Kamuda bildiğim genelde gizli bir muhpir gibi eleman vardır,genelde sessiz tipleri seçerler,eskiden okullarda da vardı.belki de kız onlardan.bir ara kamuda çalışorlen rapor alımıştım,eve gelip beni kontrol etmişlerdi gerçekten hasta mıyım diye,burası Türkiye herşey beklenir
Şutlandım kelimesini okuyunca kovuldunuz zannettim.
Memurmuşsunuz, o dairede değil de bu dairede çalışınca çok mu fark ediyor? Bilemedim.
Hiç memuriyet hayatım olmadığı için o konuda çok yorum yapamayacağım.
Her zaman söylüyorum şu iş arkadaşlığını iş ortamında bırakın ve samimi olmayın diye.
Size haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız hakkınızı arayın,dilekçe verin,bir üst makamla görüşün,illa ki bir yolu vardır.
Ne yani, hastasınız diye gidip bi arkadaşınızda akrabanızda falan kalsanız disiplin soruşturması mı yiyecektiniz
Eskiden rapor idareciye teslim edilirken raporun alındığı sağlık kuruluşu ikamet edilen ilcede mi?Sevkle mi gidildi?Rapor İzne çevrilirken bunlara bakılırdi ve iznin geçirileceği yer izne yazilirdi
Ne yani, hastasınız diye gidip bi arkadaşınızda akrabanızda falan kalsanız disiplin soruşturması mı yiyecektiniz
evet Elma
vardı bizde bir tane
ilçede oturuyor ama il merkezinde de evi var
ilçeden rapor alıyor il merkezindeki evine gidiyor
evine kontrole gidip açtılar soruşturma
yıllar geçti unuttum bile olayı
tabii o zaman izinsiz ilçe dışına çıktı raporu hastalık iznine çevirtmedi gibi iddialar da vardı
Eskiden rapor idareciye teslim edilirken raporun alındığı sağlık kuruluşu ikamet edilen ilcede mi?Sevkle mi gidildi?Rapor İzne çevrilirken bunlara bakılırdi ve iznin geçirileceği yer izne yazilirdi
Yani böyle şeylere bakacaklarına memurun mesai saatlerindeki durumuna baksalar, denetleseler çok daha iyi olur.
Sabah mesai başlayınca yarım saat oyalanan, öğle tatiline yarım saat erken çıkıp yarım saat geç dönen, yine mesai bitimine 30-45 dk kala oyalanmaya başlayan, mesaiyi kafasında bitirip telefonları açmayan memurlar var.
Daha geçen hafta adliyede kaleme gittim 11:30da çıkmış hanımefendinin biri, 13:30da geldi.
Bunlara hiçbir denetleme, yaptırım yok. Hasta ya da hamile olanın burnundan getirine kadar kontrol var. İlginç gerçekten
Bence doğru bir uygulama olmuş. Gereksiz rapor isteyen, rüşvet teklif eden, yalvaran yakaran şahıslar gördüm.
Ayrıca konı sahibinin düşük riski varmış ama izinde memlekete gitmiş. Ne alaka anlamadım.
kız elimde sabah 08.00 de başlayan mesaiye 08.08 de geldi diye de iş var
yani soruşturma var da adamına göre
Yani böyle şeylere bakacaklarına memurun mesai saatlerindeki durumuna baksalar, denetleseler çok daha iyi olur.
Sabah mesai başlayınca yarım saat oyalanan, öğle tatiline yarım saat erken çıkıp yarım saat geç dönen, yine mesai bitimine 30-45 dk kala oyalanmaya başlayan, mesaiyi kafasında bitirip telefonları açmayan memurlar var.
Daha geçen hafta adliyede kaleme gittim 11:30da çıkmış hanımefendinin biri, 13:30da geldi.
