Olmaz ama gidip kayıt ol.aşı zamanın da yaklaşmışarkadaslar mrb bende saglık ocagına hiç gitmedim kayıt yaptırmam gerektigini yeni ögrendim şimdi gitsem bi soru olurmu ilk gebeligim
Tansiyonunuzun yüksek olduğunu saptayıp anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek ve tedavi için uzmana yönlendirmeye yarıyoruz. Ve gittiğiniz hekim maalesef bakanlığın istediği verileri bakanlığa göndermiyor. .. Gönderse zaten sorun olmayacak....Sürekli aramalarına sinir oluyorum kilo tansiyon bakmak için ne kadar yol gitmem gerekiyo...zaten doktoruma gidiyorum düzenli yardımcı olmaları lazım zaten doktora gitmişim kiloma baksalar ne olacak bakmasalar ne...iğne falan için tamam gerekli de..dogum sonrası tansiyonum yuksekti hastaneye gonderdiler e ne işe yararsınız siz...
Aşılar için falan demedim bunlarda haklısınız tabi ki gunınde yapılması lazım ama sadece kilo ve tansiyon için gelemeyen hastanızı zorluyormusunuz...sırf bunun için mecburbu gebeler gelmeye tansiyonuna baktırdıysa kilosunu biliyorsa doktorununda baktıgını biliyorsanız yardımcı olamıyor musunuzYapılan aşılar özel karekod ve soğuk zincir ile takip ediliyor. Özelde durumlar sıkıntılı olabiliyor. Ben Asmde hemşireyim. Bebeklerimi saate ve kalabalığa göre çağırıyorum. Bakanlık aşıların mutlaka girişini istiyor ve özel sektör bunu yapmıyor. Bakanlık da gücü yettiğinden Dr ve hemşireyim diyor aynı aşı başka bebeğe giriş yapılamıyor. Kod okutuyoruz ya. Yapmadığımİz aşıyı yapıldı göstermek imkansız. Ay sonu bakanlık diyor ki hani bunun aşısı.... 100 aşıdan 2si eksik ise veriyor ceza puanını bir de maaşı kesiyor 300-400 arasında. Kapıda sütüyle hasta beklerken özelde yaptırdım vs diye dilekçe almak hele ki küçük bebekle öffff.... işler uzuyor. En iyisi hemşire ile görüşüp onun çağırdığı vakitte gitmek. Benim tansiyon hastam gelir derim ki randevulu aşım var bekleyin. Aşı için habersiz gitmeyin. Böyle kalabalıkla karşılaşmazsınız. Gebelik tetanos aşısı her an yapılabilir. Sadece insanlar düşük olur ise aşıyı suçlaması diye 20. Haftada yapıyoruz. Ben eğitimli ve pimpirikli olmayan hastalarıma 2. İzlemde 16-17. Haftada hemen hemen yapıyorum.
bu gün içinde yapılıp verilirmi peki yani tek gidişte hepsi yapılıyormuToxoplazma, kızamık, hepatit b, hepatit c, aids, kan sayımı ve idrar testi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?