Doğuma Hazırlık Hamilelikte KaÇ Kilo Aldık?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
29 hftada 13 kılo aldım ve cok sınır oluom bazen daha 10 hafta var en azından doguma..

canım asıl bu haftadan sonra alıyorsun ben 28. haftaya kadar 2,5 kilo ile geldim üstelik bebeğim 1200 gramdı. 28-33 haftalar arasında 4 kilo aldım şuan kızım 2300 gram. yani biz yesek de yemesek de bebek büyüyor ama bizim vücudumuzdan alıyor. sadece günlük ihtiyacın olan vitaminleri düzenli almaya çalış, ekmek tatlı hamur işinden uzak dur. :)

İlk 7 ay 8 kg aldım,ama demir hapımı değiştirdikten ve bitkisel bir marka kullanmaya başladıktan sonra ( mide yanması yaşıyordum gyna ferro sanol du ilk ilacım) kilo alımın yavaşladı.İlaçlarımız nedeniyle alıyoruz o kiloları bence.Şimdilik 10 kg ile ilerliyoruz azda kaldı :)

demir ilacı gercekten kılo yapıo bence.ben öyle delı gıbı yemıom hıc.hamur ısı falan da yemıom.acaba ılaçlar yuzunden kolayca aldgım kılolar kolayca verılır mı ki?

canım ben de ferro sanol kullanıyorum ve eminim o kilo aldırıyo ya. acaba kullandığın bitkisel ilacı doktor mu verdi sana?

gülbeşeker umutsuzluğa kapılma tatlım evet insan bebeği kilo aldıkça mutlu oluyo onu iyi beslediğini düşünüyo ama kilosu azsa da bu çok kötü bişey değil. 1 buçuk kiloyla doğup sonra çokkk sağlıklı toroman toroman bebekler oluyo o doktorun gelişme geriliği var deyip anneyi hüsrana uğrattığı bebekler. o yüzden hiç üzülme sen güzelce beslen Rabbim bebeğine sağlık versin. sigara içmiyosan dertlenme ama içiyosan kızarım :)))

36 haftalık olduk 8 kilo aldım bebişimin kilosu 2630 gr doktorum kilolu bir bebek değil ama çok zayıfta değil dedi.. sağlıklı olsunda tobiş yada zayıf önemli değil bence:26:

Son düzenleme:
22. Haftadayim 3 kilo aldım . Son 2 kiloyu 4 hafta icinde aldım .cok kilo almaktan korkuyorum. Bu ikinci gebeliğim. İlkinde 20 kilo alıp balon gibi şiştim .

ben 56 kilo ile hamile kaldım ama ilk üç ayda 53'e düştüm. yani 3kilo verdim. şu an 61 kiloyum. yani 3. aydan bu zamana 8 kilo aldım. bakalım bundan sonrası ne olacak..

Ben 16. haftamdayım, henüz 600 gr aldım
Bulantılarım yeni geçmeye başladı, bu sıralar hergün bulantı kusma ile uyanmıyorum. Sanırım artık kilo almaya başlarım

61 kg. ile hamile kadım, 37+1' de doğum yaptım, 74 kiloydum doğuma giderken, 13 kilo aldım. hastaneden geldiğimde 4 kilo gitmişti çok üzülmüştüm, ama emzirdikçe ilk 1 ayda 8 kilosu gitti. şuan bebeğim 2 aylık oldu ve ben 63 kiloyum, beslenmemden de hiç kısmıyorum süt olsun diye, bol bol emzirmek sanırım diğer formül. Sağlıklı hamilelikler ve mutlu doğumlar diliyorum :)

85 ile hamile kaldım.167 boyum.27+3 olduk ve şu an 88 kiloyum. hayırlısı ama zatren şişman hamile kaldım acep doğuma 93-94 le kapatırmıyım diye bekliyorum

15 haftalık hamileyim 16.haftama giricem 3kg aldım ama normalde de kilolu bi bayanım 70 kiloyla hamilekaldım 73 oldum boyum 153cm çok dikkat etmem lazım enfazla 8-9 kilo almam lazım toplamda

15 haftalık hamileyim 16.haftama giricem 3kg aldım ama normalde de kilolu bi bayanım 70 kiloyla hamilekaldım 73 oldum boyum 153cm çok dikkat etmem lazım enfazla 8-9 kilo almam lazım toplamda

cnm bencede dikkat et aynı durumdayız.ilerde şekerde olursa kötü olur. kepek ekmeği ye hamur işleri ve tatlıdan uzak dur.doktorum bana ilk muayanemizde tenbihledi.bunların bebğe bir faydası yok uzak dur onlardan dedi.ancak nefsimizi köreltmek 1 parça aman dikkat et ben 28. haftamdayım.şekerim yüksek çıktı.o yüzden dikkatli davranıyorum.kendin için güzelliğin için dikkat edemiyorsan bile bebeğinin sağlığı va gelişimi için dayanmak zorundasın.

kesinlikle doğru söylüyosun cnm zaten tatlıyı hiç canıom istemiyo yemiyorum hiç desem yeridir ekmeğimide tam buğday ekmeği olarak değiştirdim inş. çok kilo almam

Ben 16. haftamdayım, henüz 600 gr aldım
Bulantılarım yeni geçmeye başladı, bu sıralar hergün bulantı kusma ile uyanmıyorum. Sanırım artık kilo almaya başlarım

ay nassıl özendimm, ben 1 kilo aldım bile daha yolun çok başındayım üstelik

Merhaba 29+5 deyim. 67 ile hamile kaldım ve 14 kilo aldım şimdiden. İlk bebeğimde de 63 ile başlayıp 83 ile bitirmiştim. Oğlum 2 aylık iken 16 kilo gitmişti bile. Kilolar gidiyorda bozulan sağlık düzelmiyor. Gebelikte diyabet çıktı, emzirmeyi bırakınca hipoglisemi(şekerin düşmesi) oluştu. Şimdi 2. hamileliğim. Daha 10 haftalıkken tekrar diyabet çıktı. Baştan beri diyetisyen kontrolündeyim güya ama gene çok hızlı aldım. Ne kadar dikkat etsende metabolizmada etkiliyor sonuçta. İlk 3 ay düşük tehditi, hayatımda yaşamadığım kadar ciddi bir kabızlık şimdi de erken doğum tehditi. Sürekli hareketsiz bir 29 hafta geçti. İlk gebelikten sonra ne kadar dikkat edeceğim 2. de kilom çok kontrollü olacak desem de öyle olmadı. bazen şartlar herşeyin önüne geçiyor. Yine de hızlı kilo almak yatkınlığı olanlarda şeker riskini çok arttırıyor. Elinizden geldiğince dikkat emeniz faydalı olacaktır. İyi bir hamilelik ve doğum dilerim.))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…