Hamileyiiim iki küçük çocuk ve yatak muamması

Adem Güneş'in tüm tavsiyelerine birebir uydum ilk kızımı büyütürken... iki yaşa kadar beraber dört yaşa kadar aynı odada yattım ve bunun sıkıntısını çekiyorum. Adem Güneş değil sadece takip ettiğim bir çok pedagog en azından ilk 2 yıl beraber der.Ama ben anne olarak doğru bulmuyorum. Çocuk yetiştirme üzerine verdiği bilgiler süper ama bu nokta bence çok da doğru değil... Ayrıca ayrı oda merhametsizlik değildir. Asıl zor olan ayrı odada olmaları... gece kaç defa kalktığımı kontrol ettiğimi ben bilirim. Ayrı odaları olunca anne babalar olarak çocuklarımızı terketmiyoruz ,aksine onlara aidiyet aşilamiş oluyoruz bence...

bu kadar bağımlılığın sonucunda ortalarda annesinin arkasına saklanmadan konuşamayan çocuklardan tut da, okulda anasınıfında, 1. sınıflarda "anneğğğ" diye sinir krizi geçiren çocuklara kadar gayet başarılı bir yetiştirme stiline sahip bizim millet.. işte evlendirip milletin başını yakmasalar, isterlerse askere gidene kadar yatsın, bize ne?
Keşke sadece ilkokulda kalsa ya.Üniversiteye başladığım sene yurtta kızın teki istisnasız her gece ağlıyordu annemi özlüyorum diye.8 saat uzaktaydı ailesi her haftasonu gidiyordu.En sonunda dönem sonu okulu bırakıp döndü annesinin koynuna.Yazık gerçekten.Hayırlı evlat adı altında bağımlı çocuk yetiştiriyorlar haberleri yok

Keşke sadece ilkokulda kalsa ya.Üniversiteye başladığım sene yurtta kızın teki istisnasız her gece ağlıyordu annemi özlüyorum diye.8 saat uzaktaydı ailesi her haftasonu gidiyordu.En sonunda dönem sonu okulu bırakıp döndü annesinin koynuna.Yazık gerçekten.Hayırlı evlat adı altında bağımlı çocuk yetiştiriyorlar haberleri yok

Bu bağımlılığı da çocuğum bana düşkün diye yorumlayıp hoşlarına gidiyor. Aslında tehlike çanları çalıyor.

Butun dunya literaturleri tersini soyluyor ama sosyal medya unlusu pedagog adem gunes 4 yil dedi diye kanun gibi kabul goruyor.
Adem gunes bu konuda duayen mi? Her fikri tartismasiz dogru mu bu adamin?
Diger psikologlarin, cocuk psikiyatristlerinin hepsi leblebi de tek adem gunes mi otorite?
Yapmayin allah askina, aseksuel degilseniz o odada sevismeseniz de gece uykuda hic mi ters hareket olmaz, yazin sicakta hic mi don atlet yatmazsiniz, esleriniz hic mi sabah ereksiyonu olmaz? Bunlardan da mi rahatsiz olmuyorsunuz 4-5 yasinda cocuklarla yatarken?

Benim oglum 4 yasinda odamizda yatagi var. Kizim 4 aylik ona da odamizda bir yatak koyduk. Kucuk aglarsa alip salona gidiyorum onunla birlikte, oglum uyanmasin diye. Bazen salonda yatiyoruz kizimla. Oglumun odasini ayirmayi hic dusunmedim. Kardesi bizimle yatarken o ayri bir odada yatarsa kendini dislanmis hisseder diye dusundum. Cok hassas bir konu. Bence ayirmak icin uygun bir zaman degil.

Master için yurt dışına giden bir arkadaşım 1 ay yatak döşek hasta yattı annem diye :27: en komiğide bağımlı çocuklar yetiştirip, bağımsız karar alan çocuklara özeniriz..

