Hamilelikte ev işi yapmak konusunda uyarı

Annakarenina63

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2018
87
37
3
Merhaba kızlar. Benim sorunum şu doktor bebeğin eşi aşağıda dedi ve içeride kanama alanları var dedi istirahat etmemi söyledi. Eskiden kanamamda vardi ama şu sıra durdu çok şükür ancak ben istirahat etmemi söylediği için evimi şöyle bir toplayıp anca yemek yapabiliyorum. Böyle de çok huzursuzum normalde her gün temizlik yapan biriyim şimdi böyle olunca evin tozuna falan çok bunalıyorum. Acaba elektrik süpürgesi vs kullansam bebeğe bir şey olur mu? Elektrik süpürgem de baya ağır bir şey. Eşten düşer falan diyorlar sizce napmalıyım deneyimli anneler ne diyorsunuz.

Hergün ev mi temizlenir ayol
Ha çok tozlandıysa çağır bi eş dost akraba yardımcı olsun
Hiç olmadı eşin çeksin akşam makineye
En fazla 1 saatni alır
Sende böylece aşırı temizlik takıntından sıyrılmış olursun.

Eşim yardım ediyor da o garibim de polis bir gün evde diğer gün işte artık bi süpür demeye utanıyorum

Eşin yapsın. Sakın yapma. Asla hiçbir şeyin telafisi yok bunu unutma. Evin kirli kalsa ne olur? Yavrundan önemli mi? Bak benim bebeğim uyumadığı sürece doğduğundan beri hiçbir şeye elimi sürmüyorum ve sadece onunla ilgileniyorum. Bebeğimle geçireceğim kaliteli zamanından önemli olduğunu da düşünmüyorum.
Sen de öyle düşün

Doğru söylüyorsunuz ah bi de şu ev pis diye kendimi kötü hissetmesem

Bebeğin olunca her gün ev süpürebileceğini sanmıyorum. Bu alışkanlığını zaten terk etmek zorunda kalacaktın bir gün :) her sene çocuk doğurmadığına göre hamilelik neyi gerektiriyorsa onu yapmanda fayda var. Haftada bir yarım gün temizlikçi çağırsan yeter bence. Yoksa sağlığın daha çok bozulursa bütüüün düzenin bozulur aAllah korusun (açık yazmadım vesvese vermek istemem)

Yapma arkadasim yapma yazik gunah bak doktoe uyarmis seni Allah korusun yani dikkat et kendine de bebegine de
Bebek doğunca zaten yapamicaksin ilgilenmekten onu gectim bebek olmasa bilr yapma kimse madalya takmiyor. Yazik degil.mi canina? Bak ben hasta oldum boyun fıtığı. Annem bel fıtığı oldu ev isinden ameliyat bile oldu hala rahat durmuyor.
Bir kadin bul. Haftada 1 gelsin. Yarim gune 3 oda 1 salon evi temizler. Her hafta gelssin ama alıştır. Ben buldum bitane simdi cok şükür.. umarim kelek yapmaz bu da

Plasenta previa tehlikeli bir durum. Zaten her türlü komplikasyona yatkinsiniz. 3.gebeligim, gücümün yettiği her şeyi yapıyorum koca oğlanlari bile taşıyorum ancak sizin durumunuza sahip olsaydım asla hafif hareketler dışında yerimden dahi kipirdamazdim.

Dimi bebek olunca daha zor

soyle soyleyim, benimki calismiyoken elektrikli supurgeyle oynuyo. tutunup kalkiyo, orasini burasini kurcaliyo, sapini alip koridora mutfaga falan goturuyo. baya egleniyo seviyo makineyi

ama o makine bir calissin mumkun degil susmasi. ciyak ciyak agliyo cok korkuyo sesinden

esim evde olcak çocuğu tutacak da ben ev supurup silcem peehhhh

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
ama arkadaslarin dedigi gibi temizlik konusunu takmamaya calisin oncelikle

Bebek ev isinden daha mı önemsiz anlamıyorum. Kanama ve kanama alanı nedeniyle bir ay yattım. Temizlik yemek umrumda olmadı. İlk hafta eşim baktı. 3 hafta da kayınvalidem baktı. Bebeğinizi birazcık düşünüyorsanız doktoru dinleyin.

Supurge zor iştir insan bitince anliyor zorlugunu. Ama eline toz bezi alip tozlari alabilirsin yavas yavas.

Yine de yapmasan daha iyi tabiki

Hem inanamıyorum hem kızıyorum. Hergun temizlik yapmak nedir başka yapacak vakit geçirecek birşey yok mu yapmayın. Doktor riskli demiş kendini yorma demiş ev berbat olsa dönüp bakmam bu halde. Ya esin yapacak senin gözüne batan yerleri o da yapmıyorsa yardımcı alacaksın bu süreçte.

Valla benm baslarda riskliydj simdi siknti yok dedi dr 6 buck aylik hamileyim ama ev supurme isini yapamiyorum cunku supurgem agir ve cekimi guclu hemen kasiklarim agriyor, zaten calistigim icin izin gunde dinleniyorum is yapmaya halim kalmiyor esim yapiyr, siz de sakin yapmayin

Her gun temizlik dedigin nedir? Supyrge bulasik toz yemek mi? Bunlari bende her gun yaparim ama temizlikten saymiyorum srtik, evdeysem mecburi hizmet:))

Amaa yasaksa yapma arkadasim ne gerek var? Bebege bise olsa hangi temizlik getirir geri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…