Hamileyim diye şutlandım !

Size katılıyorum.
Rapor alıp çalıştığı şehre 2,5 saat uzaklıktaki memleketine,akraba gününe giden öğretmen arkadaş gördü bu gözler.
İnsanlar verilen imkanları kötüye kullanınca, gerçekten ihtiyacı olana da şüpheyle yaklaşılıyor.

Esinin isyeri arkadasi falan filan sorun olan uye ben degilim geri donup o uyeye ithafen yazabilirsiniz siz takmissiniz ona bir saldirma gardindaydiniz bana tavir almissiniz gereksiz olmus

Yazdigimi inatla anlamama gibi bir durumunuz var
saniyorum ki bu konuda dolmus birisiniz burada elestirilen kisi (hamilelik)konu sahibi degil bu konulari su istimal eden insanlardan dolmus kisiler ve ortamlarin bu noktaya gelmesi diyerek sizin yazdigindan alintilama yaparak yazayim demistim

Sizin tarzinizla yazayim
Ozelde de devlettede parayi kimin verdigi veya kimin ne isleyiste oldugu islerin sgk da falan nasil dondugu kimseyi ilgilendirmez herkes yaptigi ise bakar bir kisi surekli digerinin uzerine yuk bindiriyorsa bunuda keyfi konuma getirmisse ya paradan gecer iznini ona gore ayarlar yada baska birine bu rahatsizligi verme hakkina sahip degildir O zaman yasanacak laf soz dem vurmayida goguslemeyi goze almis demektir bunun adi is arkadasi hasedi degildir hakkini koruyan insan tavridir biktirmistir benim bakis acimda bu

kimse kimsenin babasinin oglu degil sonucta birinin keyfi bazi seylerini bir baska hamile veya baskasida cekmek zorunda degil insanlar sorunlarinin ne oldugunu biliyorlarsa birazda ellerini vicdanlarina koyarak haraket etmeli dusuncesindeyim ben kaldiki bunu yapmak catir catir kul hakkidir

Her ayin on gunu 15 gunu izin rapor ucretim yatsin devamlilik olmadigi icin daire gecici yede cok giremesin diger calisanlarin yuku artsin konumum yogun bir noktadays vatandas beklesin artan yukten huzursuzluk dogsun ortam gergin olsun isimide baska HAMILE yapsin ee sonra yer degisince arkadasim haset etti acaba mi???

herkes fikrini soyluyor ben kurumlarda hamilelik adi altinda keyfi cok suistimal oldugunu da dusunuyorum simarik haktan hukuktan muzdarip bazi insanlarin dunyaya birtek kendi cocuk doguruyor sanan sorunsuz hamilelikte bile simaran insanlarin yuzunden gercek ihtiyac sahibi insanlarinda magdur edildigini mobinge ugradigi fikrindeyim yazimim buna istinadendi siz o kadar takilmissiniz ki hamilelikten esinin is yerinde degisim olan kisiye neyi anlattigimdan uzaklasmissiniz

Ayrica baslikta kullanilan sutlandim ibaresi eve denetime arkadas gonderme, sadece bir defalik rapor alindigi icin gorev yeri degisimi,tek sozle amiri parmaginda oynatabilen kisi vsdende konunun tam aksettirildigini dusunmuyorum gereksiz bir yazisma olur bizimkisi

Keyfi mizmizligindan ortada sorun yokken cesitli yollarla baskalarina is yuku yikan surekli rapor adi altinda magdur eden tepkilendirdigi icin gercek ihtiyac shibi insanlari zorda birakan kimseninde aldiginin helal olduguna inanmiyorum ister devlet ister banka ister ozel ister fabrika isterseniz siz yapmis olun haramdir kul hakkidir

Şimdi ben konu sahibinin yerinin değişmesini normal karşılıyorum. Sizinde söylediğiniz gibi riskli bir hamilelik geçiriyorsa personelin daha pasif bir göreve alınmasında sakınca yok. Lakin riskli hamileye veya surekli rapor almayi gerketirecek kronik hastaligi olan bir insana da iş arkadaşlarınin onun isi bize yikiliyor diye mobing uygulamasini da anlayamoyorum. Çünkü yönetici diye bir şey var.işleri ona göre planlayaçak. Gerekirse dış kaynak alacak. Ya da çalışanı pasif bir göreve getirip yerine uygun personel alaçak. Ki konu sahibinin müdürü öyle yapmış. Çok doğru yapmış. Ona hiç lafım yok. İşleri ona göre o düzenlemiş.

Sizin söylediğiniz sey hamilelik riskli ise bana ne gitsin ücretsiz izin alsın. Niye ücretsiz alsın istiyorsunuz? Yatıyor gelmiyor para alıyor hem de işlerini biz yapıyoruz diye mi? Ücretsiz izin almasının size bir faydası var mı? Yok. Yatınca gelmeyecek para almayacak ama onun işlerini yine biz yapmaya devam edebiliriz.

