Hamilelikten dolayi benmi abartiyorum ?

bana da kimse yardım etmedi canısı ama batıyor biliyorum...pazartesi günü büyük temizlik günümdü e yaptım haliyle o gün de sancılar başladı ve ben doğuma öyle yorgun girdim ki kendime çok kızdım .aynı hatayı sen yapma derim...

Kac kez kanamam oldu su an 10.haftadayiz annem uzakta kv yakin .Annem bir kez geldi dip kose temizledi. Yine gelirim dedi .Esim sabah 8de ise gidiyor aksam 10da geliyor ben de calisiyorum.Esim geldi yemek yedi derken zaten gece yarisi oluyor. Hsonlari supurge aciyoruz yonlendiriyorum yapiyor siliyor .Istediğim gibi olmuyor ama gel yardim et diyemiyorum kimseye zaten riskli olduğunu yatmam gerektiğini biliyorlar isteseler sorarlar yardim edelim mi diye .Demem o ki Allah kimseye muhtac etmesin .Simdi cefasi cocuk dogunca sefasi insallah .Takilma hic oldugu kadar bebek doğunca her sey daha guzel olacak

Yaptır kalk yap yapamıyorum de eşin o oda o evde yaşıyor mecbur yapıcak alışveriş listesi ver alsın yada git o taşısın perdeleri o assın benim eşim yoğundu ilk zamanlar 5 aya kadar çok bulantım vardı üni okuyordum okuldan gelip ağlaya ağlaya yemek yapıp yatardım hiç bişey yapmazdım evde olduğum günler yavaş yavaş yapardım oda derin iş değil hiç kimse yardım etmedi ben de yapamayınca kaldı napayım bulantım bitince de kendim yaptım tehlikeli kimyasallı işleri eşime yaptırdım azcık aş kaygısız baş napalım

Neyi nasıl yapacağını bilemeyebilir şunu yapar mısın diye siz dürtün ama bir Yorgun’um deyince hemen siz koşmayın işe bekleyin sonra yine dürtün aynen onun gibi tatlı dille

Yardım edeceği diye yanına gelseler daha çok sinir edecekler belki. Aman boşver bir laf var ya herkes yerinde sağolsun . Hiç sıkma canını yapabildiğin kadarını yap gerisini eşine havale et

Haklısın... şimdiden böyleyse, bebeğin doğduğunda herkes arazi olacağa benziyor. Sabır ve güç diliyorum sana. zira bebek bakmak, büyütmek çok yorucu olabiliyor.

Tabiki calisiyor. Ben de calisiyordum. Hamilelik boyunca hic supurgeyi elime almadim. Nasıl alisirsa öyle gidiyor. Esinin empati yapmasini sağla. Yasadigin zorlukları anlat.

Bence salla gitsin. Böylece kımseye de mınnetın olmaz sonra. Yapabıldıgın kadarını yap zaten bitmiş hamılelıgın az kalmış

Kizim iki yasinda hamileligimden bu yana esimin ailesi bir kez dahi olsun arayip nasilsin demedi.halada beni aramazlar esimden sorarlar bende onlari aramam.tabi laf lafa gelince falancanin gelini hergun ariyormus diyolar bende hic tinlamiyorum

Aslinda ben evlenip buraya geldigim zaman anladim kvdemlerden hic bi konuda bisey beklememem gerektigini. Ama insan boyle bi ortamda buyumeyince, hep ilgi alaka gorunce sinir oluyor zaman zaman.

Haklisiniz, yardim gormemem daha iyi aslinda cunki 7.5 ay boyunca hic aramayan, acile gittigimde bile nasil oldun diye sormayan insanlarin samimiyetine inanmam mumkun degil. Simdi bide en ufak biseye yardim edip sonra "yardim ettim" havasina girmesini istemiyorum kimsenin. Bikeresinde ben ev isini bitirdim sonra aradi napiyosun diye, ev isini bitirdigimi soyleyince yapilcak bisey varsa gelebilcegini soyledi, tamam yardima gelme ama bari ben isimi bitirdim dedikten sonra boyle deme karsinda aptal yok dimi ama

Esimde sanirsam beni hep guclu gayretli gordugu icin (bunu kendi soyler), hastalandigimda bile hic yatmadan calisarak gecirdigimi gordugu icin anlayamiyor su an hassasiyetimi, ama bu onun degil benim sucum cunki ben boyle alistirdim onu, hep basimin caresine bakabilecegimi gosterdim simdide kendi kendine anlamasini bekliyorum .. biraz kendimi rahat birakmayi denicem

Dua edin benim icin lutfen, dogumdan sonra bebisimde bende saglikli olalimda annemin yanina gidebileyim bi sure

kv ye yakın oturmama rağmen bana ne yemek yaptı ne temizlik. ben böyle bişeye alınmayı bile düşünmemiştim açıkçası. böyle bir beklentim hiç olmadı.

eşim yaptı ben yaptım olduğu kadar.sonuçta çocuk bizim. bence abartıyorsunuz.

bu arada 34 haftalıkken yemek yapabilirsiniz yani ilk aylar zor oluyor mutfak işleri. anlayamadım bile. ben doğuma giderken bile yapmıştım.

kv nizi savunduğumdan değil yanlış anlamayın tabiki size yardım etse iyi olur ama etmiyorlar işte.yapacak bişey yok.herşey karşılıklı ama. o da sizden bişey beklemesin zor anlarda.

