Hamileyiiim iki küçük çocuk ve yatak muamması

Oeh yani bazı yorumları dehşetle okudum.
İlkokula kadar aynı odada yatmak nedir ya?
İnsan eşiyle cinsellik olmasa bile başbaşa kalmak ister, özel anlar yaşamak ister yahu.
Çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden biri, resmen bağımlı yetiştirmek.
Hiç de Korkmaz yataktan filan düşmez.
Ona göre mobilya alınır olur biter yahu.

Konuya resmen bunu sormak icin girdim.
Allah askina yok okula kadar ayiramam falan iyilik yaptiginizi mi dusunuyosunuz.
Kendi annelik duygularinizdan korkulari olan, ozguvensiz, pısırık cocuklar yetistiriyosunuz farkinda bile degilsiniz.

Ee siz kari kocasiniz herkesin bildigi bi'cinsel hayatiniz da var. Cocuklar uyudugunda ayni odada oluyor demeyin lutfen cunku bu oda ayirmadan daha korkunç.

Konu sahibi lafim size ozel degil butun yorumlari okuyup, yazıyorum.
çok doğru biz anneler bagimliyiz çocuğa sonrada ozguvenli girişken çocuk olsun diyoruz küçükken bu bağımlılık iyi gelebilir büyüyünce çok problem oluyor aynı hatayı yaptım bende çok pişmanım şimdi çocuk ananede babannede kalmak isterdi izin vermezdim ayrı duramazdim şimdi 5 yaşında odada yalnız duramayan oğlum var başka odaya gitsem yanıma geliyor ozguvensiz kendinden küçük çocuk vursa korkup agliyo ve seneye anaokuluna gitcek inşallah ve ben kara kara düşünüyorum nasıl gitcek diye yapmayın anneler bu kadar bağımlı olmayın yoksa ilerde çok sıkıntısını cekiyosunuz inanin

Geç bile kalınmış aslında... ikinci çocuğunuzu da bukadar uzun süre odanızda yatırmayın ki hem kıskançlık olmasın hem de ablasıyla birlkte kendi odasında yatmaya daha erken alışsın..

Valla biz ailecek yatak odasında yatıyoruz herkesin yatağı ayrı başka oda fikri hiç bana göre değil onların nefesiyle uyumaya alışmışım sanki dışarı atmışım gibi gelir yavruşarımı ancak okula başladıklarında belki ayırabilirim :KK43: sen de ayırma günahhhhh küçücük :KK200:

Yaaa nasil kiyacaksiniz okul baslayinca ayirmaya gunaaaah :bicak:
Bir ömür ayni odada yatin, evlendirince de herkesin yatagi ayri ayni odada onlarin nefesiyle yatarsiniz yine, kiymayin ayirmaya :KK200:

Günahhh nedir yaaaa!!!!
Hastalıklı düsüncelerinizi böyle uluorta bir de din adıyla paylasmazsanız çok memnun oluruz !
Günah derken caiz değil manasında demedim kapasiteniz bunu aldıysa bilemem yazık manasında dedim sanırım hasta olan sizsiniz elbette çocuklarımı ayıracağım ama şu an bunu düşünmüyorum niye bu kadar saygısızsızsınız onu anlamadım

Aynı konuyu birkaç hafta önce bende açmıştım , kızım iki yaşında temmuz sonu ikinci kuzum geliyor nasipse bizim beşiğimiz kırılmıştı ya iki beşik alıp diğer bebek gelince hepimiz aynı odada kalacaktık yada kızımı zaten hazır olan genç odasına geçirecektim. Önce odasındaki yatağa Bi korkuluk yaptırıp deneyelim dedik ben kızımı odasına uyuttum ama uyuyamadım kk ya koştum hemen sağolsun arkadaşlar hemen destek verdiler yatıp uyudum bende ve ortada korkulacak bişey olmadığını anladım o günden beri kızım odasında yatıyor evet geceleri hala uyanıyor gidip uyutup dönmek zor oluyor ama bigün tamamen uykusu düzene girecek nasılsa , şimdilik çok rahatım ama bebek gelince aklına dank eder geri odamıza döner mi bilmem :KK48: bu arada kızım yattığı yer hiçte yadırgamadı ben yatmaz ağlar fln diyordum hadi uyku zamanı diyorum gidip yatağında uyutuyorum uyanınca bağırıyor bana anneaa :KK45:

Fazla geç kalmışsınız. Çocuğun uykusu düzene girünce ve gece uyanmaları azaldığında kendi odasınsa yatmaya başlaması gerek. Bu 3. Ay da olabilir 6. Ay da. 2 yaş nedir yahu. Ve hâlâ soruyosunuz. İkinci çocuğunuzda umarım bu hatayı yapmazsınız.
şu yorumlara o kadar şaşırıyorum ki.. hanımlar sizin cinsel hayatınız yok mu? Hiç eşinizle baş başa vakit geçirmek istemiyor musunuz? Hadi bunlardan hoşlanmıyosunuz diyelim. Çocuğunuzun geleceğini düşünmüyor musunuz? Üzgünüm ama çocuğunuzu k*çınızın dibinden ayırmayınca iyi anne olmuyorsunuz. Bi de iyi bir şey yapıyormuş gibi herkese yaynayın bu kötülüğü

Evlendireceğimi kim söyledi:anne:

Evlendirmeyin zaten, sonra ana kuzusu erkeklerin konularıyla dolup taşıyor burası. Kadınların başı yanıyor. Hiç sağlıklı bi durum değil de neyse yapılacak bişey kalmamış.