Bir de ben özel sektör çalışanıyim. Kimseyi ciddi bir hastalığı veya riskli durumu yokken keyfi rapor aldığını görmedim. Keyfi rapor alan da boğaz ağrısı vs şikayeti ile alıyordur 1-2 gün en fazla.

Bilmiyorum devlette aylarca keyfi rapor alan var mıdır? Hangi doktor keyfi aylarca rapor verebilir. Bana bunlar şehir efsanesi geliyor. Benim gördüğüm aylarca çalışamayan insanlar kanser, trafik kazası ve bacağına platin takılması vs gibi ciddi vakalardı.

Tabi yersiz. Milletin sırtından ücretli rapor alınmasımı yerli? Heyet raporu alınır çalışanayacağına dair, dairedekilerinde durumu ayarlanır. Hamile kalanın yolumu gözlenecek?

Ne demek kimi ne ilgilendirir ? Devlet ona keyfi rapor al, gez diye para ödemiyor.İs yap diye para ödüyor.O rapor alanın işini diğerleri yapacak .Adalet anlayisiniza hayran kaldım maşallah size .

Ah devlette keyfi rapor alan o kadar çok insan biliyorum ki fozgeb .Milletin hakkına giriyorlar.Bugun yazdım buraya da başka birimden bir arkadaş bu haftayı raporla kapatmış ,sosyal medyada keyifli durum paylaşmış ,üstelik il dışında.Bunun gibi bir çok kişi var ,aralarında hamilelerde var tabi ki sırf evde dinlenebilmek için ha bunu da açıkca söylüyorlar oda ayrı pişkinlik .

Ben de kamuda memurum ve hamileyim gerekmedikce rapor alinmasina ben de karsiyim cunku alinan rapor bana is yuku olarak geri donuyor....kendinz soylemissinz 20 gun iznin ardindan 18 gun rapor almissinz ve dusuk riski olmasina ragmen memlekete gitmisinz yani insanlat suphe etmekte haklilar,ben de istemem surekli rapor alan biriyle ayni birimde calismayi

Genel olarak yazdim ama hadi sizin dediginiz gibi olsun Kisinin durumu belli olunca planmasi ona gore yapilir her kurum her amir ongorup hemen geri gorev planlamasi yapmayabiliyor aylarca 10 gun 15 gun rapordan muallakta kalinca diger insnlar mgdur olabiliyor ozel icinde gecerli bu burada bunlarida cok okuyoruz kisi en guzel kendini bilir durumunu beyan eder ona gore ya ek kisi gelir ya bu uyedeki gibi geri cekilir isi baskasina yikip devlet veriyor maasimi kime ne hakki vermis alirim bir 3 bir 5 gun falan filan olmuyor iste olsa insanlar burada yazmaz dimi

Vallahi son paragrafa istinaden yaziyorum yakinda hamilelikte 40 raporlu gunu geciren personel doguma kadar ucretsiz izine gecis yaptirilacak personel dogumla tekrar normal izne gececek diye bir gerekce koysunlar ki koyacaklar yakinda galiba bu gidisle ha bire o dr bu dr arastirmadalarmis gercek olanlar riskli olanlar o rapora ihtiyaci olanlar haric kimsenin riskli hamileligi kalmaz inanin

Edit ozel sektordenmissiniz

Son düzenleme:
Bu ulkede gozunun biri net gormeyene saglam raporu verilip koruculukla maasa baglaniyor ve engel derecesi yukseltilerek (heyetle) engelli maasi aliyor insanlar
Koyunde kasabasinda komsusundan zit dusen ihbar etmezsede yillarca devam ediyor diyeceklerim bu kadar

Bende ozeldim ama tanidikla her is yuruyor iste basedemedikleri icin simdi sorusturmalar basladi agirlasti galiba kulaklari uguldasin (cinlamasin)komsumuz vardi 5 gun sistit olurdu arada yillik kullanirdi 10-15 gun 5 gun faranjit olurdu kizin atesi cikti bir gun idari kullanirdi grip (zimbirti virusu yazilmis raporla) 10 gun ole
Kullanirdi amiri annesinin biseysinin biseyiymis o surecte ailesi gelirdi kalmali misafir agirlardi hergun spora giderdi bize kek getirirdi anneme kurumundaki kadinlarin nasil fena oldugunu anlatirdi tasindi hala merak ederim acaba neresinden nasil cikti diye :))

