• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelilte genital bölge temizliği?

Kuaför ağdasında enfeksiyon riski olabilir tabii ki. İçiniz rahat etmiyorsa hamilelik boyunca kısaltma cihazı kullanabilirsiniz. Kalem kadar, pille çalışıyor Braun'un cihazı. Jilet gibi sertleştirmez.

Niye gezilmesin? Sağlık açısından hiçbir zararı yok
4 ayda tahmini 5 6 santim cm uzayacak. Ter, idrar, akıntı bakteri oluşumunu hızlandıracak. Bu, hamile bir kadın açısından riskli bir şey değil mi?

Kolaltını yapsa kurtarıyor mu göğsünde 5 avuç kıl olduktan sonra :D
Ben sizi sağlıkçı diye düşünerek yorum yapmıştım.

Göğüs kılıyla koltuk altı genital kıyaslaması yapınca yanlış düşündüğümü anladım.

Saç, kaş, kirpik örneklerini mi vereceksiniz birazdan?

4 aylık hamileyim ve hamile kalana kadar hep apda haptım hayatımda başka birşey kullanmadım . Fakat şuan tereddütlüyüm ağda canımı yaktığından çeketken kendimi kasoyorum o yüzden hamileyken yapmak beni korlutuyır ayrıca kuaförde yaptırıyordum. Sizler nasıl temizlik yapıyorsunuz sadece makasla kısaltarak hamilelik bitmez değil mi of en çok kafama takılan şeylerden biri bu. Bana alıl verirmisiniz ?
Hastane Eldiveniye çekebilirsiniz

Ben sizi sağlıkçı diye düşünerek yorum yapmıştım.

Göğüs kılıyla koltuk altı genital kıyaslaması yapınca yanlış düşündüğümü anladım.

Saç, kaş, kirpik örneklerini mi vereceksiniz birazdan?
Kendim sağlıkçı değilim ama jinekoloğum söylemişti sağlık açısından zararlı değil tamamen tercih meselesi diye. Göğüs kılıyla genitali bir tuttuğum da yok o yorumlarda konu genel olarak vücut kılıydı zaten

Kendim sağlıkçı değilim ama jinekoloğum söylemişti sağlık açısından zararlı değil tamamen tercih meselesi diye. Göğüs kılıyla genitali bir tuttuğum da yok o yorumlarda konu genel olarak vücut kılıydı zaten
4 ay boyunca uzatmak zararlı değil mi dedi? Benim bildiğim de az bir miktar tutmanın bir zararı olmadığı. Saçaklandırmak başka bir şey. Göğüs kılı düz bir bölgede. Atletle pamuklu üstle temas ediyor. Genital kapalı ve ıslak bir bölge. Kıyas edilecek şeyler değil

Yoo değildi dümdüz genital ve koltuk altı yazmışım hatta

4 ay boyunca uzatmak zararlı değil mi dedi? Benim bildiğim de az bir miktar tutmanın bir zararı olmadığı. Saçaklandırmak başka bir şey. Göğüs kılı düz bir bölgede. Atletle pamuklu üstle temas ediyor. Genital kapalı ve ıslak bir bölge. Kıyas edilecek şeyler değil
Kıyaslamadım zaten hanımefendi okuduğunuzu anlamıyor musunuz? İlk sorunuza da cevap vereyim hayır belli bir aya kadar sıkıntı yok sonra var gibi bir bağlamda söylemedi genel olarak genital kılın bir zararı yok dedi. Hatta tam tersine jiletle alındığında ufak tefek kesikler olduğu için enfeksiyon riski artıyormuş.

Benim kendi yorumumda öyleydi. Hani demişim ya kolunu bacağını almayan kapalı tanıdığım var vs diye
İşte alakası nedir genital konuşurken bunu katmanın yorumlarda vücut kılı diyen tek sen varken

İşte alakası nedir genital konuşurken bunu katmanın yorumlarda vücut kılı diyen tek sen varken
Şöyle açıklayayım, siz önce koltuk altını kattınız, ben de koltuk altı dahil olmak üzere hiçbir tüyünü almayan ama oraları temiz tutan bir tanıdığımdan bahsettim. Tüy pis bir şey değil demeye getirdim yani, öyle olsa erkekler de aşırı tüylüyken bir tek koltuk altını aldı diye temizlenmiş olmazdı demek istedim. Kendim kişisel rahatlığım için birkaç ayda bir alıyorum her yerimi ama "tüy almak = hijyen" gözüyle bakmıyorum. Sık sık yıkanıldığı sürece sorun yok bence

