Hamilelikte şeker belitileri neler?

merbur35

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2024
154
71
13
34
Kızlar selam. 25 haftalık hamileyim ilk 3 4 ay kilom normal seyrediyordu hiç tatlı yiyemiyordum 4. Aydan sonra tatlı yemeye başladım ve şuana kadar 14 kilo aldım :( canım sürekli birşeyler yemek istiyor meyveyi bile kilo kilo günlük bitiriyorum şeker yuklemesi yapılacak acaba şeker mi vardır çok tedirginim sürekli wc ihtiyacım var çok su içiyorum birde boğazımda kuruluk oluyor daha önce açlık bakıldı sadece onlar kan değerlerimde normal çıkmıstı bakalım pazartesi şeker yüklemesinde ortaya çıkıcak. Sizde kilo durumları nasıl ?

Kızlar selam. 25 haftalık hamileyim ilk 3 4 ay kilom normal seyrediyordu hiç tatlı yiyemiyordum 4. Aydan sonra tatlı yemeye başladım ve şuana kadar 14 kilo aldım :( canım sürekli birşeyler yemek istiyor meyveyi bile kilo kilo günlük bitiriyorum şeker yuklemesi yapılacak acaba şeker mi vardır çok tedirginim sürekli wc ihtiyacım var çok su içiyorum birde boğazımda kuruluk oluyor daha önce açlık bakıldı sadece onlar kan değerlerimde normal çıkmıstı bakalım pazartesi şeker yüklemesinde ortaya çıkıcak. Sizde kilo durumları nasıl ?
Kiz kilo kilo meyve yenir mi….. porsiyonuna dikkat etmen lazım. Ben dikkat ettiğim halde kilo aldım

Şeker yüklemesini hangi hastanede yapacaksınız izmirdesiniz sanırım ☺️
Kilo kilo meyve yiyorum şeker var mı acaba diyorsunuz bence var gibi ama inşallah yoktur 🤣 meyvede çok şeker varmış bende yemiyorum fazla

Şeker yüklemesini hangi hastanede yapacaksınız izmirdesiniz sanırım ☺️
Kilo kilo meyve yiyorum şeker var mı acaba diyorsunuz bence var gibi ama inşallah yoktur 🤣 meyvede çok şeker varmış bende yemiyorum fazla
evet izmirdeyim egepolde takipliyim. Of inşallah yoktur dikkat ediyorum bu aralar ama erkek bebek canım hep tatlı istiyor o yuzden meyve daha masum geliyordu 🥹

evet izmirdeyim egepolde takipliyim. Of inşallah yoktur dikkat ediyorum bu aralar ama erkek bebek canım hep tatlı istiyor o yuzden meyve daha masum geliyordu 🥹
Bol bol su için belki tolere eder ☺️ Egepolde hangi doktor memnun musunuz izmirin neresinde oturuyorsunuz ☺️

Bol bol su için belki tolere eder ☺️ Egepolde hangi doktor memnun musunuz izmirin neresinde oturuyorsunuz ☺️
Çok su içiyorum zaten ondanda şekermi var tereddütteyim ptsi öğrenicem vakit yaklastıkça kafaya takar oldum keşke yemeseydim diyorum😅 egepolde cemil kaymaz doktorum memnunum sizde mi izmirdesiniz?

Çok su içiyorum zaten ondanda şekermi var tereddütteyim ptsi öğrenicem vakit yaklastıkça kafaya takar oldum keşke yemeseydim diyorum😅 egepolde cemil kaymaz doktorum memnunum sizde mi izmirdesiniz?
Evet bende İzmirdeyim. Ya bende çok susuyorum ama İzmir sonuçta aşırı sıcaklar ve klima susatıyor diye düşünüyorum öyle çok şekerli de yemiyorum dikkat ediyorum inşallah bende de yoktur yani bende susuyorum ama ben kendimde su içmeye gayret ediyorum çünkü sürekli enfeksiyon oluyorum içmek zorundayım 🫣

Evet bende İzmirdeyim. Ya bende çok susuyorum ama İzmir sonuçta aşırı sıcaklar ve klima susatıyor diye düşünüyorum öyle çok şekerli de yemiyorum dikkat ediyorum inşallah bende de yoktur yani bende susuyorum ama ben kendimde su içmeye gayret ediyorum çünkü sürekli enfeksiyon oluyorum içmek zorundayım 🫣
Sen kaçıncı haftadasın canım hangi hastanede kontrollerini yaptırıyorsun suan birde bu zamana kadar kaç kilo aldın ?

Sen kaçıncı haftadasın canım hangi hastanede kontrollerini yaptırıyorsun suan birde bu zamana kadar kaç kilo aldın ?
Ben 23. Haftadayım. Tahlillerimi şehir hastnesinde yaptırıyorum muayene olarak karataş hastanesine gidiyorum ikisini birlikte yönetiyorum hihihi 🤣
Ben çok zayıf biri değildim 65 ile hamile kaldım şu an 68 69 oldum

Her ne kadar meyve doğal şekerden oluşan birşey de olsa kilo kilo yemeniz sakıncalı.. Bence belirli porsiyonlar da yiyin..Şekerin belirtileri arasında bebeğin haftasına göre kilolu olması amniyon sıvısının fazlalığı diye biliyorum çünkü benim bebeğim haftasına göre 3 hafta ileride gidiyordu ve doktorum direkt şekerden süphelenip test istemişti.Fazla şekerli şeyler yemek hem size hemde bebeğe zararlı olabilir dikkat edin.. Doktorunuza danışın..

Ben 23. Haftadayım. Tahlillerimi şehir hastnesinde yaptırıyorum muayene olarak karataş hastanesine gidiyorum ikisini birlikte yönetiyorum hihihi 🤣
Ben çok zayıf biri değildim 65 ile hamile kaldım şu an 68 69 oldum
Ne güzel ya ben zayıftım taaki 4. Ayıma kadar şuan bildiğin tombiş geziyorum bacaklarım birbirine sürtüyor 😞

Her ne kadar meyve doğal şekerden oluşan birşey de olsa kilo kilo yemeniz sakıncalı.. Bence belirli porsiyonlar da yiyin..Şekerin belirtileri arasında bebeğin haftasına göre kilolu olması amniyon sıvısının fazlalığı diye biliyorum çünkü benim bebeğim haftasına göre 3 hafta ileride gidiyordu ve doktorum direkt şekerden süphelenip test istemişti.Fazla şekerli şeyler yemhem size hemde bebeğe zararlı olabilir dikkat edin.. Doktorunuza danışın..
Evet doğru söylüyorsunuz dikkat etmem lazım detaylı ultrasonda herşey yolundaydı bakalım şimdi ne cıkıcak

İnşallah hep yolunda gider Allah sağ salim yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🙏

Meyveler göründüğü kadar masum degil :( bende gebelik oncesi insulin direnci vardi doktor protein agirlik beslen meyve bile yeme az az ye dedi hep. Seker riskini artırıyormus karbonhidrat zaten yok.
Bende kacamak yapiyorum arada elbette benimde oğluşum tatli istiyor ama yanina kuruyemis yoğurt süt yersen dengeler. Ama porsiyon az olmalı.
Yani bir muz yanina fındık süt yogurt vs
Suan seker yok degerleim normal daha zamani gelmedi seker yüklenmesinin.

Son düzenleme:
Kızlar bende 22. Haftamdayım hiç kilo almadım hatta zatıflamıştım ilk haftalar sonra kilom sabit kaldı beslenmem şuan normal aşırı yiyemiyorum ama açta kalmıyorum

Back
X