Hamilelikte kaç kilo aldınız

Canım kg yavaşlatmanın en güzel yolu sabah güzel çift yumurtalı omlet veya haşlanmış yumurta bol zeytin peynir ceviz ve yeşillik öğlen de sebze baklagil veya rt yemekleri yanında bol salata ve bçr kase ev yoğurdu akşamda aynı şekilde bol salatalı yoğurtlu bir öğün akşam 8 den sonra hiçbir şey yememek mümkünse günde sadece 1 adet meyve yemek ve onuda mümkünse sabah veya öğlen yemek paketli hiçbir gıda tüketmememek mümkün olduğunca doğal şeyler tüketmek kabız olmamak için kuru erik kuru kayısı kompostosu ama şekersiZ ve ekmek tüketmemek ben hiç tüketmiyorum canım çok şekerli isterse bir parça bitter yiyorum . Bu şekilde besleniyorum canım çok şükür hiç kg almadım tam tersi -1.600 gr dayım . Ve her hafa mutlaka iki günü kuru bakliyat tüketiyorum kuru fasulye yeşil mercimek nohut gibi. Birde pirinç pşlavı ve makarna tüketmiyorum. Bulgur pilavı yapıyorum . Porsiyon ölçüm yok doyana kadar yiyorum
Buna ekleyebileceğim tek şey, ayda bir kere de olsa pirinç:) A vitamini çok yüksek, bol yağlı olarak değil de pilav yani, dolma içerisinde filan tüketilirse oldukça faydalı. Tabii ölçüsünce:)

Buna ekleyebileceğim tek şey, ayda bir kere de olsa pirinç:) A vitamini çok yüksek, bol yağlı olarak değil de pilav yani, dolma içerisinde filan tüketilirse oldukça faydalı. Tabii ölçüsünce:)
hala geç kalmış sayılmam, tavsiyelerinize uyacağım

Önceki mesajımdan alıntılayım;

Şeker, paketli gıda, gazlı içecek, kahve, ve günde bir bardaktan fazla çay içmiyorum. Sadece sebze, et, bakliyat, nadiren kuruyemiş yiyorum. Günde bir dilim ekmek ya yerim ya yemem. Haftada bir tabaktan fazla makarna/pilav/mantı tüketmem.
Günde işe gidip gelirken 2 km yürüyorum. Bütün hamileliğim nefs mücadelesi:) Baklava çekiyor canım, gidip havuç yiyorum. Pilav yiyesim geliyor, gidip salatalık kemiriyorum :)
Böyle yaparak kaç kilo aldınız?

Masallah hayran oldum iradenize bende pazartesi günü diyetisyene gideceğim sanırım dediklerinize benzer şeyler söyleyecek
Bu 900 gr da, bebeğin ta kendisi. 886 gr bebek.
Teşekkür ederim. Kolay değil, ama işe yarıyor. Özellikle forumlarda gıdasına dikkat etmediği için -genetik yatkınlığı olanlar hariç- bir çok gebenin şekeri çıktı. Hem bebek hem anne için tehlikeli şeker. Çok dikkat etmek lazım.

Bu 900 gr da, bebeğin ta kendisi. 886 gr bebek.
Teşekkür ederim. Kolay değil, ama işe yarıyor. Özellikle forumlarda gıdasına dikkat etmediği için -genetik yatkınlığı olanlar hariç- bir çok gebenin şekeri çıktı. Hem bebek hem anne için tehlikeli şeker. Çok dikkat etmek lazım.
Bende sağlık açısından diyetisyen kontrolünde hamileliğimi geçirmek istedim şeker tansiyon düşük kilolu bebek vb sorunlar olmasın diye ilk hamileliğim olduğu için ne yiyip ne yemeyeceğim bilmiyorum