Bunlara hiçbir denetleme, yaptırım yok. Hasta ya da hamile olanın burnundan getirine kadar kontrol var. İlginç gerçekten
kız elimde sabah 08.00 de başlayan mesaiye 08.08 de geldi diye de iş var
yani soruşturma var da adamına göre
Ama ilk 15 dakika opsiyon oluyor yani bizim kurumda öyle en azından .08:00 de başlayan mesai için ,08:15 e kadar opsiyon.Gerci bizde çok geç kalma gibi bir lüks yok zira hastalar üstümüze yürür mecburi erken gelmemiz lazım en azından birimiz :)
işte o opsiyon esasen amirin opsiyonu, mesai saatleri bellidir uymayan da 125. maddeden cezayı beğenir
sizin iş de öyle, öğretmen de öyle mesela hizmet sunuluyor ve saatli
düşünün çocuk okula gidiyor ama öğretmeni yok, 15 dakika opsiyon
bu bir yılda bir kere olursa idare edilir de her hafta olursa mesela olay çıkar
Konusma dilinde yazdiginiz icin cok zor anlayabildim. Neyse siz yaşadığınızı söylüyorsunuz ben yaşadığımı söylüyorum.Bunu hamilelik icin yazmadilar herkes ofkelenmiste senin cevabin uzerinden yazacagim fozgep padisah doguracagini sanip hicbir sikintisi olmadigi halde dr ile iyi anlastigi vs den bu raporlari alan bir kesim var bizim apartmandada vardi
Her ayin bir haftasini raporlu geciren is yuku diger personelin basina kalir ne ucretsiz izin alir ne kural kaidenin disina cikan bir durum izlemez mesela belli araliklarda izin alamiyorsa o aralikta riski olmaz onlarin ne yanar ne soner devlet vermis diye sonuna kadar kullanan muthis yalaka diger insanlarin catir catir hakkini yiyen bir kesim
Bahsedilen bu
Ozel sektor demissin simdi egri oturalim dogru konusalim ozelde ole zit zit alamiyosun kisa sureli bu ay on gun bir ay tam oteki ay bes gun bir noktadan sonra ik buyur gel bir konusalim diyor Heyet raporu istiyor istemezse kisiye hastalik bitene kadar yari zaman teklifinde bulunuyor yari zamanida parttime personelle tamamliyor 8 hafta ve uzeri bahsettiklerimdede belirli sureli sozlesmeli personel alip isini yurutmeye bakiyor dogumda bile ustuyle arasi iyi olan kodemli olan max 8 ay aliyor sure sonunda personeli donunce yerine aldigini ya baska yere kaydiriyor yada zaten sozlesmeliydin diyor onlarda olay durumun belli olsun ben yolumu cizeyin isim yurusunden ibaret
Ha bahsettigimizde kurumsl yabanci ortakli duzgun sirketler falan kucuk capli zarardayim kuculmeye gidicem diyip kidem ihbar verip koyuyor kapi onune
E simdi konu sahibinin gercek bir sikintisi varsa heyetle durumu sunup ucretsize ayrilabilir kidem yili heyet raporunda aranmiyor bildigim sonra doner isine o aradada o isi yapacak gecici personel gelir diger insanlar bunalmaz sonucta evlat herseyden onemli oyle kendini uc kurus icin zorlamaya gerek varmi 10 gun alayim 20 gun alayim varsin 9ay ucretsiz olsun cozumu var o arkadasa falan takmis ama kimsede bir raporluk izinle pek o islere girmiyor baska skinti vardir diye dusunuyorum yada kendinden oncekiler bahsettigim kesim olarak sabir zorlamistir bunada amir eeh yeter ya diyerek musama gostermemistir oda biraz sans
Ha bu ayagima tas degdi rapor alayimcilarinda Allah yardimcisi olsun diye bakmisimdir hep safi haram oldugunu dusunuyorum sahsim adina parayi devletin vermesi bise degistirmiyor onlar yuzunden hem isi yapilacak hem isi yapacak diger insanlar zorda kaliyor birde gercekten hasta gercekten riskli insanlar mobinge maruz kaliyor insanin birazda mukayesesi olmali icinde
Ama ilk 15 dakika opsiyon oluyor yani bizim kurumda öyle en azından .08:00 de başlayan mesai için ,08:15 e kadar opsiyon.Gerci bizde çok geç kalma gibi bir lüks yok zira hastalar üstümüze yürür mecburi erken gelmemiz lazım en azından birimiz :)
Kaç haftalık hamilesinizher şey o kadar üst üste geliyor ki kamu kurumunda memurum hamilelik sürecim sıkıntılı düşük riski yaşadım memlekete izne gittiğimizde o süreÇte doktor istirahat önerdi rapor aldım on gün sonra tekrar sekiz gün aldım risk devam ettiği için iş yerinden aradılar bölümün değişti dediler şok oldum sırf hamileyim diye beni kaytarıyor gördüler çok zoruma gitti şu an yerime aldıkları da hamile bi bayan bi nevi mobbing bana yaptıkları iş yerinde en samimi olduğum kız arkadasım gitmiş müdüre keyfinden rapor alıyorum gibi lanse etmiş insanlara Kandığım için pişmanın çok zor zamanımda tanıdım arkadasım dediğim insanı sinsice yaklaşmış bana hatta evime geldi geçmiş olsuna hepsi numara imiş hepsi benim durumumu müdüre yetiştirmek için ders oldu kimseye güvenim kalmadı bambaşka şehirde kendimi yapayalnız hissediyorum eşimle ilgili de sıkıntılı sorunlu günler yaşadık hamile olduğumu duyduğum gün sevinçten ağmayacaktın ama sonra büyü bozuldu düşük riski yaşadım doktor rahminde perde var erken Doğum yaparsın deDi... vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?