Hamileyim diye şutlandım !

hamile olduğunuz için şutlanmış olsanız yerinize başka bir hamile kadını almazlardı bence.
yerime gelen hamile rapor almıyor demekki ki işler yürüsün diye aldık dediler açıklama ben bu süreçte rapor aldığım için

Aynen öyle yoğun bi birim vatandaşla muhatap olunan bi birim değil ama yoğun birimdi ben Zaten riskli ve sorunlu hamilelik geçirince aldım rapor eleştirenler olmuş ben grip de olsam her hastalıktan işime gittm bu ilk rapor alışımdı o da ciddi bi düşük riski yaşadığım için doktorlar iç açıcı konuşmadı perde var dikiş atılacak büyük ihtimal düşer Zaten moral olarak çökmüştüm iş yerinde ki stres yoğunluk Zaten var keyfi alınmış rapor değil ben rapor almama bağlamıyorum bi sürü sebep geliyor aklıma ben o birimde yeniyim belki de işi öğrenemedim gözünde müdürün

Özel sektörün kamu sektörüne olan kini ne zaman bitecek diye merak etmiyor değilim.
Hepimiz kadınız, hepimiz emekçiyiz.
Konu sahibi boş verin gitsin. Nasıl olsa doğum izni kullanacaksınız. Değişiklik iyidir.

Aynen öyle hastane randevusunda bile sürekli izin verilmez hafta sonu git dediler bana iş arkadaşım hem de en yakın bildiğim kız arkadaşım müdüre keyfi rapor alıyormuşum gibi yansıttı zoruma gtti devletin işi her türlü döner benim burda üzüldüğüm keyfi alıyormuşum gibi lanse olması işten kaytarıyor konumuna düşmek başına gelen anlar

canım kafaya takma napıyorlarsa yapsınlar. şunu sakın unutma her şerde bir hayır vardır. diğer birim belki senin için çok daha iyi olacak

Tamam da, sizin raporlu olduğunuz süreçte işinizi kim yaptı? Muhtemelen arkadaşlarınız arasında paylaştırıldı.
Bizde de durum böyledir. Eğer sıkıntılı bir hamilelikse ve raporlar çoğalmışsa o kişinin işi sekteye uğramasın diye, yeri değiştirilir ve daha pasif bir işe yönlendirilir. Diğer işe de eleman verilir. Mesela benim kurumumda günlü yapılması gereken işler vardır. Bu durumda memurun durumu gözönüne alınır ve uzun süre dönemeyeceği kabul edilerek o işe başka kişi verilir, hamile veya hasta olan kişi daha pasif bir göreve atanır.
Ben bunda bir aksilik görmedim.
Arkadaşınızın ispiyonlamasının pek etkili olduğunu sanmam.

Bunun dünyayı kurtaracak kişiyi doğurmak ile ilgisi yok. Her hamilelik birbirinden farklıdır. Hatta bir kadının iki gebeliği birbirinden çok farklı olabilir. Geçen yıl 5 aylık bir hamilelik süreci yaşadım sonrasında bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim. Hamilelik sürecim çok rahat geçti, hiç bir şikayetim sıkıntım olmadı. Şimdi yeniden hamileyim ve çok zor bir hamilelik geçiriyorum. 1 ay önce ciddi bir kanama yaşadım ve 2 hafta rapor almak zorunda kaldım. Problemim devam etseydi muhtemelen doğuma kadar yatak istirahati gerekecekti. Size bunları yazıyorum çünkü hamileler için keyfi rapor alıyor gibi bir algı var (suistimal eden kişiler tabiki vardır). Ben de işe döndüğümde, insanların yüzünde öyle bir ifade vardı. Şimdi ben ne yapabilirim? 8 yıldır çalıştığım işimi mi bırakayım?

Opsiyon mu :O Bizde mesai 9 da, bırak 9.15 i 8.50 de hala gelmedi diye personeli arayan müdürüm vardı.
bizim kendi şirketimiz
işbaşı 9
9 u 5 geçe gelemem
belki özel sektçrde çalışanların da emekçi oldugu fark edilene kadardır
tüm haklar devlet memuruna
biz ehiçbirsey yok
en basiti doğum babalı izni özelde 3 gün ,kamuda 5 gün
ikisi de baba değil mi:)

Türkiyede ne kadar sacma kanunlar kurallar var ya, kadin hamile...calismak yasak ise rapor verilir konu kapanir, bu ne böyle kontrole geliyorlar yok müdüre anlatiyorlar? Kapi gibi rapor var elinde kadinin.

nasıl doktorlar bu kadar rapor verebılıyor.bır keresınde nefes alamaıyorum,tıkanıyorum, konuşamıyorum. kurum buz gıbı sen ıyısın bişeyın yok dedı doktor..ustelık bır gun için.
hamıleyken gercekten çok daha zor oluyor iş.ben işe ağlayarak gıdıyordum ayaklarım suruye suruye gerı gıde gıde.kımın umrundaydı bu durum kımsenın.sırf o stres için bıle rapor alınır..sırf o yorgunluk içinde alınır..şuan kan değerlerım aşırı düşük beynım almıyor hiç birşey bu kafayla iş yerınde olsam ne olmasam ne.en azından vakıt gecrmek için elımızde cay bardağıyla dolanmıyoruz yada dşırıda dakıkalrca sıgara keyfı..herkes konuşur yaptığını bılmez .ypanı goruruler.

