sen hiç kimseyi takma karnında sana bağlı bir can var. Gerekirse 9 ay da alırsın. Riskli gebelik sayfalarını bi okusunlar isterlerse arkadaşlar neler çekiyor insanlar, her hamilelik kişiye özeldir çoğu son ana kadar çalışabilir ama 4 ay sadece tuvalete kalkarak doğuranlar da var, acaba karnınızdaki çocuğa bir şey olsa yerine koyabilecekler mi? Ama siz pişmanlık yaşayacaksınız yapmasaydım, etmeseyedim diye. Kötüye kullananlarda vardır ama risk varsa da kimse evladını riske atamaz kimse de kimseyi yok rapor aldın yok süperkahraman mı doğuracaksın diye eleştiremez, Allah inşallah onlara böyle dertler vermesin.Düşük riskim geçesiye kdr rapor almaktı bizim niyetimiz doktorum da onayladı raporu almanda fayda var diye dokuz ay alma gibi niyetim olmadı asla olmaz da
5 yıllık memur olması gerekir ya da doğumu yapmış olması lazım ücretsiz izin için. Hamilelikte yok bildiğim kadarıyla.Maalesef iş hayatı. Herşey istediğimiz gibi olmuyor. Ücretsiz izin gibi bir seçenekte var devlette
Konusahibesinin kaç yıllık memur olduğunu gmremedim. Hamileykende alınıyor diye bilşyorum5 yıllık memur olması gerekir ya da doğumu yapmış olması lazım ücretsiz izin için. Hamilelikte yok bildiğim kadarıyla.
Yıllık izin üstüne 18 günde rapor mu aldınız? Yıllık izniniz 20 gün olsa 38 günlük işin yıkıldığı arkadaşlarınız ortak konuşmuş olabilirler. Özelde olsaydınız 8 gün bile zor alırdınız. Maalesef durum böyle. Sizi tenzih ederim, eşimin dairesinde, çalışan hanım dünyayı kurtarAcak kişiyi doğuracağını düşünerek, 9 ayını raporlu geçirmeye kalktı(sürekli konuşuldu kendisiyle yanlış yolda olduğu ile ilgili) ve onun dairesi değişti.
Bence doğru bir uygulama olmuş. Gereksiz rapor isteyen, rüşvet teklif eden, yalvaran yakaran şahıslar gördüm.
Ayrıca konı sahibinin düşük riski varmış ama izinde memlekete gitmiş. Ne alaka anlamadım.
İyi de doktor raporuyla istirahat kullanırken neden ücretsiz izin alsın ki? Ama gerekli görüp departmanı değiştirirler ona birşey diyemem.Ama bu durumda da yerine yine hamile olan birisini almaları çok da açıklanabilir birşey değil.Sonucta iş yoğun ve süreklilik istiyorsa o kişi de haftaya kontrolü,şeker yüklemesi,nst si,belki raporu.... ise sık gidemediği olacakKonusahibesinin kaç yıllık memur olduğunu gmremedim. Hamileykende alınıyor diye bilşyorum
Canım, o vakit uzun süre olacağından dairede düzenleme yapılır, diğerleri mağdur olmaz. Aldıkları kişi sürekli rapor kullanmayan biride olabilir, bilemiyoruz ya da ilk anda haberleri yoktu. Her dairenin yoğunluğu bir değil devlette. Bazısında olmayanın yokluğu hissedilmez bazısında ise insanlar pert olurİyi de doktor raporuyla istirahat kullanırken neden ücretsiz izin alsın ki? Ama gerekli görüp departmanı değiştirirler ona birşey diyemem.Ama bu durumda da yerine yine hamile olan birisini almaları çok da açıklanabilir birşey değil.Sonucta iş yoğun ve süreklilik istiyorsa o kişi de haftaya kontrolü,şeker yüklemesi,nst si,belki raporu.... ise sık gidemediği olacak
Arkadaşım doğum yaptıktan sonra kalp yetmezligi yaşadı.Heyet raporu verildi.İlaclari çok yoğundu ve bebeğini hiç emzirmedi.İsyerinde mudur yardimcisi kiz ise dönünce "emziremedigine göre süt iznine de gerek yok" dedi.Ha kiz iznini kullandi ama günde bir poşet ilaç içip 9 aylık bebegine doyabilecek kadar yaşayabilmek için her gün dua eden insana söylenecek laf degildiKamu kurumlari boyle malesef yapacak birsey yok. Yasal hakkin olan dogum iznini kullanirsin gelirsin oooo 3 aydir iyi yattin hadi bakalim tum dosyalar tum isler senin şunlarida hallet derler. Sut izni kullabirsin geliyorsun 3/5 saat sonra gidiyorsun ne ala hayat derler. Hamile olursun artik işe yaramaz personel gözuyle bakikirsin hic bir birim istemez en pasif yere gönderilirsin.Devletimizin bize tanidigi kendi hakkimizi kendi ceplerinden veriyor gibi laf ederler. Malesef bu boyle kamuda calisiyosan hamile ve cocukluysan sık sık birimin degisebilir. Takmayin derim.her giitiginiz birimde siz elinizden gelenin en iyisini yapmaya calisin.sonucta ekmek paraniz icin her yerin artilari eksileri vardir öyle düsünun
Düşük riski olan raporlu hamile kadınla yanlış yolda olduğunu konuşmak gerçekten çok garip değil mi? Eşiniz de tehlikeli bir sağlık problemi yaşasa gelip onunla da konuşacaklar herhalde böyle olmuyor diye.