Benim kizim dogdugunda oğlum 2 bucuk yasindaydi.Defalarca denememe rağmen odasina alistiramadim.
Kardeşi dogunca ikisinin de yatağını çocuk od. asına koyduk.Ve bundan sonra herkes kendi yataginda uyuyacak dedik(tabi ilk baslarda kardeşi uyudukca onu yanima aldim yine kendi odasinda) bir ay cocuk odasinda uyudum bende.Sonra yavaş tan gectim odama ikisininde ihtiyaci oldukça yanlarina gittim sonunda ikiside alıştı.
Şimdi arada gelirler gece yanimiza uyuyana kadar kalmalarina izin verip sonra yataklarina götürürüm.

Butun dunya literaturleri tersini soyluyor ama sosyal medya unlusu pedagog adem gunes 4 yil dedi diye kanun gibi kabul goruyor.
Adem gunes bu konuda duayen mi? Her fikri tartismasiz dogru mu bu adamin?
Diger psikologlarin, cocuk psikiyatristlerinin hepsi leblebi de tek adem gunes mi otorite?
Yapmayin allah askina, aseksuel degilseniz o odada sevismeseniz de gece uykuda hic mi ters hareket olmaz, yazin sicakta hic mi don atlet yatmazsiniz, esleriniz hic mi sabah ereksiyonu olmaz? Bunlardan da mi rahatsiz olmuyorsunuz 4-5 yasinda cocuklarla yatarken?
Kv min köyunde bir kadin 3 yasinda oglunu esine yikatiyormus, erkek cocugi benim yikamam dogru olmaz diye. Allah askina cikin bu zihniyetten onlar bizim cocuklarimiz bizi atletle gorseler ne olacak. Asil cocugu cocuk olarak degilde erkek kiz vs olarak gormek o cocugu problemli yapar. Ayrica ayni odada yatiyor olmak aseksuellik anlamina gelmez. Koca evde sevisecek yer mi yok.

Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Yeni dönem tüm kaynaklara bakın ve pedagogları takip edin.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
6. Ayında ayrılıp da çaresizlikten alışmış, katılaşmış çocuk meziyet değil.
Aaaa ama anneye daha kolay orası doğru.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Bebeğin en az 2 yaşına kadar anneyle yatma ihtiyacını anlatan güzel bir yazı.
Eki Görüntüle 1943004

Sen kaç tane kitap okudun? Bi adem güneş okumuşsun.Gelip burada çocuk psikolojisinden bahsediyorsun.E araştır bakalım tanrılaştırdığınız adamı eleştiren kaç pedagog var?
Eleştirdiğin anneler çocuğu dünyaya eziyet etmek için değil güzel ve özgür bir yaşam sunmak için getiriyor.Ama sizler üzgünüm sadece hayatınızı doldurmak için o çocukları dünyaya getiriyorsunuz.Fedakarlık adı altında yaptığınız aslında sadece bencillik.

Kv min köyunde bir kadin 3 yasinda oglunu esine yikatiyormus, erkek cocugi benim yikamam dogru olmaz diye. Allah askina cikin bu zihniyetten onlar bizim cocuklarimiz bizi atletle gorseler ne olacak. Asil cocugu cocuk olarak degilde erkek kiz vs olarak gormek o cocugu problemli yapar. Ayrica ayni odada yatiyor olmak aseksuellik anlamina gelmez. Koca evde sevisecek yer mi yok.

benim 5 yaşındaki kızımı 5 yıldır babası yıkıyor, tuvaletini yaptırıyor, ama bu yanında sevişeceğimiz anlamına gelmez, sapla samanı karıştırıyorsunuz ve konuyu çarpıtıyorsunuz şu an.
kız-erkek ayrımı yapmış mıyım acaba önceki mesajlarımda, zira kız erkek farketmez, 4-5 yaşında çocuğun yanında kocamla yatmam, çıplak dolaşmam, çünkü bunlar çocuğu istismara açık hale getirir.
çocuğumdan ayrı yatamıyorum diyenler sayesinde 4 yaşında çocuk anaokulunda arkadaşını yatırıp üzerinde gidip geliyor, ne yapıyorsun denince babamla annem de böyle yapıyor diyor, başka biri kuzenini sıkıştırıp zorla öpüyor, arkasına geçip sürtünüyor, babamla annemden gördüm diyor, bunlar normal mi yani sizce? normalse tamam eyvallah, aynı dili konuşmuyoruz bu çok belli.

