Hamilelikte kaç kilo aldınız

bugün randevum var canım 12de bu kez net bşy söyler inşallah çok merak ediyorum çünkü. Özele gidiyorum ama kafasını yerleştirmiş deyip duruyo. Bugün de öğrenemezsem dediğin gibi başka bi doktora görüncem canım. Bu arada sende doğumun yaklaştığına dair bi belirti var mı
Kasik ve bel agrilarim var çok artık iyice agirlastim hemen yoruluyorum

ya bende tam 18 deyim simdiye kadar ne mide bulantısı ne bir koku hassasıyeti oldu.. sureklı cok yedım.. ben hamıle oldugumu yenı farkedıyorum oda bebegımı hıssetmeye basladım.

58 ile hamıle kaldım 61 oldum ogrendıgım kadarıyla bu haftadan sonra alınıyormus asıl kılo..ne yapıcam bakalım
Evet canım ben 16. Haftaya kadar hiç almadım az az alarak devam ediyordum son ay haftada 1 kilo aldım doğuma 2 hafta kaldı bakalım daha ne kadar alcam

Ben 4.5 kg aldim simdilik ve 25+2 haftalik olmusum ama gebelik sekeri cikti. Doktor diyet vericek muhtemelende bundan sonra kilo alimim tamamen durur . Zaten az kilo aliyordum.

Kızlar şimdi çıktım kontrolden. 49cm 2933 gr olmuş bebiş :) kanala da girmiş. Sata göre 36+0 ultrasona göre 36+6. Doktor 19 mayıstan sonra beklycez dedi doğum için :)
Masallah canim. Doguma kadar 3. 500 gr a yaklasir. Bu da ideali zaten :) aferin bidiga :)

R Rengarenkkadin canim neden 19 mayis dedi sana dogum icin,bizim ayni tarihimiz 2haziran gorunuyor ya merak ettim.bebisler de masallah ayni durumda gidiyor benim de ayni olur mu ki merak ettim
38 sen sonra bekleniyo ya canım o yüzden. 19 mayıs bizim 38+ günlerimiz başlıyo. Birde benim bebeğim 9- 10 gün önden gidiyo ve başını baya aşağı yerleştirmiş doğum kanalına gireli de 2-3hafta oldu bunların hepsi sebep olabilir :)

:-)aynen canim benimde onden gidiyor ama doktor dogumu one cekmeyebilir sadece iri dogmasina sebep te olabilir demisti.senin dogum kanalina girmesi belki ayrica degistiemistir,benimki nerde bilmiyorum valla kontrole gidince anlasilir herhalde ,sende var mi bir farklilik:spor:

:-)aynen canim benimde onden gidiyor ama doktor dogumu one cekmeyebilir sadece iri dogmasina sebep te olabilir demisti.senin dogum kanalina girmesi belki ayrica degistiemistir,benimki nerde bilmiyorum valla kontrole gidince anlasilir herhalde ,sende var mi bir farklilik:spor:
Kontrole gidince haber ver canım bakalım nerelerdeymiş minnak :) :) benim hissettiğim en belirgin şey aşağı yaptığı baskı canım sızlıyo resmen özel bölge. Onun dışında bşy yok pek. Nst de de bşy çıkmıyo zaten :) hurma yemeye başladım yürüyüş yapıyorum bazen. Çatı muayenesi yaptı doğumun rahat olur dedi ona sevindim :) öyle işte :)

Kontrole gidince haber ver canım bakalım nerelerdeymiş minnak :) :) benim hissettiğim en belirgin şey aşağı yaptığı baskı canım sızlıyo resmen özel bölge. Onun dışında bşy yok pek. Nst de de bşy çıkmıyo zaten :) hurma yemeye başladım yürüyüş yapıyorum bazen. Çatı muayenesi yaptı doğumun rahat olur dedi ona sevindim :) öyle işte :)

hurma yemeye basladım yazmıssınız, özel sebebi olmasa ayrıca yazmazsınız diye dusundum. hızlandırıyor mu? 15 haftalıgım ben, gecen hurma aldım , canım tatlı ısterse yerım dıye . sonra kızdım kendıme kafama gore aldım belki zararı vardır diye.
Yememem mi lazım bu dönemde?

15+4 teyim 1-2 kilo arası bi alıp bi veriyorum. 2 kiloyu gecmedim henüz.

hurma yemeye basladım yazmıssınız, özel sebebi olmasa ayrıca yazmazsınız diye dusundum. hızlandırıyor mu? 15 haftalıgım ben, gecen hurma aldım , canım tatlı ısterse yerım dıye . sonra kızdım kendıme kafama gore aldım belki zararı vardır diye.
Yememem mi lazım bu dönemde?

15+4 teyim 1-2 kilo arası bi alıp bi veriyorum. 2 kiloyu gecmedim henüz.
Ne kadar doğru bilmiyorum canım ama açılmayı sağlıyomuş birde doğumu kolaylaştırıyomuş. O yüzden son zamanlarında yemeye başlıyo hamileler. Ben de kadınlar klübünden öğrendim

Slm kızlar bende 13+1 haftalık hamileyim daha şimdiden 2,5 kilo aldım bile güya dikkat edecektim
İlk hamileliğimde 16. Haftaya kadar hiç almamıştım ama sonra 24 kilo almıştım :)
İnşallah bunda tam tersi olur tiksinmelerim tamamen geçtiği zaman düzenli beslenmeye başlıcam
Umarım :dondurma:
@haylazzz merak etme kilolar nasıl gitti anlamayacaksın bende son iki haftaya kadar hiç durmadan kilo almıştım 36-37 haftalarda sonunda durmuştu artık dikkat edince hamilelikte alınan kilo hemen gidiyor sıkıntı yapma boşyere doğuma bişey kalmamış

hurma acilmayi kolylastirdigi icin tavsiye ediliyor,zaten faydasi sabit.Ayette de geciyor Hz.Meryem dogum yaparken yanindaki agaci silkeleyip meyvesinden yiyor.ilk baslarda tam aksi maydanoz gibi kullanilmamasi lazim.bizim gibi son haftalarda olan icin sicak dus,hurma,pilates topunda egzersiz,yuruyus cok faydali.insallah acilmamiz guzel olur da normal dogum yapabiliriz:dua:
insallah haberleselim R Rengarenkkadin ,bakalim nasil ve ne zaman dogum yapicaz merak icindeyim:anneadayı::KK51:

Back
X