Ben de yaklasik 14 senedir ayni sey ile mucadele ediyorum ve paxera kullaniyordum. donem donem evrilip gittikce kaygimin arttigi donemler oldu. En son ben de gebelik dusuncesi ile ilaci biraktim ama tabi o kadar zaman kullanip kisa surede birakmak olmuyormus , 1 ay sonra yogun ataklar yasadim ve mecburen tekrar ilaca basladim. Ama bir yandan yasim da geciyor diye gebeligi ertelemek istemedim, psikiyatrisim ile konusip ilaclarin yarar ve zararini konustuk. Paxera bazi kaynaklarda D grubu kategoriye alinmis bu nedenle C grubundan bir ilaca cipralexe gecis yaptim. Insanlarda calisma olmadigi icin kesin suna sebep oluyor diyemiyorlar bu tarz ilaclar icin, riske atmamak icin ozellikle ilk 3 ay kullanilmamasi isteniyor. Ben de su an 12 haftalik gebeyim basindan beri cipralex ile devam ediyorum, kaygili bir yapiya sahip insanlar gebelikte de kaygili olmaya meyilli oluyor maalesef. Stres ve korku daha cok etkiliyor diyorlar, umarim saglikla alirim kucagima , benim gibi ilac kullanan herkes saglikla kavussun bebegine , sevgiler.