• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelilte genital bölge temizliği?

Şöyle açıklayayım, siz önce koltuk altını kattınız, ben de koltuk altı dahil olmak üzere hiçbir tüyünü almayan ama oraları temiz tutan bir tanıdığımdan bahsettim. Tüy pis bir şey değil demeye getirdim yani, öyle olsa erkekler de aşırı tüylüyken bir tek koltuk altını aldı diye temizlenmiş olmazdı demek istedim. Kendim kişisel rahatlığım için birkaç ayda bir alıyorum her yerimi ama "tüy almak = hijyen" gözüyle bakmıyorum. Sık sık yıkanıldığı sürece sorun yok bence
Tüy almadan orası nasıl temiz kalıyor şampuan mı kullanıyorsun günlük 3 kere yıkama kurutma mı yapıyorsun kadınların döngüsü akıntı regl var hamilelikte hormonlar var aylarca insan öyle gezip nasıl temiz kalır

Kuaför ağdasında enfeksiyon riski olabilir tabii ki. İçiniz rahat etmiyorsa hamilelik boyunca kısaltma cihazı kullanabilirsiniz. Kalem kadar, pille çalışıyor Braun'un cihazı. Jilet gibi sertleştirmez.
Acaba hangisi o bana açık yazarmısınız ?

Kendinize bir sir cihazı alın. Ağdanizi da alın tek kullanımlik cubukla kuaföre gidin gebe olduğunuzu söyleyin kendi cihazlarınızi kullansınlar. Bu kadar basit.

Ben Ağda yapiodum yani o zaman çok yoktu elimle şöyle topluyorum. Ama doktorum bana alma makasla.kisalt dedi tabi ben aldım. Tüysüz olmak doğal yapısını bozuyor ağda kullanma kes demişti.

Şahsım adına konuşmuyorum ama kollar bacaklar dahil hiçbir yerindeki tüyü almamayı tercih eden kadınlar da var bu o kadar anormal bir şey değil. Kapalı bir tanıdığım var öyle olan. Tüyleri almamaları oraları temiz tutmadıkları anlamına gelmiyor, o mantıkla her erkeğin leş gibi olması lazım. Bence siz biraz takıntılısınız.
Ya bende biliyorum yani eskiden komşu kadınlar görürdüm bacakları hiç alınmamış tüylü neden almazlardi bilmiyorum başka yerlerinide almiyorlar miydi bilmiyorum.

"oraları temiz tutmadıkları anlamına gelmiyor" demişsiniz. Bence temiz tutmak için gerekli herşeyi elbette yapıyorlardir ama temiz oluyor mu orası meçhul.
Ben kendimden örnek vereyim, koltuk altımda tüy çıksa,ki koltuk altımda tek tük çıkar onuda iki -iki buçuk ayda alırım. Ama çıkınca cidden duş alıyorsun ama belki belirsiz tüyler terleyince koku yapıyor. Genital bölgede tüyler çıkmaya başlayınca kurulama ne kadar yaparsan yap nemli kalıyor. Haa doktorlarda tamamen tüysüz olmasını istemiyor ama olan bu kendi açımdan.

Back
X