hamilelikte uykusuzluk

talebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
152
9
48
İstanbul
hayırlı geceler hanımlar 7 haftalık hamileyim ne gece ne gündüz uyuyamıyorum hamilelikte geceleri uyku problemi olan varmı aranızda uzun yazmıştım ama bişekilde silindi tekrar yazacak halim bile yok okadar kötüyüm uykusuzluktan dolayı

hayırlı geceler hanımlar 7 haftalık hamileyim ne gece ne gündüz uyuyamıyorum hamilelikte geceleri uyku problemi olan varmı aranızda uzun yazmıştım ama bişekilde silindi tekrar yazacak halim bile yok okadar kötüyüm uykusuzluktan dolayı

evet var canım.ben de şuan araştırma yapıyordum.çünkü bıktım bu durumdan.dinlenemiyorum.hep bölük pörçük uykularım...bu zamana kadar böyle geldi.bebek oluncada deliksiz uyuyamam sanırım.ne olacak bilmiyorum

evet var canım.ben de şuan araştırma yapıyordum.çünkü bıktım bu durumdan.dinlenemiyorum.hep bölük pörçük uykularım...bu zamana kadar böyle geldi.bebek oluncada deliksiz uyuyamam sanırım.ne olacak bilmiyorum

çıldırcam nrdeyse dün inanın abartmıyorum yarım saatte 30 defa uyanmışımdır insan bikaç saniye uyurmu ben uyuyorum dün musafirim vardı sabah 9 30 akşam 9 ayaktaydım o yorgunlukla gene uyku yok birde eşimin pskolejik olarak görmsi yokmu

Son düzenleme:
hamılelıkte ve dogumdan sonra uykusuzluk ınsanı yıpratıyor sınırlı kavgacı yapıyor.yapacak bısey yok katlanmak gerek bence.suan kızım 3 yasında daha yenı yenı uyuyorum uykumu alıyorum ben.ne yapalım anne olmak kolay degıl.sımdı donup bakınca yasadıklarıma okadarda nıye dert edıp sınırlendıysem dıyorum.kısacası cocugunuz 1 yasına gelınce yavas yavas uyku sorununuz ortadan kalkar bıraz sabır

Aynı problem bende de vardı.Hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren uyku nedir bilmiyodum.2,5 senenin ardından hamile kaldığım için psikolojik zannettim ama geçmedi.2,5 aylıkken kürtaj oldum.Şimdi normale döndü.

nette araştırmadığım konu kalmadıhatta huzursuz bacak sendromuna bile baktım hissett
ğim şey huzursuz bacak sendromunun belirtilerine benziyor ama değil ben tüm vucudumda hissediyorum

Bende son ayda olmuştu uykusuzluk.
Ama benimki strestendi.
Mide yanması sık tuvalete çıkmak nefes alma düzensizlikleri bacaklarda ve vücutta kasılmalar kramplar...
Bunlar gebelik uykusuzluklarının nedenleri arasında.

beni de mahvetti bu uykusuzluk :( her gün işyerinde esnemekten utanıyorum artık:( aslında erken de yatıyorum ama o kadar sık uyanıyorum ki bölük pörçük olunca uyku bir türlü dinlenemiyorum heryerim sızlıyo sabahları kalkınca:(
ama olsun yine de herleye rağmen çok güzel bu hamilelik :):) hep hareket etsin hep hissediyim de bebeğimi uykusuz kalsam da olur :)

bende araştırıyorum ama genede bulduklrını paylaşırsan menmun olurum duru sevgi

canım benim uyuyamama nedenlerim: sık tuvalet,demir ilacının yan etkisinden dolayı yaşadığm karın ağrıları,mide yanmaları. hamileliğimden önce canımı sıkan şeylerin hamilelikte artarak devam etmesi....çocuk beni kısıtlıcak mı diye düşünmem.çünkü ben atanamadım hala...çocuk olunca daha da imkansız gelmeye başladı bu durum.yetersizmi olucam acaba diye düşünüyorum.. bazı insanlarla olan kırgınlıklarım(kayınvalide vs.) yani canım kısacası psikolojik.bunun yanında da yan yatmayı sevmemem.bunlar ...peki senin neden sence? benzeyen yönler vardır belki...ama nasıl kurtulucam bilmiyorum... doğumdan sonra daha beter olmaktan korkuyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım benim uyuyamama nedenlerim: sık tuvalet,demir ilacının yan etkisinden dolayı yaşadığm karın ağrıları,mide yanmaları. hamileliğimden önce canımı sıkan şeylerin hamilelikte artarak devam etmesi....çocuk beni kısıtlıcak mı diye düşünmem.çünkü ben atanamadım hala...çocuk olunca daha da imkansız gelmeye başladı bu durum.yetersizmi olucam acaba diye düşünüyorum.. bazı insanlarla olan kırgınlıklarım(kayınvalide vs.) yani canım kısacası psikolojik.bunun yanında da yan yatmayı sevmemem.bunlar ...peki senin neden sence? benzeyen yönler vardır belki...ama nasıl kurtulucam bilmiyorum... doğumdan sonra daha beter olmaktan korkuyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun

sanırım hem pskolejik hem bebekten evliliğimde rahatsız olduğum konular var çünkü
enküçük sesten uyanıyorum eşimin sağdan sola dönmesinden mesela bikaç gündür salonda yatıyor ikigündür eskiye nazaran biraz uyudum ama 2. dan beri ayaktayım onun önceside rahat uyuyamadım zaten yani benim uykusuzluğum hat safhada vucudum kasılıyor bişeyleroluyor o hissi tam anlatamıyorum ama şunu söyleyeyim çok sinirli oluyorum hiç bişeye katlanamıyorum beni asıl bu yoruyor tabi uykusuzluktan

Canım aynı problem bendede vardı ama iki haftadır azalma var. Bendegeceleri çıldırıyorum resmen hergün 3/5 nöbeti bendeydi böyle oluncaya sabah uyku çöküyordu bende sabahları uyuyordum. Doktoruma sordum çok normal bazı hamilelerde gece uykusuzluğu olur dedi hatta bu gecede aynı problemi yaşadım . Gündüz yarm saat bile uyusam geceleri uykum hatam oluyor. O yüzden çok gerekmediği sürece gündüzleri uyumuyorum .bırde bana doktorum kitap oku dedi baş ucuna kitap koy yatakta oturur pozisyonda oku uykun gelincede yatarsın. Yoksa o yatakta sağa sola dönmeler işkence gibi geliyor. Ben birde 10 saniyede bir sağa sola dönüyordum duramıyorum. Neşeli çözümü bunlarda buldum. Hamilelikten kaynaklanıyor yapılacak fazla birşey yok malesef

evet çiğ tanesi malesef yapılacak bişey yok
hanımlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Son düzenleme:

bende hamileliğimin başında aynı sıkıntıyı yaşadım uyuyamıyordum hiç hemen ardına başlayan ağrılarla istesemde uyuyamaz hale geldim zaten şimdi 5 buçuk aylık hamileyim ve sürekli uyukluyorum :9:

akşam 10 da yatıp gece 1,30 da kalkıyorum ve bir daha uyuyamıyorum 6 da da alarm çalıyo kalk işe git diye. :43: uykusuzluktan sinirlerim harap oldu resmen ki ben kesintisiz 8 saat uyuyan biriyken bu hal beni mahvetti

31. haftamdayım ve özellikle son 15 gündür yatağa yattıktan bir saat sonra uyanıyorum ve bir daha asla uyuyamıyorum.
Uyku gözümden akmasına rağmen uyuyamıyorum hemde.
Bu saat oldu ben hala ayaktayım.
Bu gece mide yanmasından dolayı uyuyamadım, hala da geçmiş değil.
Üstelik gündüzleri de uyuyan biri değilim, gece uyku yok gündüz uyku yok halimi siz tahmin edin artık
:44:

Bende 1aylik hamileyumm uyuyamiyorummm biktimmgece yarisi sureklii uyaniyorum aslinda halsizum ama uyuyamiyorum

akşam 10 da yatıp gece 1,30 da kalkıyorum ve bir daha uyuyamıyorum 6 da da alarm çalıyo kalk işe git diye. :43: uykusuzluktan sinirlerim harap oldu resmen ki ben kesintisiz 8 saat uyuyan biriyken bu hal beni mahvetti

bende aynı şekilde yaklaşık 1er saat arayla uyanıyorum .sabahta 5-6 gibi uyanıp bir daha uyuyamıyorum. bu durum benimde çok canımı sıkıyor. ama yapıcak bişi yok sanırım. benim gibi olan birsürü insan var diye kendimi teselli ediyorum:)

Back
X