Şöyle açıklayayım, siz önce koltuk altını kattınız, ben de koltuk altı dahil olmak üzere hiçbir tüyünü almayan ama oraları temiz tutan bir tanıdığımdan bahsettim. Tüy pis bir şey değil demeye getirdim yani, öyle olsa erkekler de aşırı tüylüyken bir tek koltuk altını aldı diye temizlenmiş olmazdı demek istedim. Kendim kişisel rahatlığım için birkaç ayda bir alıyorum her yerimi ama "tüy almak = hijyen" gözüyle bakmıyorum. Sık sık yıkanıldığı sürece sorun yok bence
Tamam alınma nedenin oldukça belli oldu, evet kişisel hijyenine herkes dikkat etmiyormuş. Koltuk altı genital vücuttaki diğer kıllarla bir değil ve kuş değilsen vücudunda tüy değil kıl çıkar

Tamam alınma nedenin oldukça belli oldu, evet kişisel hijyenine herkes dikkat etmiyormuş. Koltuk altı genital vücuttaki diğer kıllarla bir değil ve kuş değilsen vücudunda tüy değil kıl çıkar
Takıldığın şeye bak ha tüy ha kıl ikisi de kullanılıyor. Bir şeye alındığım da yok aslında, sanki gerçekten sakıncalı bir şeymiş gibi 4 ay öyle gezilmez demene şaşırdım konu buradan açıldı. Sağlığa zararı yok dedim diye böyle çirkef çirkef konuşuyorsan ben de sana şunu diyim o zaman, sen 2-3 ay orayı almayınca seninki hemen kokuşuyorsa o senlik bir sorun.

Takıldığın şeye bak ha tüy ha kıl ikisi de kullanılıyor. Bir şeye alındığım da yok aslında, sanki gerçekten sakıncalı bir şeymiş gibi 4 ay öyle gezilmez demene şaşırdım konu buradan açıldı. Sağlığa zararı yok dedim diye böyle çirkef çirkef konuşuyorsan ben de sana şunu diyim o zaman, sen 2-3 ay orayı almayınca seninki hemen kokuşuyorsa o senlik bir sorun.
ben hiç nadasa bırakmadım sağolsun annem lisede lazere yolladı ve kişisel hijyeni öğretti kokuştuğunu tecrübe eden konuşsun 🤣evet sakıncalı bir şey doktorların kıl zararsız derken aylarca kısaltılmamış kıldan bahsettiğini sanmıyorum

Kesinlikle kuaför de ağda yaptırmayın enfeksiyon riski çok çok yüksek oluyor herkese aynı makine üzerinden kullanıldığı için steril olma gibi bir durum söz konusu değil. İlerleyen aylarda ağda sizi biraz zorlayabilir göbüşten gözükmüyor çünkü. Bu durumda jilet en ideali gibi ben öyle yapmıştım. Riskli gebelik olduğu için doktorum ağdayı önermemişti. Tüh dökücülerde de kimyasal söz konusu malum
Peki mesela sezeryan olan bir insan için ilk kontrol 5 gün sonra ameliyatlı halde nasıl temizlik yaptınız

Peki mesela sezeryan olan bir insan için ilk kontrol 5 gün sonra ameliyatlı halde nasıl temizlik yaptınız
Bana kesinlikle almamamı söylemişlerdi benim kontrolüm 10 gün sonraydı. Ben dikişlere deymeden jiletle temizledim açıkçası karnın inmiş oluyor hafif karnıma bastırarak yaptım ben 1 hafta sonrası doktora gitmeden öncede yaptım ondan sonra çıktıkça aldım hep

Bana kesinlikle almamamı söylemişlerdi benim kontrolüm 10 gün sonraydı. Ben dikişlere deymeden jiletle temizledim açıkçası karnın inmiş oluyor hafif karnıma bastırarak yaptım ben 1 hafta sonrası doktora gitmeden öncede yaptım ondan sonra çıktıkça aldım hep
Neden almamak gerekliymiş

Neden almamak gerekliymiş
Dikişlerle zarar verebilir demişlerdi ondan zaten dikişlere deymeden almıştım. Açık bi yara orası bi de şey var doğumdan sonra 6 ay özel kese yapma dediler. Baskı vs sürtünme olmaması için karnına da 40 gün kese yapma bastırarak demişlerdi

Hamilelikte hormonlardan kaynaklı tüm tüyler daha hızlı uzuyor bu yüzden aldırmak istemek ekstra doğal bir istek. Ayrıca kontrole giderken kimse o şekilde rahat edemez diye düşünüyorum.
Kuaföre gitmektense evde almanın da yolları var birçok arkadaş yazmış.

Back
X