Konusma dilinde yazdiginiz icin cok zor anlayabildim. Neyse siz yaşadığınızı söylüyorsunuz ben yaşadığımı söylüyorum.
Raporlu hele uzun dönem raporlu bir çalışanın işveren maliyeti düşük olur. Çünkü çalışmadığı süre için maaş ödemez. Bunu SGK öder. Ödemediği maaş ile de işini yaptırmak için dış kaynak kullanabilir. Bu yönetimin kararıdır artık ne yapacaksa.
Konu sahibinin rahminde perde varmis. Ilk mesjinda oyle yazmis. Bunu millete anlatip kendi saglik sorununu millete meze mi etsin. Sonra sizin gibiler yok padisah doguracak yok bilmemne diye konussun dursun. Esinizin is arkadasinin hamileliginde nasil bir sikinti vardi neydi problem ne biliyordunuz da boyle dusunme hakkini kendinizde buluyorsunuz anlayamiyorum.
Son olarak öneriniz gerçekten yersiz. Neden ücretsiz izne ayrılsın. Bu bir saglik problemi Senin haberin var mı ne kadar sgk primi adı altında her ay ne kadar para ödüyorsun üstüne işveren senin için bir o kadar daha para ödüyor. Neden? Bu yüzden işte. Çalışamayacak duruma gelirsem güvencem olsun diye. Kadın ücretsiz izne çıkmak zorunda mı iş arkadaşları haset etmesin diye.
Esinin isyeri arkadasi falan filan sorun olan uye ben degilim geri donup o uyeye ithafen yazabilirsiniz siz takmissiniz ona bir saldirma gardindaydiniz bana tavir almissiniz gereksiz olmus
Yazdigimi inatla anlamama gibi bir durumunuz var
saniyorum ki bu konuda dolmus birisiniz burada elestirilen kisi (hamilelik)konu sahibi degil bu konulari su istimal eden insanlardan dolmus kisiler ve ortamlarin bu noktaya gelmesi diyerek sizin yazdigindan alintilama yaparak yazayim demistim
Sizin tarzinizla yazayim
Ozelde de devlettede parayi kimin verdigi veya kimin ne isleyiste oldugu islerin sgk da falan nasil dondugu kimseyi ilgilendirmez herkes yaptigi ise bakar bir kisi surekli digerinin uzerine yuk bindiriyorsa bunuda keyfi konuma getirmisse ya paradan gecer iznini ona gore ayarlar yada baska birine bu rahatsizligi verme hakkina sahip degildir O zaman yasanacak laf soz dem vurmayida goguslemeyi goze almis demektir bunun adi is arkadasi hasedi degildir hakkini koruyan insan tavridir biktirmistir benim bakis acimda bu
kimse kimsenin babasinin oglu degil sonucta birinin keyfi bazi seylerini bir baska hamile veya baskasida cekmek zorunda degil insanlar sorunlarinin ne oldugunu biliyorlarsa birazda ellerini vicdanlarina koyarak haraket etmeli dusuncesindeyim ben kaldiki bunu yapmak catir catir kul hakkidir
Her ayin on gunu 15 gunu izin rapor ucretim yatsin devamlilik olmadigi icin daire gecici yede cok giremesin diger calisanlarin yuku artsin konumum yogun bir noktadays vatandas beklesin artan yukten huzursuzluk dogsun ortam gergin olsun isimide baska HAMILE yapsin ee sonra yer degisince arkadasim haset etti acaba mi???
herkes fikrini soyluyor ben kurumlarda hamilelik adi altinda keyfi cok suistimal oldugunu da dusunuyorum simarik haktan hukuktan muzdarip bazi insanlarin dunyaya birtek kendi cocuk doguruyor sanan sorunsuz hamilelikte bile simaran insanlarin yuzunden gercek ihtiyac sahibi insanlarinda magdur edildigini mobinge ugradigi fikrindeyim yazimim buna istinadendi siz o kadar takilmissiniz ki hamilelikten esinin is yerinde degisim olan kisiye neyi anlattigimdan uzaklasmissiniz
Ayrica baslikta kullanilan sutlandim ibaresi eve denetime arkadas gonderme, sadece bir defalik rapor alindigi icin gorev yeri degisimi,tek sozle amiri parmaginda oynatabilen kisi vsdende konunun tam aksettirildigini dusunmuyorum gereksiz bir yazisma olur bizimkisi
Keyfi mizmizligindan ortada sorun yokken cesitli yollarla baskalarina is yuku yikan surekli rapor adi altinda magdur eden tepkilendirdigi icin gercek ihtiyac shibi insanlari zorda birakan kimseninde aldiginin helal olduguna inanmiyorum ister devlet ister banka ister ozel ister fabrika isterseniz siz yapmis olun haramdir kul hakkidir