Özelde 8 gün bile dayanamazsın diyenler. Raporunuz varsa yıllarca bile calismayabilirsiniz. Kanser hastası ameliyat vb gibi ağır sağlık sorunları ile mücadele edenler ne yapsın. Hepsi mi kovulsun. Şirket maaş ödemez sgk ödemeye devam eder. Maaşı raporlu kişiye sgk öder. Şirket de uzun dönem çalışamayacak kişi yerine dönemsel eleman alır. Özel şirkette calisip kanser tedavisi gören genç bir arkadaş 2 yıl sonra döndü. Trafik kazası geçiren başka bir arkadaş ise 8 ay sonra. Bacağı kırılıp platin takılan bir arkadaş ta sanırım 8 hafta gelmedi.
Dairenizin değişmesi bence kötü değil. Uzun dönem ortalarda olamayacaksaniz orası belli. 9ay + 4ay ve üstüne de ücretsiz izin kullanacaksanız nereden baksanız 2 yılı bulabilir bu süreciniz. Yeni dairenizdeki şartlar çok mu kötü?
Bunu hamilelik icin yazmadilar herkes ofkelenmiste senin cevabin uzerinden yazacagim fozgep padisah doguracagini sanip hicbir sikintisi olmadigi halde dr ile iyi anlastigi vs den bu raporlari alan bir kesim var bizim apartmandada vardi
Her ayin bir haftasini raporlu geciren is yuku diger personelin basina kalir ne ucretsiz izin alir ne kural kaidenin disina cikan bir durum izlemez mesela belli araliklarda izin alamiyorsa o aralikta riski olmaz onlarin ne yanar ne soner devlet vermis diye sonuna kadar kullanan muthis yalaka diger insanlarin catir catir hakkini yiyen bir kesim
Bahsedilen bu
Ozel sektor demissin simdi egri oturalim dogru konusalim ozelde ole zit zit alamiyosun kisa sureli bu ay on gun bir ay tam oteki ay bes gun bir noktadan sonra ik buyur gel bir konusalim diyor Heyet raporu istiyor istemezse kisiye hastalik bitene kadar yari zaman teklifinde bulunuyor yari zamanida parttime personelle tamamliyor 8 hafta ve uzeri bahsettiklerimdede belirli sureli sozlesmeli personel alip isini yurutmeye bakiyor dogumda bile ustuyle arasi iyi olan kodemli olan max 8 ay aliyor sure sonunda personeli donunce yerine aldigini ya baska yere kaydiriyor yada zaten sozlesmeliydin diyor onlarda olay durumun belli olsun ben yolumu cizeyin isim yurusunden ibaret
Ha bahsettigimizde kurumsl yabanci ortakli duzgun sirketler falan kucuk capli zarardayim kuculmeye gidicem diyip kidem ihbar verip koyuyor kapi onune
E simdi konu sahibinin gercek bir sikintisi varsa heyetle durumu sunup ucretsize ayrilabilir kidem yili heyet raporunda aranmiyor bildigim sonra doner isine o aradada o isi yapacak gecici personel gelir diger insanlar bunalmaz sonucta evlat herseyden onemli oyle kendini uc kurus icin zorlamaya gerek varmi 10 gun alayim 20 gun alayim varsin 9ay ucretsiz olsun cozumu var o arkadasa falan takmis ama kimsede bir raporluk izinle pek o islere girmiyor baska skinti vardir diye dusunuyorum yada kendinden oncekiler bahsettigim kesim olarak sabir zorlamistir bunada amir eeh yeter ya diyerek musama gostermemistir oda biraz sans
Ha bu ayagima tas degdi rapor alayimcilarinda Allah yardimcisi olsun diye bakmisimdir hep safi haram oldugunu dusunuyorum sahsim adina parayi devletin vermesi bise degistirmiyor onlar yuzunden hem isi yapilacak hem isi yapacak diger insanlar zorda kaliyor birde gercekten hasta gercekten riskli insanlar mobinge maruz kaliyor insanin birazda mukayesesi olmali icinde
