Hamileyim diye şutlandım !

mahjo senin düşüneceğin teksey bebeğinin sağlığı olsun.Su an üzülüp,sinirlenip bebeğini de strese sokma.Hayatta herşey insanlar içindir ve bu da sana bir "hayat tecrubesidir".Gün gelir sana yasattiklarini kendileri yaşar insanlar.

Ne yani, hastasınız diye gidip bi arkadaşınızda akrabanızda falan kalsanız disiplin soruşturması mı yiyecektiniz

acaba iş yoğunluğundan olabilir mi? şimdiden hamileliğiniz sorunlu geçiyor daha sonrasında da rapor alıcaksınız. doğum zamanı zaten yoksunuz. bu arada arkadaşınızın konuştuğuna emin misiniz? birde iş yoğunluğunuz nasıl

katıldım ben de özel sektörde işten çıkarıldı sandım

sonuçta memuriyette çalıştığınız birimde ihtiyaç vardır siz bir aya kadar uzak kalınca ilerleyen süreçlerde de doğum izniniz olacağı için daha geri bri göreve alınmışsınızdır bana çok garip gelmedi

örneğin çalıştığım kurumlarda banko var yani vatandaş ilk önce o görevliye geliyor derdini anlatıyor o da yönlendiriyor X kişiye Y kişiye

bankoda çalışan 1 ay olmazsa o birim nasıl işleyecek her gün birisi orada dursa olmaz zira diğerlerinin işini yapacak başka kimse de yok

bu durumda bankoya başka birimden birini getirip o çalışanı da daha geri plana almak iyi bir yöneticiliktir diye düşünürüm şahsen

Ne yani, hastasınız diye gidip bi arkadaşınızda akrabanızda falan kalsanız disiplin soruşturması mı yiyecektiniz

evet Elma

vardı bizde bir tane

ilçede oturuyor ama il merkezinde de evi var

ilçeden rapor alıyor il merkezindeki evine gidiyor

evine kontrole gidip açtılar soruşturma

yıllar geçti unuttum bile olayı

tabii o zaman izinsiz ilçe dışına çıktı raporu hastalık iznine çevirtmedi gibi iddialar da vardı

Eskiden rapor idareciye teslim edilirken raporun alındığı sağlık kuruluşu ikamet edilen ilcede mi?Sevkle mi gidildi?Rapor İzne çevrilirken bunlara bakılırdi ve iznin geçirileceği yer izne yazilirdi

Eskiden rapor idareciye teslim edilirken raporun alındığı sağlık kuruluşu ikamet edilen ilcede mi?Sevkle mi gidildi?Rapor İzne çevrilirken bunlara bakılırdi ve iznin geçirileceği yer izne yazilirdi

Yani böyle şeylere bakacaklarına memurun mesai saatlerindeki durumuna baksalar, denetleseler çok daha iyi olur.

Sabah mesai başlayınca yarım saat oyalanan, öğle tatiline yarım saat erken çıkıp yarım saat geç dönen, yine mesai bitimine 30-45 dk kala oyalanmaya başlayan, mesaiyi kafasında bitirip telefonları açmayan memurlar var.

Daha geçen hafta adliyede kaleme gittim 11:30da çıkmış hanımefendinin biri, 13:30da geldi.

Bunlara hiçbir denetleme, yaptırım yok. Hasta ya da hamile olanın burnundan getirine kadar kontrol var. İlginç gerçekten

kız elimde sabah 08.00 de başlayan mesaiye 08.08 de geldi diye de iş var

yani soruşturma var da adamına göre

Bence doğru bir uygulama olmuş. Gereksiz rapor isteyen, rüşvet teklif eden, yalvaran yakaran şahıslar gördüm.
Ayrıca konı sahibinin düşük riski varmış ama izinde memlekete gitmiş. Ne alaka anlamadım.

Ayşenaz haklısın, ben sırf uçak parası vermeyip arabayla gidelim iznimiz bitti diye rapor ayarlamaya çalışan kamu çalışanı gördüm bu yaz, özellikle özel hastanelerden...Şok geçirdim..

Öyle demek ki.

Umarım daha mantıklı hale gelir. Ne iyiniyetli memur mağdur edilsin ne de kötüniyetkisi cezasız bırakılıp vatandaş mağdur olsun.

Kamu kurumunda vatandaş şikayetçi olmuyor, gelip yaşadığını bana anlatıyor bankada, burası kamu kurumlarının amiri mi teyze dedim geçen birine, bizde burda bir sıkıntı olsa anında Cimer, Bimer, vs şikayeti basıyor millet, oralara gelince tık yok çoğu kişide yalan değil.

Her gün mesaiden 15 dk önce açılıyor kapılar hem sabah hem öğlen hala şikayet kavga gürültü. Siz diyorsunuz saatlerce bekledim, kimseye şikayette bulunmadınız mı?

Ama ilk 15 dakika opsiyon oluyor yani bizim kurumda öyle en azından .08:00 de başlayan mesai için ,08:15 e kadar opsiyon.Gerci bizde çok geç kalma gibi bir lüks yok zira hastalar üstümüze yürür mecburi erken gelmemiz lazım en azından birimiz :)

Fabrikada çalıştım bir dönem 50 kadın hepimiz isciyiz herkes de birbirinin ayağını kaydırma derdi erkekler 200 kişiydi hiç sorun yoktu aralarında kadınlar birbirine düşman gibi

işte o opsiyon esasen amirin opsiyonu, mesai saatleri bellidir uymayan da 125. maddeden cezayı beğenir

sizin iş de öyle, öğretmen de öyle mesela hizmet sunuluyor ve saatli

düşünün çocuk okula gidiyor ama öğretmeni yok, 15 dakika opsiyon

bu bir yılda bir kere olursa idare edilir de her hafta olursa mesela olay çıkar

Bizim sağolsun amir anlayisli o konuda .Büyüksehirde yasiyoruz ,çoğumuz çocuklu- okullu ,suistimal edilmediği sürece idare ediyorlar.Her devlet kurumu farklı işliyor .

Konusma dilinde yazdiginiz icin cok zor anlayabildim. Neyse siz yaşadığınızı söylüyorsunuz ben yaşadığımı söylüyorum.
Raporlu hele uzun dönem raporlu bir çalışanın işveren maliyeti düşük olur. Çünkü çalışmadığı süre için maaş ödemez. Bunu SGK öder. Ödemediği maaş ile de işini yaptırmak için dış kaynak kullanabilir. Bu yönetimin kararıdır artık ne yapacaksa.

Konu sahibinin rahminde perde varmis. Ilk mesjinda oyle yazmis. Bunu millete anlatip kendi saglik sorununu millete meze mi etsin. Sonra sizin gibiler yok padisah doguracak yok bilmemne diye konussun dursun. Esinizin is arkadasinin hamileliginde nasil bir sikinti vardi neydi problem ne biliyordunuz da boyle dusunme hakkini kendinizde buluyorsunuz anlayamiyorum.

Son olarak öneriniz gerçekten yersiz. Neden ücretsiz izne ayrılsın. Bu bir saglik problemi Senin haberin var mı ne kadar sgk primi adı altında her ay ne kadar para ödüyorsun üstüne işveren senin için bir o kadar daha para ödüyor. Neden? Bu yüzden işte. Çalışamayacak duruma gelirsem güvencem olsun diye. Kadın ücretsiz izne çıkmak zorunda mı iş arkadaşları haset etmesin diye.

Opsiyon mu :O Bizde mesai 9 da, bırak 9.15 i 8.50 de hala gelmedi diye personeli arayan müdürüm vardı.

Kaç haftalık hamilesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…