İnsanların rapor alana önyargıyla bakması normal çünkü boştan yere rapor alan çok kişi var. Mesela ücretli doğum izni bitiyor doktordan rapor istiyor ödemelerim var diye. Suistimal edilmiyor değil. Ben şuanki kurumuma yeni geldim başından beri kanamalı ve sıkıntılı gebelik geçiyorum on gün rapor verildi sonra geçmeyince heyet verildi ultrasonda yumru yumru kasılmalar vardı ne oturtabiliyor ne kalkabiliyordum banada inanmadılar hatta ne nazlısın şu bu yorumlar raporum bitiyor hala iyi değilim derdimi kime kanıtlayabilirimki? Bir sıkıntı olmasa kim heyet verip o riske girer. Gelde anlat. Gebelik bambaşka bir dünya. Yasal hakları ihlal etmedikçe sorun yok. Sizi daha az yoğun olan bir yere vermeleride sizin için daha iyidir bence.

O dönem de bebeğinizi kaybetseydiniz yine böyle düşünür müydünüz ?

Memurun masası olmaz illaki kurumda bi yere verirler bende memurum başka bölüme verseler nolur atamazlar en fazla bölümün değişir

Almanya yı bilmiyorum da geçen konu vardı hasta olunca bile doktora hemen gidilmiyor aile hekimi o uygun görürse ancak öyle kabuk ediyor uzman doktor vs diye

Bu kadar kolay rapor nasıl alınıyor oralarda

Konu maaşı kimin ödediği değil ki

Kadro iki kişilikse iki kişilik iş vardır

Birisi raporlu ise iş diğerine kalır ya da vatandaşın işi görülmez

Örneğin çocuğunun öğretmeninin keyfi rapor almasını kimse istemez

Gerçekten hasta olanlar için il milli eğitimde yedek kadrolar vardır oradan görevlendirirler vs

Siz aman ne olacak parası cebinden mi çıkıyor diyebilirsiniz bir başkası kul Hakkı der ben de insan hakkı derim

Sonuçta gerçekten hasta olana kimsenin lafı yok ama kafa raporları ile bu hale geldik

Geçen sene bir konu vardı 40 gün rapor hakkım var diye yazmıştı da anlatamamıştık bunun bir hak olmadığını hasta olursa kullanabileceği süre olduğunu

Almanya yı bilmiyorum da geçen konu vardı hasta olunca bile doktora hemen gidilmiyor aile hekimi o uygun görürse ancak öyle kabuk ediyor uzman doktor vs diye

Öyle bisey yok, ben istedigim zaman istedigim doktora gidebiliyorum. Burda hatta bi doktor var ve adi „kac haftalik rapor istiyorsun“. Istedigin süre icin rapor veriyor sana, hic soru sormadan.

Yani dedigim gibi, benim calistigim kurumda da öyle, biri hasta olursa digeri onun yerine calisir ama ayni sekil ben hasta oldugumda da o benim yerime calisacak. Ki is kalsa da, kaliyor yani yapicak bisey yok, vatandaslar bekliyor mecbur veya ertesi gün gelmek zorunda kaliyor. Ben de bazen böyle seylere denk geliyorum, bekletiliyorum felan. Yapicak bisey yok, bazi seyler bu sekil isliyor.

Ne demek kimi ne ilgilendirir ? Devlet ona keyfi rapor al, gez diye para ödemiyor.İs yap diye para ödüyor.O rapor alanın işini diğerleri yapacak .Adalet anlayisiniza hayran kaldım maşallah size .

Aksini de söylemiyor. A hastalanirsa B calisacak onun yerine, B hastalanirsa A calisacan. Birinden biri izine ayrilirsa ayni sekil. Neyi sorun ettiniz anlamadim. Kadin hamile ve doktordan raporu var, tabi ki de calismayacak, doktor gezebilirsin diyorsa tabi ki gezecek.

Sizin, boş yere rapor alandan kime ne adlı mesajiniza istinaden yazdım .Milletin keyfi rapor almasindan neden diğer insanlar sorumlu olsun .Ayrıca o doktor raporları çok kolay alınıyor.Doktor tanı kısmına istediğini yazmakta özgür .Keyfe keder de veriliyor yani konu sahibi için bir şey diyemem çok anlamadım durumunu .

Esasen sıkıntı son cümle çalışamayacak durumda ise gezemez gezebilecek durumda ise çalışabilir

Hem çalışamaz hem de gezebilir denilince diğer çalışanlar neden ekstra iş yapıyor diyoruz

Raporlar gerçekten hasta olanlara verilse kimse iş arkadaşı rapor aldı diye laf etmez ama hep keyfi raporları görünce insanlar da tereddütle yaklaşıyor

Bir de çok var X şehrinde çalışıp Y şehrine her gittiğinde hasta olup rapor alan

Bu da gerçek rapor değil de orada tanıdık var kanısını doğuruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…