Konu sahibi ikinci çocuk daha olmadan ayırın ki kardeş yüzünden ayrıldı gibi hissetmesin. Sağlıkla doğsun büyüsün inşallah. :KK200:

Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Yeni dönem tüm kaynaklara bakın ve pedagogları takip edin.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
6. Ayında ayrılıp da çaresizlikten alışmış, katılaşmış çocuk meziyet değil.
Aaaa ama anneye daha kolay orası doğru.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Bebeğin en az 2 yaşına kadar anneyle yatma ihtiyacını anlatan güzel bir yazı.
IMG_0475.webp

Son düzenleme:
Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Ikisini de 5_6 yaşına kadar koynumda yatırdım. Odalarını ayırdığım ilk akşam onlara değil bana zor geldi. Ilk akşamdan odalarına alıştılar. Ikiside kendi kararlarını veren özgüveni yüksek bireyler oldular.
Bana bağımlı değiller, fikrimi sorar ama gene bildiklerini okurlar.
Çocukların kişilikleri ile ilgili bir çok şey.
Bu yüzden dediklerinize katılıyorum.

Kızım 1 buçuk yaşında nasipse 1 ay sonra da kardeşi olacak bende ayıramam edemem diyordum ama kızımın uykusu çok hafif ben yatakta dönsem uyanır hepimiz aynı odada uyusak kardeşi uyanınca oda uyanır diye 1 ay önce odasini ayirdim hiç korktuğum gibi olmadı doğuma kadar iyice alışmış olur sen de ayırmak için doğumu bekleme bence asıl o zaman dışlandığını kardeşi geldiği için başka odada uyuduğunu düşünebilir ayırmak için şimdi tam zamanı aklı erdikçe daha zor olur

Çocugun ayri bir odası olmali kendi kişisel alanı olmali bu onu bağımsız ve daha özgüveni sağlam biri yapar. Sizin dediğiniz şekilde çocuk size bağımlı olur. Örneği cok çevrenize bir bakın. Cinsel hayat da genelde yatak odasında olduğuna göre orası da annenin babanın özel alanı. Olayi dramatize etmeye ne gerek var. Çocuk ayri bir odada yatınca aci içinde mi kaliyor. Korkarsa size ihtiyac duyarsa bunu o çocuğa verirseniz sizi çağırır yanına zaten. Sanki sokaga atiyoruz çocukları drama bak. Caresizlikmis, eziyetmis... O sizin bağımlılığınız hanimefendi.

Bebeğin en az 2 yaşına kadar anneyle yatma ihtiyacını anlatan güzel bir yazı.
Eki Görüntüle 1943004
Bunu savunan tek pedagog adem güneş sanırım bi tek onun adını duyuyorum bu konuyu savunan.

Ayrıca cinsellik icin elbette başka odaya gidilir.Tabi bu durumda sizin yatak odanız çocukların odası demek ki siz çocukların odasında uyuyorsunuz yani.Bi de herşey cinsellik mi yahu görev gibi.Hic mi sarılmıyosunuz yatakta hic mi uygunsuz bi durum olmuyor.Bunların cocuk psikolojisine olan etkisini de araştırsanız keşke.

Ayrıca kolay olan aynı odada uyumak bana kalırsa diger türlü kim kalkacak çocukları kontrol edecek falan.Yatın siz koyniş koyniş kitabınıza da uydurmussunuz işi nasılsa

Neyseki adem güneş var, yoksa ölene kadar göbek bağını kesmeyen annelere kim referans olacaktı, varolsun..

Tutturmuslar bir Adem Güneş. Kendi bağımlılıklarını dayandiracaklari bir kaynak bulmuşlar iyi ki. Hayir 2 yaşından sonra o cocuk senden ayrılır mi? Zor olur tam kavramaya başladığı yaşta. Bebekler annemle babamla yatmaliyim diye programlanmış bir sekilde doğuyor sanki.

Tutturmuslar bir Adem Güneş. Kendi bağımlılıklarını dayandiracaklari bir kaynak bulmuşlar iyi ki. Hayir 2 yaşından sonra o cocuk senden ayrılır mi? Zor olur tam kavramaya başladığı yaşta. Bebekler annemle babamla yatmaliyim diye programlanmış bir sekilde doğuyor sanki.

bu kadar bağımlılığın sonucunda ortalarda annesinin arkasına saklanmadan konuşamayan çocuklardan tut da, okulda anasınıfında, 1. sınıflarda "anneğğğ" diye sinir krizi geçiren çocuklara kadar gayet başarılı bir yetiştirme stiline sahip bizim millet.. işte evlendirip milletin başını yakmasalar, isterlerse askere gidene kadar yatsın, bize ne?

Back
X