Bende abartiyo olabilirim, dedigim gibi buda yetisme tarzimdan kaynaklaniyor sanirim.

Bu arada 34 degil 38 haftaligim, ozellikle son iki haftadir biraz ihtiyac duydum bi anneye. Tabi dediginiz gibi hersey karsilikli (tabi ben ne kadar dayanirim bilmiyorum :) )

34-38 farketmez ki. insan 9-10 haftalıkken de yardıma ihtiyaç duyabiliyor. işte o desteği göremeyince de katılaşıyor. ben öyleyim mesela. ne gördüysem onu yapıyorum

34-38 farketmez ki. insan 9-10 haftalıkken de yardıma ihtiyaç duyabiliyor. işte o desteği göremeyince de katılaşıyor. ben öyleyim mesela. ne gördüysem onu yapıyorum

Ben farki yasiyorum malesef, neyseki iki haftam kaldi. Ben ne gorduysem yapamiyorum genelde vicdanima yenik dusuyorum...

Öncelikle umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Annenizin yanına gelme gibi bi durumu varsa gelsin bence

Erkekler bu konularda cok fazla organize olamiyor. Siz yapilacak isi soyleyin yapmazsa konuacarsiniz yardim etmiyor diye. Herseyi siz yaptiginiz icin neyi ne zaman yapacagini bilemez. Evi cekip ceviren kadinlar...

Bence de kimseden birşey beklemeyin çünkü zaten kimse birşey yapmaz. Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın maalesef. Ben 3.ye hamileyim kimse sormadı daha bir işin var mı diye Beklemiyorum da zaten. Sadece kendinizi çok yormayın. Ev çok kirlendiyse malum son haftalar alın bir yardımcı dip köşe temizletin epey gider o size. Yemek işini de abartmayın kolay şeyler yapın.ben mesela bugün pilav yaptım gibi. Annem şehir dışında burda teyzelerim, yengem, akrabalarım çok saolsunlar gelmezler bile.

Benim annem gil bile yardım etmediler eşimde uzun çalışıyordu lohusayken ailem kvdem bende kaldı kvdem namaz kıldı annem uyudu kızkardeşim gezdi gezdi geldi akşamları babam gelecek yemek yok üstüne yemek yaptım 40 gün misafir ağırladım ne kötü günledi aklıma geldi yine daraldım şükret en azından kendinden sorumlusunun

Yapmasını soyle sende cikar süpürgeyi ordaya hadi supur de

Bunu yapan malesef cok. benim hamileligimdede yaptilar

Destek değil köstek, bakmaya değil bakılmaya gelmek. Böyle anlayışlar uzak olsun fersah fersah

Torunu icinde cok heveslendigini dusunmuyorum yaparsada ogluna gostermelik yapar diye dusunuyorum yani oyle olacagina hic yapmasin cunki sahtelige gercekten gelemiyorum

Yok sahteden degil torun sevgisi baskadir gercekten cok sever sonucta oglununda bi parcasi.tabi sen kv icin dis kapinin dis mandali olursun o ayri.kndimden biliyorum :/

Kvler hep boyle bizimkinin de herseyi lafta dogurdum ona bile gelEmedi(!) Neden cunki mal bakiyo(!) En iyisi kimseden bisey beklememek.. Beklenti icinde olmazsan uzulmezsin de..Ha bu arada sen hamilesin diye ozel bi yemek istemiyomus esin ben dogurdum geldim arti sezaryendim yemek oldugu halde evde esim ona ozel yemekler hazirlanmiyo diye babama sikayete gitmis yemek yapmiyo demis sukret haline.

Yok sahteden degil torun sevgisi baskadir gercekten cok sever sonucta oglununda bi parcasi.tabi sen kv icin dis kapinin dis mandali olursun o ayri.kndimden biliyorum :/

Hamileligimde bi ara acile gittim tehlikeli olabilirdi, esim aradi soyledi o gun sadece nasilsin diye sordu bana geride hic aramadi noldu diye. Canin bisey istiyomuyu gectim, yedigime bile laf sokuyodu bi ara. Beni bu aralar aramasinida bence esim diyodur ara felan diye. Sizce bunlara ragmen seviniyormudur torunu icin ? (Tecrubenizden yararlanayim bari :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…