Noktası, virgülüne kadar hemfikirim.Bunu hamilelik icin yazmadilar herkes ofkelenmiste senin cevabin uzerinden yazacagim fozgep padisah doguracagini sanip hicbir sikintisi olmadigi halde dr ile iyi anlastigi vs den bu raporlari alan bir kesim var bizim apartmandada vardi
Her ayin bir haftasini raporlu geciren is yuku diger personelin basina kalir ne ucretsiz izin alir ne kural kaidenin disina cikan bir durum izlemez mesela belli araliklarda izin alamiyorsa o aralikta riski olmaz onlarin ne yanar ne soner devlet vermis diye sonuna kadar kullanan muthis yalaka diger insanlarin catir catir hakkini yiyen bir kesim
Bahsedilen bu
Ozel sektor demissin simdi egri oturalim dogru konusalim ozelde ole zit zit alamiyosun kisa sureli bu ay on gun bir ay tam oteki ay bes gun bir noktadan sonra ik buyur gel bir konusalim diyor Heyet raporu istiyor istemezse kisiye hastalik bitene kadar yari zaman teklifinde bulunuyor yari zamanida parttime personelle tamamliyor 8 hafta ve uzeri bahsettiklerimdede belirli sureli sozlesmeli personel alip isini yurutmeye bakiyor dogumda bile ustuyle arasi iyi olan kodemli olan max 8 ay aliyor sure sonunda personeli donunce yerine aldigini ya baska yere kaydiriyor yada zaten sozlesmeliydin diyor onlarda olay durumun belli olsun ben yolumu cizeyin isim yurusunden ibaret
Ha bahsettigimizde kurumsl yabanci ortakli duzgun sirketler falan kucuk capli zarardayim kuculmeye gidicem diyip kidem ihbar verip koyuyor kapi onune
E simdi konu sahibinin gercek bir sikintisi varsa heyetle durumu sunup ucretsize ayrilabilir kidem yili heyet raporunda aranmiyor bildigim sonra doner isine o aradada o isi yapacak gecici personel gelir diger insanlar bunalmaz sonucta evlat herseyden onemli oyle kendini uc kurus icin zorlamaya gerek varmi 10 gun alayim 20 gun alayim varsin 9ay ucretsiz olsun cozumu var o arkadasa falan takmis ama kimsede bir raporluk izinle pek o islere girmiyor baska skinti vardir diye dusunuyorum yada kendinden oncekiler bahsettigim kesim olarak sabir zorlamistir bunada amir eeh yeter ya diyerek musama gostermemistir oda biraz sans
Ha bu ayagima tas degdi rapor alayimcilarinda Allah yardimcisi olsun diye bakmisimdir hep safi haram oldugunu dusunuyorum sahsim adina parayi devletin vermesi bise degistirmiyor onlar yuzunden hem isi yapilacak hem isi yapacak diger insanlar zorda kaliyor birde gercekten hasta gercekten riskli insanlar mobinge maruz kaliyor insanin birazda mukayesesi olmali icinde
Acik yazicam angelo cok dr taniyip iyide anlasiyorum memur olsam degil hafta her ay alabilirdim ama inanin Allahtan korkarim aldigimin hayri olmaz baska yerden cikar ne gerek var yillik izinden kullanirim derim ihtiyaclik durumlarda (gercekten raporluk fiziksel sikinti haric) diger taraftan birgece hastanedeyken bir anda acil in kapilar kapandi dr hemsire herkes cekildi is biraktilar meger biri aksam acile gelmis dr rapor yaz demis cocukta yazmam raporluk durumun yok demis sldirmis dudagini patlatmis doktora siddetten epeyi sonra normale donduler bunlarda varÖzge, az evvel Instagram'da bir arkadaş( farklı birimde calisiyoruz iş arkadasiyiz) durum paylaşmış, gayet keyifli bir şekilde ve bu arkadaş bu hafta raporlu üstelik, il dışına çıkmış ve bunu paylaşmakta bir sakınca görmemiş , aynı işi yapıyor olsak kesin ilk işim amire şikayet etmek olurdu .Velhasıl böyle işlerde oluyor.Doktorlar bu tarz oyunlara alet olabiliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?