hamilelikte uykusuzluk

Merhabaaaa :) uyku sorunumu cozdum cok sukur39. Haftama girdim ve misil misil uyuyorum masallah tabi oncesinde cok sikinti cektim ama cok sukur gecti. Bu durumu kafaniza takmayin ben uyuyamiyorum dedikce daha kötü seyler yasadim sinirlerim cok yipranmisti ve en son hic yemek yiyemiyordum. 4 gun hic gozumu bile kapatamamistim.

Ağzınız bal yesin mi diyeyim bilemedim:) Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak konuyu aktif hale getirmek istedim. İnsan ben tek miyim diye düşündükçe bayağı morali bozuluyor çünkü. Benim de 20. haftaya yaklaşırken başladı tık yok sızarak 1.5 saat uyuyorum 6.30'da hopp zombi işe. Bu durumda olup tecrübesini paylaşacak olanlar olusa seviniriz zira oldukça kötü bir durum tahammülsüzleşme geçmeyecek diye düşünme psikolojisini bozuyor insanın bir de tabi bebeğim nasıl etkileniyor derdi de ayrı bir stres kaynağı oluyor.

Bende 13.haftadayım günlerdir uyuyamıyorum kafayı yemek üzereyim bebeğe bişey olur mu diye korkuyorum kendime de gelemiyorum

Benim hamile olup olmadigim bile belli değil ki yüksek ihtimalle negatif olduğunu düşünüyorum. Bir dış gebeliğim oldu onda da hamile olduğumu öğrenmeden önce 50 saat gözümü kırpmadigimi bilirim. Şimdi de durum aynı aslında gebelikten şüphelenmesin en büyük sebebi bu. Yorgunluktan gebersem de uyuamıyorum uykuya dalmam gece 4 5i buluyor.

Merhaba konunun üzerinden epey bi zaman geçmiş ama başıma gelince bı araştırıyım dedim 5 inci haftanın içindeyim ve başından beri her gece 3 4 yada en geç 5 te uyanıyordum bu gece hiç uyumadım 1 dakika bile dalamadim bir türlü korkuyorum boylemi olucak hep ne yapmalıyım doktor kese oluşmamış hafta başı gel dedi nasıl dayanicam daha 6 gün var:(yada doktor böyle bir durumda yardımcı olabilir mi onuda bilmiyorum. başına böyle sıfır uyku durumu gelen varmı bana bir yardımcı olsanız gerçekten çok sevinicem

Bende aksine çok uyuyorum progestan fitil kullanıyorum aldıktan sonra 30 Dk içinde çöküyorum resmen o yüzden doktorum uyumadan önce al diyormuş bi kere alıp uyuyamadım da yarım saat sonra uykudan gözüm kapanıyordu deliksiz uyuyorum bazen yorgun olduğumda bilerek almıyorum zaten çok uykulu oluyorum bide onu kullanınca işe gitmek için uyanmak zulüm oluyor uykusuzluk da fazla uyumak da aynı problem inanın yasakta öğlenleri fırsat bulunca uyuyordum uyanınca aptal gibi uykulu geziyordum gün boyu 🤷🏻‍♀️

Konuyu aktifleştirme sırası bende o zaman.
Normalde 26 sında adet olmam gerekiyordu ama 5 gün gecikti bu gün itibariyle.

Geçen ay adetim erken oldu 2 gün önce bir damla geldi. 2 gün hiç gelmedi. Sonra akıntı şeklinde 3 gün devam etti çok koyu bir şekilde ama gebelik testi negatifti.

Bu ay saldık biraz. Aslında hiçbir sorun yok ama 4 yıldır hiç gebelik oluşmadı. Çatlatma aşılama vs yaptırdım. Bu ay ara vermek kafamı rahatlatmak istemiştim.

Çok uzatmayayım belirtiler şunlar. Bir kaç gündür uyuyamıyorum. Mesela şu an uykum var gözlerim yanıyo ama uykuya dalamıyorum. Normalde de kolay uyuyamam ama dalarım bir şekilde. Bu başka bi şey ..
Onun dışında göğüs ucunda acıma be ayaklarım buzzz. Arada bi de sıtma gibi üşüme oluyor. Anlayamadım.

Kan vermekten de korkuyorum artık. Sürekli negatif görenler beni anlar. Sanırım yarın idrar yapacağım ama ona da pek güvenmiyorum.

Sizde ne belirtiler oldu aslında onu merak ediyorum. Hiç net bir bilgi yok bu konuda burada.

Back
X