Türkiyede ne kadar sacma kanunlar kurallar var ya, kadin hamile...calismak yasak ise rapor verilir konu kapanir, bu ne böyle kontrole geliyorlar yok müdüre anlatiyorlar? Kapi gibi rapor var elinde kadinin.

bu yazdıklarınızda yerden göğe kadar haklısınız

amaaaaa

aması var

yine aynı ülkemde, hiçbir rahatsızlığı olmayana rapor veriliyor

burada bile ne konular açılıyor, raporu hangi doktordan alsam ücretsiz izin alamam bebeğim küçük kime bırakayım vs diye

çok yakınım bir kişi geçen bu sene çok yoğunum kaldıramazsam baharda biraz rapor alır dinlenirim dedi

benim kendi işim karışanım görüşenim yok ama bir gün bunu diyemiyorum

hasta hasta da işe geliyorum ama kafa izni gibi bir lüksüm yok

ya da bir başka tanıdık kendi yıllık izin almış önceki yıllardan kalan izinleri yanmasın diye eşine de sana da rapor alalım da şuraya gezmeye gidelim diyormuş

kamuda bu deniyor işte

kimse özel sektörde çalışan birine sana rapor alalım da tatile gidelim diyemez kolay kolay

kurumsal olmayan bir yerde kapının önünde bulursun kendini

bu nedenle rapor aldım bir daha rapor aldım gibi bir anlatım insanları irite ediyor

konu sahibi, sözlerimizin çoğu şahsına değil sen yanlış anlama sağlıkla kucağına al tüm izinlerini de sonuna kadar kullan

buradaki şikayetler genelde yanlış giden sisteme ilişkin, o nedenle amir de çalışma arkadaşı da acaba mı sorusunu yaşıyor

işe dönünce amirine uygun bir dille izah et durumunun ciddiyetini, mümkün oldukça da az yoğun bir yere versinler rahatça geçir hamileliğini

valla ben de hamıleyım
karda kışta günde 100 km yaparak işe gelıyorum ve işim de cok stresli.

Raporluyken izne gitmek yasal degildir .
Ustelik dusuk riskiniz varken ,
Ayrica o arkadasligi da tekrardan gozden gecirirdim ben

Ben işyerinde, özellikle de aynı departmandaysan yankın arkadaşlığa inanmıyorum. Araya mutlaka rekabet giriyor siz ne kadar iyi niyetli olsanız da. E memursunuz, işten de atamayacaklarına göre boşverin fazla takmayın siz bebeğinizi düşünün ve bu konuda dik duruşunuzu asla bozmayın, karşılarında eğilip bükülmeyin , sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi vakti geldiğinde

Hamileliğinizi göz önüne alıp daha rahat bir bölüme geçiş yapmış olabilirler, sonuçta sizin iş yükünüz başkasına devrediliyor ve düşük riskiniz varsa bir süre daha rapor almak zorunda kalabilirsiniz. Hamileyken 5.aya kadar mide bulantısı yaşadım ve hiç izin almadan hamileliğimi tamamladım çünkü hem özel sektördeyim hem de ben yokken beraber çalıştığım arkadaşımın işi baya zor olacaktı. Bu kadar fedakarlığın yanında şu an hakkım olan süt iznimi kullandığım için ohh ne güzel yatarak para kazanıyosun diye düşünülüyo. Bence çok kafaya takmayın eviniz de dinlenin hamileliğin tadını çıkarın, inş sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Hamilesiniz falan diye değil, iş görmediğiniz ve uzunca süreler görmeyeceğiniz için yeriniz değişmiş. Bence de doğrusu bu. İşler aksayacağına, daha yavaş bölüme geçin, sonra izne ayrılın durun yine. Siz yoksunuz diye işler aksayacak değil, insanlar tabii ki çare bulacaklar iş yerine.
Ayrıca adamların hamilelikle bir derdi olsa, yerinize hamile kadın geçirmezlerdi. Her şeyi de hamileliğe bağlamayın.
Kimi kadınlar hamileyken eline iş yerinde iğne batsa "hamileyim diye mobbing görüyorum, ayrımcılık görüyorum" diye veryansın ediyor. Olaylara daha geniş bir pencereden bakın.

sizinki hormonların coşmasından kaynaklı bir alınganlık bana göre ,bende gebe kaldığımda birimim yoğun olduğu için direkt yerim değiştirilmişti hemde ben yokken ,hiç sizin gibi bir kafaya girmedim vaaaay ayağımı kaydırdılar diye..iş devletin işi , ekmek devletin ekmeği,zaten başlayalı iki ay olmuş,daire başkanı birim şefi falanmıydınız da bu kadar dertleniyorsunuz.demekki gebeliğinizin riskli gideceği düşüncesiyle boş kalacak alana işin devamiyeti için bir personel yerleştirilmiş..bardağa neden dolu tarafıyla bakma gereği hissetmiyorsunuz..

hem size kim dedi en yakın arkadaşınız müdüre gitti keyfi rapor alıyor demiş diye..bir düşünün..hatta bence düşünmeyin boşverin böyle boş işleri çocuğunuza odaklanın memleketin keyfini çıkarın.

Zaten biz suistimal edenler için yazdık.

Bu kafayla o zaman avrupa ülkelerinde asla yapamazsiniz, burdakiler de tatilini uzatmak icin rapor aliyor hem de türkiyedeki gibi degil, 2-3 hafta. Kimse gikini cikarmiyor. Ben de almanyada belediyede/devlete calisiyorum, memurum ve tüm calisanlar bu sekil. Devlet kurumunda daha yogun tabi ama kimse gelipte kontrol etmiyor, soru sormuyor.

Ha bide bos yere rapor alsa ne, kimi ilgilendirir? Maasini kimse ödemiyor, devlet ödüyor, devletin bi cok sacma sapan islere milletin ödedigi vergilerle harcadigi para gibi bi kismi da böyle bis yere rapor alanlarin maasina gidiyor, yapicak bisey yok, hayattan zevk alinmaz bu kafa yapisiyla, kim naparsa yapsin siz dogru olani yapin da gerisi bos

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…