gayet iyi. ben de 20ye kadar almamıştım, 20den sonra yavaş yavaş başladım almaya. 20den sonra dikkat etmeye çalış çünkü cidden iştah artıyo, senin de ikinci hamileliğinmiş bilirsin. ben ilkinde 10.5 kilo aldım ama o zaman karatayı bilmiyordum, şimdi özellikle leptine ve iki öğüne dikkat ediyorum ama öğünlerde kaçıyor baya. özellikle tatlıyı bastıramıyorum. buraya sık sık uğrarsan sevinirim. birlikte birbirimizi motive edelim karatay beslenmesinde.
Teşekkür ederim canım benimde iştahın şimdiden açık ama dizginliyebilşyorum çok şükür inşallah böyle devam ederim birde decavit gibi multivitamin kullanıyormusun acaba kg yaparmı ben ilkinde hem demir hem vitamin kullanmıştım bundada decavit +balıkyağı+dvit 3 kullanıyorum d vitaminim çok düşük sık sık uğrarım canım havalar düzelsede yürüyüş yapabilsek süper olAcak

Bende sağlık açısından diyetisyen kontrolünde hamileliğimi geçirmek istedim şeker tansiyon düşük kilolu bebek vb sorunlar olmasın diye ilk hamileliğim olduğu için ne yiyip ne yemeyeceğim bilmiyorum

Ben de her ay doktoruma gittiğimde diyetisyene de uğruyorum. Size tavsiyem, gün içerisinde yediklerinizi yazın. O zaman neyi ne kadar yediğinizi anlarsınız. Benim de ilk hamileliğim. Sağlıkla kucağımıza alırız umarım.

Bende dolmaları genelde pirinç ve bulgur karışık yapıyorum a miktardada olsa tüketiyorum birde günde mıtlaka 3 lt su tüketiyorum

Ben de her ay doktoruma gittiğimde diyetisyene de uğruyorum. Size tavsiyem, gün içerisinde yediklerinizi yazın. O zaman neyi ne kadar yediğinizi anlarsınız. Benim de ilk hamileliğim. Sağlıkla kucağımıza alırız umarım.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için uygulayacağım sizede sağlıklı hayırlı doğumlar dilerim

Teşekkür ederim canım benimde iştahın şimdiden açık ama dizginliyebilşyorum çok şükür inşallah böyle devam ederim birde decavit gibi multivitamin kullanıyormusun acaba kg yaparmı ben ilkinde hem demir hem vitamin kullanmıştım bundada decavit +balıkyağı+dvit 3 kullanıyorum d vitaminim çok düşük sık sık uğrarım canım havalar düzelsede yürüyüş yapabilsek süper olAcak
decavit, magnosit, d vit3, omega 3 ve demir hapı kullanıyorum.b 12 de kullanıyordum bitti, 700 civarına yükselttim, ara verdim, doğuma yakın ya da doğumdan hemen sonra tekrar başlarım. bolca vitamin hapı kullanmamın etkisiyle de iştahımın açıldığını düşünüyorum, 20-25 haftalara geldiğinde iştahın asıl o zamanlar arttığını bariz hissedeceksin :)

decavit, magnosit, d vit3, omega 3 ve demir hapı kullanıyorum.b 12 de kullanıyordum bitti, 700 civarına yükselttim, ara verdim, doğuma yakın ya da doğumdan hemen sonra tekrar başlarım. bolca vitamin hapı kullanmamın etkisiyle de iştahımın açıldığını düşünüyorum, 20-25 haftalara geldiğinde iştahın asıl o zamanlar arttığını bariz hissedeceksin :)
Anladım canım teşekkür ederim bilgi için

bütün bunlara bundan sonra bende dikkat edeceğim. Peki kullanılan ilaçlar mutlivitamin -demir-magnezyum bunların metebolizma yavaşlatması kabızlık sorunu için çözümüzün var mı?
Demir ilacı acayip kabızlık yapıyor ne yaparsam yapayım geçmiyor bu kabızlık çok zor

Back
X