir daha olmadi

ayak ve el şişmelerinin normal olduğunu duymuştum ben de her gün yürümeme rağmen 24. haftadan itibaren ayaklarımda şişlikler oluştu. sabah uyandığımda da ayak tabanım acıyor üstüne basamıyorum bir süre sonra geçiyor sizin de öyle oluyor mu?

Benim 28.haftada falan vardı,sonra geçti snra yine başladı o da genellikle sağ ayağımda oluyor ne hikmetse.

Yok yani hekim bayan sanki kimsede olmuyormuş,olağanüstü birşeymiş gibi bahsetti,onu garipsedim.Yoksa tabiki mümkün mertebe dikakt etmek lazım.

X