Bazı yorumları hayretler içinde okudum.Şimdi bu çocuğunun odasını ayırmayı neredeyse canilik olarak gören anneler anne ise ben neyim yok ben anne isem bu arkadaşlar ne .

Valla biz ailecek yatak odasında yatıyoruz herkesin yatağı ayrı başka oda fikri hiç bana göre değil onların nefesiyle uyumaya alışmışım sanki dışarı atmışım gibi gelir yavruşarımı ancak okula başladıklarında belki ayırabilirim :KK43: sen de ayırma günahhhhh küçücük :KK200:

pardonda gece nasıl rahat şeydiyonuz anne değilim ama çocukların ayrı odası olması gerek

Yahu şu geç kalmışsınız, bağımlı olur falan diye fikirler sunanlar, bunu hangi pedagojik bilgiye dayanarak ileri sürüyorsunuz bir söyleyin de biz de aydınlanalım.
Resmen kendi rahatınız ve içinizi rahatlatmak için uydurmuşsunuz çocuğun ayrılması gerektiğini.
Çocuk istediği kadar annenin yanında kalmalıdır, ne zaman ayrılacağına kendi karar vermelidir. Bu onu bağımlı değil bağımsız yapar.
Bir de cinsel ilişkiyi soranlar, yahu evde başka oda yok mu? Bebek uyuyunca başka odada ilişkiye giremiyor musunuz? Hep bahane bunlar.
Konu sahibi, benim de ikincisi martta geliyor inşallah. Hep beraber aynı odada yatacağız. Mühim olan benim rahatım değil, çocukların psikolojisi. Küçücük bebeleri dünyaya eziyet çeksin, çaresizliği öğrenip sussun diye getirmiyoruz.
Eki Görüntüle 1943004

Yalnız burada "yenidoğan" bebekten bahsedilmiş :) zaten kimse yenidoğan dönemindeki bebeğin ayrı odada olmasını savunmadı. 2 yaşına gelmiş çocuğun ayrı odada olması gerektiğini savundu. Takdir edersiniz ki çocukların gelişimi ve psikolojisi sadece 1 ay farkla bile büyülik değişim gösterir. Okuduklarımızı dikkatle okusak :) bu arada farklı oda ile annenin rahatı arasında ne gibi bir alaka var?

şimdiden ayırın alışsın eşyaları oyuncakları hepsi odasında olsun akşam yanınıza gelirsede geri yatırın yine gelir yine yatırın sonra alışıyo zaten arada yine gelir ama pes etmeyin hep yatağına yatırın

Bı arkadaşım üniversite de kaldığı yurda fazla para verip annesinide getirdi okulda annesi götürüp getirirdi:oha:
Sonra bu kız evlenecek de çocuk yapacakda ooo
Ben gebeligimi 4. Ayda farkettim oğlum u ayrı odaya almadım dışlanmış hissecedekti zaten 7. Ayımdada doğum yaptım
İkizlerim 6. Ayına girdiklerinde 3ünüde birden ayıracağım
Beraber yatmak güzel ama olmuyor yani
Bebek telsizi alıcam
Sizde şu an ayıramam derseniz belli bir aydan sonra ayırın ama ikisi bir zamanda ayırın odasını

Eki Görüntüle 1943004
Akılları fikirleri cinsellikte olan kadınlar ayırın 6 . Ayda ayırın aman ha hemen ayırın diye saçma sapan yorumlarlar işte sapık bir zihniyet bu senin açıklamalarına da sonuna kadar katılıyorum

pardonda gece nasıl rahat şeydiyonuz anne değilim ama çocukların ayrı odası olması gerek
Derdi tasası size düşmemeli milletin şey etmesinin herşeyin bir yolu yordamı var usulü var evli olunca ve çocuk sahibi olunca anlarsınız

Back
X